2 procesoare!?!?!? =<

Subiecte referitoare la procesoare. Despre coolere se discuta mai jos.

Moderator: Moderatori

Locked
Keenox

2 procesoare!?!?!? =<

Post by Keenox »

Am shi io o nedumerire..... In HW manager imi detecteaza 2 procesoare. Am incercat sa dezinstalez unu da mi-l baga la loc. Din cate shtiu eu am montat doar unu pe placa de baza :P :P 8-[ Am un P4 3.00 GHz cu FSB 800 parca :roll:
PISU670

Post by PISU670 »

Adica hiperthreading, inca un procesor virtual.Topicul este pus la misto? :evil:
Keenox

Post by Keenox »

nu e la mishto am vazut in BIOS ceva de hyperthreading, da' nu prea shtiu ce e :oops: :oops: . Poti sa-mi dai mai multe info?!? :roll:
Edge

Post by Edge »

.:. Just passing by...don't mind me. .:.
kronung

Post by kronung »

Si te deranjeaza faptul ca ai "doua" procesoare in loc de unul singur???
Ar trebui sa fii fericit pt acest lucru.
Ideea cu HyperThreading este urmatoarea:
Prin activarea functiei HT din BIOS, placa de baza este "pacalita" sa vada doua procesoare in loc de unul(pt procesoarele P4 dotate cu aceasta functie). Asta duce la un spor de performanta de 5 - 10 %, vizibil in special in aplicatiile care sunt optimizate pt configuratii dual procesor (editare imagine, editare video, proiectare asistata, grafica 3D). Pt a beneficia de avantazele HT, trebuie ca si sistemul de operare sa poate lucra cu arhitecturi dual-procesor (2000, XP, Linux).

PS Fericitule!! :multi:
".... impotriva prostiei .... ZEII insisi ....... lupta in zadar......."
max2bfire

Post by max2bfire »

noroc ca ai avut bani sa dai pe el :P
A643200+@2200 2X512 geil
hdd 3X250 sata 2 wd, 200 wd ide, 80seagate ide
vga 7900gt top asus 460 thermaltake - Xaser 3audigy 2 ZSdvd + combo
baronul

Re: 2 procesoare!?!?!? =<

Post by baronul »

Keenox wrote:Am shi io o nedumerire..... In HW manager imi detecteaza 2 procesoare. Am incercat sa dezinstalez unu da mi-l baga la loc. Din cate shtiu eu am montat doar unu pe placa de baza :P :P 8-[ Am un P4 3.00 GHz cu FSB 800 parca :roll:
daca vrei sa scapi de acel procesor sa ma anunti ca te ajut eu :wink: ...iti dau un P4 la 2,8 plus o bere ... si facem schimbul... pe mine unul nu m-ar deranja sa imi arate 2 cpu ....
ricardo
Moderator

Post by ricardo »

Linkul postat de T.J. consider ca este suficient de bun pentru a raspunde la intrebarea initiala. Pentru ca discutia sa nu degenereze, voi inchide aceste topic (daca este cineva care vrea insa sa continue discutia doar pe marginea aspectelor tehnice, il rog sa dea un Private Message unui moderator de la aceasta sectiune). Multumesc!
Locked