Abit NF7-S v2.0 vs. Epox 8RDA3+
Moderator: Moderatori
Abit NF7-S v2.0 vs. Epox 8RDA3+
Tocmai eram pe punctul de a-mi face upgrade de la Gigabyte 7VAX la Epox 8RDA3+ cand observ ca tot mai multi incep sa prefere Abit NF7-S v 2.0. As vrea sa citesc cateva păreri pro şi contra (diferenţe - avantaje) de la cei care le-au folosit pe amândouă. Apropo câte porturi USB 2.0 are Abit NF7S v2.0 ?
Rares
Rares
NF7-S 2.0 are 4 porturi USB, 2 pe placa, 2 pe bracket.
Ca utilizator al ambelor modele, pot spune ca sunt cam la fel, cu plusurile/minusurile care se compenseaza.
Din perspectiva unui overclock-er inrait, la Epox mi-a placut faptul ca atingeam valori mari ale FSB-ului, in schimb Abit este mai stabil la valori putin mai mici.
Parerile sunt oricum subiective, asta cred ca este al 3-lea topic pe aceasta tema, se va crea un talmes-blames.
Ca utilizator al ambelor modele, pot spune ca sunt cam la fel, cu plusurile/minusurile care se compenseaza.
Din perspectiva unui overclock-er inrait, la Epox mi-a placut faptul ca atingeam valori mari ale FSB-ului, in schimb Abit este mai stabil la valori putin mai mici.
Parerile sunt oricum subiective, asta cred ca este al 3-lea topic pe aceasta tema, se va crea un talmes-blames.

Sal eu am Epox8rda3+ si sunt multumit de ea...Fata de Abit NF7 S v.20 are mai ulte dotari;pe de alta parte Abit-ul cica e mai tare la overclock ( o decodare pe 10 biti pe acolo ...nebuneli).Eu tin procu in 3200+ (un barton 2500+) fara probleme cu 2 hdd pe RAID0 (nu au cazut niciodata...hdd fail kestii din astea hdd-urile sunt pline OKI chiar captura si divx)...
Acum decizia e a ta...eu personal ti-as recomanda Epox8rda3+ dar daca mai astepti pana pe la sfarsitul lui august poti sa iei de la Epox ceva frumos pt SocketA...Epox8rda6+ PRO... e tare (6xSATA ports, Sound 8ch, Gigabit LAN,8 porturi USB2.0 ca vad ca te intereseaza
)..depinde de tine.
Bafta!
Acum decizia e a ta...eu personal ti-as recomanda Epox8rda3+ dar daca mai astepti pana pe la sfarsitul lui august poti sa iei de la Epox ceva frumos pt SocketA...Epox8rda6+ PRO... e tare (6xSATA ports, Sound 8ch, Gigabit LAN,8 porturi USB2.0 ca vad ca te intereseaza

Bafta!
Am si eu computer !
Singura dotare in plus ar fi al 2lea conector LAN. La Abit se compenseaza (extra-compenseaza pot spune) prin sunetul SoundStorm.RObinetu wrote:Sal eu am Epox8rda3+ si sunt multumit de ea...Fata de Abit NF7 S v.20 are mai ulte dotari

Specifica: RAID 0 pe S-ATA.2 hdd pe RAID0 (nu au cazut niciodata...hdd fail kestii din astea hdd-urile sunt pline OKI chiar captura si divx)...

Salut,
am Abit si pot spune ca sunt Extrem de multumit de ea!
Alegerea este a ta si cred ca ar trebui sa te bazezi pe instinct ptr. placile sunt foarte apropiate calitativ!
Bafta multa!
am Abit si pot spune ca sunt Extrem de multumit de ea!
Alegerea este a ta si cred ca ar trebui sa te bazezi pe instinct ptr. placile sunt foarte apropiate calitativ!
Bafta multa!
AMD Athlon64 3500+(@ 2410 Mhz), MSI K8N Neo2 Platinum, 2x 512 MB DDR400 Corsair 3200LLPT, Sapphire X800XT PE, OCZ 600W SLI Ready, Cooler Master Stacker, WD Raptor SATA 74GB 8mb, 2x Seagate SATA2 500GB RAID 0, Asus DRW0804P, Creative Audigy2 ZS / Creative GigaWorks S750, LG Flatron F900P
Eu iti recomand Abit pentru ca f. putina lume s-a plans de placa asta si putine placi s-au intors in service, spre deosebire de Epox 8rda3+ care deja si-a creat o imagine proasta si e recunoscut faptul ca epox a cam dat-o in bara cu placa asta. Eu am intalnit 2 placi 8rda3+ care aveau probleme si m-au dezamagit. Cred ca cea mai buna placa de baza de la Epox ramane 8rda+ LE . Eu am o placa de baza (Abit AN7) de care nu am fost prea multumit la inceput dar odata cu noile biosuri si revizii uGuru scoase de Abit s-au rezolvat unele probleme iar acum sunt super multumit. O recomand.
Abit Fatal1ty AN8 Nfolce4 Ultra&Winchester 3000+@250x9 1,4 v
PowerColor X700Pro 128MB GDDR3,A-Data 2x512 mb ddr500KIT 8-3-3-3, WD 160 JB, WD 80 BB, LG 4193b, Antec SLK3700AMB
PowerColor X700Pro 128MB GDDR3,A-Data 2x512 mb ddr500KIT 8-3-3-3, WD 160 JB, WD 80 BB, LG 4193b, Antec SLK3700AMB
Eu am avut Epox RDA3+ rev. 1.1, am cumparat-o imediat cum a fost lansat modelul, si pot spune ca a fost o bijuterie de placa...fericiti cei care mai au asa ceva (si era made in China, si se stie ca nu ei fac cele mai de calitate componente). Reviziile urmatoare sunt, intr-adevar, varza.Shoimu wrote:Eu iti recomand Abit pentru ca f. putina lume s-a plans de placa asta si putine placi s-au intors in service, spre deosebire de Epox 8rda3+ care deja si-a creat o imagine proasta si e recunoscut faptul ca epox a cam dat-o in bara cu placa asta.

Tre sa specific ca am RAID0 pe sata...
Si la faza cu reviziile nu sunt de acord cu Dr. Led...parera mea e ca toate reviziile sunt F Bune...problema este ver de BIOS ...in special ultima cu care vine rev3 default( nu mai stiu concret data), eu am rev2 cu BIOS din 10/17/03.Am prieteni care au patit-o rau de tot cu rev3..adică nu pteau sa faca nici un fel de overclock nu mergea in FSB 400..kestii din astea...s-au rezolvat cu un downgrade de BIOS la 10/17/03.
Oricum e o plaka buna, dar mai sus este Abit-ul, acum astept Ep83da6+ PRO.
Bafta!
Si la faza cu reviziile nu sunt de acord cu Dr. Led...parera mea e ca toate reviziile sunt F Bune...problema este ver de BIOS ...in special ultima cu care vine rev3 default( nu mai stiu concret data), eu am rev2 cu BIOS din 10/17/03.Am prieteni care au patit-o rau de tot cu rev3..adică nu pteau sa faca nici un fel de overclock nu mergea in FSB 400..kestii din astea...s-au rezolvat cu un downgrade de BIOS la 10/17/03.
Oricum e o plaka buna, dar mai sus este Abit-ul, acum astept Ep83da6+ PRO.
Bafta!
Am si eu computer !
Neah, de data asta exceptia NU infirma regula.RObinetu wrote: Si la faza cu reviziile nu sunt de acord cu Dr. Led...parera mea e ca toate reviziile sunt F Bune...problema este ver de BIOS ...in special ultima cu care vine rev3 default( nu mai stiu concret data), eu am rev2 cu BIOS din 10/17/03.

Modelul se numeste 8RDA6+. Ce anume astepti la ea? Crezi ca va fi un performer la capitolul o/c (pentru ca asta te intereseaza) datorita faptului ca are S-ATA nativ si Gigabit LAN? Nu cred... Probabil o sa mai coste si o caruţă de bani.Oricum e o plaka buna, dar mai sus este Abit-ul, acum astept Ep83da6+ PRO.

Daca Epoxu scoate la rampa 8rda6+, Abit nu ne mai pregateste nimic? Se auzea ca or sa mai apara placi pe socket A cu chipset Nforce 2 cu ceva imbunatatiri preluate de la Nforce 3, sau s-au razgandit ?
Abit Fatal1ty AN8 Nfolce4 Ultra&Winchester 3000+@250x9 1,4 v
mda .. abit nu va mai scoate momentan n-force 3 pt ca se pare ca nu e destul de stabil dar va lua tehnologii din aceasta precum firewall hardware , pe chip n-force 2 ultra 400 Gb ...
eu personal am un abit an-7 , l-am ales pe acesta pt ca ma intereseaza performantza dar shi pt ca placa îţi permite sa rulezi procul in functzie de orice aplicatzie ai nevoie ...
eu de ex stau mult pe dc++ , in consecintza ma intereseaza sa ruleze 2-3 zile cu temp la proc mica , mai ales vara ..
momentan , v-core am la proc de 1.5v , restul voltajurilor la fel puse la limita shi totul din windows , inafara de asta bios-ul e superb ...
ps : pana acuma am avut un ga-7va v1 , palominio 2000+ , volcano 9 ...
eu personal am un abit an-7 , l-am ales pe acesta pt ca ma intereseaza performantza dar shi pt ca placa îţi permite sa rulezi procul in functzie de orice aplicatzie ai nevoie ...
eu de ex stau mult pe dc++ , in consecintza ma intereseaza sa ruleze 2-3 zile cu temp la proc mica , mai ales vara ..
momentan , v-core am la proc de 1.5v , restul voltajurilor la fel puse la limita shi totul din windows , inafara de asta bios-ul e superb ...
ps : pana acuma am avut un ga-7va v1 , palominio 2000+ , volcano 9 ...
Gaming Machine --> Dell Precision 610
Xeon SECC2 450Mhz, placa de baza dual-proc Xeon Slot2, SCSI 68/50 pini, 128 PC100 ECC Hyundai, 128 PC100 Samsung, Matrox Millenium II 8Mb PCI + VooDoo 12Mb PCI, Maxtor 720GX
Xeon SECC2 450Mhz, placa de baza dual-proc Xeon Slot2, SCSI 68/50 pini, 128 PC100 ECC Hyundai, 128 PC100 Samsung, Matrox Millenium II 8Mb PCI + VooDoo 12Mb PCI, Maxtor 720GX
Abit NF7S2, suport nativ S-ATA, cam asta ar fi "imbunatatirea".Shoimu wrote:Daca Epoxu scoate la rampa 8rda6+, Abit nu ne mai pregateste nimic? Se auzea ca or sa mai apara placi pe socket A cu chipset Nforce 2 cu ceva imbunatatiri preluate de la Nforce 3, sau s-au razgandit ?
- KILLER2000+
Epox 8RDA3+ si Abit NF7-S v 2.0 sunt 2 placi foarte reusite pt socketA.
La performante ,la oc sunt cam la fel , iar pe partea audio: Abit-ul are un plus o placa de sunet.
Eu folosesc Abit-ul de 6 luni cu un Xp1800+ la 2050 MHz , legat la un A/V Receiver si pe analog si pe digital (S/PDIF). Ce pot sa spun: ca este cea mai buna placa multimedia din lune(subiectiv evident:) )
(Abit-ul a profitat de avantajele chipsetului nForce2 MCP2-T , iar Epox-ul ?????...a facut placa mai ieftina:) )
La performante ,la oc sunt cam la fel , iar pe partea audio: Abit-ul are un plus o placa de sunet.
Eu folosesc Abit-ul de 6 luni cu un Xp1800+ la 2050 MHz , legat la un A/V Receiver si pe analog si pe digital (S/PDIF). Ce pot sa spun: ca este cea mai buna placa multimedia din lune(subiectiv evident:) )
(Abit-ul a profitat de avantajele chipsetului nForce2 MCP2-T , iar Epox-ul ?????...a facut placa mai ieftina:) )
Daca o folosesti de cateva luni, cum poti spune ca are in plus o placa de sunet?Nautilus wrote:La performante ,la oc sunt cam la fel , iar pe partea audio: Abit-ul are un plus o placa de sunet.

Abit are certificare SoundStorm pentru sunetul integrat.

nVidia APU
Pt.Dr.LED !!!
desi cele 2 placi fac parte din aceleasi categorie , pe partea de sunet Epox- ul sta mult mai prost. Sunetul integrat de la Abit este comparabil cu o placa de sunet bunicel.Asta se vede si pe placa de baza la conectori audio.
Abit-ul la audio conectori are 5 (Front Speaker, Line-in, Mic-in, Center/Sub, Surround Speaker) + S/PDIF Out iar Epoxul are 3 conectori audio.Pe partea de sunet nu merita comparat cele 2 placi.
desi cele 2 placi fac parte din aceleasi categorie , pe partea de sunet Epox- ul sta mult mai prost. Sunetul integrat de la Abit este comparabil cu o placa de sunet bunicel.Asta se vede si pe placa de baza la conectori audio.
Abit-ul la audio conectori are 5 (Front Speaker, Line-in, Mic-in, Center/Sub, Surround Speaker) + S/PDIF Out iar Epoxul are 3 conectori audio.Pe partea de sunet nu merita comparat cele 2 placi.
Si eu am Abit NF7-Sv2.0. Soundstormul e supertare. Inainte aveam Live si diferenta dintre un Live si un Realtek onboard este mult mai mica decat cea dintre Soundstorm si Live. Asa ca sa va faceti o idee.
Acum am medii supermisto si bass-ul nu ma scoate afara din casa cum era inainte cu Live-ul.
Referitor la placa, e suuuuuuper. De departe cea mai faina placa din cate am avut. Inainte, tot un Nforce2 Ultra 400 am avut. Gigabyte 7N400.
Nici nu se compara.
ABIT rulz.
Acum am medii supermisto si bass-ul nu ma scoate afara din casa cum era inainte cu Live-ul.
Referitor la placa, e suuuuuuper. De departe cea mai faina placa din cate am avut. Inainte, tot un Nforce2 Ultra 400 am avut. Gigabyte 7N400.
Nici nu se compara.
ABIT rulz.

Sunt utilizator Epox 8rda3+ şi sunt ultra-mulţumit de ea. Ca dotări nici nu-mi puteam dori mai mult. Stabilitate - nici nu mai vorbesc. OC-ul merge foarte lejer.
Cât priveşte sunetul, presupun că, de când mi-am cumpărat eu placa, au mai apărut şi alte revizii şi acum poţi să-ţi alegi între SoundStorm şi C-Media. Oricum, eu am C-Media şi sunt mulţumit şi la acest capitol.
Ca dezavantaje, pot să mă gândesc decât la unul singur: under-volting-ul (adică tu pui voltajul la procesor 1,825 şi vezi că de fapt e 1,800 sau pe-acolo; dar nnu e un impediment prea mare ... pui 1,850 şi se rezolvă).
Cât priveşte sunetul, presupun că, de când mi-am cumpărat eu placa, au mai apărut şi alte revizii şi acum poţi să-ţi alegi între SoundStorm şi C-Media. Oricum, eu am C-Media şi sunt mulţumit şi la acest capitol.
Ca dezavantaje, pot să mă gândesc decât la unul singur: under-volting-ul (adică tu pui voltajul la procesor 1,825 şi vezi că de fapt e 1,800 sau pe-acolo; dar nnu e un impediment prea mare ... pui 1,850 şi se rezolvă).
When ATi is going to beat nVidia in OpenGL applications, make peace with whatever your god is... the end of the world will be comming soon.
Marea majoritate a placilor de baza "sufera" de asa ceva, deci nu ar fi o problema prea mare.Puzo wrote:Ca dezavantaje, pot să mă gândesc decât la unul singur: under-volting-ul (adică tu pui voltajul la procesor 1,825 şi vezi că de fapt e 1,800 sau pe-acolo; dar nnu e un impediment prea mare ... pui 1,850 şi se rezolvă).
Eu ma intreb acum daca initiatorul topicului si-a cumparat ceva pana la urma...(n-a vrut de pomana fostul meu Abit).