Am cumparat de la Ultra Pro un hard seagate de 80 pe ata100. am adus acasa, l am montat apoi am bagat cd bootabil cu xp, apoi am dat un quick format din meniul setup ului de la xp. in timpul instalarii se intepa mereu in diferite locuri. Restart!! Acelasi lucru (se intepa). aoleu!!! ce are? e stricat? am formatat iar, insa de data asta am dat format (fara quick) si nu s a mai intepat decat o singura data in timp ce instalam un program. de ce prima oara se intepa mereu in timpul instalarii??? care e diferenta intre quick format si format? mentionez ca hard e nou noutz si nu era formatat. ma puteti lamuri ce s a intamplat? e bushit hardul?
cu respect, ionut
Probleme inca de la inceput sau nestiinta?
Moderator: Moderatori
- kalfapopperis
Diferenţa între qf şi f este că prima variantă face ştergere/scriere de FAT sau descriptor/indecşi NTFS, neatingându-se de suprafaţa efectivă a discului, iar a doua variantă şterge discul în întregime, precum şi verifică sector cu sector corectitudinea ştergerii, şi implicit faptul că sectoarele sunt bune. E ca şi cum la un caiet i-ai şterge toate filele şi l-ai rescrie sau i-ai şterge doar cuprinsul şi ai rescrie în momentul când ai nevoie, paginile.
La un hdd nou, neapărat se dă format full. te va lămuri de eventualele bad-uri. Personal prefer varianta următoare: dintr-un hdd de 80 - 120 ... giga, dacă instalez un win, formatez şi creez o partiţie de 6-7 giga pe care pun sistemul. Şi atât. Restul îl partiţionez din sistem, fie cu Disk Managementul lui , fie cu un Partition Magic.
Îţi recomand să :
-verifici corectitudinea jumperilor de pe hdd precum şi integritatea cablului
-verifici de bad-uri hdd-ul tău.
-eventual să refaci o instalare pe curat formatând full
-să ai în vedere existenţa utilitarului SeaTools (downloadabil de pe site-ul Seagate) care îţi va face un CD bootabil uşor de folosit în partiţionarea/formatarea şi diagnosticarea problemelor apărute la hdd-urile Seagate.
La un hdd nou, neapărat se dă format full. te va lămuri de eventualele bad-uri. Personal prefer varianta următoare: dintr-un hdd de 80 - 120 ... giga, dacă instalez un win, formatez şi creez o partiţie de 6-7 giga pe care pun sistemul. Şi atât. Restul îl partiţionez din sistem, fie cu Disk Managementul lui , fie cu un Partition Magic.
Îţi recomand să :
-verifici corectitudinea jumperilor de pe hdd precum şi integritatea cablului
-verifici de bad-uri hdd-ul tău.
-eventual să refaci o instalare pe curat formatând full
-să ai în vedere existenţa utilitarului SeaTools (downloadabil de pe site-ul Seagate) care îţi va face un CD bootabil uşor de folosit în partiţionarea/formatarea şi diagnosticarea problemelor apărute la hdd-urile Seagate.
depinde de tipul de partiţie. pe partiţie FAT32 îţi va face clusterul proporţional cu mărimea partiţiei. Cu cât mai mare partiţia, cu atât creşte clusterul şi, la copierea unor fişiere mici şi multe, pierzi spaţiu, adică spaţiul real alocat pe disc e mai mare.
nu are prea mare importanţă dacă, în schimb, te-ai decis să faci partiţia NTFS, sau să foloseşti spaţiul pentru a stoca fişiere mari (ex. filme).
Interesant e dacă te decizi să faci o partiţie numai pentru swap. Acolo să stochezi fişierul swp al OS-ului şi s-o faci de dimensiunea a cca 2.5 x cuantumul RAM-ului de pe sistemul tău. Unele voci spun că e un spor de performanţă şi eu tind să le cred.
nu are prea mare importanţă dacă, în schimb, te-ai decis să faci partiţia NTFS, sau să foloseşti spaţiul pentru a stoca fişiere mari (ex. filme).
Interesant e dacă te decizi să faci o partiţie numai pentru swap. Acolo să stochezi fişierul swp al OS-ului şi s-o faci de dimensiunea a cca 2.5 x cuantumul RAM-ului de pe sistemul tău. Unele voci spun că e un spor de performanţă şi eu tind să le cred.
- kalfapopperis
multumesc !
mersi mult pt sfat. am dat un format full de pe cd ul cu setup de xp, am instalat xp, iar acum vad ca nu s a mai intepat. nu am partitionat hard ul. astept sa vad cum se comporta, iar daca nu sunt multumit iti urmez sfaturile pas cu pas.