Diferente intre scriere unui CD respectiv a unui DVD

Exprimându-ne plastic, sunt cutii albe. Ştiinţific vorbind, CD-uri, DVD-uri, CD-RW-uri, drive-uri, combo etc.

Moderator: Moderatori

Post Reply
axax2001ro

Diferente intre scriere unui CD respectiv a unui DVD

Post by axax2001ro »

Salut,

Saptamana trecuta mi-am luat un DVD RW ( LG 4163B). Pana ieri am scris doar CD-uri respectiv am citit CD-uri si DVD-uri. Ieri am incercat sa scriu primul meu DVD ( copie a unui DVD existent). Totul decurge normal ( din punctul meu de vedere), insa atunci cand vreau sa deschid DVD noul scris primesc un mesaj de genul " Device is not working". Pe alta unitate DVD, discul nu contine nici o informatie ( Used space: 0GB, Free space 0GB).

La scriere DVD -urilor am procedat astfel:
- la primul am folosit "vrajitorul" din Nero pentru copierea unui DVD;
- la al doilea DVD am realizat o imagine a DVD-ului pe HDD ( folosind Alcohol 120%), dupa care am ales optiunea de scriere pe DVD.

In ambele cazuri am ales cea mai mica viteza de scriere 2,4X si am folosit medii Maxwell DVD+R.

M-ar interesa daca la scrierea DVD-urilor se procedeaza intr-un mod asemanator ca la scrierea CD-urilor sau exista diferente de care eu nu am tinut cont si din aceasta cauza am aceasta problema.

Multumesc!
costyy

Post by costyy »

Ce dvd ai scris?Ca de e dvd original cu filme nai cum sal scri asa usor
NightWalker

Re: Diferente intre scriere unui CD respectiv a unui DVD

Post by NightWalker »

axax2001ro wrote:
La scriere DVD -urilor am procedat astfel:
- la primul am folosit "vrajitorul" din Nero pentru copierea unui DVD;
- la al doilea DVD am realizat o imagine a DVD-ului pe HDD ( folosind Alcohol 120%), dupa care am ales optiunea de scriere pe DVD.
1. Prima data ai copiat "on the fly" (adica direct de pe o alta unitate optica) sau l-ai lasat pe Nero sa iti faca imaginea pe HDD si apoi sa o scrie ?
2. A doua oara ai procedat gresit... Trebuie sa alegi Recorder>Burn Image (din Nero Burning Rom, nu din prostia aia de Express). Totusi, chiar daca ai procedat asa, discul trebuia sa contina ceva informatii, nu sa fie gol...
Image
Dreaming in digital, living in realtime, thinking in binary, talking in IP.
axax2001ro

Re: Diferente intre scriere unui CD respectiv a unui DVD

Post by axax2001ro »

1. Prima data ai copiat "on the fly" (adica direct de pe o alta unitate optica) sau l-ai lasat pe Nero sa iti faca imaginea pe HDD si apoi sa o scrie ?
L-am lsat sa-si faca imaginea pe HDD.
2. A doua oara ai procedat gresit... Trebuie sa alegi Recorder>Burn Image (din Nero Burning Rom, nu din prostia aia de Express). Totusi, chiar daca ai procedat asa, discul trebuia sa contina ceva informatii, nu sa fie gol...
A doua oara l-am scris cu Alcohol 120%. Am crea imaginea pe HDD dupa care in meniu exista si posibilitatea de a scrie imaginea pe DVD. Folosind optiunea din A120 de a defini o imagine ca si "Virtual CD/DVD" a fost posibil sa o vizionez in WinDVD - deci nu cred ca ar fii probleme la creare imaginii.
Pe disc pare ( zone de culori diferite) ca ar fi scris ceva, dar la citire nu apare nimic.
axax2001ro

Post by axax2001ro »

Am cumparat un disc DVD RW Samsung "Pleaomax" si pe acesta il vede dupa inscriptionare.

Am mai observat ca la DVD-urile scrise de mine ( Samsung, Maxwell) zona de unde incepe sa scrie este la o distanta mai mare fata de marginea interioara a zonei de inscriptionare decat DVD-urile scrise pe un alt DVD-RW ( acelasi model - LG4163B). Are vreo importanta aceasta observatie.
mark``

Post by mark`` »

Pai cam are. Scrierea trebuie sa inceapa aproape de partea inferioara a discului ca si la un cd normal.
Cauta lumina, te va scuti de durere!
Post Reply