LG 4163b A102 firmware - blankuri

Exprimându-ne plastic, sunt cutii albe. Ştiinţific vorbind, CD-uri, DVD-uri, CD-RW-uri, drive-uri, combo etc.

Moderator: Moderatori

Cristianu

LG 4163b A102 firmware - blankuri

Post by Cristianu »

Dati-va si voi cu parerea ce blankuri sunt optime pt acest drive.
Si altceva...are cumva acest lg probleme la citire cu dvdurile mai "naspa"? #-o m prins 2 dvduri pana acum pe care nu a vrut nicicum sa mi le copieze cu dvd decrypter (crc read errors)...si le-am trimis la un prieten ce are un pioneer 107D si le-a decryptat perfect... Am ultimul firmware..sa raman la acesta sau sa le incerc si pe cele vechi?
costyy

Post by costyy »

Pana acuma nam avut un esec cu lg gsa 4163 desi cu firmwareu 101 cu care a venit.Am scris tdk,verbatim toate la 8X si + si - fara probleme ,am mai scris parca si metro dvd parca la 4x nici aici probleme.Singurele blankuri care nu mai cumpar vreodata is princourile nu ca nu lear scrie lgu da am avut problemecu ele.In rest cea mai buna unitate dvdrw conform testelor de dincolo ii cea mai rapida.
Vagabond

Post by Vagabond »

yo trag numai pe e-proformance 8x, am tras ~ 200 blankuri, totul ok
XTC-Plus

Post by XTC-Plus »

memorex 8x 25.000 +R

no problems doar 20 dvd-uri arse so far,

am writerul de 2 saptamani aproape
disconnect my brain
costyy

Post by costyy »

Un dvd poate fi scris bine fara probleme dar scrierea sa fie de proasta calitate de aia este importanta calitatea blankului.Parca este oferta metro acuma verbatim 8x la 15500lei si parca cele cu +se pot scrie si la 12x.Si verbatim is printre cele mai bune.
Cristianu

Post by Cristianu »

Verbatim intr-adevar sunt f.bune dar depinde si de producatorul dvdului ( cautat cu dvd identifier) ca daca sunt facute in India...e acelasi lucru ca si cum mi-as cumpara princo... Ati luat careva de la oferta metro?
Cristianu

Post by Cristianu »

XTC-Plus wrote:memorex 8x 25.000 +R

no problems doar 20 dvd-uri arse so far,

am writerul de 2 saptamani aproape
Or fi ele bune memorex...dar eu spun ca sunt cam scumpe la 25000 each...La pretul asta iti iei ceva mult mai bun
Vagabond

Post by Vagabond »

momentan trag pe E-pro 8x + 170k/cakebox , o sa incerc si niste rebuturi de blankuri la vreo 11k sa vad cum se comporta
Cristianu

Post by Cristianu »

sa ne impartasesti si noua rezultatele cu rebuturile [smilie=Grin-Nod.gif]
costyy

Post by costyy »

Verbatimurile 8x de la metro is Media code/Manufacturer ID MCC 003 si is singurele care pana amu au facut overspeeding pe lg 4163.
Le vede la 12x.Is facute in Taiwan.
dr_dream

Post by dr_dream »

aveti idee se poate face fara probleme update la firmware de la A100 la A101 ? pe site de la LG am vazut ca A101 este recomandat pentru versiuni mai vechi decat A100 ("This firmware update is for drives with original firmware versions below A100")

intrebare intrebatoare, A102 include A101 ???

eu numai pe Verbatim trag. primele 10 DVD-uri au fost 4X +R, iar acum folosesc 8X +R Verbatim (made in Taiwan). Cam scumpe totusi la 34.000lei / buc (sunt cele in carcasa normale pusa in cutii de cate 5 bucati). nu stiu daca sa am incredere in Memorex. inainte aveam incredere si in Traxdata pana cand am vazut rezultatele de la cdrinfo.com a unui Traxdata tras cu aceast DVD-Writer...

PS. cum ma asigur ca jumper writerului e pus pe Master ? nu am nici o schema pe writer care sa-mi indice unde sa-l plasez...... am lasat jumper asa cum era cand l-am cumparat...
Vagabond

Post by Vagabond »

mie imi indica chiar deasupra jumper'ului prin M, S si CS, de obicei este pus pe CS, dar nu de fiecare data , poti sa faci linistit update la A102
Cristianu

Post by Cristianu »

eu mi-am flashuit drive-ul odata ce l-am si luat...in prima zi. Nu cred ca am apucat sa scriu veun dvd cu firmwareul A!00. [smilie=maniac.gif]
Intr-adevar verbatim-urile sunt medii f.bune pt acest LG si totodata toate mediile non-europene,adica japoneze,coreene &...stuff.
O intrebare am si eu la voi...ce imbunatatiri aduce un firmware dupa ce a fost lansat?....tind sa cred ca pe partea de compatibilitate cu mediile,nu? Sau unde gasim un log (stiti voi ca si cand se trece un program de la versiunea 1.1 la vers 1.2) sa vedem despre ce este vorba?
dr_dream

Post by dr_dream »

A101 - Improvement Point
- Improvement of DVD recording quality

A102 - Improvement Point:
- Improvement of write strategy for MKM DVD+RW 8X

atata scrie pe intra site-ul lor oficial

PS. eu ziceam aici de LG 4163B
Last edited by dr_dream on Tue Mar 01, 2005 11:52 pm, edited 2 times in total.
boyarul

Post by boyarul »

te referi la ceva de genul asta ??? (e vb de ASUS) (daca dai click pe MORE iti da da un pop-up cu detalii despre noutatile pe care le aduce respective ver. de firmware)

La cei de la LG pe site nu am vazut detalii d'astea...

Pe de alta parte, poti incerca sa iei firmware de pe site-uri terţe.
Image

- Ce ai Bulă în sacul ăla? / - Şoareci!
- Şi de ce-l tot scuturi? / - Să nu cumva să se organizeze şi să-mi roadă sacul!
( & don't click here )
Cristianu

Post by Cristianu »

da..ma refer la acele detalii care iti spun pentru ce medii a fost imbunatatita compatibilitatea, daca a fost imbunatatita scrierea s.a.m.d. Dar nu prea am gasit.... #-o
Cristianu

Post by Cristianu »

am zis sa nu mai deschid alt topic...am sa postez aici problema mea, ca tot are legatura cu dvdurile scrise cu Lg 4163.
Problema mea e urmatoarea ( nu stiu daca,chiar e o problema sau nu ma pricep eu [smilie=Gun-To-The-Head.gif] )...nu pot sa fac si eu un disc quality test cu nero.butonul de start pt test este "neclickabil". va pun si un snapshot sa vedeti. spuneti-mi si mie cum sa fac. 8-[

later edit : uitasem,versiunea de nero e 6.6.0.3
Attachments
Snap3.jpg
Vagabond

Post by Vagabond »

LG 41xx nu au suport pt disc quality, PI/PIF scan
Cristianu

Post by Cristianu »

....nu? #-o Atunci vreo alternativa ceva am?
Vagabond

Post by Vagabond »

pt a scana pt erori merge cu dvdinfopro, care pe langa PI/PIF scan mai are si alte optiuni de scanat, sau poti sa incerci cu Nero CD-DVD Speed si vezi cum iti apare graficul
Cristianu

Post by Cristianu »

cu DVD info pro nu merge ( current drive is not suitable for this feature)....alte variante?
Cristianu

Post by Cristianu »

asta e tot ce am reusit sa fac cu dvd info pro - un simplu speed test

si asta e raspunsul:
Attachments
Snap4.jpg
Snap1.jpg
Vagabond

Post by Vagabond »

faci un test de CRC read errors, a 6'a icoana de la stanga la dreapta
Cristianu

Post by Cristianu »

am facut si testul acela,dar ma interesa un pi/pif scan... [smilie=maniac.gif]
Altfel cum pot controla calitatea scrierii daca nu fac un pi/pif scan? #-o
Vagabond

Post by Vagabond »

iti cumperi un dvd-rom LiteOn(keyprobe) sau Plextor (plextools) sau un benq/philips, parca si pioneer face, nu mai tin minte
Vagabond

Post by Vagabond »

un transfer rate cu nero cd-dvd speed pe un LG4163B E-Proformance, PRODISC R03
Attachments
HL-DT-STDVDRAM_GSA-4163B_A102_02-March-2005_20_29.png
Cristianu

Post by Cristianu »

Stupifyed wrote:iti cumperi un dvd-rom LiteOn(keyprobe) sau Plextor (plextools) sau un benq/philips, parca si pioneer face, nu mai tin minte
Thanks...but i think i'll pass.... ceream si eu o solutie viabila,nu cumpararea unui dvd rom pt un amarat de test [smilie=Gun-To-The-Head.gif]
Vagabond

Post by Vagabond »

alta solutie nu ai, credeam ca vrei neaparat sa faci acele teste :) si firmware hacked la LG nu ai sa vezi decat region free RPC-1
Vagabond

Post by Vagabond »

a aparut firmware A103 pt 4163

aici
dr_dream

Post by dr_dream »

esti pe faza vad ! =D> insa ce anume imbunatateste acest firmware ?
Cristianu

Post by Cristianu »

da ar fi interesant de stiut... E firmware-ul oficial...nu? [smilie=maniac.gif]
On my signal,unleash hell !!!
Vagabond

Post by Vagabond »

a trecut ceva vreme pt un nou firmaware, se vede ca nu are probleme, normal ca e oficial, imbunatatiri

Improvement Point
Improvement of writing fail for DVD-R 8X, 16X & DVD-RAM
Improvement of recording quality for DVD media

personal nu am testat noul firmware, mai tarziu
dr_dream

Post by dr_dream »

inca nu ma risc la un nou firmware...... doar cand ma gandesc ca se duce dracu garantie........ [smilie=Gun-To-The-Head.gif]
Vagabond

Post by Vagabond »

am facut update'u, merge bine, nici o problema
dr_dream

Post by dr_dream »

eu cred ca astept 1an, sa se duca garantie, pana-mi fac si eu update la firmware [smilie=maniac.gif]
Vagabond

Post by Vagabond »

lol, peste un an imi schimb unitatea, poate chiar mai devreme, daca tu o sa stai asa de mult timp nu prea o sa ai o compatibilitate prea buna cu noile medii dvd, firmware'u e lansat pt a profita de el, nu a te uita la el
Cristianu

Post by Cristianu »

dr_dream wrote:inca nu ma risc la un nou firmware...... doar cand ma gandesc ca se duce dracu garantie........ [smilie=Gun-To-The-Head.gif]
Cum sa se duca drq garantia? Firmware-urile oficiale nu iti afecteaza deloc garantia...informeaza-te si tu mai bine. Doar sunt lansate chiar de producator,ce naiba...
On my signal,unleash hell !!!
dr_dream

Post by dr_dream »

eu la asta m-am referit :

"Note: Not following the subsequent update instructions explicitly will result in
permanent damage to your drive, for which LG will not be responsible. "

nu, ca n-as face eu exact cum au descris cei de la LG pe site, insa cine stie ce se poate intampla atunci cand fac update-ul la firmware.... ma gandeam si eu c-ar fi cam absurd sa pierzi garantia, toata treaba e software..
Vagabond

Post by Vagabond »

am avut un Teac si la flashuit de nu s'a vazut, din DW512G, l'am transformat in LiteOn 1633S si astia de LiteOn scot firmware'uri nu gluma c'am 1 la 1-2 sapt.(cel putin asa apareau cand aveam drive'u), l'am trasnformat si in 1653S si tot nu s'a intamplat nimic, cred ca l'am flashuit de vreo 50 de ori, asa ca nu te mai gandi la alte prosti si da'i update, dureaza nici 1 min
dr_dream

Post by dr_dream »

[smilie=Grin-Nod.gif] thanks, i'll do that
Post Reply