sondaj de opinie - cafea

Discuţii generale însă nu în general. Orice depaşeşte limitele interesantului va fi imediat şters.

Moderator: Moderatori

Gaulle

sondaj de opinie - cafea

Post by Gaulle »

Vreau sa va rog sa-mi raspundeti cat puteti de sincer si de prompt la cateva intrebari:

1) cate cafele beti pe zi ?

2) preferati sa beti cafeaua (cafelele) in casa sau intr-o cafenea ?

3) in ce parte a zilei beti, in mod preponderent, cafeaua (cafelele)?

4) cat ati fi dispusi sa dati maxim pe o cafea foarte buna si profesionist servita ?

5) ce fel de cafea preferati ?

va multumesc.

PS 1: Vreau sa-mi deschid o cafenea si imi sunt foarte utile orietarile voastre.

PS 2: Apreciez toate raspunsurile!!!
Last edited by Gaulle on Fri Jun 04, 2004 10:49 am, edited 3 times in total.
r4zv4n

Post by r4zv4n »

Eu am incercat sa beau cafea, dar nu prea m'am inteles cu ea.

Pe de alta parte, beau Coca~Cola non-stop si dc am multa treaba Red Bull (sau dc nu am bani suficienti alta bautura energizanta).

Pot parea offtopic, dar pt mine Coca e inlocuitorul necesar al cafelei.

Beau minim o sticla de 2 L pe noapte (lucrez la calc noaptea), iar in timpul zilei, in functie de diferiti factori (temperatura, efort facut, timp petrecut treaz, companie) beau inca una tot de 2 L sau mai mult.

Mai mult, un prieten a observat ca beau Coca in mod reflex, adica o data la vreo 5 min. duc sticla la gura, chiar dc nu'mi e sete.

Pot spune ca am o dependenta fata de Coca (dc nu am coca noaptea nu pot sa lucrez, chiar dc sunt odihnit). Am incercat sa ma las pt K am probleme cu ficatul, si am incercat sa'mi mut programul de lucru in timpul zilei, dar nu a mers. Cum am revenit la programul de noapte si la bautul de Coca m'am simtit bine din nou.

Asa ca in concluzie, cafeaua mea este Coca~Cola bauta in cantitati industriale.

PS: cu toate K beau milioane de sticle de coca P saptamana (exagerez ? :drinking:), niciodata nu castig nimic la promotiile lor.. nici o masina, un ursuletz, etc. (ba chiar cand am vrut sa castig un ursuletz polar pt prietena mea am ajuns sa "mituiesc" o vanzatoare sa'mi dea unul intr'un final).
Sunt foarte misterios. De multe ori nici eu nu ştiu ce fac.
Mood: "I can't help but feeling that love is always dealing me a losing hand" (Deep Dish - "Sacramento")

Image
rovas

Post by rovas »

Nu beau cafea. A baut de cateva ori si nu mi- a placut.
Pentru ca nu beau cafea nu- ti pot raspunde la intrebarile urmatoare.
De ce faci acest sondaj?
Vrei sa deschizi o cafenea?
Totul are un pret.
Zâna Măseluţă
Admin

Re: sondaj de opinie - cafea

Post by Zâna Măseluţă »

Gaulle, daca par impertinent chiar sunt, dar unde lucrezi de fapt?

* eu azi n-am prins cafea la prima tură de filtru din cauza unui complot. Au uitat că mai deţin jumătate de flacon de ciocolax şi imodiu (bună combinatia, nu?)....

Late edit, adică edit după primul edit care s-a dat dopă postul care a generat edit în post (bun, nu?)- e bună faza cu cafeneaua nouă. Original.
Last edited by Zâna Măseluţă on Thu May 27, 2004 2:07 pm, edited 1 time in total.
Lumea mă invidiază că beșina mea miroase tare cade omu din picioare
OceanSoul

Post by OceanSoul »

Nu beau cafea.
+RIP+ Undernet... | last.fm
"Românii sunt o naţie de miei în drum continuu spre abator." Alain Gavriluţiu
_angel_

Post by _angel_ »

..
Last edited by _angel_ on Mon Jun 11, 2007 12:23 pm, edited 1 time in total.
Jin

Post by Jin »

Cind am 5-10 min liber si binenteles o fisa de 5000, repede la "bancomatul" de cafea pentru o doza de cofeina. Nu de alta dar sunt sigur ca o sa am ziua cit se poate de proasta daca nu imi iau drogul. Am mai descoperit ca inlocuieste cu succes si mincarea... :P
"Jumatate din lume este compusa din idioti, cealalta jumatate din oameni care sunt suficient de inteligenti pentru a profita de ei in mod indecent"
Image
Vladimir218

Post by Vladimir218 »

Beau cafea foarte rar... adica aproape niciodata :wink:
Obiectele din oglinda sunt mai aproape decat par!!!
zxp

Post by zxp »

Beau cafea atunci cand mai chiulesc de la vreo ora mai pe la inceputul zilei si nu merge un Cola sau ceva... Asta insa se intampla foarte rar... n-am mai baut o cafea de o luna de zile.. Cat sunt dispus sa dau? ... pai maxim 15000 de lei ca am ce sa fac si altceva cu banii.
“I believe in everything until it's disproved. So I believe in fairies, the myths, dragons. It all exists, even if it's in your mind. Who's to say that dreams and nightmares aren't as real as the here and now?”
Sir Ice

Post by Sir Ice »

Nu beau de loc! Ma stimula prea mult asa ca am renuntat. Am baut intr-o vreme o cescuta dimineata alaturi de colegii mei. Nu prea imi placea pentru ca era Jacobs, si asta e o cafea ieftina si proasta.
Bune sunt Dowe Egberts, Carte Noir si cam atat.
Last edited by Sir Ice on Sat Nov 26, 2005 10:14 pm, edited 1 time in total.
Avea un suflet... candva...

Currently very active, thank you very much Image
spyonu

Post by spyonu »

am incercat, nu mi'a placut.
am regresat la cappucino :)
mai beau cate una la drum lung, sau cand am nevoie de a sta treaz.
Yoshi

Post by Yoshi »

Maxim două
prefer să nu-mi fac singur cafeaua din comoditate.
dimineaţă/seara
4) cat ati fi dispusi sa dati maxim pe o cafea foarte buna si profesionist servita ?
Ce înseamnă profesionist servită?
30.000 lei
Marcă? Lavazza (au un sistem foarte bun, cafea bună, aparate de calitate etc.)
chrisTopher

Post by chrisTopher »

Nu beau cafea si ma feresc de asa ceva, intrucat creeaza dependenta.
dark as night
Popescu Victor

Post by Popescu Victor »

gaulle:
Nu am un numar fix asa ca nu pot sa iti spun decat ca, parerea mea e ca dependenta e o chestie care nu prea are sens pentru mine, inteleg ce inseamna, sunt de acord ca exista si inteleg cum se manifesta dar eu sunt de parere ca sunt putine lucrurile care creaza adevarata dependenta (alcool si droguri de categoria A) care afecteaza niste chestii in celule astfel ca daca vrei sa te lasi de cafea si de tigari de ex o faci pur si simplu si nu e prea greu...mai sunt si reflexele care sunt mai greu de indepartat dar din nou: daca chiar vrei nu e greu sa renunti (asta nu si in cazul alcoolului si drogurilor :( )
Cu siguranta intr-o cafenea, eu sunt un mare, foarte mare fan al cafelei, servirii impecabile si a respectului fata de mancare, bautura si arta culinara in general, si atat mancarea cat si cafeaua trebuiesc tratate cu atentie, respect si finete pentru a se putea ajunge la notiunea de servire profesionista si care sa tinda spre 9 (nu cred in exceptional adica 10 ;) )
De obicei intre 11 si 19 din placere si cu exceptiile de rigoare cand e nevoie :)
Depinde, 100k daca e asa cum trebuie (si asta e FOARTE greu de atins) dar nu mai mult de 1-2 pe luna (pentru ca nu imi permite bugetul)
Dar daca e pana in 50k ar merge pana in 10/luna. (preturile de referinta sunt din Timisoara unde o cafea buna (6-7) e pe la 20-25k)

Lavazza(nu lazazza :evil:), Segafredo, Cafe de Columbia si in general cafelele negre (si brune dar nu prea tare prajite) in general in combinatie cu spuma de lapte sau frisca naturala (in nici un caz dintraia din tub care e un kkt execrabil si care strica tot) si cu 10-15 grame de zahar (depinzand de cafea) la 100ml.
Nu pot sa beau sub nici o forma cafele verzi (Jacobs e reprezentativa) sub nici o forma.
Pentru cafeaua facuta acasa prefer cafeaua facuta in apa la aprox 90grd iar dupa ce sta la racit in jur de 5 min incalzita putin pana la un mic clocat (astfel ramane spuma de la cafea atat cat sa ajunga si in cana iar cafeaua nu se fierbe prea tare) si aici se pot folosi multe feluri de cafea (Tschibo (sper ca am scris bine) e foarte "user friendly" mai ales cu 10 grame de Coffeta la o cana ;)
Bafta si la o cafea cat mai buna!
P.S. daca e in bucuresti cafeneaua atunci cand trec pe acolo o sa dau o vizita ;)
Last edited by Popescu Victor on Fri Aug 27, 2004 11:20 pm, edited 1 time in total.
TheImmortalOne

Post by TheImmortalOne »

>> 1) cate cafele beti pe zi ?

Doua canitze rosii de la Nescafe :)

>> 2) preferati sa beti cafeaua (cafelele) in casa sau intr-o cafenea ?

De regula acasa (mai ales cand o face mama/prietena asa cum vreau EU) insa si in cafenele/baruri in cazul in care am ceva in program mai apoi ce necesita 'atentie sporita'.

>> 3) in ce parte a zilei beti, in mod preponderent, cafeaua (cafelele)?

Usually 2.30 - 3.30AM (the 1st one) si 17.00 - 19.00PM the 2nd, cand incep turele. Random in weekend :)
**Acuma de exemplu, eu beau cafea si ma mandresc cu asta :P**

>> 4) cat ati fi dispusi sa dati maxim pe o cafea foarte buna si profesionist servita ?

Upto 100K, insa nu cred ca'mi va face cineva cafeaua care sa merita atata. Pe o canitza "ca acasa" (cea facuta de mine) intr-un local de lux (servire si atmosfera ireprosabile) as da in jur de 70k

>> 5) ce fel de cafea preferati ?

Cafeaua buna :) Cata vreme nu e apa chioara, e facuta ca lumea si e si cu lapte 'merge'. In general beau Jacobs, Tchibo si Lavazza, insa ar merge si Dowe Egberts si ceva mai scump. Mai slabe insa, sa nu'mi stea inima'n loc ;)

PS: Se pare ca am aprox. aceleasi gusturi cu d-nu Popescu Victor (mbine, exceptand cateva aspecte). Chiar ma gandeam daca n'am scris eu postul lui :P
Zâna Măseluţă
Admin

Post by Zâna Măseluţă »

2~3 × 200g la cană. Serveţelele, farfurioare sau alte minuni mă încurcă.

Prefer acasă. Prefer berea dacă ies din bârlog.

9:00~10:00 dimineaţa şi seara când am de lucru noaptea.

Nu ştiu. Nu mă intereseaza prea mult că-şi rânjeşte fasolea la mine profesionistul care serveşte cafeaua (cum adică profesionist?), dar daca nu o varsă pe mine şi sunt cu gaşca, i-aş da 50k să mă dau ciumec. Am dat o dată 80k pe 50g la o terasă î Neptun şi am stat două ore să o beau. Mai mult de ciudă. Ultima picătură am băut-o de vreo 5 ori.

Cafeaua gratis. Parca mai bună e cea de acasă, Tchibo. Urăsc cafelele făra cofeină, chiar nu le văd rostul. Si Elite e amară, mai ales aia verde, cam cum era nechezolul pe vremuri.

Mi-a placut studiul de piaţă. Ar mai fi mers nişte întrebări...
Dr. Voidberg
Moderator

Post by Dr. Voidberg »

Gaulle wrote:Vreau sa va rog sa-mi raspundeti cat puteti de sincer si de prompt la cateva intrebari:

va multumesc.

Vreau sa-mi deschid o cafenea si imi sunt foarte utile orietarile voastre.
1) 3 - 4
2) acasa si la serviciu, desi nu refuz o cafea buna intr-o cafenea
3) tot timpul :)
4) 30 - 40 de klei
5) n-am preferinte :)
96 percent of Americans believe that Mr. T still pities the fool.
Radical dreamer
PePSy

Post by PePSy »

Cum faceti cafeaua acasa, cu clasicul ibric, sau aveti cafetiera?
Popescu Victor

Post by Popescu Victor »

Eu am acasa cafetiera sub presiune pentru o cafea, dintraia de ceai cu apa calaie care face cea mai oribila cafea si pe care nu o folosesc si clasicul ibric unde pot sa scot cei mai bun din cafeaua la litru pe care o beau in timpul zilei.
Cafelele tari si cu pretentii daca e sa le fac acasa le fac la acel "presou" care scoate fiecare pata de culoare din ea si face o cafea tare de sta lingura in pozitie de drepti in cescuta (ca mai mult de 50ml nu poti bea) dar astfel de shoturi nu prea servesc.
Ce am uitat sa adaug si care ar fi si o completare la intrebarile puse de Gaulle:
Cum va place sa serviti cafeaua, impreuna cu ce si sub ce forma?
Cred ca e foarte relevant, mie imi place cel mai mult un cappucino din Lavazza de tarie medie cam vreo 200ml cu frisca naturala putina cacao deasupra si o adiere de scortisoara, impreuna cu 2-3 stickuri de finetti or samsing...
P.S. nu suport cafeaua cu ciocolata ieftina si nici pe cea cu alcool nu o prea agreez ( a se scuza Bailies ;) prietenii stiu de ce)
*nota: scuzati greselile gramaticale daca exista :P
Last edited by Popescu Victor on Fri Aug 27, 2004 11:55 pm, edited 1 time in total.
Gaulle

Post by Gaulle »

mi-ar fi de ajutor acest sondaj daca ar posta in numar mai mare cei vizati direct.

analizand raspunsurile celor care au postat pana acum, se pare ca "populatia tinta" a acestui studiu inca nu s-a exprimat ...

va multumesc si va rog sa continuati !!!
_angel_

Post by _angel_ »

..
Last edited by _angel_ on Mon Jun 11, 2007 12:21 pm, edited 1 time in total.
Zâna Măseluţă
Admin

Post by Zâna Măseluţă »

Nu. Ploua şi se umplea ceaşca singură. Mai stateam vreo două trei umpleri, dar plecaseră toţi de pe lângă mine şi nu mai aveam cui să ma ciumegesc că beau cafea scumpă .....
Last edited by Zâna Măseluţă on Mon May 31, 2004 2:55 pm, edited 1 time in total.
paradox

Post by paradox »

Mda..o cafea este bine venita in mai multe momente ale zilei.
De exemplu dimineata inainte de scoala o cafea servita intr-o cafenea linistita este tot ce imi trebuie.
Mi se mai intampla sa am nevoie de o cafea seara cand urmeaza sa lucrez toata noaptea. In acest caz imi prepar eu o cafea la plic.
Image
Popescu Victor

Post by Popescu Victor »

Gaulle: eu nu stiu ce sa inteleg, ca nu ai citit ce am postat sau ca eu nu sunt "populatia tinta".
Adica daca pentru tine cineva care respecta si cultiva cafeaua ca o arta e irelevant?
Poate ne explici si noua care e populatia tinta :evil:
Rog a scuza off-topicul sau off-topicurile daca tot nu fac parte din "populatia tinta" inseamna ca nu am postat unde trebuie :mad:
Si da, ma simt ofensat daca are vreo importanta :roll:
:morning:
Last edited by Popescu Victor on Sat Aug 28, 2004 9:00 pm, edited 1 time in total.
Zâna Măseluţă
Admin

Post by Zâna Măseluţă »

Mda, probabil nu iese sondajul cum trebuie, cei mai mulţi au zis ca nu beau cafea sau că o beau acasa ... eu zic să ne spună care e publicul ţintă şi cam ce răspunde el si eu promit că voi raspunde ca sa iasa bine sondajul si şterg toate posturile care nu se incadrează ... sau mai bine, le editez cu răspunsuri corecte la sondaj.
Asta îmi aminteste de două fete de la JTI care făceau sondaje pe stradă şi pe mine, chiar dacă fumam un Marlboro, poate al doilea din ziua aia, m-au convins ca de fapt fumez Winston, un pachet/zi, că nu mă încadram în limitele lor de sondaj ...
CreeruMic

Post by CreeruMic »

O cana mare (250) + 2-3 tigari la 7 cand ajung la munca. In timpul zilei e posibil sa mai beau una. Dar oricum ma tratez cu pepsi pana plec acasa.

PS: Saptamana trecuta n-am baut pepsi ca aveam gin.
Gaulle

Post by Gaulle »

1) una pe saptamana

2) cafenea

3) la pranz, in pauza de masa

4) 50000 lei

5) espresso cu un pic de lapte
X5

Post by X5 »

1) cate cafele beau pe zi ?
Maxim una
Acasa
dimineata
35.000 lei
Jacobs
Intel D820(2.8Ghz),Thermalright XP120 cooler,1 GB DDR2 800Mhz GeIL Ultra,Asus P5ND2-SLI ,Leadtek PX9600 GT TDH 512MB,Seagate Barracuda ES.2 500GB,Creative Audigy 7.1,ANTEC P160 Case,Enermax MODU82+ 525W
bontzy

Post by bontzy »

nu beau cafea
and i still believe that i cannot be saved
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

Nu beau cafea
Dum zomfies...
Mitzone

Post by Mitzone »

OFFTOPIC: deoarece topicul e adresat bautorilor de cafea, nu inteleg de ce au aparut atatea posturi "nu beau cafea". Cred ca cineva ar trebui sa completeze cumva setul ala de legi forumistice... :wink:
I know Kung-Fu!!!
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Nu prea bag cofeina in mine, fie ca vine din cafea sau alta sursa.
Ideea e ca depind de fortele proprii si beau cafea foarte rar. Nu vreau sa-mi creez toleranta si apoi sa trebuiasca sa beau cate un litru.
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

Mitzone wrote:OFFTOPIC: deoarece topicul e adresat bautorilor de cafea, nu inteleg de ce au aparut atatea posturi "nu beau cafea". Cred ca cineva ar trebui sa completeze cumva setul ala de legi forumistice... :wink:
Acest topic se vrea un sondaj, deci esantionul de populatie (adica noi) trebuie sa fie cat mai divers si sa nu excluda pe nimeni. Fara procentajul de nebautori de cafea nu ar fi un sondaj cat de cat corect, asa ca lasa prostiile si ramai on topic.

Si apropo de legile forumiste, este si asta acolo:
idashahabin wrote:35. Dacă scrii cu litere mari OFFTOPIC pe undeva prin mesaj e perfect în regulă să scrii orice îţi trece prin cap.
Dum zomfies...
Gaulle

Post by Gaulle »

Adevarul este ca nu mai intereseaza si nici nu conteaza deloc parerea celor care nu beau cafea.

Fie ca aceasta parere este exprimata, fie ca n-ar fi inserat nimic in acest topic, rezultatul este acelasi. Deci, as fi preferat sa nu fie exprimate replici de genul "nu beau cafea" pentru ca astea nu fac decat sa umple artificial topicul.

Raportul intre cei care beau si cei care nu beau cafea pentru mine nu conteaza, nu asta e scopul cercetarii.

Scopul sondajului este creionarea unei impresii cu privire la tendintele populatiei care consuma cafea si care utilizeaza in mod frecvent, acest site si acest gen de conversatie. Am in vedere si varsta si educatia celor care utilizeaza forumul.

Pentru celelalte categorii de persoane care ar putea reprezenta "populatia tinta" aplic alte metode de sondare a opiniei.

Daca se va exprima cererea de a impartasi rezultatele acestui sondaj voi f bucuros sa le "sheruiesc".

Multumesc
Necrosero

Post by Necrosero »

Pai beau o cafea pe zi, dimineata, inainte sa ma car pe la facultate, sau pe unde naiba mai umblu eu in ziua respectiva... Oricum, cateodata ma scarbesc de cafea, si beau un ceai, deci oricum, cafeaua pentru mine este doar o simpla placere, nicidecum o dependenta... Oricum, nu am baut prea multe tipuri de cafea, am niste Lavazza acum, iar pentru o cafea buna, in oras, as da poate 50 ron... Sau poate nu, cred ca o cafea buna poate sa coste si 30000... Oricum, cand ies undeva, las fetele sa bea cafea... Eu beau ceva alcoolizat, de genu' bere...
FATHER

Post by FATHER »

3-4/zi, BLACK, no sugar, no cream, in orice locatie si in orice pozitie...
”În viață trebuie să știi când să pierzi, că de câștigat știe orice prost” (Marian Vanghelie)
Snow

Post by Snow »

Cafea beau foarte rar spre niciodata deoarece am o problema cu inima. Cand beau totusi beau normala, cu 2 lingurite de zahar. Si neaparat lunga cu inghitituri mici.
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
taurled

Post by taurled »

1) cate cafele beti pe zi ? 1-2 pe saptamana
2) preferati sa beti cafeaua (cafelele) in casa sau intr-o cafenea ? acasa beau da` as prefera la cafeneainsa` la 6 dim :sad1:
3) in ce parte a zilei beti, in mod preponderent, cafeaua (cafelele)? f devreme 5.30-6.00
4) cat ati fi dispusi sa dati maxim pe o cafea foarte buna si profesionist servita ? nu mai mult decat pe o bere si nush ce-nseamna profesionist servita...
:-~
taurled
SharpShooter

Post by SharpShooter »

1. cam 2 cafele pe zi.....daca am cu cine ma mai risk si la 3
2. una acasa sau serviciu, si una pe la o cafenea bineinteles nu singur
3. una dimineata inainte de a pleca sau dupa ce ajung la job, cealalta pe la 2-3 PM
4. 4-5 Lei media pretului la cefenelele pe acre le frecventez e 30.000
5. espresso cu lapte

* eu prin profesional inteleg cel putin
un meniu cu cel putin 25 tipuri de cafea si specialitati
o tavita pe care sa iti fie servita ceasca cu cafea, lapte, zahar, un pahar de apa minerala si un mic desert
Image
..::Guns don't kill people! People kill people!::..
..::One Shot! One Kill!::..
Image
indianuiute

Post by indianuiute »

nici io nu beau cafea ... dc mi se face somn, ma dreg cu 1 burn sau cu 1 coca-cola
Post Reply