Firewall & internet stuff

Discuţii privind conexiuni Internet, provideri şi reţelistică.

Moderator: Moderatori

Post Reply
Dr.LED

Firewall & internet stuff

Post by Dr.LED »

In curand o sa am internetul prin cablu si as vrea sa ma faceti sa ma hotarasc la un program de securitate. Partea de firewall/antivirus imi este cam necunoscuta, va spun de pe-acum. Acasa am Norton Sistemworks, la servici lucrez cu Bit Defender.
Eventual veniti si cu niste idei de configurare optima, ca de la user la user! :)
Last edited by Dr.LED on Mon Jan 05, 2004 11:28 pm, edited 1 time in total.
DaLiu

Post by DaLiu »

Mai si eu am net prin cablu dar ca antivirus folosesc F-Prot si ca firewall nu am nimica.
Diablo 3 Crafting - http://www.twitch.tv/daliu
DaLiu#1842
novi

Post by novi »

Folosesc NORTON FIREWALL 2003!Observa orice miscare!:wink:
kosmocos

Post by kosmocos »

E foarte important sa-ti pui toate update-urile la sistemul de operare si sa iei cele mai noi "virus definitions" de pe net (personal folosesc Norton Antivirus si iau cam la 3 zile virus definitions).
Consider ca astea ar trebui sa te scuteasca de neplaceri, dar nu e exclus sa fi atacat din exterior.

Firewall-urile obisnuite (Conseal, Zonealarm nu sunt decat niste jucarii, cum spunea cineva de pe forum mai demult), adevaratele firewall-uri sunt hardware din cate stiu eu.
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Norton Firewall recomand si eu, cea mai noua versiune de care poti face rost. Este bazat pe engine-ul vechiului ATGuard Firewall care de vreo 3-4 ani incoace a fost achizitionat de cei de la Symatec.
razvanescu

Post by razvanescu »

Norton Firewall ingreuneaza functionarea LAN-ului orice i-ai face si "manaca" cam multe resurse. Fara sa se supere cei care l-au recomandat, dar eu iti recomand Sygate Personal Firewall eventual varianta PRO. Mie mi s-a parut mult mai fiabil, si mai usor de configurat. Oricum e bine sa vezi mai multe pareri... :)
Dr.LED

Post by Dr.LED »

razvanescu wrote:Norton Firewall ingreuneaza functionarea LAN-ului orice i-ai face si "manaca" cam multe resurse. Fara sa se supere cei care l-au recomandat, dar eu iti recomand Sygate Personal Firewall eventual varianta PRO. Mie mi s-a parut mult mai fiabil, si mai usor de configurat. Oricum e bine sa vezi mai multe pareri... :)
Asa m-am gandit si eu, mai bine sa vad ce spune gura lumii :). Ideal ar fi ceva care sa consume cat mai putine resurse dar sa aiba si "potential" in acelasi timp.
WarlordBA
Moderator

Post by WarlordBA »

1. Daca iti permiti(e vreo 100$) cel mai frumos e cu un brand router(SMC, Linksys) are o gramada de chestii pe langa un firewall bunisor:DHCP, NAT. E foarte util mai ales daca ai mai multe calculatoare pe care vrei sa ai acces la net si vrei sa fie si protejate.
2. Varianta linux. Ai nevoie de un calculator mai slabutz care face asta dedicat
3. Varianta soft, cea mai "ieftina", dar si cea mai nesigura. Inca nu am gasit un firewall care sa si filtreze tot si sa mai si mearga netu bine.

PS: Eu am un SMC 7008BR de asta vara de cand am net pe cablu si nu am patchu de blaster pus decat pe un calculator, cu toate astea nu am avut nici un fel de probleme desi pe logul routerului se vede ca "vecinii" sunt infectati inca.
Elroy was here
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

razvanescu wrote:Norton Firewall ingreuneaza functionarea LAN-ului orice i-ai face si "manaca" cam multe resurse.
E adevarat ca e cam incarcat, mai ales din cauza interfetei grafice [bleah], dar cand vine vorba de functionarea LAN-ului, n-am observat vreo degradare.
Dr.LED

Post by Dr.LED »

WarlordBA wrote:1. Daca iti permiti(e vreo 100$) cel mai frumos e cu un brand router(SMC, Linksys) are o gramada de chestii pe langa un firewall bunisor:DHCP, NAT. E foarte util mai ales daca ai mai multe calculatoare pe care vrei sa ai acces la net si vrei sa fie si protejate.
PS: Eu am un SMC 7008BR de asta vara de cand am net pe cablu si nu am patchu de blaster pus decat pe un calculator, cu toate astea nu am avut nici un fel de probleme desi pe logul routerului se vede ca "vecinii" sunt infectati inca.
Nu ar fi o problema banii, dar sa dau atat pe un router (pentru acasa) ? Cat despre retea...nici nu discut, este vorba de cablu de la Astral; dupa ce ca este acces negarantat, mai stau sa dau si la altii? Apropos de asta tare ma distreaza o chestie : cand am intrebat in stanga si-n dreapta daca este cineva interesat de cablu prin RDS (canal garantat 128), s-au facut toti ca ploua; acum se inghesuie lumea sa se "combine" cu mine. :-?
EDITAT
Am modificat corespunzator titlul topicului. As vrea sa-mi dati sfaturi in ceea ce priveste alte chestii : spre exemplu vreau sa ma apuc sa mai iau si eu "de ici de colo" cate ceva; ce programe p2p (parca asa se numesc) imi indicati? Si, in general, cam ce imi puteti spune util pe linia asta?
Scuze, dar daca nu am avut contact cu asa ceva pana acum, habar nu am ce sa fac...
Darth Vader

...

Post by Darth Vader »

razvanescu wrote:
Norton Firewall ingreuneaza functionarea LAN-ului orice i-ai face si "manaca" cam multe resurse. Fara sa se supere cei care l-au recomandat, dar eu iti recomand Sygate Personal Firewall eventual varianta PRO. Mie mi s-a parut mult mai fiabil, si mai usor de configurat. Oricum e bine sa vezi mai multe pareri...
Ai putea te rog sa fi putin mai specific? ' Fiabil' in ce sens?

P2P...esti sigur ca vrei sa iti pui programe de astea? (aici poate multi ma vor contrazice)...Adica sa lasi pe altu sa se conecteze la tine fara voia ta si sa traga chestii...

Orice se spune... P2P este spyware...degeaba dai uninstall...orice program p2p isi creaza fisiere ascunse in sistem care permit multor oameni sa intre pe computerul tau...

Just a thought...
1. Alpha-100, DT 18-70mm F/3.5-5.6; DT 75-300mm F/3.5-5.6 ; Tamron SP AF90mm F/2.8; Manfrotto 190XPROB; RC322
2. Nikon D300, Nikon Nikkor 50mm f 1.4, AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED , Tokina ATXProDX 12-24mm F/4.
3. Sony DSC -H5
Dr.LED

Post by Dr.LED »

Wishmaker wrote:P2P...esti sigur ca vrei sa iti pui programe de astea? (aici poate multi ma vor contrazice)...Adica sa lasi pe altu sa se conecteze la tine fara voia ta si sa traga chestii...
Pai, sa zicem, Kazaa ce este ? (asta nu inseamna ca o sa-mi instalez neaparat).
Sau, mai bine zis, tocmai de-asta am cerut sfaturi. Trebuie sa stiu "ce e rau si ce e bine" :D , nu? Cand ai doar dial-up nu prea iti arde de download...
Edge

Post by Edge »

Pentru P2P eu folosesc(chiar si pentru dial-up), eDonkey si/sau DC++. Mi se par cele mai misto si cele mai bune la cautare/afisare rezultate.
Vb cu ricardo sau reptila ca ei stiu mai multe. (am vb aseara pe yahoo Mes. cu ei)
Last edited by Edge on Fri Jan 09, 2004 3:37 pm, edited 1 time in total.
.:. Just passing by...don't mind me. .:.
-=ktistai=-

Re: Firewall & internet stuff

Post by -=ktistai=- »

Dr.LED wrote:In curand o sa am internetul prin cablu si as vrea sa ma faceti sa ma hotarasc la un program de securitate. Partea de firewall/antivirus imi este cam necunoscuta, va spun de pe-acum. Acasa am Norton Sistemworks, la servici lucrez cu Bit Defender.
Eventual veniti si cu niste idei de configurare optima, ca de la user la user! :)
Black Ice Defender este destul de puternic si foarte usor configurabil pe wizard sau foarte destept si customizabil pe advanced.am avut o boala cu firewall-urile pt ca trebuia sa fiu de neidentificat pe net si asta este clar cel mai sigur.
Mii de flegme pe steaguri, pe steme embleme
Cand tu zici ca e tarziu, io stiu ca inca e devreme
Simt nevoia sa-ti fac o trepanatie, sa bag in capu tau schije de civilizatie.
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

LED: nu-ti baga Kazaa. Foloseste Kazaa Lite, care e exact ca si Kazaa insa fara reclame si spyware. Alte programe P2P care merita incercate ar fi DC++, Limewire [seamana cu Kazaa], WinMX [pt muzici], eDonkey.
Dr.LED

Post by Dr.LED »

fishbone wrote:LED: nu-ti baga Kazaa. Foloseste Kazaa Lite, care e exact ca si Kazaa insa fara reclame si spyware. Alte programe P2P care merita incercate ar fi DC++, Limewire [seamana cu Kazaa], WinMX [pt muzici], eDonkey.
La Kazaa Lite ma gandisem si eu, apoi DC++ si eDonkey. Multzam!
Cizix

Post by Cizix »

Io folosesc Panda Platinum 7.05.04 updatat la zi...in fiecare zi isi ia cate 10-20 de noi definitii,are si firewall....atat antivirusu cat si firewallu sunt de genu instaleaza si uita de ele...nu consuna nici juma din cat consuna NAV...si mi se pare mult mai bun ca antivirus...Ca prog p2p folosesc Imesh cu succes de 3 ani...n'am avut prob cu el....mergea f bine si cand eram pe dial-up si dc++ dacă vreau filme sau joace...in fine it's u'r choise take care \:D/
"Daca n-am avea atatea defecte, nu ne-ar face atata placere sa le observam pe ale celorlalti." La Rochefoucauld
reptila

Post by reptila »

Mie cele mai bune m-i se par KaZaa (Lite bineinteles) si Shareaza.
Mai ales ultimul, am avut cateva surprize placute, gasind foarte usor some things. Cu viteza nu e prea stralucit cam ca la KaZaa, ai useri si au banda , e perfect.
Post Reply