(nVidia) nForce2 vs (VIA) KT400A !
Moderator: Moderatori
(nVidia) nForce2 vs (VIA) KT400A !
Yep... se pare ca exista ceva concurenta pentru nForce2-ul celor de la nVidia! Asta e o veste buna pentru cei care vor sa-si cumpere un sistem cu cpu pe socket A (462), caci oferta va fi mai diversificata de acum incolo. Via tocmai a lansat chipsetul sau KT400A (care, chiar daca e single-channel, aduce cateva imbunatatiri si noutati)! Deja multi producatori de placi de baza (printre care Asus, Soltek, Gigabyte etc.) si-au anuntat intentai de a produce placi de baza ce implementeaza KT400A.
Anandtech - VIA Responds with KT400A, Five Months Later
AmdMb - VIA KT400A Chipset Review
HardOCP - VIA KT400A Preview
Mentionez ca au fost testate placi de referinta VIA, care s-au comportat mai bine decat KT400 si foarte aproape de nForce2. Nu avem decat sa asteptam implementarile marilor producatori de placi de baza si sa vedem cum se comporta in benchmarkuri. Dotarea este la inaltime (puteti citi in articolele mentionate mai sus)! Sa vedem daca producatorii vor implementa functiile care vor fi disponibile in noul southbridge VT8237!
PS Au aparut totodata noi drivere VIA. Le puteti gasi aici. Alte detalii despre noul chipset si cum a fost el primit de media, puteti gasi pe http://www.viaarena.com!
PPS Astept parerile voastre cu privire la noile chipseturi de la VIA! Se stie ca placile bazate pe nForce2 nu au fost ferite de probleme si poate multi dintre noi se vor orienta acum tot catre VIA... (mai ales daca pretul va fi competitiv)!
Anandtech - VIA Responds with KT400A, Five Months Later
AmdMb - VIA KT400A Chipset Review
HardOCP - VIA KT400A Preview
Mentionez ca au fost testate placi de referinta VIA, care s-au comportat mai bine decat KT400 si foarte aproape de nForce2. Nu avem decat sa asteptam implementarile marilor producatori de placi de baza si sa vedem cum se comporta in benchmarkuri. Dotarea este la inaltime (puteti citi in articolele mentionate mai sus)! Sa vedem daca producatorii vor implementa functiile care vor fi disponibile in noul southbridge VT8237!
PS Au aparut totodata noi drivere VIA. Le puteti gasi aici. Alte detalii despre noul chipset si cum a fost el primit de media, puteti gasi pe http://www.viaarena.com!
PPS Astept parerile voastre cu privire la noile chipseturi de la VIA! Se stie ca placile bazate pe nForce2 nu au fost ferite de probleme si poate multi dintre noi se vor orienta acum tot catre VIA... (mai ales daca pretul va fi competitiv)!
Re: (nVidia) nForce2 vs (VIA) KT400A !
Ce Probleme mai exact au fost gasite la placile cu nForce 2? Eu am un EPOX 8RDA+ si pot sa spun ca merge excelent! Deci cred ca nForce 2 da clasa lui VIA KT400!
radu_dan
- Black Shark
- Moderator
radu_dan era vorba de KT400A
daca performantele sunt aproximativ aceleashi atunci ramane la dotari si oc-abilitate pentru diferentiere deci si mult dorita stabilitate
in momentul de fata totushi nForce2 imi inspira mai multa incredere totushi si in apropiatul upgrade voi merge pe un ASUS A7N8X Deluxe care pana acum a avut performante excelente in comaparatie cu celelalte nForce2-uri si dotari cat se poate, why KT400A cand nForce-ul este deja pe piata de ceva timp si toata lumea este multumita de ea ?
daca performantele sunt aproximativ aceleashi atunci ramane la dotari si oc-abilitate pentru diferentiere deci si mult dorita stabilitate

in momentul de fata totushi nForce2 imi inspira mai multa incredere totushi si in apropiatul upgrade voi merge pe un ASUS A7N8X Deluxe care pana acum a avut performante excelente in comaparatie cu celelalte nForce2-uri si dotari cat se poate, why KT400A cand nForce-ul este deja pe piata de ceva timp si toata lumea este multumita de ea ?
1 out of 3 people who start smoking will eventually die. The other two apparently become immortal.
- Black Shark
- Moderator
Re: (nVidia) nForce2 vs (VIA) KT400A !
"Users of a new Shuttle Nforce 2 based machine had reported problems with the BIOS. They had been trying to overclock their machines only to find that, once they went past a certain point, the machine would stop working.radu_dan wrote:Ce Probleme mai exact au fost gasite la placile cu nForce 2?
At first it looked like a problem with the Shuttle but then Asus motherboard owners reported the same problem. Then Abit and Epox. Not only would they stop working, it was proving difficult to get them working again."
The Inquirer
Si nu e singura stire... poti sa vizitezi forumurile tuturor producatorilor placilor de baza... si eu apreciez nVidia pentru ca a venit cu ceva performant de data aceasta pe piata, dar nu trebuie sa ne ferim de la a evidentia si lucrurile mai putin placute ale acestui chipset!
Credeam ca s-au cam spus toate povestile despre platforma Socket A! Dar ce ne facem cu viitoarele procesoare Barton cu fsb de 400 MHz? Se pare ca doar Sis 748 suporta oficial acet fsb... Exista informatii si despre un VIA KT400A "CE", care ar trebui sa apara putin mai tarziu decat KT400A "normal"! Probabil si multe din placile cu nForce2 vor suporta acest nou procesor... sigur se va putea spune dupa ce va aparea noul Barton! Pana atunci, eu zic sa asteptam... iar pentru cei care trebuie sa faca in aceasta perioada cumparatori, tot nForce2 ramane varianta demna de luat in seama! :roll:
nForce2 a lasat targul cu gura cascata, pe mine inclusiv. Placa de la EPoX in special m-a impresionat profund. Imi pare rau ca a trebuit sa renuntz la ea in favoarea lui KT400 din cauza unor incompatibilitazi intre 8RDA+ shi Leadtek 250LeTd.
Performantele sunt remarcabile dar e totushi un chipset la inceput de drum. Dovada sunt micile dar numeroasele imperfectiuni de la BIOS, la drivere si incompatibilitazi(putzine ce-i drept). VIA are slava Domnului, multa experienta shi nu cred ca se va lasa batata prea ushor.
Performantele sunt remarcabile dar e totushi un chipset la inceput de drum. Dovada sunt micile dar numeroasele imperfectiuni de la BIOS, la drivere si incompatibilitazi(putzine ce-i drept). VIA are slava Domnului, multa experienta shi nu cred ca se va lasa batata prea ushor.
- Black Shark
- Moderator
Si eu intimpin probleme cu al meu Epox 8RDA+. Probleme care s-au manifestat inca de la inceput. Prin update de BIOS s-au rezolvat problemele aparute cu BIOS-ul "original" dar au aparut alte probleme care le-am sesizat recent. Aceste "bube" in schimb nu s-au mai rezolvat, iar prin update de BIOS (la ultima versiune), Win XP-ul nu se mai poate instala la mine pe sistem. Instalarea decurge normal dar in faza finala se blocheaza de trebuie sa "curatz" tot sistemul si sa fac un "down"date la BIOS la ver. 29.01.03, aceasta versiune fiind si penultima aparuta. La ultimul BIOS aparut si care-mi face sistemul "varza" este o noutate care mi-a atras atentia in mod mai deosebit si anume ca daca setarile memoriei le pun pe OPTIMAL, la bootare POST-ul imi returneaza un mesaj de genul:" Memory Dual Channel Enabled", mesaj care la toate versiunile de BIOS precedente, LIPSEA. Asta ma face sa ma intreb daca pina la acest ultim BIOS aparut (si care mie nu vrea sa-mi functioneze) placa mea folosea sau nu tehnologia Dual DDR care face ca nForce2-ul sa fie bine apreciat si care face diferenta fata de alte chipseturi existente.
Ideea mea si de altfel un fel de concluzie, este ca, chiar daca probleme cu nForce2 sunt si probabil vor mai fi, EU tot pe aceasta varianta as opta. Sunt convins ca in curind problemele minore/majore cu acest chipset vor lua sfirsit odata cu aparitia unui BIOS "matur" si bine testat.
Cu privire la dotari: O placa de baza cu nForce2 poate avea dotari maxime, la fel ca si o placa cu KT400A. Dotarile le fac integratorii de chipseturi care folosesc sau nu posibilitatile oferite de chipset. Iar nForce2 are "posibilitati" de oferit. Ceea ce m-a impresionat pe mine este partea audio 3D care o poate oferi nForce2, fiind capabila sa concureze cu un Audigy! Ca o stire aparuta in XtremPC, in curind o sa apara si nForce3, ca si solutie cu grafica integrata (daca bine tin minte), drept dovada ca nVidia isi ia foarte in serios pozitia de actual lider pe piata chipseturilor pentru procesoarele AMD.
Parerea mea: votez pentru nForce2. Increderea in nVidia este pe masura renumelui (mai putin GF FX :-? ) Dar poate au dat-o in bara cu FX-ul asta tocmai pentru ca s-au preocupat de prea multe odata. Este greu sa fi lider concomitent pe piata placilor grafice si pe cea a chipseturilor si a consolelor...etc...nu?
Ideea mea si de altfel un fel de concluzie, este ca, chiar daca probleme cu nForce2 sunt si probabil vor mai fi, EU tot pe aceasta varianta as opta. Sunt convins ca in curind problemele minore/majore cu acest chipset vor lua sfirsit odata cu aparitia unui BIOS "matur" si bine testat.
Cu privire la dotari: O placa de baza cu nForce2 poate avea dotari maxime, la fel ca si o placa cu KT400A. Dotarile le fac integratorii de chipseturi care folosesc sau nu posibilitatile oferite de chipset. Iar nForce2 are "posibilitati" de oferit. Ceea ce m-a impresionat pe mine este partea audio 3D care o poate oferi nForce2, fiind capabila sa concureze cu un Audigy! Ca o stire aparuta in XtremPC, in curind o sa apara si nForce3, ca si solutie cu grafica integrata (daca bine tin minte), drept dovada ca nVidia isi ia foarte in serios pozitia de actual lider pe piata chipseturilor pentru procesoarele AMD.
Parerea mea: votez pentru nForce2. Increderea in nVidia este pe masura renumelui (mai putin GF FX :-? ) Dar poate au dat-o in bara cu FX-ul asta tocmai pentru ca s-au preocupat de prea multe odata. Este greu sa fi lider concomitent pe piata placilor grafice si pe cea a chipseturilor si a consolelor...etc...nu?
"Inteligenta artificiala nu se va putea compara niciodata cu prostia naturala."
- TheImmortalOne
Eu totushi consider ca marea "revenire" in cazu' VIA o pot face producatorii. In cazul in care Gigabyte sau Soltek sau ASUS sau poate Abit vor fi in stare sa "arunce" pe piata nishte placi competitive celor cu suport nForce2, atunci KT400A poate deveni lider...
In ciuda parerilor pro-nVidia, reamintesc ca nVidia a pierdut cu usurinta intaietatea in placi grafice in detrimentu' ATI'ului, care ATI nu cred ca era "prea" cumparat acum 2'3 ani....
Oricum, momentan nForce2 rulz.
In ciuda parerilor pro-nVidia, reamintesc ca nVidia a pierdut cu usurinta intaietatea in placi grafice in detrimentu' ATI'ului, care ATI nu cred ca era "prea" cumparat acum 2'3 ani....
Oricum, momentan nForce2 rulz.
Se pare ca NVidia este cu un pas inaintea lui VIA ...ricardo wrote:Alte zvonuri?
Se pare ca VIA KT400A va fi doar un pas intermediar, inainte lansarii lui KT600, care va suporta noile procesoare Barton cu Bus de 400 MHz. Mai multe detalii pe XbitLabs (deocamdata stirea e doar la nivel de zvon)!
http://www.hardocp.com/image.html?image ... 8xX2wuZ2lm
"... I can only show you the door . You have to walk through it ."
Totusi nu cred ca n-force-ul este chiar atat de bun pe cat este de laudat si mediatizat. Ar trebui sa treaca ceva timp ca sa se maturizeze un pic si apoi vom vedea cum mai stau treburile. Mie cel putin mi s-ar parea de-a dreptul dubios ca un chipset atat de nou (inca cu probleme ) sa bata un altul atat de vechi ( si care s-a lovit de aceste probleme in decursul timpului si acum le cunoaste si le evita). Oricum vor fi multe de spus de-a lungul acestui an despre placile de baza cu aceste 2 chipseturi.
Noroc ca prostia nu doare...
Totusi nVidia din 2 "lovituri" (nForce1 si nForce2) a pus "la respect" pe VIA, nForce2 fiind recunoscut ca cel mai bun chipset pentru procesoarele AMD fiind totodata si un mic "ajutor" pentru afirmarea mai buna a procesoarelor AMD fata de cele Intel. Si cu tot cu experienta celor de la VIA, nVidia le-a "dat peste bot" preluind sefia in acest domeniu. Este un lucru de respectat, parerea mea, si care scoate in evidenta potentialul nVidia in acest domeniu.
"Inteligenta artificiala nu se va putea compara niciodata cu prostia naturala."
nforce 2 kicks ass
askulttazi atata:
1. gigabyte vaxp + axp1700 + 512 ddr corsair pc2700cl2+ mx440 jetway jw8000
blabla.. 5300 3dmark2001se
2. AOPEN nforce2 ku grafika integrata.. aceeashi config, mai exact 2*256ddr corsair pc2700cl2 in modul dual ddr=>49003dmark 2001
in rest nui nevoie.. setari cat de agresiv ca sa fie totul stabil, winxp, det 41.09.. blabla.. deci???????
shi inca ceva.. cele mai tari nfprce2 sunt leadtek shi apoen.. pt sceptic.. TAKE A LOOK ON THE NET!!!..
eu azi am testat plaka aia de la aopen shi mam speriat:)))
1. gigabyte vaxp + axp1700 + 512 ddr corsair pc2700cl2+ mx440 jetway jw8000
blabla.. 5300 3dmark2001se
2. AOPEN nforce2 ku grafika integrata.. aceeashi config, mai exact 2*256ddr corsair pc2700cl2 in modul dual ddr=>49003dmark 2001
in rest nui nevoie.. setari cat de agresiv ca sa fie totul stabil, winxp, det 41.09.. blabla.. deci???????
shi inca ceva.. cele mai tari nfprce2 sunt leadtek shi apoen.. pt sceptic.. TAKE A LOOK ON THE NET!!!..
eu azi am testat plaka aia de la aopen shi mam speriat:)))
mai mai.. mai uitatziva oameni buni inainte sa afirmatzi...
daka se keama asus?? shi ce daka????? mai intai dokumentatziva mah, shi apoii afirmatzi ceva..asus e printre implementarile mai "nasoale".. :ppp
ia de aici: http://www.hardtecs4u.com/reviews/2003/ ... ndex55.php
INKA SCEPTIC:.. mai vrei linkuri de pe all around the net.. no problem.. zicetzi shi varat...
ia de aici: http://www.hardtecs4u.com/reviews/2003/ ... ndex55.php
INKA SCEPTIC:.. mai vrei linkuri de pe all around the net.. no problem.. zicetzi shi varat...
shi nus fanatic..
.. sau obsedat ka alţii de kestii fixe.. rashnitza mea principala e kt266a
jetway 866asultra ku axp1600+(AGOIA 8) 8) 8) ) 386RAM pC2100cl2..
shi totushi VAD.. ce e mai bunb.. ce e real.. ku okii mei. nu numa netu&alte "aberatzii".. dakam fost prea "acid".. sorry :roll:
jetway 866asultra ku axp1600+(AGOIA 8) 8) 8) ) 386RAM pC2100cl2..
shi totushi VAD.. ce e mai bunb.. ce e real.. ku okii mei. nu numa netu&alte "aberatzii".. dakam fost prea "acid".. sorry :roll:
Vere tu esti copac?Si ma refer la tinarul cu Aopen-ul ala.De unde atita Aopen si Leadtek cei mai buni producatori de placi de baza??Si daca te uiti tu atent Aopen ala are placa integrata,tu stii cam care e diferenta intr-o placa integrata si una normala?Banuiesc ca nu.Aia integrata nu are memorie proprie si o foloseste pe cea a sistemului.Cit despre Vaxp e o placa buna pt ca are dotari ca daca nu ar fi avut era in Top Xtrempc linga Ecs si Jetway.Tu ai observat ca la performante in Jocuri si Vrxp-ul o face praf??Si nu prea cred eu ca alea erau scorurile.Sa fim seriosi si eu scot mai mult in 3dmark si am 256 ram.
Ce pot sa va spun decat ca eu am un ASUS A7N8X Deluxe si sunt foarte multumit de ea.Inca nu am folosit-o la capacitate maxima caci nu am memorii decat la 2100 (bus266) dar pana acum nu am avut probleme.Am facut si update de bios.Tutul a decurs ca la carte.Sunetul onboard este de foarte buna calitate.
Esto o placa cu performante de top si posibilatati mari de o/c!!!
Esto o placa cu performante de top si posibilatati mari de o/c!!!
Pentru SMOKE: iata linkurile in legatura cu placa de baza ASUS A7N8X Deluxe
http://www.liubomir.go.ro/1.jpg - dotari placa de baza
http://www.liubomir.go.ro/2.JPG - dotari placa de baza
http://www.liubomir.go.ro/3.JPG - screenshot bios
:lol:
P.S. Nu stiu de ce nu merg direct linkurile dar merg daca deschizi tu un nou explorer si introduci linkul dar fara "http://" adica numai http://www.liubomir.go.ro/.....
Fii atent la poza 2 si 3 ca "JPG" sa il scrii cu litera mare!!!
http://www.liubomir.go.ro/1.jpg - dotari placa de baza
http://www.liubomir.go.ro/2.JPG - dotari placa de baza
http://www.liubomir.go.ro/3.JPG - screenshot bios
:lol:
P.S. Nu stiu de ce nu merg direct linkurile dar merg daca deschizi tu un nou explorer si introduci linkul dar fara "http://" adica numai http://www.liubomir.go.ro/.....
Fii atent la poza 2 si 3 ca "JPG" sa il scrii cu litera mare!!!
Mai nu stiu ce sa mai zic cu increderea asta caci eu mi-am luat un cd-rom TEAC 52x si sunt rele intradevar dar cum ziceau cei din XTREMPC.In unele chestii iei exagereaza putin si ii bine sa mai cauti si in alte locuri sa nu mananci tot ce zboara!!!
O zi buna si ma bucur ca pana la urma am rezolvat problema!!! :lol:
O zi buna si ma bucur ca pana la urma am rezolvat problema!!! :lol:
1. Leadtek nforce2 K7NCR18D (in curand in varianta PRO II, cu suport de fsb de 400 MHz pt noul Barton) este una dintre cele mai bune implementari cu noul chipset de la nVidia si afirmatia mi-o bazez dupa multe reviewuri citite despre aceasta placa. Performanta este de top, dotarea este medie si pretul foarte bun. Nu as compara-o cu Asus DeLuxe (se adreseaza la clienti diferiti), ci mai degraba cu Epox 8RDA+ sau Abit NF7-S. Era trasa inapoi (in reviewuri) de lipsa optiunii pt modificarea multiplicatorului (care era prezenta pe majoritatea placilor cu nforce2), dar asta s-a rezolvat cu un update de bios (cel putin asa s-a promis)!Anggell wrote:Vere tu esti copac?Si ma refer la tinarul cu Aopen-ul ala.De unde atita Aopen si Leadtek cei mai buni producatori de placi de baza??Si daca te uiti tu atent Aopen ala are placa integrata,tu stii cam care e diferenta intr-o placa integrata si una normala?Banuiesc ca nu.Aia integrata nu are memorie proprie si o foloseste pe cea a sistemului.Cit despre Vaxp e o placa buna pt ca are dotari ca daca nu ar fi avut era in Top Xtrempc linga Ecs si Jetway.Tu ai observat ca la performante in Jocuri si Vrxp-ul o face praf??Si nu prea cred eu ca alea erau scorurile.Sa fim seriosi si eu scot mai mult in 3dmark si am 256 ram.
2. Scorul obtinut cu placa grafica integrata de pe nforce2 este perfect plauzibil, performantele crescand foarte mult odata cu folosirea a 2 module de memorie (cu zeci de procente chiar)!
3. Anggell, scoti tu mai mult in orice benchmark, dar ideea era ca omul si-a luat o placa de baza ieftina care ii serveste interesului si care se comporta acceptabil si in jocuri (sa nu uitam ca un Epox 8RGA+ costa sub 150$, iar placa ta de baza + placa video probabil depasesc, chiar la ora actuala, 200$)!