Review-ul il gasiti AICI....este in japoneza (cred), dar intelegeti usor graficele

Concluziile le trageti singuri.

Moderator: Moderatori
"Arma" are numele de cod VENICE. Conform zvonurilor de pe internet va fi a doua revizie de procesoare AMD 90nm, va suporta SSE3 (in afara de instructiunile HyperThreading), Thermal Throtelling (adio procesoare arse) si imbunatatirea controlerului de memorie.sunt curios insa ce proiecte are acest amd pt a combate cei 2mb cache ai intelului. sper sa fie ceva pe masura.
O singura mentiune: exista procesoare S754 cu 1Mb L2 Cache(Clawhammer core). De asemenea, daca e sa comparam un Newcastle 3200+(S754) cu un Winchester 3200+(S939), constatam ca varianta S754 are o freceventa reala mai mare(2200 Mhz vs. 2000Mhz), tocmai pentru a suplini Controller-ul de memorie Dual Ch. al lui Winchester. Este foarte adevarat faptul ca AMD ne cam incurca cu atatea notatii, insa asta e, nu avem ce face.2002angel wrote:ba mai mult de atat procesoarele pe soket 754 au frecventa mai mica si cache-ul mai mic decat cele pe S939
mi se pare o prostie!
adika toti cei ce au cumparat platforme sunt limitati pana la nus ce procesor(3700+,parca)
e total stupid
1. Gresesti. Daca AMD nu anunta 64 bit, Intel introducea aceste instructiuni mult mai tarziu(probabil atunci cand ajungeau la limita cu Prescott din toate punctele de vedere - frecventa, cache, etc - lansau si variante 64bit, facandu-le sa para noua generatie de procesoare). Nu trebuie uitat faptul ca Intel anunta acum aproximativ un an ca lumea nu e pregatita pentru 64bit(in sisteme desktop), iar acum lanseaza procesoarele 64bit. Sa nu crezi ca au avut peste noapte o revelatie si ca si-au dat seama ca brusc, de maine, 64bit este ceva indispensabil. Au reactionat impotriva politicii AMD care acapara incet din piata cu sloganuri de genul "the only 64 bit capable desktop processor". Chiar daca momentan 64 bit nu inseamna mai nimic in termeni de performanta intrucat nu sunt prea multe programe care sa faca uz de 64bit, in termeni de marketing, lucrurile nu stau chiar asa, si cei de la Intel o stiu foarte bine. Despre relatia cu Microsoft, lucrurile sunt simple: AMD a fost primul, MS a dezvoltat o versiune de Windows construita in jurul instructiunilor "create" de AMD, iar cand Intel a dorit sa "urce in barca" 64bit, MS i-a sugerat sa "imprumute" instructiunile de la AMD, deoarece nu vor sa "reinventeze roata" pentru Intel(in ceea ce priveste instructiunile).2002angel wrote: nu cred ca intelu' a fost pus sub presiune de microsoft si cu atat mai putin de amd.dovada consta in faptul ca intel avea instructiunile pe 64de bits integrate in itanium(si cu siguranta le putea integra si la procesoarele desktop)
si mi se pare,dupa cum am mai zis,o pomana curata fapul ca intel a luat de la amd instructiunile pe 64bits in schimbul celor sse3
PS:cei 2 mb cache vor face diferenta exact asa cu o face in cazul P4EE si dothan
TIME WILL TELL
Nu are nevoie sa atinga frecvente de P4.Daca ar atinge ar fi monstruos ca performanta.2hacku wrote:Pentium M nu este capabil sa atinga frecventele unui P4 datorita unui numar mai scurt de stagii pipeline. Este o arhitectura gandita cu totul altfel. Este un procesor gandit pentru segmentul mobile(principalele aspecte care s-au avut in vedere au fost consumul si performanta). Totodata, Pentium M nu poate rivaliza cu A64 in ceea ce priveste pretul.
Si un A64 la frecventele unui P4(3.8Ghz spre exemplu) ar fi monstruos de performant. Echipeaza-l virtual cu 2Mb L2 cache si va arata si mai bine. Ideea este ca un A64 comparat cu un Pentium M la aceeasi frecventa reala se descurca excelent in ciuda faptului ca are doar 512Mb L2 cache(sau 1Mb, dupa caz), adica jumatate, sau chiar un sfert din cel al Dothan-ului. Nu spun ca Dothan nu este un procesor extrem de reusit, ba din contra; este procesorul pe care il admir cel mai mult din familia Intel(vorbim de la punctul K7/P3 incoace, deoarece inainte de acel moment, procesoarele AMD erau in mare parte copii ieftine si lipsite de succes ale modelelor de la Intel). Pentru mine ordinea ar fi: Pentium M, P3, P4 Northwood, P4 Willamette si abia apoi P4 Prescott(nu includem Celeron).savantu wrote: Nu are nevoie sa atinga frecvente de P4.Daca ar atinge ar fi monstruos ca performanta.![]()
Ar fi bine sa fie asa(desi eu am unele rezerve). Nu de alta, dar chestii de genul Prescott va atinge fara probleme 5Ghz folosind un proces de fabricatie de 90nm sau Tejas va fi lansat la data X(chestii date ca sigure acum un an) ma fac sa nu mai cred orice zvon apare. Sigur, idealul de procesor Intel este o combinatie intre arhitectura NetBurst si cea a unui Pentium M, insa de la vorbe pana la fapte este cale lunga. Conform zvonurilor, acesta e proiectat pentru 2006. Totusi, Intel da semne ca ar merge exclusiv pe Dual-Core. Only time will tell.savantu wrote: Oricum Pentium M nu va lua locul P4 , ci Merom.Ti-am explicat ce frumoas ii viitorul.![]()
Huh...Smithfield este bazat pe Prescott.2 nuclee ruland la 2.8 , 3 si 3.2Ghz2002angel wrote:dar ma indoiesc ca in cazul dual core intel va alege sa foloseasca nuclee prescott(twice as hot)...
Perfect deacord cu tine, 130W nu este o cifra mare in comparatie cu 84W daca luam in considerare faptul ca vorbim de doua nuclee. Totusi, nu cred ca au imbunatatit neaparat fiecare nucleu in ceea ce priveste consumul. Aici ar fi necesara o analiza a modului de interconectare. Parerea mea este ca Smithfield(si oricare alt procesor Dual - Core) este gandit in asa fel incat chiar si in full load, cele doua core-uri sa nu functioneze la capacitate maxima. Probabil in astfel de cazuri, unul din core-uri lucreaza la maxim, iar celalalt are active doar anumite functii care sunt complementare in procesul respectiv. De aici si castigul de "putere" fata de varianta pur matematica, varianta care ar indica 168W(2x84W).savantu wrote:Huh...Smithfield este bazat pe Prescott.2 nuclee ruland la 2.8 , 3 si 3.2Ghz2002angel wrote:dar ma indoiesc ca in cazul dual core intel va alege sa foloseasca nuclee prescott(twice as hot)...
Va inghite pana la 130w. ( 65w / nucleu fata de 84w cat consuma un P4E 3.2 actual ii o imbunatatire majora )
Nope.Modul in care a fost creat Smithfield este destul de rudimentar , pur si simplu au pus 2 nuclee unul langa altul care apar ca 2 loads diferite pt. FSB.Varianta cea buna ar fi ca exista un arbiter intre ele care imparte accesul la FSB.2hacku wrote:Perfect deacord cu tine, 130W nu este o cifra mare in comparatie cu 84W daca luam in considerare faptul ca vorbim de doua nuclee. Totusi, nu cred ca au imbunatatit neaparat fiecare nucleu in ceea ce priveste consumul. Aici ar fi necesara o analiza a modului de interconectare. Parerea mea este ca Smithfield(si oricare alt procesor Dual - Core) este gandit in asa fel incat chiar si in full load, cele doua core-uri sa nu functioneze la capacitate maxima. Probabil in astfel de cazuri, unul din core-uri lucreaza la maxim, iar celalalt are active doar anumite functii care sunt complementare in procesul respectiv. De aici si castigul de "putere" fata de varianta pur matematica, varianta care ar indica 168W(2x84W).savantu wrote: Huh...Smithfield este bazat pe Prescott.2 nuclee ruland la 2.8 , 3 si 3.2Ghz
Va inghite pana la 130w. ( 65w / nucleu fata de 84w cat consuma un P4E 3.2 actual ii o imbunatatire majora )