Half-Life 2

Referitor la jocuri PC, tipuri de jocuri, universuri, concursuri sau servere,

Moderator: Moderatori

Post Reply
Bossman
Moderator

Half-Life 2

Post by Bossman »

Având în vedere că cel mai aşteptat joc al acestui an a fost lansat în această dimineaţă la ora 10:00, vechiul thread şi-a pierdut utilitatea (la fel cum a fost şi în cazul celui de Doom 3) ...

Aşa că în acest nou topic aş vrea să se discute strict despre joc, fără întrebări "inteligente" de genul "De unde îl iau? / Îmi dă şi mie un FTP de unde să-l download? / Are cineva un CD Key bun ptr Steam?" sau alte tâmpenii de genul (orice reply de genul acesta va fi mutat instant la Gunoi) ...

Pentru cine este interesat de achiziţionare, jocul este deja disponibil la Gameshop.ro , iar cei care au conexiune mai bună la net îl pot cumpăra prin intermediul Steam ...

And now that the legal stuff is out of the way, let's talk about the game ...

Grafica este impresionantă, mai ales în privinţa modelării personajelor (a se vedea domnişoara Alyx Vance :D ) ... luptele sunt foarte alerte, deşi soldaţii Combine mi se par un pic mai bătuţi în cap decât trupele speciale din HL1 ... fizica este de departe cel mai mare atu al jocului, atât prin modul de rezolvare al puzzle-urilor, dar şi prin diversele capcane cu care puteţi să omorâţi inamicii (nimic nu e mai frumos decât să foloseşti o roată dinţată cu un gravity gun :D) ... voice acting-ul este ireproşabil, deşi vocea lui G-Man mi se pare cam ... ciudată ... mă aşteptam la ceva mai sobru, mai "Cigarette Smoking Man" din X-Files ... însă e doar o părere subiectivă ... din calculele mele am ajuns deja undeva pe la jumătatea jocului, asta dacă afirmaţiile conform cărora campania single-player durează 16-17 ore sunt adevărate ...

Oricum, în afara de Prince of Persia: Warrior Within, eu nu prea văd alt joc care să-i poată sufla lui HL2 titlul de "Game of the Year" ...

P.S: am ataşat 3 screenshot-uri for your viewing pleasure ... more to follow ...

A, să nu uit, pe un A64 3200+ (2200Mhz), cu 1GB Ram DDR400 şi Radeon 9800 Pro, jocul merge ireproşabil cu toate detaliile la maxim, AA2x şi Anis8x în 1024x768 ...
Attachments
Screen 3.jpg
Screen 2.jpg
Screen 1.jpg
iLogiK

Post by iLogiK »

foarte, foarte frumos....
am si eu o propunere....sa postati si ce sistem aveti, si cat de bine merge jocul la diferite setari, sa ne facem o parere despre cerinte.
stiu ca exista deja Counter Strike: Source, dar HL2 va forta mult mai mult sistemul.
steampowered.com wrote: Minimum System Configuration

* 1.2 GHz Processor
* 256MB RAM
* DirectX 7 capable graphics card
* Windows 2000/XP/ME/98
* Mouse
* Keyboard
* Internet Connection

Preferred System Configuration

* 2.4 GHz Processor
* 512MB RAM
* DirectX 9 capable graphics card
* Windows 2000/XP/ME/98
* Mouse
* Keyboard
* Internet Connection
edited: am scris CS: Steam in loc de CS: Source (mersi Muad'Dib)
Last edited by iLogiK on Tue Nov 16, 2004 9:43 pm, edited 2 times in total.
2002angel

Post by 2002angel »

bossman te rog spune-ne daca story-ul e misto(dar fara sa ne dezvalui detalii)
s-a meritat asteptarea?
crezi ca jocul s-e descurca cu 512MB ram?
The man that GOD makes fun of
Gordon Freeman

Post by Gordon Freeman »

Sunt putin dezamagit de cum merge...pe un Barton 2500+, 512 DDR 333 si Radeon 9800 Pro Xtreme...Agata foarte des, uneori devine enervant....e aiurea sa ai pste 100 fps indoor si mai putin de jumatate in exetrior...Setarile sunt pe high toate, fara AA sau AF, 1024...
Cred ca jocul are nevoie totusi de 1 GB RAM si un proc care sa mearga efectiv peste 2 GH....
2002angel

Post by 2002angel »

la proc ma descurc(P4 3ghz) dar sunt trist sa aud ca trebe 1 gb de ram ca sa ruleze misto
dar spune-mi:cum ti se pare jocu ca si feeling,gameplay,story??
unknown_humanoid

Post by unknown_humanoid »

Eu s-ar putea sa-l cumpar daca nu....
Este 1.360.000 lei (cu TVA).
Dar vreau sa joc un demo mai intai.
Apare demo? Daca nu, imi fac nevoile pe el...eu nu-l cumpar fara sa vad un demo... [-(
...AND PEOPLE SAY SEQUELS ARE NEVER AS GOOD AS THE ORIGINAL!
pixelmonster

Post by pixelmonster »

shi in rand cu intrebarile pt bossman .... zii zii ziii are shi editorul contzinut in kitul jocului ?
rovas

Post by rovas »

Minimum System Configuration

* 1.2 GHz Processor
* 256MB RAM
* DirectX 7 capable graphics card
* Windows 2000/XP/ME/98
* Mouse
* Keyboard
* Internet Connection

You are kidding me ???
Specificatiile recomandate mi se par ca fiind cele minime pentru rulare la cea
am citit pe net dar trebuie sa vanda jocul.
Jocul a primit peste noua in prezentarile pe care le am citit laudata fiind grafica, feelingul, arma gravitationala.
Demo nu prea cred ca o sa apara. Numele vinde jocul.
Totul are un pret.
Gordon Freeman

Post by Gordon Freeman »

2002angel wrote:la proc ma descurc(P4 3ghz) dar sunt trist sa aud ca trebe 1 gb de ram ca sa ruleze misto
dar spune-mi:cum ti se pare jocu ca si feeling,gameplay,story??
Jocul a meritat FIECARE SECUNDA de asteptare! Doar ca eu personal simt o mica frustrare ca nu il pot juca asa cum as fi vrut, mai precis asa cum m-am asteptat eu...desi in majoritatea secventelor idoor "zboara", cand esti singur, atunci cand apare "lume" sau iesi afara, are momente de sacadare si asta ma irita pe mine...
unknown_humanoid

Gordon Freeman wrote:Jocul a meritat FIECARE SECUNDA de asteptare!...
La cat a fost asteptat si laudat, ar fi trebuit sa ia nota 10 nu 9.2, mai putin decat HALO2.... :-s
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Editorul trebuie descărcat separat prin Steam ... cel puţin aşa a fost la mine, la varianta pe CD-uri nu ştiu ... cât despre story, ce să zic, nu m-a dat pe spate, adică nu e rea, dar nici n-o să câştige vreun premiu de excelenţă ...

Cât despre întrebarea dacă jocul merită ... depinde la ce se asteaptă fiecare jucător de la el ... pe mine unu nu m-a dezamăgit, iar hype-ul nu a fost deloc exagerat ...
Attachments
Screen 6.jpg
Screen 5.jpg
Screen 4.jpg
2002angel

Post by 2002angel »

ce rau imi pare ca acum am doar un TNT 2 ](*,)
dar o sa imi iau eu o placa mai misto si dupa aia o sa zboare jocu asta O:)
Hubert
Radioactiv

Post by Hubert »

Radeon 9600 XT, Athlon XP 2100+, 512 RAM.

Este jucabil la 1280x1024, cu setari de calitate medii, fara AA sau AF.

In rest, jocul in sine e exact cum era predecesorul, mai mult nu ar trebui sa spun. Secvente surpriza scriptate, harti misto, ritm alert, cateva puzzle-uri usoare, atmosfera Half Life. Tocmai ce trebuia sa fie HL2.
Sir Ice

Post by Sir Ice »

Aveti idee daca va veni si la noi versiunea gold care include si Half Life 1 Source?
Avea un suflet... candva...

Currently very active, thank you very much Image
Quetzalcoatl

Post by Quetzalcoatl »

Si collector's edition contine Half-life 1 source (din cate stiu eu).
Fostul user Staedtler
Antec P180B : Core duo magic inside ,Gigabyte Air / Living it on Westington 37" 1080p
2002angel

Post by 2002angel »

Hubert>ce vrei sa spui prin jucabil?
cate frameuri?
alexwinfast

Post by alexwinfast »

Va rog mult de tot sa ma ajutati si pe mine!
Sunt disperat!!!
Am facut o conectiune dial-up si am creat un cont pe Steam insa dupa ce instalez si acel patch pt Source tot nu imi merge si cand vreau sa intru in CS source imi da o eroare si zice ca nu se poate conecta la acel Steam Engine,ceva de genul"Winsock error,connection refused by peer".Sunt pe net in permanenta
Va rog mult sa ma ajutati ca nu mai rezist!!!
Mersi anticipat
Asus P5E3 Premium :: Intel Q9550@3.8Ghz :: 4GB Corsair TWIN3X
EVGA GeForce GTX 275 :: WD 640GB AAKS :: Antec Quatro 1KW
Thermaltake Kandalf :: Samsung 2253BW :: Logitech Z2300
Xbox One :: Xbox 360:: PS4 :: PS3 :: TV SONY Bravia 40HX800
2002angel

Post by 2002angel »

nu stiti daca acum poate rula in Dx9 si pe placile de la nvidia???
AeOLuM

Post by AeOLuM »

2002angel wrote:nu stiti daca acum poate rula in Dx9 si pe placile de la nvidia???

Ba da dar merge infect !
Since there was no more room in hell I do walk the Earth...
Jin

Post by Jin »

Sa inteleg ca au "imprumutat" ceva din marea protectie cu care se lauda WinXP/2003. Nu il activezi, nu poti sa-l joci? Sa inteleg ca pe pe alte cai nu va putea fii luat prea curind... :-k .
"Jumatate din lume este compusa din idioti, cealalta jumatate din oameni care sunt suficient de inteligenti pentru a profita de ei in mod indecent"
Image
DaLiu

Post by DaLiu »

NU il am!!! Vreau sa il joc! Ce ma fac? #-o
GabYO
Moderator

Post by GabYO »

Am terminat si eu jocul si vreau sa spun ca mi-a placut foarte mult final. Extraordinar de mult chiar (pentru cei care au terminat... ma refer la ceea ce se intampla cand zicea "Time Dr. Freeman? What is time?")
Din partea mea Half Life 2 are nota 10.

PS: Vad ca au disparut foarte multe posturi de la o anumita data si pana acum :-k
Mi-a disparut si opera de zugrav cu ocazia asta ](*,)
It's good to admit that you're wrong, but it's better to be right.

PCgarage discount 1% folosind voucher-ul: 7JOVYDPL
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Mi-e soi frica sa postez, la cum a fost forumu lately :) Da ma risc :)
N-am terminat inca jocul dar pot spune ca din partea mea are un vot pt jocul anului 2004. Este incantator. Motorul grafic este de nota 20, la fel si fizica si AI-ul. O chestie relativ buna este ca s-a mers in mare pe aceeiasi reteta cu care ne-a cucerit inimile si originalul. Valve nu s-a hazardat in cine stie ce poveste intortocheata si gampley "inovativ". Atmosfera este foarte imersiva si a resit nu de putine ori sa ma tina mai mult decat planuiam in fata monotorului. Puzzelurile bazate pe abilitatile fizice ale motorului sunt foarte interessant si placute in ac timp. Gravity gunul este genial. nimic nu se compara cu aruncarea caloriferelor in soldati sau retezarea pe din doua o zombilor.
Grafica este cireasa dp tort. Detaliile sunt incredibile. Pe la inceput, in nivelul cu hovercraftu, cand ma uitam la blocurile din departare parca erau blocurile dp Tineretului vazute din parc!! Despre optimizare nu pot sa zic decat cuvinte de lauda. Il joc in 1024x768 cu detalii maxime si 4xAA&AF cu minim 30fps. Este ceva zici eu in conditiile in care Vampire - Bloodlines ( care este pe ac motor) se misca infect.

Cam atata deocamdata, o sa revin dupa ce il termin cu o impresie generala.
J_Brujah

Post by J_Brujah »

Am si eu o problema cu HL2 , dupa ce incep sa joc putin, durata variza dar in pricipiu dupa vreo 2-3 minute imi iasa in win si imi da o eroare cu nu stiu ce zona de memorie care nu a putu fi scrisa . Ii de la joc sau am eu vreo problema cu sistemul ?
I smoke too much , i know
sorin

Post by sorin »

Cam ai nevoie de un memtest ;)
vincent

Post by vincent »

L-am terminat si eu aseara. Numai cuvinte de lauda si =D> , dar totusi foarte scurt. Parca HL1 a fost mai lung...Iar armele cam putine..(of, ce pacat ca nu am pus si io mana pe un sniper rifle - arata belea cu laser sight-u ala...

Apropo, chiar daca cele doua jocuri nu se pot compara, credeti ca HL2 si-a depasit predecesorul?
There is no spoon...
Vagabond

Post by Vagabond »

L'am terminat si yo luni sau parca era marti :-k la ora 1.30 am, ma rog, parca un final prea brusc, adica shtiam ca o sa se termine, dar Alyx nici macar nu a apucat sa termine tot ce avea de zis (poate o va face in HL 3 sau intr'un addon ceva). Jocul e... sunt fara cuvinte, intens, actiune la greu, personaje (mai ales Alyx) care e realizata cu mult suflet de catre cei de la Valve, si intradevar, scurt dar intens. Arme putine, dar cu Gravity Gun'u face o gramada de chestii (din cauza ca nu are multiplayer are arme putine, cred)
draq

Post by draq »

Am si eu o problema cu HL2 , dupa ce incep sa joc putin, durata variza dar in pricipiu dupa vreo 2-3 minute imi iasa in win si imi da o eroare cu nu stiu ce zona de memorie care nu a putu fi scrisa . Ii de la joc sau am eu vreo problema cu sistemul ?
Problema ta este de la varianta pirat.Incearca sa gasesti un alt crack.Cel putin eu as mi-am rez problema
VDtot

Post by VDtot »

Extraordinar jocul, l-am terminat in 3 zile, iar impresia generala a fost foarte buna. Un mare semn de intrebare la poveste. INsa as putea spune ca este cel mai bun FPS facut vreodata fara sa imi sara in cap multa lume.
Practic in afara de poveste si de faptul ca este liniar nu prea am ce sa ii reprosez. Fizica, animatiile, actiunea, sunetul, starea de persecutie induse jumatate din durata de joc, toate sunt dintre cele mai bune vazute in vreun joc pana acum.
Dacus

Post by Dacus »

Este primul joc care mi-a scos peri albi la instalare.
O instalare care a durat nu mai putin de 1h 30'. Copiatul instalatul de pe disc e mizilic. Insa daca aveti dial-up v-ati ars. Crearea contului Steam, decriptarea si updatarea a durat mai mult de o ora.

Din punct de vedere al performantei, cu o placa GF 5900XT Oc 450/750 am scos in CS Source - Video stress - 88 fps pe 1024x768x32 cu totul pe High, si AF2x. Cu aceleasi setari plus AA2x am scos 75 fps. Deci jucabil fara probleme.

Ce a ruinat gamplay-ul este din pacate swap-ul care il face mult dupa ce s-a incarcat un nivel. Si mai neplacut este ca in momentul in care face swap pe disc sunetul se "agaţă". Nici cu Doom3 nu am intalnit problema asta, desi toti se plangeau ca la deschiderea unei usi li se agata jocul. La mine a mers ca uns.

Problema este recunoscuta de Valve:
"We're also investigating a solution for the sound skipping problems a small number of users are running into. We'll have a solution for this as soon as possible."
Nu este posibil cu un sistem care are 512 MB RAM sa se intample asa ceva.

Va pot spune un lucru, problema performantei a placilor GF FX5900 in HL2 este un MARE FÎS. Din punct de vedere al placii grafice jocul arata foarte bine (cu path 8.1) la o performanta foarte buna.

Jocul nu are grafica revolutionara, insa fizica face totul. De incercat CS Source in harta cs_office unde cu un pistol se poate dezasambla un calculator in partile componente.

Apropo, Valve are in pregatire Half-Life Source.
Image
Racer

Post by Racer »

Pentru mine, HL2 este la egalitate cu FarCry.Amandoua m-au facut sa stau ore in fata monitorului fara sa mananc, fumez, beau. :) Tot asa sa o tina baietii cu jocurile.
Reducere 1% la PC Garage: NQTB2Z1R
PSS 214

Post by PSS 214 »

ce treb sa fac aici ? 10x
Attachments
d3_breen_010001.jpg
PCgarage discount 1% folosind voucher-ul: NA7GGA77
GabYO
Moderator

Post by GabYO »

Pentru PSS:

ATENTIE - SPOILER
Ia "bile" din dreapta ta si dai in corre (in bila aia de lumina spre care ai orientata privirea). Dar asta dupa ce ai distrus cele 2 nave care "survoleaza zona".

VDtot

Post by VDtot »

Sa nu uitam ca pe generatia FX HL2 merge in DX8. Deci pe Fx5900 nu arata la adevaratul potential.
unknown_humanoid

Eu cred ca cei care dau nota 9.5 acestui joc nu prea stiu ce vor de la viata!
E de nota 10! ZECE!

Treaba cu liniaritatea e specifica 3DShooterelor, si e un compromis pt. a concentra cat mai multe resurse in arii mai mici de joc in vederea realizarii unei grafici cat mai detaliate! Pe mine nu ma deranjeaza si stiu ca se munceste foarte mult la asa ceva, iar nimeni nu munceste la 2 trasee de joc stiind ca jucatorul nu va trece decat prin unul singur. Decat doua mai proaste mai bine unul si klumea. Ma bucur ca e destul de lung.
S-a muncit 6 ani totusi. La care joc s-a mai muncit 6 ani?

Daca cei de la Valve ar fi facut un cartier intreg interactiv la nivelul asta (si nu pustiu, etc.) nu mai rula nimeni jocul fara 2 - 3 Gb de memorie.

REALISMul e de laudat! Nu am vazut nici un soldat ramas in pozitii bizare (ca in FarCry). Am rostogolit unul pe scari cu ranga. Dinamica e perfecta.
Nu am vazut materiale si iluminare mai realista ca aici. Nu e nimic exagerat ci asa cum trebuie. Poate ca atunci cad spargi un ghiveci in capul unui cetatean ar trebui sa lesine...ma rog.

Daca reincepi jocul descoperi capcane la care nu te-ai gandit prima oara!
AI-ul e bun. Nu am vazut comportari bizare si de cateva ori nu le-am ghicit miscarile.

Grafica e cea mai tare pe care am vazuto pana acum si mananca uluitor de putine resurse (cu exceptia ramului) - o lectie pt. ID care au cam dat-o in bara. Atmosfera e senzationala. Nota 10. ZECE!

Vreau sa fac si eu BENCH! Cum se face? Stie cineva?
GabYO
Moderator

Post by GabYO »

Era in unu' din filmuletele de la E3 (parca, nu mai stiu exact care din ele) o faza in care omu' nostru era pe un acoperis si a dat un container in capu' la inamici cu o grenada. Apoi s-a apropiat de marginea acoperisului si inamicii au tras spargand cateva lemne (care vroiau sa fie un mini gardulet). Gordon a tras in ceva si s-au desprins niste bare de metal legate cu funie care s-au balanganit omorand restul inamicilor. Dupa ce a coborat de pe acoperis, Gordon, s-a aplecat sa nu-l loveasca si pe el capcana "balanganitoare" (barele alea).
Sper ca stiti despre ce vorbesc... am incercat sa povestesc pentru ca nu mai am link catre acel trailer (sau parca a fost si pe unu' din cd-urile de la revista.... am sa caut).
Oricum vroiam sa intreb: unde "s-au filmat" acele filmulete ca in tot Hl2-ul nu le-am gasit. Sunt pregatite pentru un add-on acele locatii (ca am auzit niste zvonuri de o continuare... totusi nu am sursa sigura ca sa ma pronunt). Sau erau niste locatii, facute special pentru trailere, care nu apar in joc?

2002angel

Post by 2002angel »

fazele alea sunt din cate imi amintesc din nivelul in care treci prin capcanele puse de preotul ala zurbagiu
eu nu am jucat jocul dar imi amintesc comentariul din trailer
GabYO
Moderator

Post by GabYO »

2002angel wrote:fazele alea sunt din cate imi amintesc din nivelul in care treci prin capcanele puse de preotul ala zurbagiu
eu nu am jucat jocul dar imi amintesc comentariul din trailer
Pai eu nu le-am gasit... E o zona "secreta" sau sunt eu chior rau...
Quetzalcoatl

Post by Quetzalcoatl »

Acele faze, fie au fost facute special pentru trailere.... fie ar fi trebuit sa apara in joc. Probabil ca au fost in varianta alpha si beta, dar la varianta finala Valve a renuntat la ele pentru altele.
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

unknown_humanoid wrote:Eu cred ca cei care dau nota 9.5 acestui joc nu prea stiu ce vor de la viata!
E de nota 10! ZECE!
Nota 10 înseamnă un joc perfect ... iar dacă tu consideri că Half-Life 2 este un joc perfect, înseamnă că nu prea ştii cum se notează un joc ...
Post Reply