intrebare

Plăci video, acceleratoare 3d, acceleratoare grafice ... cum doriţi să le numiţi.

Moderator: Moderatori

Post Reply
runner

intrebare

Post by runner »

Stiu ca va sacai cu interbarile mele de AGP 4X, da vreau sa stiu sigur.Orice placa pe AGP 8X, mere si pe AGP 4X?
VA MULTUMESC
omul_maimutza

Re: intrebare

Post by omul_maimutza »

runner wrote:Stiu ca va sacai cu interbarile mele de AGP 4X, da vreau sa stiu sigur.Orice placa pe AGP 8X, mere si pe AGP 4X?
VA MULTUMESC
In principiu merge fara nici o incetinire mare..max 1-2% in cele mai rele cazuri dar mare diferenta nu e.
Se poate intampla sa nu iti mearga din cauza unei incompatibilitati dar si asta foarte rar se intampla!
picz or it didn't happen
alecman

Post by alecman »

In mod normal ar trebui sa mearga. Se poate intampla uneori sa se blocheze, dar in cazuri f rare.
ice01

Post by ice01 »

Specificatiile AGP4X si AGP8X sunt asemanatoare din punct de vedere al tensiuni de alimentare (1,5V) diferenta fiind facuta doar de latimea de banda. In realitate insa penalizarea de performata este foarte mica intre cele doua standarde !
Placile video moderne, au ca si specificatii AGP4/8X, adica in mod normal trebuie sa functioneze pe oricare dintre cele doua standarde fara probleme. Acestea pot sa apara doar in ce priveste o eventuala incompatibilitate intre placile video mai noi si placile de baza mai vechi, de obicei se recomanda un upd de BIOS la ultima versiune daca se observa probleme de stabilitate sau compatibilitate.
De aici tragem concluzia, ca in mod normal o placa video AGP8X ar trebui sa functioneze fara probleme pe un AGP4X, penalizarile de performanta la acest nivel sunt minore, dar la care se adauga ce mai ai pe acea placa de baza, si fireste cat de mare este diferenta acelei placi fata de tehnologiile moderne, si spun asta ptr ca de expl. si placile de baza KT133 aveau AGP4X, insa diferenta de performanta intre KT133 si KT880 de expl. fiind una destul de mare in ce priveste chipsetul si nu numai ...
Sper ca acum esti lamurit ! :thumbleft:
Aruman

Post by Aruman »

am avut un Ati Radeon 9500 @ 9700 (AGP 8x) pus pe un mobo care avea agp 4x. in 3DMark 2001 la testul Fill Rate(Multi-Texturing) ar fi trebuit sa aiba ~2200 MTexels/s dar avea doar ~1900 MTexels/s (rezultatul asta era in alt topic din cauza asta il stiu, altele nu mai am). nu tin minte sa se fi blocat din cauza asta vreodata
Cry "HAVOC" and let slip the dogs of war!
STalKer[KooKieS]
Radioactiv

Post by STalKer[KooKieS] »

Nu prea ma pricep destul de bine la hardware dar intreb:
Probleme n-as avea daca vreau sa pun un Gforce FX5500 pe o placa de baza care suporta AGP4x ? Placa nu e asa veche ( am impresia ca poate suporta si Pentium 3 , 4 nu cred ... momentan am pe ea un Celeron la 2000 )
I'm the root of all that's evil but u can call me kookie
ice01

Post by ice01 »

STalKer[KooKieS] wrote:Nu prea ma pricep destul de bine la hardware dar intreb:
Nu este nici o rusine, si bine faci ca intrebi :thumbleft:
STalKer[KooKieS] wrote:Probleme n-as avea daca vreau sa pun un Gforce FX5500 pe o placa de baza care suporta AGP4x ?

In principiu si in 99% din cazuri, nu ar trebui sa ai nici o problema din acest punct de vedere ! Nu exista placi video dedicate 100% ptr AGP8x, toate placile video suporta la fel de bine AGP4X ca si AGP8X, penalizarile de perfomanta fiind minore in cazul in care este folosita pe AGP 4x ! Eventualele probleme putand fi ulterior corectate cu ajutorul un BIOS upd, dar sunt rare aceste cazuri !
La nVidia compatibilitatea este foarte buna, deci nu ar trebui sa ai nici un fel de problema !
STalKer[KooKieS] wrote:Placa nu e asa veche ( am impresia ca poate suporta si Pentium 3 , 4 nu cred ... momentan am pe ea un Celeron la 2000 )

Referitor la placa ta de baza, acea placa de baza suporta doar Pentium 3 ptr ca este socket 370, ptr Intel Pentium 4 ai nevoie de socket 478 sau LGA 775 ...
Bafta !
WarlordBA
Moderator

Post by WarlordBA »

STalKer[KooKieS] wrote:( am impresia ca poate suporta si Pentium 3 , 4 nu cred ... momentan am pe ea un Celeron la 2000 )
E ceva gresit aici, Celeron 2000 e deja pe socket 478(de P4), deci n-are cum sa fie S370(P3).
ice01

Post by ice01 »

WarlordBA wrote:
STalKer[KooKieS] wrote:
E ceva gresit aici, Celeron 2000 e deja pe socket 478(de P4), deci n-are cum sa fie S370(P3).
Aici ai dreptate, recunoasc ca nu am fost foarte atent, este posibil sa fie un Celeron soket 478 acolo, numai sa nu fie vreun Celeron in o.c. ... Oricum ptr a fi sigur in cazul in care se hotaraste la un upg si la procesor este bine sa verifice asta inainte ...
Post Reply