ZyZyX wrote:AMD Barton 2500+ mai slab decat AMD XP 2200+? Se poate asa ceva?
Cel putin mie asa imi zice Sisoft Sandra!! Daca stie cineva ceva sa-mi zica si mie ceva, ca m-am cam enervat cand am vazut ca am dat cu un milion mai mult pe Barton decat ar fi un XP 2200+.
Diferenta in puncte nu este mare, cam de 100 de puncte si la Multimedia si la Arithmetic, dar este !!!
Mentionez ca am placa de baza Albatron KX18D Pro II, AMD Barton 2500+, 256 MB DDRAM 400 Infineon (pus la 333 MHz si CL 2), Riva TNT 2 M64 si HDD 80 GB IBM.
Daca stiti ceva ( Sisoft Sandra este prost facut. sau trebuie activate anumite optiuni din BIOS) dati-mi de veste va rog!!!

In primul rand, vrea sa spun ca, personal, nu m-am bazat niciodata pe testele din SiSoft Sandra. Sunt teste sintetice si nu ma incalzeste cu nimic daca obtin un punctaj mai mare... totusi, incearca sa folosesti ultima versiune:
SiSoft Sandra 2004 (in cazul in care nu o faci deja).
Probabil ca nu mai poti face teste cu vechiul cpu, insa tot iti recomand rularea SuperPI (test dependent in mare masura de cpu). Linkul pentru download si timpii de rulare pentru alti utilizatori de pe acest forum le gasesti
aici. Mi se pare mult mai relevant decat Sandra. Apoi, pentru performanta globala a sistemului (aici intra si placa video - care nu prea te avantajeaza

- asta doar daca nu programezi toata ziua) poti testa perfomantele sistemului tau in 3D Mark 2001SE (da, pare ciudat, dar asa e - scorul obtinut este influentat de mai toate componentele, intr-o masura mai mica sau mai mare).
Acum, depinde de foarte multe lucruri acea diferenta de scor din Sandra: daca aveai fostul XP2200+ o/c-at, ce setari foloseai atunci pentru memorie, daca acum (cu Barton 2500+) mai rulau ceva procese cpu intensive in background etc. E destul de dificil sa recreezi aceleasi conditii de testare.
De aceea, in reviewurile de pe siteurile de prestigiu, intre testele diferitelor componente chiar se formateaza hdd-ul si se instaleaza totul de la inceput, fara alte programe inutile.