Probleme cu PC
Moderator: Moderatori
-
Probleme cu PC

Prima data poti incerca(daca nu e asa deja) sa pui frecventa memoriilor pe AUTO si nu pe 400.Mai poti incerca ridicarea voltajului la memorii.Lasa FSB-ul la 800.
P.S. Seteaza latentele 8-4-4-2,5
P.S. Seteaza latentele 8-4-4-2,5
Last edited by Racer on Sat Jun 11, 2005 11:10 pm, edited 1 time in total.
Reducere 1% la PC Garage: NQTB2Z1R
- BlackNight
-
Probleme cu PC
Procesorul nu se incalzeste, coolerul este box.
Memoriile pot sa le pun doar in cele doua sloturi pt DDR si merg automat in dual channel.
Am incercat si cu latentele, voltaje si update de bios si nimic.
Mersi totusi.
Memoriile pot sa le pun doar in cele doua sloturi pt DDR si merg automat in dual channel.
Am incercat si cu latentele, voltaje si update de bios si nimic.
Mersi totusi.
- indianuiute
si io am o pb asemanatoare ... mem nu vor sa merga in dual channel (da calcu nu re restarteaza ... la mine nu mere deloc) ... am 1 Abit Ai7
... la tine e 1 pb cam ciudata ... sa nu fie mem defecta (incearca cu 1 alt modul de mem sa vezi dc ai aceeasi pb) ... da 1 memtest
... sau poate fi de la sursa
... la tine e 1 pb cam ciudata ... sa nu fie mem defecta (incearca cu 1 alt modul de mem sa vezi dc ai aceeasi pb) ... da 1 memtest
... sau poate fi de la sursa
-
E DE LA MEMORII SIGUR.
eu am avut doua memorii kingston hiperX (deci memorii de top cu radiator) de 256mb (dar nu kit de dual channel) si nu mergeau in dual channel
ele aveau o latenta de 2 ms ir placa mea de baza (asus p4p800 deluxe) era setata pe o latenta de 3 sau 2,5 ms si din cauza asta se bloca (uneori dupa cateva minute, alteori dupa cateva ore).
cand am setat latenta la 2 au mers fara probleme (lucru ciudat de altfel deoarece teoretic o latenta mai mare mareste stabilitatea sistemului in defavoarea performantei).
verifica latenta memoriilor si seteaza placa de baza la aceeasi latenta
eu am avut doua memorii kingston hiperX (deci memorii de top cu radiator) de 256mb (dar nu kit de dual channel) si nu mergeau in dual channel
ele aveau o latenta de 2 ms ir placa mea de baza (asus p4p800 deluxe) era setata pe o latenta de 3 sau 2,5 ms si din cauza asta se bloca (uneori dupa cateva minute, alteori dupa cateva ore).
cand am setat latenta la 2 au mers fara probleme (lucru ciudat de altfel deoarece teoretic o latenta mai mare mareste stabilitatea sistemului in defavoarea performantei).
verifica latenta memoriilor si seteaza placa de baza la aceeasi latenta
Einstein: "Doar doua lucruri sunt infinite: universul si prostia omeneasca; dar de univers nu sunt asa de sigur"
- scorpion_amd13
Eu zic sa incerci memoriile separat daca nu ai incercat deja si daca nu merge vreuna du-o la garantie. Daca e kit du-l cu totul la garantie si explica-le problema. Daca nu e kit, desi ar fi trebuit sa mearga (mie si unui prieten ne-au mers exact memoriile astea in dual-channel fara nici un fel de probleme) incearca cu alte memorii. Placa aia de baza Gigabyte nu e alegerea cea mai buna. Pe viitor incearca sa iei ASUS, Abit sau MSI.
Bafta.
Bafta.
"The warrior who acts out of honour cannot fail. His duty is honour itself. Even his death - if it is honourable - is a reward and can be no failure, for it has come through duty. Seek honour as you act, therefore, and you will know no fear." (Roboute Guilliman, Primarch of the Ultramarines)
-
- artistul_x
Re: Probleme cu PC
bine ca spui asta dupa aproape 3 ani! ![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
E2160 @3.5ghz on AC Freezer 7 pro / GB P35-DS3 / GeIL Ultra CL4 800 / HIS 4830 / Samsung HD321KJ / Antec EA380 / Antec NSK4480B
Re: Probleme cu PC
cea mai amuzanta faza vazuta de mine pana acum pe forumul xpc...
n`am putut sa ma abtin si am postat...
dupa 3 ani, "gata am rezolvat, puteti inchide topicul"
criminal

n`am putut sa ma abtin si am postat...
dupa 3 ani, "gata am rezolvat, puteti inchide topicul"