Memorii ideale pentru Athlon 64 + nForce 4!!!
Moderator: Moderatori
Memorii ideale pentru Athlon 64 + nForce 4!!!
EU detin niste Corsair 2 x 512 PC3200 LLPT 2-3-2-6 si nu cred ca vor fi suficiente pentru Athlon 64 + nForce 4 in cazul in care vrei sa faci overclock serios (fsb 250-260) si am inceput sa ma intreb ce memorii ar trebui sa imi iau sa fie bine ? 

Tinand cont ca A64 are multiplicatorul deblocat pentru valorile inferioare eu zic ca DDR 500 nu este de ajuns daca vrei OC serios. Astfel cu cat este mai mare FSB-ul cu atat este mai mare latimea de banda (tinand cont ca lucrezi 1:1 sincron cu memoria) si cu atat este mai mare performanta. As fi si eu interesat de acest subiect, eventual daca exista DDR care poate merge garantat la 600 mhz (prin OC sau nu)....si logic la ce pret.
OVERCLOCKING -> The process of installing high hopes, dumb luck, and several paychecks into a rectangular box which transmits a signal to a screen that displays your fate.
The outcome is usually depressing.
Cateva recomandari:
OCZ Performance Series Dual Channel 184 Pin 1GB (512MBx2) DDR PC-4400(DDR550) - 263USD pe NEWEGG
Corsair XMS Extreme Memory Speed Series, (Twin Pack) 184 Pin 1GB(512MBx2) DDR PC-4000(DDR500) with Platinum-Silver Heat Spreader - 249USD pe NEWEGG
PQI TURBO Series Dual Channel Platinum Kit 184-Pin 1GB(512MB x 2) DDR PC-4400(DDR550) - 277USD pe NEWEGG
Mushkin Dual Pack 184 Pin 1GB(512MBx2) DDR PC-4000(DDR500) - 319USD pe NEWEGG
Sunt doar cateva sugestii. Aceasta e si ordinea in care le recomand. Am avut in vedere si pretul. Preturile sunt de pe NEWEGG, deci in Romania vor fi ceva mai ridicate. De gasit, cred ca le gasesti pe la noi, desi nu foarte usor. Toate aceste memorii te vor tine la OC.
Mai asteapta si alte pareri.
Later edit: atat pentru Corbu', cat si pentru DjDaLiu : am gasit pe NEWEGG :
PQI TURBO Series Dual Channel Platinum Kit 184-Pin 512MB(256MB x 2) DDR PC-4500(DDR566) la 158USD, insa doar module de 256. In mod normal, modelele DDR550 sau DDR566 pot fi duse pana la DDR600 cu voltajul putin ridicat.
OCZ Performance Series Dual Channel 184 Pin 1GB (512MBx2) DDR PC-4400(DDR550) - 263USD pe NEWEGG
Corsair XMS Extreme Memory Speed Series, (Twin Pack) 184 Pin 1GB(512MBx2) DDR PC-4000(DDR500) with Platinum-Silver Heat Spreader - 249USD pe NEWEGG
PQI TURBO Series Dual Channel Platinum Kit 184-Pin 1GB(512MB x 2) DDR PC-4400(DDR550) - 277USD pe NEWEGG
Mushkin Dual Pack 184 Pin 1GB(512MBx2) DDR PC-4000(DDR500) - 319USD pe NEWEGG
Sunt doar cateva sugestii. Aceasta e si ordinea in care le recomand. Am avut in vedere si pretul. Preturile sunt de pe NEWEGG, deci in Romania vor fi ceva mai ridicate. De gasit, cred ca le gasesti pe la noi, desi nu foarte usor. Toate aceste memorii te vor tine la OC.
Mai asteapta si alte pareri.
Later edit: atat pentru Corbu', cat si pentru DjDaLiu : am gasit pe NEWEGG :
PQI TURBO Series Dual Channel Platinum Kit 184-Pin 512MB(256MB x 2) DDR PC-4500(DDR566) la 158USD, insa doar module de 256. In mod normal, modelele DDR550 sau DDR566 pot fi duse pana la DDR600 cu voltajul putin ridicat.
Only the mediocre work at their best...
De Craciun o sa le vedem pe NewEgg. Dar la noi eu estimez ca pe la sfarsitul lui ianuarie/inceput de februarie. De nF4 SLI nu mai vorbesc....keep waiting. :Fade-color
Referitor la memorii.....A-Data Viteza DDR 600 (LINK). Nu au rasunetul numelor OCZ, Corsair sau Mushkin dar merg garantat la 600 mhz cu voltaj 2,8V. Astea ar fi dupa mine idealul pentru un OC adevarat la un Athlon64.
Referitor la memorii.....A-Data Viteza DDR 600 (LINK). Nu au rasunetul numelor OCZ, Corsair sau Mushkin dar merg garantat la 600 mhz cu voltaj 2,8V. Astea ar fi dupa mine idealul pentru un OC adevarat la un Athlon64.
OVERCLOCKING -> The process of installing high hopes, dumb luck, and several paychecks into a rectangular box which transmits a signal to a screen that displays your fate.
- MustangSVT
Astept sa vad ce zice si Dr.Led, cel putin acum cateva luni zicea ca CORSAIR PC3200 LLPT or sa fie si memoriile lui pentru Athlon 64, el stie exact cam care ii limita acestor memorii si cat de sus pot merge. Sunt tare curios sa vad ce zice! 
P.S. Un review despre memorii pe Athlon 64 ar fi bine venit!

P.S. Un review despre memorii pe Athlon 64 ar fi bine venit!
Toate informatiile de care ai nevoie sa iti faci o idee despre cum functioneaza memoriile pe o platforma 939 le vei gasi la acest link:
http://www.anandtech.com/printarticle.aspx?i=2226
Aici ai mai toti producatorii de memorii si tipurile de module de memorie precum si chipurile pe care le-au folosit pentru ele.
Un review care merita citit si la care nu mai poate fi adaugat nimic. Orice discutie pe marginea lui este de prisos.
Later edit:
The memories tested here were a cross-section of the best current memory that you can buy. They used Samsung TCCD, Micron G die, and Hynix DT-D5 memory chips. All of the memories based on these current chips performed incredibly well on the Athlon 64 Socket 939. The Samsung TCCD, in particular, seems to be much better on Athlon 64 with recent chips than what was seen in early testing of TCCD. With Athlon 64 performance this good, we can only wonder how long it will be until AMD makes DDR500 or DDR533 a standard DDR memory speed on the Athlon 64 on-chip memory controller.
Asta ar fi cel mai important de care trebuie sa tinem seama. O alta treaba interesanta pe care o veti gasi in acest review este ca o sursa de brand de 450 watii da rateuri in momentul in care doresti un maxim de O/C, fapt care va avea repercursiuni negative in bugetul vostru :
We learned that the Athlon 64 quest for a 1T Command Rate is worth the search, but you also will need the tools to allow the best overclock with memory on the Athlon 64. As surprising as it will seem to some, that should include the highest quality power supply that you can find at 500 watts or more. We found that replacing a well-respected 465 watt PS with a 520 watt PowerStream allowed even higher memory overclocks. This was true with both the power-hungry nVidia 6800 Ultra as well as the more mainstream ATI 9800 PRO. If top memory overclocks on the Athlon 64 is your goal, don't skimp on the power supply . Putting the best PS that you can find in your system will pay off in higher memory overclocks with greater stability.
Offtopic,
Guess who has OCZ PowerStream 520 ? ...yeah the one and only... Ares The MasterBlaster :crazyeyes:
http://www.anandtech.com/printarticle.aspx?i=2226
Aici ai mai toti producatorii de memorii si tipurile de module de memorie precum si chipurile pe care le-au folosit pentru ele.
Un review care merita citit si la care nu mai poate fi adaugat nimic. Orice discutie pe marginea lui este de prisos.
Later edit:
The memories tested here were a cross-section of the best current memory that you can buy. They used Samsung TCCD, Micron G die, and Hynix DT-D5 memory chips. All of the memories based on these current chips performed incredibly well on the Athlon 64 Socket 939. The Samsung TCCD, in particular, seems to be much better on Athlon 64 with recent chips than what was seen in early testing of TCCD. With Athlon 64 performance this good, we can only wonder how long it will be until AMD makes DDR500 or DDR533 a standard DDR memory speed on the Athlon 64 on-chip memory controller.
Asta ar fi cel mai important de care trebuie sa tinem seama. O alta treaba interesanta pe care o veti gasi in acest review este ca o sursa de brand de 450 watii da rateuri in momentul in care doresti un maxim de O/C, fapt care va avea repercursiuni negative in bugetul vostru :
We learned that the Athlon 64 quest for a 1T Command Rate is worth the search, but you also will need the tools to allow the best overclock with memory on the Athlon 64. As surprising as it will seem to some, that should include the highest quality power supply that you can find at 500 watts or more. We found that replacing a well-respected 465 watt PS with a 520 watt PowerStream allowed even higher memory overclocks. This was true with both the power-hungry nVidia 6800 Ultra as well as the more mainstream ATI 9800 PRO. If top memory overclocks on the Athlon 64 is your goal, don't skimp on the power supply . Putting the best PS that you can find in your system will pay off in higher memory overclocks with greater stability.
Offtopic,
Guess who has OCZ PowerStream 520 ? ...yeah the one and only... Ares The MasterBlaster :crazyeyes:
Gresit si spun asta pentru ca am testat eu. A64 3000+ cu ASRock SIS 755 si DDR400 si acum A64 3000+ cu MSI nF3 si DDR 500. Performanta in plus exista si nu e deloc de aruncat in conditiile in care fara OC la procesor si memorii SIS 755 era mai rapid ca nF3. Intr-adevar poate nu se justifica pretul pentru DDR 600, dar pentru un macar DDR 500 eu zic ca merita banii.MustangSVT wrote:Pe A64, nu trebuie sa rulezi memoria sincron pt. performanta buna. Eu zic ca iti irosesti banii daca mai dai banii pe alte memorii. Foloseste aceiasi banii ca sa-ti iei placa video sau procesor mai bun. Memoriile fac diferenta foarte mica pe A64, cat timp macar sunt PC3200.
- MustangSVT
As vrea sa te vad si pe tine sa arunci $100-$200 in plus pe memorie pentru poate maxim 5% performanta mai multa, pe cand cu aceeasi banii ti-ai putea lua un upgrade la placa video. Eu am dat cam $180 US pe memoriile mele 1GB DDR400 de OCZ "Premier". Prietenu a dat $250 US pe memorii tot 1GB DDR400, dar OCZ "Enhanced Latency" iar altu care il stiu a dat cam $330 US pe Corsair "Xtreme Latency" care sunt 2-2-2-5. Chici cate de rapide sunt alea a ala cu Corsair si OCZ scumpe peste ale mele. :roll:Intr-adevar poate nu se justifica pretul pentru DDR 600, dar pentru un macar DDR 500 eu zic ca merita banii.
Hei, unii vor performanta maxima, chiar daca costa mai mult, este satisfacerea amorului proriu, si vai ce bine este cand stii ca mai ai numai un piculet de rezerva ...si ii mai dai un pic. Performanta fara calitate nu se poate, iar tocmai diferenta aia de 5% la memorii si cumulat cu o sursa buna si cu o placa de baza mai buna s.a.m.d. uite ca o sa castigi mai mult de 5 % per total poate chiar 15 % si esti multumit. Asa trebuie privita treaba. Diferentele de performanta intre sisteme si platforme asa se masoara, si este al dracului de bine cand stii ca functioneaza 100% poate chiar 110%.
Have fun.
Ares The MasterBlaster.
Have fun.
Ares The MasterBlaster.
- MustangSVT
Dar nu te uiti din toata perspectiva. Daca e dupa tine, ar fi bine sa-ti iei un A64 3200+ cu 1MB cache ca cica 1MB cache e cu "atat" mai rapid, pe urma sa dai atatia banii pe 1GB Corsair XL PC3200 si pe urma cu banii ramasi, sa-ti iei 9800 Pro si sa-i adaugi NV Silencer, sa-i faci volt mod si asa. Da si? Ai cel mai rapid computer cu 9800 Pro. Si ce? Eu cu aceiasi banii, imi iau acel 3000+ cu doar 512KB cache care e mai ieftin, imi iau o placa de baza mai ieftina cu doar 'K8T800', si imi memorii de alea ieftine 1GB Corsair Value (unele din cele mai ieftine), si cu restul banilor ghici cemi iau, imi iau 6800GT, si omor pe tantalau cu 9800 Pro dei suna apa la cap. Mda. 
In opinia mea, el deja sia irosit banii cu memoriile alea scumpe care chiar si daca ii dai overclock maxim, iti da acel POATE 5%, doar cu un overclock mai extrem la memorie, si acuma vrea sa-si ia alte memorii. Pai cu aceiasi banii, eu mi-am luat memorii ieftine OCZ doar 'cl2.5', si un Audigy, si un procesor nou. Care ie mai rapid? Ala care da $300-$400 pe memorii, sau ala care da $150-$200 pe aceiasi cantitate de memorie tot cu PC3200, si investe restul banilor intro placa grafica mai buna?

In opinia mea, el deja sia irosit banii cu memoriile alea scumpe care chiar si daca ii dai overclock maxim, iti da acel POATE 5%, doar cu un overclock mai extrem la memorie, si acuma vrea sa-si ia alte memorii. Pai cu aceiasi banii, eu mi-am luat memorii ieftine OCZ doar 'cl2.5', si un Audigy, si un procesor nou. Care ie mai rapid? Ala care da $300-$400 pe memorii, sau ala care da $150-$200 pe aceiasi cantitate de memorie tot cu PC3200, si investe restul banilor intro placa grafica mai buna?
- MustangSVT
- Master_of_Ice
Dj, poza eu ti-am trimis-o, nu Popescu Victor. Si puteai sa ma intrebi si pe mine inainte sa o pui pe forum, acolo este sistemul unui prieten. Iar daca si Popescu Victor are poza si a afirmat ca este sistemul lui, cel mai bine ar fi sa dispara de pe forumul asta. :evil:DjDaLiu wrote:Ca tot vorbeam de memorii iata ca imi arata Popescu Victor pe platforma lui ce pot memorii mele:
Astept explicatii!
Dr.LED intreb si eu ceva pentru ca mi se pare cam ciudat. Vad ca este vorba de o placa ASUS cu nF3 si din cate stiu eu placa e cam chioara la OC cu hdd SATA(probabil are IDE). Ca sa nu mai zic ca procesorul este un Clawhammer C0 si iarasi e cam puturos la OC. Sau cumva e o anumita persoana ce are voltmod la memorii si northbridge
? Ca sincer memoriile prea mult se infig si scorul e dubios de mare. Nu ii contest autenticitatea, dar este prea mare pentru un OC inocent. :black:

IMI CER SCUZE PUBLIC DR.LED!!! Azi dimineata cand am venit din club eram cam ametit si nu stiu ce am vazut eu pe acolo si am ramas cu impresia ca Popescu mi-ar fi trimis poza, imi cer scuze inca odata ca am gresit.Dr.LED wrote:Dj, poza eu ti-am trimis-o, nu Popescu Victor. Si puteai sa ma intrebi si pe mine inainte sa o pui pe forum, acolo este sistemul unui prieten. Iar daca si Popescu Victor are poza si a afirmat ca este sistemul lui, cel mai bine ar fi sa dispara de pe forumul asta. :evil:DjDaLiu wrote:Ca tot vorbeam de memorii iata ca imi arata Popescu Victor pe platforma lui ce pot memorii mele:
Astept explicatii!
Royal, faci dovada ca nu ai citit nici macar postul cu care Dj a initiat topicul si ca altceva decat ce ai intiparit in minte nu stii. Mai mult decat atat, ai pretentia ca esti overclocker... Altfel stiai ca memoriile Corsair echipate cu chipuri TCCD sunt modelele XL si ca BH-5 pe LLPT au fost doar la revizia 1.1, nu si la urmatoarele (in cazul lui Dj revizia 1.2, cel mai probabil cu CH-5 - asta nu aveai de unde sa stii decat daca urmareai posturi mai vechi, dar mi se pare evident din timingul de 2-3-2)).RoyaL wrote:ce chipuri au memoriile tale corsair?
daca ai samsung tccd..alea urca extrem de lejer pana in 300mhz dar cu latente ridicate..
cu windbond bh5..te duci pana in 260-270mhz 2-2-2-5 dar tre sa faci un vmem mod sau sa pui mana pe un ocz booster..
- Popescu Victor
Sa dau si eu o explicatie:Dr.LED wrote:Dj, poza eu ti-am trimis-o, nu Popescu Victor. Si puteai sa ma intrebi si pe mine inainte sa o pui pe forum, acolo este sistemul unui prieten. Iar daca si Popescu Victor are poza si a afirmat ca este sistemul lui, cel mai bine ar fi sa dispara de pe forumul asta. :evil:DjDaLiu wrote:Ca tot vorbeam de memorii iata ca imi arata Popescu Victor pe platforma lui ce pot memorii mele:
Astept explicatii!
1. Nu am vazut nici o data poza aia
2. Am A64 3000+
3. Am memorii CH5 deci nu duc 5-2-2-2
4. Nu am mai vazut topicul pana azi (cand mi-a atras atentia hacku)
i rest...acum mi-a venit un HIS X800Pro

P.S. Led, eu te-am mai intrebat o data daca ai ceva cu mine personal, daca ai spune care e durerea si poate rezolvam problema, cred ca forumul asta e destul de mare pentru amandoi

Dr.Led nu s-a suparat pe tine,ci pe Djdaliu pt ca a pus o poza de-a lui ca fiind a ta!Eu recomand tuturor memoriile a-data vitesta ddr600,pt ca am avut versiunea ddr500 si am fost foarte multumit,mai ales de pret!Dr.Led,Royal are dreptate,degeaba il critici tu
) 

Kme_case+Thermaltake Butterfly 480 w True Power W0019R
Msi i845e Max 2+intel pentium 4 2.4@3.6 fsb 800 w/Hyper-Threading
512 mb ddr 333 Pqi@ddr400@2.6
Geforce 6800GT Inno3d @400/1150+S.Blaster Live+Hdd 80+Cd-rw 48x
Msi i845e Max 2+intel pentium 4 2.4@3.6 fsb 800 w/Hyper-Threading
512 mb ddr 333 Pqi@ddr400@2.6
Geforce 6800GT Inno3d @400/1150+S.Blaster Live+Hdd 80+Cd-rw 48x