Calculator.....sau cum sa iesi din zona crepusculara.....

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

Post Reply
florinel

Calculator.....sau cum sa iesi din zona crepusculara.....

Post by florinel »

M-am lovit de o chestie pe care nu mi-o pot explica:
Un calculator cu urmatoarea configuratie: amd 200+, placa baza ecs ..ceva cu kt333, 256 sycron266,hdd.....seagate 60g, video gf4mx facut de laeadtek....

Ce se intampla: un tuner si un modem care trebuie puse pe acest calc nu pot fi instalate sub nici o forma.Ori nu le recunoaste, ori le recunoaste, dar la instalarea driverilor zice "cannot instal....." si "the data is invalid".Mentionez ca au mers fara probleme cu o saptamana in urma si le-am testat pe alt calculator sa fiu sigur ca sunt in regula.

Apoi in calc s-a montat : alta placa baza(noua) alt procesor(nou) alta memorie...etc.exact acelasi mesaj.
S-a reinstalat windozul dupa ce am schimbat placa baza baza si procu` si memoria.Mesajul primit :"the data is invalid" .... [smilie=Respect.gif]

Dati-mi o informatie ...a mai patit cineva asta?...a mai ramas sa inlocuiesc sursa si e practic alt calculator....insa tare ma tem ca chiar daca o inlocuiesc o sa fiu tratat tot cu "the data is invalid"....
Celtic

Post by Celtic »

Tuner-ele creaza cele mai multe conflicte in sistem. Incearca o reinstalare de OS. Si incearca daca poti, unul "bun" :thumbleft:
k4r4kt3r

Post by k4r4kt3r »

Ce sistem de operare folosesti? Incearca sa le instalezi pe rand si vezi ce se intampla. Vezi daca nu cumva exista ceva conflicte intre ele sau alte componente. Parerea mea este ca sursa nu are nici o treaba la chestia asta.
YM:petru_cristian
florinel

Post by florinel »

am specificat deja ca am schimbat pe rand totul, mai putin sursa si placa video, chiar pana la inlocuirea complete a placii de baza, procesorului si memoriei....am reinstalat sistemul de operare de cateva ori, ....acelasi rezultat. e vindoz xp sp1.
de aia am zis ca e zona crepusculara.singurele optiunu raman sa schimb si sursa si placa video......si e deja alt calculator.
boyarul

Post by boyarul »

Dar driverii i-ai schimbat? :tongue3: :laughing6:
Image

- Ce ai Bulă în sacul ăla? / - Şoareci!
- Şi de ce-l tot scuturi? / - Să nu cumva să se organizeze şi să-mi roadă sacul!
( & don't click here )
r4zv4n

Post by r4zv4n »

Intrebare tampita.. de unde instalezi driverii ? De pe vreun CD ?

Incearca sa iei ultimele versiuni de driveri de pe net pentru fiecare jucarie in parte si reincearca instalarea.
Sunt foarte misterios. De multe ori nici eu nu ştiu ce fac.
Mood: "I can't help but feeling that love is always dealing me a losing hand" (Deep Dish - "Sacramento")

Image
florinel

Post by florinel »

E adevarat ca driverii sunt cei originali...dar nu imi explic cum de pana acum o saptamana mergeau bine merci, sau cum de merg pe alte sisteme.....
O sa incerc si varianta asta.....
e.miron

Post by e.miron »

de obicei tunerul are un conflict de IRQ cu placa video. Incearca sa-l muti in alt slot PCI
AMD Phenom II X4 955 BE, Gainward GTX 460 GS-GLH, MSI NF980-G65, 500 + 250 Gb HDD, Benq g2420hdbl
florinel

Post by florinel »

S-au luat la rand toate sloturile pci....deja mi-a iesit par alb.....
cristi_TNT

Post by cristi_TNT »

ma bag si io:
dar unitatea optica de pe care instalezi driverele ai schimbat-o???
poate nu mai citeste cum trebuie,poate a prins vreun fir de praf ceva si instaleaza numai bazaconii
daca pe toate le-ai incercat
Toshiba A100-599/C2D 7200/2GB ram/160GB hdd/7600Go perfect for Battlefield 2
florinel

Post by florinel »

DAAA, s-a schimbat si unitatea optica si hdd..tooooooaaaate.S-au instalat ultimele versiuni de driveri, s-a modificat in hkey_local_machine..(allow), am facut tot ce se poate...Nici un rezultat.tunerul si modemul merge pe alt calculator, dar nu pe asta.
Poate ca ar trebui adus un popa....
DVD

Post by DVD »

eu cind mi-am instalat tuner-ul am observat ca in manual scria sa nu instalez driverele cu wizard-ul windows-ului ci de pe cd cu utilitarul lor. E vb despre un Leadtek tv 2000 xp xpert. Poate sa fie asta? (oricum e f. ciudat).
Sh*t does not happen. Sh*t takes time. Sh*t takes effort.
ice01

Post by ice01 »

DVD wrote:Poate sa fie asta?
Nu afli un raspuns decat daca incerci ! ;)
DVD

Post by DVD »

mda... am fost putin abscons :-&
EU asa am facut => am instalat driverele de pe cd cu utilitarul lor. Ii sugeram omului sa incerce si asa sa iasa din twilight zone.
florinel

Post by florinel »

Sa va explic ce s-a incercat:
-s-au inlocuit pe rand toate componentele din sistem, inclusiv sursa..cd-rom...
-s-au incercat alte versiuni de driveri
-alte versiuni de vindoz
-s-au facut modificari in hkey local machine....dupa o cautare cu gugal
-s-a formatat hdd-ul (seagate) cu utilitarul lor(ca poate e virus...)
-driverii s-au instalat pe toate caile posibile, si de pe cd-ul lor....si cu vizardul din vindoz(auto si manual)

Mai nou, tunerul si modemul(sau oricare din ele) nu este "vazut" la montarea pe pci...cu alta placa de baza il "vede" dar dupa instalarea driverilor...mesajul : "cannot install this hardvare.....the data is invalid" sau "the device cannot start"

Specific inca odata ca ambele (tuner si modem) au fost reincercate pe alte sisteme si sunt functionale.
DVD

Post by DVD »

dă-i foc [smilie=Shocked2.gif]
florinel

Post by florinel »

Si dupa aia merge? :D
DVD

Post by DVD »

Nu, da' măcar i-ai arătat cine-i şefu'... [smilie=Victory.gif]
Post Reply