CE ESTE MUZICA BUNA?
Moderator: Moderatori
- kalfapopperis
CE ESTE MUZICA BUNA?
IATA O INTREBARE LA CARE VA VA FI FOARTE GREU SA RASPUNDETI(VA VA SOLICITA GANDIREA LA MAXIM SPER). INTOTDEAUNA M-A INTRIGAT DIVERSITATEA DAR NICIODATA NU AM REUSIT SA PUN ACEASTA INTREBARE INTR-UN MOD CLAR SI INTELIGIBIL.
BINEINTELES CA VOI VETI SPUNE CA MUZICA BUNA E CEA CARE VA PLACE VOUA, DAR TOTUSI LA O GANDIRE MAI ATENTA VA VETI DA SEAMA CA EXISTA GENURI PE CARE NU LE FRECVENTATI, DAR DESPRE CARE AVETI O PARERE FOARTE BUNA (JAZZ, MUZICA CLASICA).
CONSIDER CA MUZICA BUNA ESTE:
-FACUTA CU UN REAL PROFESIONALISM
-FACUTA FIE DE OAMENI GENIALI, FIE FOARTE PREGATITI, CARE AU O ISTORIE MUZICALA IN SPATE SI MULTI ANI DE SCOALA SI PRACTICA
-FACUTA DIN CONVINGERE SI CU O IMPLICARE URIASA A INTELECTULUI
-FACUTA DINTR-O DRAGOSTE NEBUNA PENTRU SUNETE, PENTRU MUZICALITATE
-SINCERA, NEFURATA, CEREBRALA
VOI CE CREDETI, AI MEI FRA?
BINEINTELES CA VOI VETI SPUNE CA MUZICA BUNA E CEA CARE VA PLACE VOUA, DAR TOTUSI LA O GANDIRE MAI ATENTA VA VETI DA SEAMA CA EXISTA GENURI PE CARE NU LE FRECVENTATI, DAR DESPRE CARE AVETI O PARERE FOARTE BUNA (JAZZ, MUZICA CLASICA).
CONSIDER CA MUZICA BUNA ESTE:
-FACUTA CU UN REAL PROFESIONALISM
-FACUTA FIE DE OAMENI GENIALI, FIE FOARTE PREGATITI, CARE AU O ISTORIE MUZICALA IN SPATE SI MULTI ANI DE SCOALA SI PRACTICA
-FACUTA DIN CONVINGERE SI CU O IMPLICARE URIASA A INTELECTULUI
-FACUTA DINTR-O DRAGOSTE NEBUNA PENTRU SUNETE, PENTRU MUZICALITATE
-SINCERA, NEFURATA, CEREBRALA
VOI CE CREDETI, AI MEI FRA?
in opinia mea muzica buna este intr-adevar muzica bine compusa,bine interpretata si bineinteles sentimentala.oricum,eu nu pot intelege prin muzica buna decat bineinteles rock,clasica si jazz.bine,ar mai fi si muzica populara a diferite popoare(celtica si a popoarelor nordice) si ambientala.
totusi,nu mai existau topic-uri cu teme asemanatoare?
- kalfapopperis
din ce am vazut eu nu mai sunt topicuri cu tema asta.fratzilor vreau sa o lamurim, vreau sa stabilim si mai mult decat atat sa ne fie clar la toti (inclusiv mie) ce inseamna muzica buna. nu muzica adevarata ,nici cea care va place, nici cea tare, nici cea moale. MUZICA BUNA...
Muzica bună.. Ce mie mi se pare muzică bună altcuiva s-ar putea să nu-i placă - simple as that. IMHO, pentru termenul anunţat de tine, nu cred că poţi găsi o formulă general valabilă atâta timp cât fiecare dintre noi recepţionează, analizează / compară şi filtrează / selectează în funcţie de un set de preferinţe / valori propriu.
La fel cred că am putea discuta despre "mâncare bună" sau "tipă bună" ..
La fel cred că am putea discuta despre "mâncare bună" sau "tipă bună" ..
Look around the table. If you don't see a sucker, get up, because you're the sucker ..
Pentru mine muzica buna inseamna cea care este cea mai potrivita starii mele de spirit din acel moment...evident exista niste limite peste care nu trec dar in general eu asa consider. Nu m-am ferit si nici nu ma voi feri sa ascult orice fel de muzica macar o data si sa incerc sa-i vad frumusetea (in cazul in care exista).
always...and never
- Dr. Voidberg
- Moderator
kalfapopperis, nu o sa se ajunga la nici un consens pentru ca fiecare zice ca muzica pe care o asculta este buna si restul este de umplutura. Muzica e un domeniu prea subiectiv ca sa se ajunga la o concluzie acceptata de toti.kalfapopperis wrote:totusi,nu mai existau topic-uri cu teme asemanatoare?
din ce am vazut eu nu mai sunt topicuri cu tema asta.fratzilor vreau sa o lamurim, vreau sa stabilim si mai mult decat atat sa ne fie clar la toti (inclusiv mie) ce inseamna muzica buna. nu muzica adevarata ,nici cea care va place, nici cea tare, nici cea moale. MUZICA BUNA...
96 percent of Americans believe that Mr. T still pities the fool.
Radical dreamer
Radical dreamer
- kalfapopperis
nu m-ati inteles bine. nu vreau genuri de muzica, ci sa spuna fiecare de ce considera ca muzica pe care o asculta este buna. cum apreciaza el ca o melodie e buna sau nu. de ex: placerea pe care i o provoaca, stimularea intelectului, meditatie, etc. nu vreau genuri. ci cum judeca o persoana (persoana in cauza) muzica buna? de ce considerati voi ca nirvana e o formatie buna? sau pink floyd, sau bach, sau coltrane sau tot ceea ce va place voua sa ascultati.dupa ce criterii va alegeti muzica preferata, ce apreciati la o formatie sau bucata?
- Dr. Voidberg
- Moderator
Multumim de lamurire. In cazul asta lock thread pentru ca mai exista unul identic aici:
http://www.xtrempc.ro/forum/viewtopic.php?t=13608
http://www.xtrempc.ro/forum/viewtopic.php?t=13608
96 percent of Americans believe that Mr. T still pities the fool.
Radical dreamer
Radical dreamer