Sfat pt MoBo!

Chipset-uri, plăci de bază, slot-uri PCI si tot ce vă mai framântă în domeniu

Moderator: Moderatori

Post Reply
creAtor

Sfat pt MoBo!

Post by creAtor »

curand o sa trec si eu pe amd64 si as vrea un sfat in leg cu 2 mb-uri. ce sa aleg intre:

1.ASUS NForce3 K8N;
2.ABIT NForce3 NF-8 V ?

va rog veniti si cu argumente!
merci anticipat!

p.s: i do overclocking! :laughing6:
alecman

Post by alecman »

Mai bine ti-ai lua o placa pe sk939. Eu zic un Gigabyte sau un MSI, ptr ca nu e mare diferenta de pret intre sk754 shi sk939. Iar 939 are mai multe sanse de supravietuire pe durata.
Pe parte de overclocking, am observat ca MSI-ul se comporta mai bine.
aşa ca asta mi-e recomandarea.
creAtor

Post by creAtor »

merci man pt reply!
din pacate ce mi-ai zis tu, nu e nou pt mine. as vrea totusi sa va rezumati comentariile strict la cele doua placi deoarece momnetan asta e ceea ce-mi permite bugetul. multumesc in avans!
creAtor

Post by creAtor »

nu stie nimeni care din placilea astea 2 e mai buna?
scorpion_amd13

Post by scorpion_amd13 »

As recomanda placa ASUS. Abit-urile sunt de obicei mai bune, dar modelul de care zici tu are probleme cu supraincalzirea chipset-ului si din aceasta cauza ar fi bine sa schimbi radiatorul pe un cooler. Dar cum tu zici ca esti pe un buget strict, mai bine nu te complici. Tot la capitolul asta, daca poti, mai bine iei un MSI K8N Neo3 F. E de viitor. Dar pretul e destul de mare, cam 3.7 mil. Daca poti, sa strangi bani ca sa o iei p-asta. Sk939 nu merita diferenta de bani.

Bafta si noroc la cumparaturi.
"The warrior who acts out of honour cannot fail. His duty is honour itself. Even his death - if it is honourable - is a reward and can be no failure, for it has come through duty. Seek honour as you act, therefore, and you will know no fear." (Roboute Guilliman, Primarch of the Ultramarines)
scorpion_amd13

Post by scorpion_amd13 »

P.S.: MSI K8N Neo3 F are chipset nForce 4 4x si are si slot PCI-Express 16x si un slot AGR(Advanced Graphics Riser) care e compatibil cu o parte din placile video AGP. Poti sa cauti pe site-ul MSI lista placilor AGP compatibile ca sa nu ai surprize.
"The warrior who acts out of honour cannot fail. His duty is honour itself. Even his death - if it is honourable - is a reward and can be no failure, for it has come through duty. Seek honour as you act, therefore, and you will know no fear." (Roboute Guilliman, Primarch of the Ultramarines)
WarlordBA
Moderator

Re: Sfat pt MoBo!

Post by WarlordBA »

creAtor wrote:curand o sa trec si eu pe amd64 si as vrea un sfat in leg cu 2 mb-uri. ce sa aleg intre:

1.ASUS NForce3 K8N;
2.ABIT NForce3 NF-8 V ?

va rog veniti si cu argumente!
merci anticipat!

p.s: i do overclocking! :laughing6:
Ambele sunt slabute la overclocking, mai ales Asus-ul. Cauta review-uri pe google. Pt Asus vezi pe Anandtech.
Post Reply