Deci, eu sunt pe la inceput (trebuie sa gasesc PDA-ul aluia ca sa pot intra in Alpha Labs) si nu pot spune decat ca jocul e o mare dezamagire personala. Nimic din ce vad aici nu e original. Structura imprumutata de la Half-Life (iti arata cum ajungi la servici, cum vorbesti cu oamenii de pe acolo, ce dubii au ei, hop experimentul, hop problema, hop esti cu o arma in mana gaurind inamici), grafica de 2 lei (sincer spun ca Far Cry si Thief - Deadly Shadows mi-au placut mai mult si si aratau mult mai bine pe sistemul meu), atmosfera furata de la System Shock 2 (mai ales faza cu PDA-urile si inregistrarile vocale ale oamenilor din Mars City).
Am spus ca grafica e de 2 lei. Pai simplu, modelele nu imi plac, par low-poly, iar oamenii cam stau toti cu gura deschisa si in pozitii ciudate (am vazut fazele astea in trailere dar speram sa se remedieze). Nu poti sparge monitoare, gloantele nu lasa urme in pereti, fetele alora nu se gauresc de la gloante (chestie care se putea intampla in Soldier of Fortune 2, iar Doom 3 e cotat drept Mature deci ar fi trebuit sa se poata). Armele nu imi plac cum arata, cele din Chaser si Far Cry arata ma bine si nici nu ma impresioneaza prin nimic altceva decat prin senzatia constanta ca raman fara munitie. Mai mult mi-a placut grafica din Far Cry, e mai unita, mai logica, iar chestia cu gauritu, poate unii isi mai aduc aminte de Max Payne 2 si excelenta sa grafica si fizica. Iar Doom 3 nu arata deloc bine, cel putin pe sistemul meu in comparatie cu jocurile mentionate si eu am sun sistem destul de capabil. zic (e postat ieri la sectiunea sistemele forumistilor).
Inamicii sunt de mare kko, nimic infricosator si apar exact cum am crezut eu ca o sa apara. Adica mergi pe un coridor slab iluminat cu lanterna si HOP monstru..uuuu, ce sa zic. Mai are si nerusinarea sa fure de la Unreal (1) faza cu mersul pe coridor, stingerea treptata a luminilor si hop inamicul. AI nu prea pare sa aibe, Far Cry mi-a placut mai mult la acest capitol, sa nu mai zic de Thief - Deadly Shadows. Plus ca nu inteleg de ce inamicii dispar dupa ce ii omori...sa fie cumva ca jocul va aparea si pe XBOX iar iD Software nu vrea sa munceasca prea mult la transpunere? Si nu inteleg de ce nenea pe care il joci in joc nu poate lipi dracu lanterna aia de uniforma sau de ceva ca m-am saturat sa tot merg cu ea in mana (jocul e EXTREM de intunecat pana si cu brightness-ul la maxim) si apoi sa apas o tasta pentru a trece pe arma (deci zero lanterna, zero lumina, zero tintire) ca sa omor inamicii (care mai au obiceiul de a aparea in spatele tau din coridoare recent vizitate). Iar lanterna aia, desi arata bine, parca e sub cea din The Thing jucat pe o placa Dx8.1
Povestea era clara din trailer. Eu unul am ghicit exact cum o sa fie acest joc, si asa cum am crezut eu este. Nimic nou, nimic impresionant mai nimic original. Inca un shooter lipsit de creier si atmosfera in stilul Quake 2 (dar ala a aparut in 1997). Nu inteleg de ce a toate revistele ridica acest joc in slavi. Daca vreau sa ma sperii atunci apelez la Aliens Versus Predator 2 care avea TONE de atmosfera, grafica geniala, poveste si muzica. Sa nu imi spuneti ca nu aveati inima in dinti cand mergeati intr-un coridor unde nu era lumina si auzeati facehuggeru, dar nu stiati unde e. Pana si The Suffering imi pare mai bine facut pana acum, cel putin are inamici mai infricosatori si mai bine creati (doar i-a desenat studioul lui Stan Winston) si atmosfera mult mai creepy (cei 3 raposati care te bantuie sunt geniali). Si sa nu uit de nivele infricosatoare din seria Thief, sau de jocul Sanitarium. Pana si Undying m-a speriat mult mai mult. Si nu ma refer la tipul de speriat pe baza de BOO!.
Recunosc ca e doar o parere bazata pe doar 1 ora, doua (nu stiu cate) de joc, dar primele impreasii conteaza, iar acest joc nu m-a surprins DELOC. Mai astept pana sa ii dau o nota sau sa imi formez o parere generala, dar nu stiu ce mai poate face acest joc sa ma impresioneze.Pana acum (asa cum am dedus pe baza trailerelor) nota e 5/10 (pentru ca functioneaza la un nivel primar, adica impusti ce vine spre tine = definitie minimala a 3d shooter-ului)
P.S. Si eu sunt un tip normal nu Tata Omida (:D) iar parerile pe care mi le-am format pe baza trailerelor erau simple speculatii ce s-au adeverit (din pacate).
P.S.2 - AVEM QUAKE 2 CU GRAFICA DX.9 WEEEE!!
P.S.3 Juriul inca delibereaza, dar nu cred sa fie mai mult de atat...
Sisttemul meu (text copiat din topicul CE SISTEME AVETI):
CPU: Amd AthlonXP 2600+ FSB333, 256 cache L2
MOBO: Gigabyte K7T Ga7N400-L1
RAM: 2*512 DDr 400@333 Kingmax TinyBGA
HDD: Maxtor 80 GB 7200rpm 2MB buffer
Samsung 160 GB 7200rpm 8MB buffer
VGA: Gainward GeForce 4 Ti4200 64DDr
DVD-ROM: Asus 16X
CD-RWw: TEAC 52/24/52
AUDIO: Creative SBLive!
TV: Wayjet TV-Tuner (identic cu Jetway, cel putin la software)
MONITOR: Samsung 959 NF
CONTROLS: Microsoft Natural Keyboard + Microsoft USB Wheel Mouse Optical (achizitionate in set la val. de 1 milion lei)