Facultatile de informatica de la noi

Despre PHP, MySQL, HTML, C++, VB, JAVA etc.

Moderator: Moderatori

Wi][iE

Facultatile de informatica de la noi

Post by Wi][iE »

Sunt acum la facultate, si am tras o concluzie interesanta: in tot sistemul de invatamant, faci ceea ce nu-ti trebuie in viata. Tot liceul eu am facut altfel: am lucrat de capul meu in C/C++, proful a vazut ca eram mai dezghetat si ma nota pt ce lucram, chiar daca nu era tema data de el. In felul asta am reusit sa avansez mai usor. Am invatat algoritmii atunci cand mi-au trebuit (dupa 2 zile ii uitam), si am trecut cu bine. Acum cand am nevoie de un algoritm (nu am dar sa presupunem)... deschidem cartea la algoritmul respectiv....il copiem...inchidem cartea... si trecem mai departe...
Nivelul la care se face informatica este invechit, si complet inutil in practica. Nu zic ca invatarea algoritmilor este inutila, dar a "freca" 10 algoritmi tot liceul, pt a constata ca nu ii folosesti decat o data in viata...
Aici la facultate avem in anul II o materie care se opcupa in special de algoritmi pt primul semestru, air manualul pe care trebuie sa il invatam are in jur de 1300 pagini... :lol: De-abia aici faci algoritmi...
Will make polys and splines for food...and clothes...
AudioVideo

Re: Nu te chinui

Post by AudioVideo »

Wi][iE wrote:Sunt acum la facultate, si am tras o concluzie interesanta: in tot sistemul de invatamant, faci ceea ce nu-ti trebuie in viata. Tot liceul eu am facut altfel: am lucrat de capul meu in C/C++, proful a vazut ca eram mai dezghetat si ma nota pt ce lucram, chiar daca nu era tema data de el. In felul asta am reusit sa avansez mai usor. Am invatat algoritmii atunci cand mi-au trebuit (dupa 2 zile ii uitam), si am trecut cu bine. Acum cand am nevoie de un algoritm (nu am dar sa presupunem)... deschidem cartea la algoritmul respectiv....il copiem...inchidem cartea... si trecem mai departe...
Nivelul la care se face informatica este invechit, si complet inutil in practica. Nu zic ca invatarea algoritmilor este inutila, dar a "freca" 10 algoritmi tot liceul, pt a constata ca nu ii folosesti decat o data in viata...
Aici la facultate avem in anul II o materie care se opcupa in special de algoritmi pt primul semestru, air manualul pe care trebuie sa il invatam are in jur de 1300 pagini... :lol: De-abia aici faci algoritmi...

La ce fac esti?
"The first step is always the hardest
Try step over it"
SG

Post by SG »

Informatica Iasi e.
The grass was greener...
I am death...
AudioVideo

Post by AudioVideo »

Nu de alta dar si eu sunt la o fac in domeniul asta dar anul I.Deocamdata nu am facut mai nimic legat de programare(cica din sem 2) si daca se nimerea sa fii si tu tot la fac astea poate imi dadeai si mie niste sfaturi +carti/cursuri..etc.Bafta oricum!
Try step over it"
Wi][iE

Raspus

Post by Wi][iE »

Informatica Iasi e.
si anul I e.

Ciudat ce spui tu este pt urechile mele. Facut destula programare anul I de la inceput. :)

Si unde anume esti tu? Pot doar sa vb despre Galati (unde am efuzat sa dau admitere) unde multi (buni si foarte buni in domeniu) au spus ca e o "pseudo-facultate" unde cartea este ceva optional... :(
AudioVideo

Post by AudioVideo »

La Cibernetica/ASE .Inca nu am facut prgramare.Doar niste sisteme de calcul si un curs optional.O sa facem din semestrul 2 cred si am inteles ca in urmatorii ani o sa ne saturam de programare.
Oricum ideea era ca vreau sa fac algoritmi dar mai complecsi nu de genul ecuatiilor si alte prostiute.Stiti vreo carte,ceva care sa merite banii?
Try step over it"
Wi][iE

Cibernetica...

Post by Wi][iE »

Nu stiu nimic de cibernetica (nici macar cu ce va ocupati exact). Alogritmi...mai asteapta sa raspunda SG NWG el e anul II si are o materie care se ocupa numai cu asta (daca vrea sa raspunda). Eu ce sa zic...incearca google
Tudor.b

Post by Tudor.b »

AudioVideo wrote:La Cibernetica/ASE .Inca nu am facut prgramare.Doar niste sisteme de calcul si un curs optional.O sa facem din semestrul 2 cred si am inteles ca in urmatorii ani o sa ne saturam de programare.
Oricum ideea era ca vreau sa fac algoritmi dar mai complecsi nu de genul ecuatiilor si alte prostiute.Stiti vreo carte,ceva care sa merite banii?
Pa dracu`...daca faci seminaru` cu Catalin Silvestru...go go go!!! Ca ai ce`nvatza!
abi_wan

Post by abi_wan »

Sunt de acord cu cei care spun ca invatamantul din Romania este prea rigid, la noi se pune accentul pe cantitate si nu pe calitate. In liceu si facultate ti se baga pe gat tot felul de porcarii in loc sa te invete lucruri de care o sa te lovesti in "real life" . Si aici vorbesc din experienta proprie, ca proaspat absolvent am reusit sa ma angajez ca programator si m-am lovit de lucruri pe care nu te invata nimeni in facultate (decat daca esti pasionat si inveti singur, evident). Dar e important sa "intelegi" anumite lucruri si nu sa le inveti pe de rost, cand ai nevoie de un algoritm de exemplu, de cele mai multe ori va trebui sa-l folosesti intr-o situatie particulara care difera de ceea ce ti se spunea in facultate "sa memorezi". E simplu, deschizi o carte, cauti pe net, gasesti algoritmul si daca ai inteles ce face doar trebuie sa stii cum sa-l adaptezi la ce ai tu nevoie si gata.
Be smart, f*ck the system.
Seraph

Post by Seraph »

Adevarul este ca daca vrei sa inveti programare, o faci pe cont propriu, din carti si de pe net. Vorbeam cu niste baieti care sunt in Poli (Automatica-Calculatoare)- Anul III si erau dezamagiti de ce se face acolo si de faptul ca nici macar nu au cand sa invete programare singuri ca facultatea le mananca tot timpul. Asta e programa, si e greu sa o schimbi odata la cativa ani, cu toate ca este nevoie. Aceeasi situatie este si in strainatate, deci nu numai noi avem problema asta. Cunosc pe cineva care e Senior Programmer la o firma in New York (programator OpenGL) si nu a terminat facultatea; a intrat la CalTech (deci o facultate foarte buna, chiar daca nu e Stanford sau MIT) si dupa 2 ani s-a lasat si s-a angajat. Imi spunea ca nu faceau atatea lucruri legate de programare, cel putin nu la ce nivel isi dorea el.

La noi exista totusi o problema, si anume lipsa proiectelor practice in facultati. Cauza este lipsa sponsorilor. In strainatate firma X finanteaza o facultate, care dezvolta sa zicem o aplicatie software la un pret mai mic decat o firma specializata, folosind un grup de studenti, coordonati de un profesor. Facultatea primeste banii necesari dezvoltarii proiectului, firma X il primeste la un pret mai mic, stundentii participa la un proiect hands-on si gastiga experienta, toata lumea e fericita. Dar parerea mea este ca materia la informatica nu e mai destept gandita in SUA, Germania, UK samd decat la noi.
Wi][iE

Post by Wi][iE »

Afara, modul de organizare a scolii permite elevilor sa aloce mai mult timp pt activitati personale, si fiecare poate sa faca ce vrea. La noi, din lipsa de timp trebuie sa ne rezumam la ceea ce facem la scoala.
Cat despre automatica...baietii aia nu se ocupa de programare. Pe "meniul" principal se gaseste matematica si fizica. Programare asa cum vreti voi se face la Fac de Informatica.
Seraph

Post by Seraph »

Wi][iE wrote: Programare asa cum vreti voi se face la Fac de Informatica.
Parca si acolo se facea matematica la greu. Poate Void ne da niste detalii? ;)
I may be lying.
Wi][iE

Post by Wi][iE »

Facem Fundamente matematice, care in I sem este materia de la analiza din liceu si cate ceva in plus. Programarea ca programarea, dar aici mai facem si Birotica (suna nashpa dar chiar incepi sa lucrezi mai repede si mai eficient in programe de tip Office), Arhitectura Calculatoarelor unde ne ocupam de studiul calculatorului in adancul lui (porti logice, multiplexor...), Arhitectura Calculatoarelor' unde facem analiza "de suprafata" a calculatorului (procesor, memorie, FSB...), Logica (inca n-am inteles la ce-mi trebuie - mai putin logica booleana), Engleza si Sport.
Asta in sem I. In doi...alta poveste.
Dr. Voidberg
Moderator

Post by Dr. Voidberg »

Liviu wrote:Poate Void ne da niste detalii? ;)
Va da Void detalii, de ce nu? :)
Chestiile astea sunt valabile pentru Facultatea de Informatica de la Universitatea Bucuresti.
Anul I
- semestrul I: Analiza, Algebra, Geometrie, C, Fundamentele numerice si logice ale informaticii
- semestrul II: Analiza, Algebra, Geometrie, Structuri de date, Programare orientata obiect
Anul II
- semestrul I: Limbaje formale, Introducere in informatica teoretica, Tehnici de programare, Arhitectura calculatoarelor, Baze de date
Din semestrul II se face alegerea intre doua pachete optionale pentru restul de ani, Informatica Aplicata si Informatica Teoretica. La aplicata cam scapi de matematica facuta pe cand la sectia de teoretica faci mai multa. Nu e insa matematica in sensul "clasic", ci o informatica care are multa legatura cu informatica.
Daca sunteti curiosi cum arata planurile de invatamant pentru sectiile de teoretica/aplicata, puteti sa va uitati aici: http://fmi.unibuc.ro/Informatii/planinv ... -2004.html
Dar sa stiti ca de matematica nu scapati la nici o facultate de profil, oricat ati vrea voi. :)
96 percent of Americans believe that Mr. T still pities the fool.
Radical dreamer
shatter

Post by shatter »

Pai, din cate stiu eu, exista o programa unificata pentru facultatile de informatica, la care mai schimba conducerea universitatii pe ici pe colo, deci probabil e cam la fel prin tara.
In alta ordine de idei... matematica, chiar partile aparent complet rupte de informatica, e extreeeeem de utila in info. Iti formeaza o gandire buna, iti dezvolta si partea analitica si cea sintetica, imaginatia, tot... In plus, sunt foarte curios cum se pot face grafica, analiza complexitatii, etc. fara matematica.
La Poli (A/C)... singurele lucruri bune mi se par ca n-au scos (inca) matematica de tot si ca au pile la ROEDU (unii se jura ca netul merge mai bine in caminele Politehnicii). Stiu ca pana acu' vreo 2 ani toti cei buni la informatica mergeau acolo, dar... mi se pare absurd, legat mai mult de instinctul de turma, declansat prin 92-93 de 1,2 elevi buni, si de gandirea ceausista conform careia inginerii face bani. 3 ani de zile esti bombardat cu tranzistoare si transformatoare de putere rusesti model 70 la surogatul de materie numit automatica, de catre profesori deveniti brusc universitari din simpli maistri prelucratori prin aschiere, iar materia in cauza nu dispare nici in anii 4/5, ci doar se diminueaza. Informatica pe care o faci e practic anulata de efortul depus pentru anularea acestei absurditati de materie. Asta o spun absolventi si studenti.
La Universitate, in schimb, balastul e si el oarecum interesant, si, oricum, legat de info

Astept pareri :D. Stiu ca e cam offtopic, dar ... thread-ul asta e cat de cat vizitat.
Arpad

Post by Arpad »

Deviati de la subiect si o luati razna!
In Romania se face informatica!
se fac algoritmi!
Si mai mult ceea ce se da la olimpiada se face si la clasa!
Asta-i problema: La olimpiada se da exact ceea ce se face la clasa!
Nu e drept sa spui ca e inutil sa inveti algoritmi !
trebuie sa incepi de undeva ca sa poti sa inveti!
Ideea e ca dupa ce ii inveti trebuie sa ti se dea libertatea de a lucra cu algoritmi ganditi de tine!!!
Dr. Voidberg
Moderator

Post by Dr. Voidberg »

Am impartit threadul de algoritmi in doua, continuati aici cu facultatile.
Radical dreamer
Wi][iE

Post by Wi][iE »

1. Am remarcat o chestie ciudata legata de obiectele studiate in facultati: fiecare facultate are un obiect care nu are (sau are f putina) legatura cu facultatea. Ex: Informatica - Logica, Automatica - Istoria Europei, Asistenta Sociala - Economie, Cibernetica - Geografie (nu sunt sigur aici)
Ar putea cineva sa ma lamureasca cum este posibil sa existe astfel de obiecte in facultatile astea? Logica...sa zicem ca pot sa o trec cu vederea, dar Istorie la automatica????? :-s

2. La Iasi este singura Facultate de Informatica "pura". In rest, toate facultatile de info sunt subordonate Fac de Matematica, astfel se explica diferentele intre materia de Iasi si cea de la Bucuresti.
Dr. Voidberg
Moderator

Post by Dr. Voidberg »

Logica are multa legatura cu informatica. De exemplu logica fuzzy care are aplicatii in AI. Si in plus orice algoritm este o succesiune de decizii logice in mare.
Radical dreamer
Wi][iE

Post by Wi][iE »

Perfect de acord cu tine! Dar asta s-ar aplica daca am mai si studia un obiect care sa studieze AI-ul (k lumea), pt ca asa ceva avem, dar are mult prea putine tangente cu logica.
In plus nu confunda toata logica cu logica booleana...
shatter

Post by shatter »

Dar nu vorbeste nimeni doar de logica booleana...

SaM
MaP
----
SaP

Ce figura e asta? :D

Chestia de mai sus si variantele ei au implicatii in grafica si alte chestii... si nu e strict logica matematica... mai pune si tu mana pe o carte.
Wi][iE

Post by Wi][iE »

Mi-e teama ca nu am reusit sa urmaresc ce ai scris...mai ales partea cu implicatiile in grafica...please translate...

Dar eu vreau sa stiu cati stiu EXACT ceea ce fac eu la logica aici, pt ca am impresia ca multi au studiat superficial ceva logica, si apoi imi explica cat de mult imi foloseste, desi nu stiu de fapt ca ce fac eu e...mult prea avansat...
shatter

Post by shatter »

Te asigur ca nici in facultatile de filosofie nu se face mult mai multa logica decat se face in liceu, deci in nici un caz nu faci tu mare lucru la fac. de info. Orice elev de liceu de clasa a IX-a stie ce faci tu.

Ce am scris eu se cheama figura silogistica, daca tin eu bine minte, si exprima un mod silogistic valid : aaa I. Tradusa in limbaj natural, inseamna : "Toti s sunt m, toti m sunt p, prin urmare toti s sunt p". Sunt absolut sigur ca variatiile pe aceeasi tema au adanci implicatii in programare, referitor la relatiile dintre obiecte, mai incolo de logica booleana. De exemplu, de unde stii tu ce implica "unii s nu sunt m, unii m sunt p", fara materia numita logica? Faci dupa ureche? La operatii cu liste o sa-ti piara cheful.
Dr. Voidberg
Moderator

Post by Dr. Voidberg »

De exemplu la arhitectura calculatoarelor iti trebuie logica. Toate constructiile (semi-sumator, sumator, dflipflop, etc) se bazeaza pe logica (and, or, not, nand, nor, xor).
Din logica rezulta si laticile, algebrele booleene care iti folosesc mai tarziu la aspecte teoretice ale informaticii (algebrele multisortate, etc).
Radical dreamer
Wi][iE

Post by Wi][iE »

BINGO!
Nici unul din voi nu are habar ce fac eu aici! Va rog sa nu mai dati indicati in astfel de situatii pe care nu le cunoasteti.:-?
Eu cand am venit la Iasi, am venit (prevazator) cu manualul de logica. S-a dovedit a fi inutil pt ca noi faceam in I curs manualul de a IX-a si dupa ala iceapeau lucruri noi.
Acum se lucreaza cu limbaj logic, susbstitutii, demonstratii de teoreme pe loc si multe lucruri care sunt peste puterea de intelegere a celor de-a IX-a

Pt Void: este exact ce am zis eu: logica booleana! Si nimic mai mult...
Pt shatter...e clar ca habar n-ai ce fac eu aici, altfel n-ai fi facut comparatia cu clasa a IX-a...
Va invit intr-o zi sa va arat manualul meu de logica, sa vedeti cateva exemple de...chestii logice. Pe bune, poate reusiti sa gasiti "Logica matematica" de C Cazacu, s-o cititi si sa va minunati...
Wi][iE

Post by Wi][iE »

Vad ca nu ajungem nicaieri cu discutia despre logica, asa ca facem altfel:
Terminam cu discutiile despre obiectul asta minunat pana cand cineva gaseste manualul ala si il conspecteaza, mai ales ca inca mai exista cofuzia intre logica toata si logica booleana.
Pt Void: logica booleana include si functiile care primesc n parametri la intrare si dau m parametri la iesire, unde parametri sunt 0,1.
shatter

Post by shatter »

Mda... a zis ceva profesorul meu de niste logica matematica pe care o facea in anul III parca, dar m-a asigurat ca nu e nimic greu, si-l cred.

Cred ca ma voi abtine la comentarii legate de implicatiile matematicii si logicii in informatica pe viitor, deoarece unii pur si simplu nu vor sa inteleaga... mult succes, dar cu atitudinea asta nu prea aveti sanse. Programarea serioasa mai bine n-o faci fara cele de mai sus, fie si prin prisma lipsei unor deprinderi utile create de ele.
Wi][iE

Post by Wi][iE »

Mesaj simplu: cauta cartea lui C Cazacu, ca sa intelegi de ce din tot semianul de 150 oameni trec mai putin de 10...
...doar o idee...
shatter

Post by shatter »

Scanezi cursul, mi-l trimiti (uploadat 10 MB pe un site nu e greu), iar dupa examen imi trimiti subiectele :). Mai vb. Exagerezi, cred eu,...
Wi][iE

Post by Wi][iE »

Scanezi cursul, mi-l trimiti (uploadat 10 MB pe un site nu e greu)
Aaaa....nu e greu, cu conditia sa ai acces la un scanner si la o conexiune la internet, iar la mine lipsesc amandoua. Daca imi dai o adresa pot sa iti trimit xerox-uri dupa cartea profului (care este mai logic inlantuita decat cursurile lui), cel putin intr-o oarecare masura pt ca xeroxul costa...
Dr. Voidberg
Moderator

Post by Dr. Voidberg »

Wi][iE wrote:Pt Void: logica booleana include si functiile care primesc n parametri la intrare si dau m parametri la iesire, unde parametri sunt 0,1.
Pai am zis eu ca nu include? :D
Radical dreamer
Daedalus

Post by Daedalus »

Pai ia sfatuiti'ma si pe mine ca sa inteleg exact. Eu sunt a 12-a si dup'aia vreau sa intru la o fac unde sa fac informatica [,] ca lumea, dar nu neaparat programare, in special cum ziceati voi ceva de arhitectura calculatoarelor.... desi nu are mare importanta, dar nu vreau teorie la informatica, cum am auzit ca este la Cibernetica la ASE, sau alte materii in plus. Eu m'am decis sa dau la Automatica si Calculatoare insa poate imi schimb parerea.
Omul bun la toate
Dr. Voidberg
Moderator

Post by Dr. Voidberg »

Fara sa fac reclama la facultatea mea cred ca e cea mai buna alegere (cel putin daca vrei sa ramai in Bucuresti). E foarte buna si cea din Iasi de informatica.
La Cibernetica nu faci destula informatica deoarece e si economie acolo si iesi un fel de hibrid intre informatician si economist. :) La Poli o sa bagi fizica si matematica in tine de o sa-ti iasa pe nas ca sa nu mai vorbesc de cursurile multe.
Radical dreamer
ricardo
Moderator

Post by ricardo »

Void wrote:La Poli o sa bagi fizica si matematica in tine de o sa-ti iasa pe nas ca sa nu mai vorbesc de cursurile multe.
Cam greu sa intelegi ceva despre arhitectura calculatoarelor si proiectarea lor, daca nu ai habar de fizica sau matematica. E drept, se fac multe cursuri (cel putin in primii doi ani) de matematica si fizica si ce este foarte rau, nu sunt aplicate. Adica sunt prea putine lucruri pe care le inveti si care au legatura cu computerele sau poti sa le aplici in domeniu. Din anul 3, incep lucrurile interesante (dupa parerea mea). Vei invata de toate: de la structuri de date si algoritmti la analiza algoritmilor, programare orientata pe obiecte, programare paralela, vei stii sa-ti faci un compilator (ma rog, un asa zis compilator!)... ce mai, inveti multe lucruri utile. Sunt foarte multe materii si foarte probabil nu-ti vor placea toate (este si normal: depinde de afinitatile tale, de profesor, de bagajul tau de cunostinte...) Programul este infernal insa (daca la cursuri mai poti da pas, la seminarii si laboratoare e mai complicat). Temele sunt interesante, dar iti ia mult timp sa le faci corect (vorbesc de majoritatea studentilor, nu de experti), insa satisfactia este uriasa...

Probabil ca nu este un element definitoriu, insa merita amintit ca majoritatea olimpicilor de la matematica si informatica aleg Facultatea de Calculatoare. Asta spune ceva (evident, nu totul)! Eu zic sa te pregatesti serios, pentru ca, chiar daca numarul de candidati pe numarul de locuri este mai mic decat la alte facultati (din ASE, sa zicem), candidatii sunt bine pregatiti. Eu am apucat vremea cand nu se dadea fizica (altfel, nu cred ca mai intram)! :)
Orice s-ar spune, la ASE este un program mult mai lejer... atata doar ca este greu pana intri!
Inca un element important: pana acum, la ASE se faceau 4 ani si la Politehnica 5 ani... din cate am inteles, in viitor (nu stiu exact incepand cu ce an) vor reduce si cei de la Politehnica numarul de ani de studiu (oricum, prin 5 ani se inteleg 4 ani si jumatate + un semestru de pregatire a Proiectului de Diploma).

Retine ca la AC sunt 2 sectii: Automatica si Calculatoare. In primii doi ani se face aproximativ acelasi lucru la ambele sectii, in timp ce in urmatorii ani la prima sectie se lucreaza mai mult pe partea de hardware/electronica, in timp ce la a doua se pune accentul pe software. Incepand din anul 4 semestrul II, in cadrul fiecare sectii vor exista cateva subsectii specializate, din care va trebui sa alegi.
Daca mai vrei mai multe detalii, poti sa-ti raspund si pe PM. ;) Spor la invatat!

PS Fiind la AC se prea poate sa fiu subiectiv. Am fosti colegi si la ASE (Cibernetica), si la Universitate (Info si Mate-Info). Din ce-am vorbit cu ei, mie mi se pare mai interesant ce facem noi. :D
Dr. Voidberg
Moderator

Post by Dr. Voidberg »

Pai la asta ma refeream si eu... la inceput se fac o gramada de "balarii" ca sa zic asa. :) Aici la mine structuri de date incepi sa faci din anul I, de exemplu. Probabil la capitolul proiecte insa Poli bate universitatea de departe. La noi nu prea vezi proiecte interesante la laboratoare. Daca vrei tu sa faci e ok, nu-ti zice nimeni nimic, unii iti si pun nota pe el, dar in general se merge pe linia "proiecte simple pentru toti".
Radical dreamer
morbidus

Post by morbidus »

Wi][iE>> am impresia ca te streseaza foarte tare obiectul numit logica ... am trecut si eu prin aceeasi situatie ca tine si la un moment dat am zis ca nimic nu este mai ilogic decat logica pe care o faceam ... la cursurile de logica:
in randul I+II+III se aflau tocilarii care, in momentele cand proful se intoarcea spre ei, incepeau sa dea din cap (cu toate ca nu intelegeau nik) ... astfel, la un moment dat vreo 3-4 randuri dadeau din cap in acelasi ritm ...
in randurile din spate ... se vedeau fete de oameni speriati ... fel de fel de grimase si schimonoseli ale fetii ... unii isi puneau eterna intrebare:
Ce caut eu aici?
pana la urma nu au ramas prea multi restantieri ... da' au ramas ...
Acum ... la ce iti foloseste logica? pai ... vei vedea in anii urmatori:
Arhitectura Calculatoarelor (asta ai facut deja)
Fund. algebrice ale informaticii I si II (e o chestie destul de interesanta ... inveti despre coduri, semnaturi digitale, criptosisteme asta in prima parte a cursului ... si pe urma incepe distractia :cry: )
Baze de date I: o mare parte din curs seamana cu logica de anul I
Limbaje Formale si Automate: ... iti zic pe semestrul 2 cu ce se mananca ...da' am auzit ca tot cu logica ...

P.S.: fiecare curs isi are rostul in facultatea asta ... surprinzator nu?
"No one but me can save myself"
thugstyle

Post by thugstyle »

Eu trebuie sa dau la facultate anul asta si inca nu stiu unde sa ma duc(daca intru). Problema e de unde te angajezi mai usor si pentru mai multi bani. Ce e important inveti singur.
Si sunt de acord ca algoritmii nu prea are rost sa ii inveti. Decat poate sa treci peste ei sa vezi metode de a rezolva o problema. Nu stiu cata lume se apuca sa faca super programe la care sa conteze 1-2 secunde la executie, mai ales la puterea de procesare a calculatoarelor din zilele noastre. Mai bine fara bug-uri.
Wi][iE

Post by Wi][iE »

morbidus-> multumesc pt indicatii, eu am vb cu un student anul IV (Gugu) si nu prea m-a lamurit. Dar sa stii ca speriat nu sunt, doar enervat de faptul ca speram sa nu mai fac si la facultate obiecte "auxiliare" ca la liceu (ma rog...liceul e liceu...dar se putea trai si fara anumite obiecte la profilul meu...). Dar tu ai facut cu Cazacu sau cu celalalt?

thugstyle-> problema ta e problema tuturor, dar pt un post cu multi bani in general este bine sa fii f bun. Asta inseamna ca daca dai la ASE si ai creier pt economie si tocit...poti fi nr 1; vrei Informatica...creier pt programare (asta implica destul de multe, dar iti dai seama daca ai simtul informaticii imediat); lista poate continua, DAR nu uita un lucru: orice vrei sa faci mai departe, sa faci ceva ce-ti place. Asta suna ca o filosofie, este, dar este si cat se poate de adevarata, pt ca te vei trezi peste n ani gandindu-te "iar trebuie sa ma duc la munca??](*,) "...sper ca m-ai inteles
E valabil si pt Daedalus. In general cand alegi o facultate, te uiti si la ce obiecte faci, dar te uiti si la ce "iesi" cand o termini. Eu asa am ales intre AC si FII...Alegere placuta...
morbidus

Post by morbidus »

Wi][iE>> celalalt
"No one but me can save myself"
Wi][iE

Post by Wi][iE »

morbidus -> De-aia ai trecut tu...Da' lasa, c-am auzit ca si-a nostru s-a mai inmuiat putin fata de acum cativa ani.

POVESTIOARA: (acesta este un fapt real care s-a petrecut la AC Iasi la un profesor de matematica la care picau cam multi...)
Intr-o zi frumoasa de iarna, parcheaza in fata AC un BMW ... (nu cunosc detalii legate de marca), coboara un student (nu prea studios), se duce la profesorul cu pricina si-i spune, punandu-i cheile de la masina pe masa: "...Daca dv ma treceti examenul asta, masina mea e-a dv". Proful se uita la el, baga mana in buzunar si spune:"Fiule, daca tu treci examenul asta...Dacia mea e-a ta", si-i pune cheile de la Dacie pe masa.
Si astfel, voinicul nostru...ramase cu masina...
Post Reply