Oldies but Goldies

Referitor la jocuri PC, tipuri de jocuri, universuri, concursuri sau servere,

Moderator: Moderatori

Post Reply
Cosmin2

Oldies but Goldies

Post by Cosmin2 »

Multi o sa ma faca probabil nostalgic,dar ,de cand mi-am luat noul computer,dupa folosirea unui amd k6-400 cu placa video de 4 mb vram,am observat cat de mult s-au schimbat jocurile si cat de complexe au devenit incat nu mai stiam ce sa mai aleg.Imi facea cu ochiul sequel-ul jocului copilariei mele ,pe care l-am iubit chiar daca nu ii intelegeam in totalitate story-ul si nu eram(nu ca as fi acum) un fan al shooterelor.Parca imi aminteam crampeie din Black Mesa in timp ce il instalam,de saracul Gordon Freeman cu mai multi dusmani decat Vadim Tudor [smilie=Nice-try.gif] ,si imi placea perspectiva unei research facility intinsa pe cateva zeci de km patrati,de sacoistul ala in albastru care am aflat mai tarziu ca il chema G-man,de toate aventurile prin care treceai ,in general .Insa half-life 2 ,desi avea o grafica excelenta si o atmosfera superba,nu imi dadea acelasi feeling ca predecesorul sau.Sa nu ziceti ca sunt impotriva progresului sau al jocului care este foarte reusit,poate este doar pentru ca am mai crescut si tratez jocurile ca niste programe,nu cum faceam inainte,cand ziua eram in bocancii Necromancerului din DiabloII si noaptea imi imaginam ca dormeam intr-un rogue encampent,si-asa mai departe.Cred ca se numeste immersion,nu stiu sigur.In orice caz voi ce parere aveti despre jocurile mai vechi ,si cand zic vechi ma gandesc 1990-2000
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world"-Gman
pegas

Post by pegas »

jocuri de pc sau pot fi si de calculatoare mai "antice" aka hc/cip

in fine, incep cu un joc de pc, warcraft2, jucat prin '96. vreo 3 chestii m-au facut sa retin acest joc. in primul rind, modul in care a ajuns la mine. il avea pe hard un vecin, dar nu avea cd writter (deh, de abia cd-rom-ul 4x devenise "mainstream"). si l-am carat de la el la mine in mai multe ture, pe vreo 40 de dischete...
in al doilea rind, a fost primul joc de pc pe care l-am jucat si m-au impresionat foarte mult grafica, sunetele, povestea. dupa jumatate de an mi-am facut si retea cu acelasi vecin si sa vedeti atunci maceluri, ura :-))))
in al treilea rind, cind am vazut filmuletele alea.... oh boy

mie din aceste motive mi-a ramas war2 in memoria afectiva.

inchei aici, deocamdata, sperind ca nu am fost off-topic.
la mijloc intre .asm si .c
Cosmin2

Post by Cosmin2 »

da cum sa nu,poate sa fie si pacman,nu-mi pasa.eu am inceput pe un hc-91 produs la dacia felix.il deschideai apasai r si dadeai enter,care de fapt se numea cr.l-am avut cativa ani,in care am tocit toate jocurile care le gaseam (de remarcat nipper, care era un fel de adventure foarte primitiv).Am invatat si putina programare in basic si chiar cum sa formatez o discheta.Cand mi-a adus computer-ul nou,care avea unitatea in picioare (foarte ciudat lucru :) )am jucat aoe 1 care m-a initiat in ale strategiilor,ignition care era un joc de curse,duke nukem ,si altele.Si mie mi-a placut warcraft II ,dar starcraft mi-a placut asa mult incat l-am terminat de vreo 3 ori si ma mai uitam la briefienguri din cand in cand,imi placea mult story-ul
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world"-Gman
mihai7645

Post by mihai7645 »

n-am sa uit niciodata Duke Nukem.Tot asa, prin modul in care a ajuns la mine pe pc, vreo 30 dischete.Emotii, sa nu fie stricata nici una, sa mearga arhivele.Reusesc sa-l instalez si pur si simplu am ramas uimit.Bineinteles ca ma speriam la 'monstrii', aia eram mic.L-am terminat de vreo 4 ori atunci...
Mai tin minte si Doom, tot pe undeva prin perioada aia, si Heretic si in special Red Alert care m-a fascinat mult timp, jucandu-l in modul skirmish cu maximum de oponenti.Si Warcraft2 m-a atras si nu-mi vin toate in minte acum, ca sigur sunt unele care le-am uitat si care mi-au placut mult
In the 7-th Day, GOD created Trance!
Ender

Post by Ender »

De mult trebuia sa apara topicul asta si nu stiu de ce dar mi se pare ca a mai fost dar sub alta de numire.Ma rog nu mai conteaza.Primul meu camp l-am avut acum 9 ani si era un P1 la 120Mhz cu 64RAM si accelerator grafic de 8 MB Ram. Era sincer sa fiu cel mai tare la vremea aceea si m-a costat cam 1500 de dolarei.Daca e sa fac lista cu jocurile care m-au fascinat si pe care le-am stors ar dura .... mult :D. Dar am sa incerc sa enumar cateva dintre ele.Doom,Heretic,Chasm,Duke Nukem, Diablo, KKND, KKND2, WarCraft2, Dune, Dangerous Dave in the Hounted Mansion,Caesar 3, Hexen, Larry 5,6, Broken Sword 1 si 2 si altele dar nu prea am timp sa termin lista.Am sa revin sa adaug si ce nu am mentionat (aaaa sa nu uit, Quake care m-a tinut in fata PC-ului foarte mult timp).
Ender will rock the fantasy
pegas

Post by pegas »

ha....
ce am uitat!
era un joculet tot asa prin '96 care se chema simplu si brutal "Z"... strategie cu robotei. super joculet. nu mai stiu de ce l-am sters dar imi pare rau ca nu il mai am.

de asemenea, dar de data mai recenta "transport tycoon". nu stiu exact ce m-a fascinat: muzica superba, feeling-ul, felul in care se vedea... fain joc. si cind ma gindesc ca "roller coaster tycoon 3" de abia mi se tiriie, parca m-as intoarce la vremea lui P1@100...

mai revin
iuli_stratos

Post by iuli_stratos »

Mie mi-a placut foarte foarte mult Day of the Tentacle ... a fost demential . Apoi urmeaza cred Tiberian Sun ( 1 ) , Diablo , si Sam&Max , pentru care ma oftic ca i-au anuntat sequel-ul .
Lup_Alb
Moderator

Post by Lup_Alb »

Da... a mai fost un topic asemănător. "Mai jucaţi vechituri?" parcă.
Şi eu sunt un veteran al jocurilor pe PC, am trecut şi eu prin Warcraft 2, Red Alert, Duke Nukem şi altele dar vreau să vă reamintesc câteva vechituri care îţi dau un feeling deosebit.

Roleplaying

Betryal at Krondor(DOS)
Ultima 8 (DOS)
Fallout (DOS/Win)
Fallout 2 (Win)

Strategy

Conquest of the New World (TBS DOS)
Transport Tycoon (RTES DOS)
Civilization 2 (TBS Win)
Alpha Centauri & Alien Crossfire (TBS Win)
Patrician 3 (RTES Win)

Altele
Cutthroats (RTT-RPG Win)
1602 (RTCS Win)
Battles of the Seven Seas (TBEST DOS/Win)

TBS=Turn Based Strategy
RTES=Real Time Economic Strategy
RTT=Real Time Tactics
RTCS= Real Time Construction Strategy
TBEST=Turn Based Economic Strategy&Tactics
Uneori Adevărul este de partea greşită a ţevii unei puşti...
Snow

Post by Snow »

Pai daca a mai fost un topic asemanator de ce nu mutati discutiile acolo si inchideti topicul asta ?
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
Cosmin2

Post by Cosmin2 »

ma da n-am fost atent sau n-a scris nimeni despre heroes.eu l-am jucat mai tarziu tot din cauza calc. si pe vremea aia citeam lotr si semanau intr-un fel cele 2 universe
pegas

Post by pegas »

asta ca sa nu mai vorbim de "chinurile" jucatului lui quake1. software renderer, 320x200, ca altfel ma "cocosa"... imi placeau mult ciinii aia si zombii, numai ca la un moment dat ma ratacisem rau de tot si a disparut...
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

Mdea, am trecut si eu prin toata gama de jocuri de la HC incoace, si trebuie sa recunosc ca a existat o epoca de aur, cand eram si eu mai tanar si mai nepretentios si jocurile nu cunosteau rating de varsta si debili ca jack thompson. Am jucat prea multe jocuri pentru a le enumera, dar parca in momentul asta mi-e dor de Dungeon Keeper 1 (si Bullfrog in general)
energy

Post by energy »

Montezuma, Lotus, Snoopy, Wizzard... apoi a urmat era jocurilor avansate incepand cu Probotector Alien Rebels, monster in my Pocket, Shaddow Warrior, Street Fighter Turbo, Terminator, Castlevania, Mortal Kombat 1,2 si trilogy, toate astea erau pe super nintendo cand eram eu copil... nu erau sali cu calculatoare numai magazine de vanzari televizoare cu mai multe console pt jocuri.... era 500 lei vechi o jumatate de ora... ce vremuri! apoi a urmat fallout 1, diablo 1, hercules si mai sunt dar nu mai imi amintesc eu...
radio

Post by radio »

ma, care a jucat Snoopy Peanuts pe ZX, spuneti-mi si mie tastele... ca nu le gasesc...
shiverx

Post by shiverx »

Au fost asa multe jocuri pe care le-am jucat cu o deosebita placere incat nici nu mi le mai amintesc pe toate. De pe vremea HC-ului imi amintesc cat de mult mi-au placut jocurile din seria Dizzy(erau vreo 7 parca, sau cel putin cam atatea am jucat eu). Apoi pe PC am jucat foarte multe questuri(la vremea aceea erau destul de populare, nu ca acum) si mi-au placut in mod deosebit cele produse de Lucas Arts, printre care Monkey Island 1&2, Day of the Tentacle, Sam & Max Hit the Road(pacat ca s-a anulat sequelul), Indiana Jones and the Fate of Atlantis, si cred ca ar mai fi dar nu-mi amintesc eu acum. Si eu am jucat cu deosebita placere Warcraft II care doar ce aparuse in momentul in care mi-am luat eu compul. Si tot din ce s-a mai zis pe-aici mi-au mai placut Broken Sword 1&2 si Transport Tycoon Deluxe. Din ce nu s-a zis(sau n-am vazut eu) mi-au mai placut in ordine aleatorie: Lords of the Realm 2, Carmageddon 1&2, MDK, Sanitarium, Blade Runner, Resident Evil 2, Silver, Commandos, Worms(2 si Armageddon) - de preferat multiplayer la acelasi calc, si cred ca mai sunt si altele dar nu-mi amintesc eu acum. Si, desi ceva mai noi, insa le voi considera tot timpul Goldies, sunt jocurile din seria Gothic. Iar langa acestea as mai adauga Max Payne-urile si Mafia.
Women... Can't live with them, can't shoot them...
IaMa

..

Post by IaMa »

hmm.. primu' meu pc a fost un 386 - volfied,dyna... alea da jocuri :)
al doilea pc a fost un upgrade la 386 -> 586 - 133mhz, 24 ram.. :P eee.. aici fratilor am avut ocazit sa raman socat cand am jucat warcraft 1 (o grafica slaaabaaa... dar suuuperb... ) apoi a venit warcraft 2, duke nukem, doom 1,2 , aoe 1, quake 1,starcraft(SUPERB),chiar si fifa 98 care-mi mergea ca dracu' .. :)
apoi a venit un k6 2-500 mhz cu 128 ram ... aici a inceput revelatia...unreal1,unreal return to na pali, unreal tournament,quake 3,aliens vs predator,fifa 2000..si mai sunt atatea pe care nu mie le mai amintesc... :)
ei,k sa fac si io un clasament in fct. de gen..

RTS
StarCraft si WarCraft 2

FPS
Unreal 1
Unreal Return to Na Pali (apropo le are cineva?!)

RPG
Diablo
Vampire The Masquerade

cam astea ar fi cele mai misto jocuri ale vreumurilor de-atunci..

Acum... unreal tournament 2004
warcraft 3
aliens vs predator 2
gta san andreas
far cry

dar in sufletul meu UNREAL nu va muri NICIODATA !!! EXCEPTIONAL JOC!!!
im0rtel

Post by im0rtel »

Trickster wrote:mi-e dor de Dungeon Keeper 1
Nu acum doua luni re-terminam Dungeon Keeper 2 .
Deoarece stau in partea de sus a tarii am avut ocazia sa prind perioada jocurilor aduse de la rusi .Functionau cu baterii AG13.Alea vremuri...
Prima intalnire serioasa cu IT-ul a fost in 1992 .Atunci parintii mi-au cumparat un CIP (produs de firma timisoreana ELECTRONICA, in 1989)
Dupa aceea am avut sansa sa ma joc pe:
Sintez,Cobra,Spectrum,Sinclair,HC 85 si 2000.

Primul joc jucat pe CIP: River Raid (apoi FIST,Double Dragon)
Primul joc (mai serios) pe PC: Golden Axe.
In 1995 apare Sega pe piata introducand consola cu casete.(Totusi primii care au scos o consola pe piata au fost NINTENDO , autorii celebrului si mult doritului GAMEBOY)
Nu am sa uit niciodata cum , prin 1996 am avut ocazia sa ma joc pe PLAYSTATION 1 si sa vad un cd original cu Mortal Kombat 3.
Kralizec2005

Post by Kralizec2005 »

Dar de UFO nu-si mai aduce nieni aminte?

P.S.: DAVE Rulz!
Toate computerele asteapta cu aceeasi viteza!
Pigoo

Re: Oldies but Goldies

Post by Pigoo »

aveti idee daca am vreo sansa sa pot juca carmageddon 2 pe xp ? il am .. si da eroare.. am incercat si cu compatibilitate pe win 98 si degeaba.
spunetimi va rog daca este vreo modalitate ca nu am chef sa instalez win 98 :d

LE: am gasit aici :)
Men are like guns. They're funny.
Istrate

Post by Istrate »

Ce aminitri placute.Tin minte ca printre primele jocuri s-au numarat numeroase adventures,si voi da ca exemplu preferatele mele.

1)DOTD -> Maniac Manison Day of The Tentacle
Frumos joc.Il aveam in varianta rip din pacate,si nu puteam face prea multe lucruri la el datorita faptului ca mi se bloca din pas in pas si trebuia sa o iau de la inceput.Dar ideea in sine era stralucita.Umor de calitate,animatii superbe si efecte foarte dragute.Merita pe deplin.

2)Larry 6
Joc mai amuzant ca acesta nu am intalnit.De asemenea,aveam varianta RIP si mi-a facut destule probleme.Sunetul lipsea cu desavarsire si de asemenea se bloca cand ti-era lumea mai draga.Dar mi-a placut,si-mi va placea in continuare.

3)Sam&Max Hit The Road
Ei bine nu am apucat sa joc prea mult acest joc deoarece nu l-am inteles efectiv,dar ma amuza iepurasul SAM,foarte simpatic de altfel.

4)Beanth A Steel Sky
Complex joc.Nu am apucat sa-l termin,dar mi-a placut foarte mult cat l-am jucat.Atmosfera jocurilor de atunci nu cred ca o vom mai intalni niciodata.

In rest,am avut de-aface cam cu tot ce-a iesit pe piata dupa 2002.Dar numai dezamagiri in ultimul timp.Inainte nu era asa.Majoritatea jocurilor erau bune si te tineau ocupat o bucata buna de timp.Acum,din 10 jocuri doar unul singur te mai tine treaz cat sa poti sa joci 15%,restul primesc uninstall dupa primele 5 minute de obicei.
Consola PSP Slim & Light Ice Silver
LeSharK

Post by LeSharK »

la lista de quest-uri de mai sus recomand si Sanitarium - o experienta unica in subconstientul unui om care incearca sa se trezeasca la viata.

mai mentionez niste titluri pe care nu le-am vazut aici: Myth 1 si 2 (un real time tactics clasic), Broken Sword, Full Throttle, Heroes1&2, Carmageddon, Kingpin, Total Annihilation etc.

in plus eu inca mai joc in mod curent Quake1 si Super Street Fighter 2 Turbo in multiplayer. they never get old.
din pacate joc doar cu straini. am incercat sa gasesc amatori pe cele mai semnificative forum-uri romanesti de gaming. epic fail :(

in ziua de azi: graphics > gameplay
god save the queen 'cos tourists are money!
psypc2

Post by psypc2 »

Fahrenheit (aka. Indigo Prophecy) cel mai tare adventure care l-am jucat vreodata :thumbleft:
pegas

Post by pegas »

mmm.... cam vorbeam de oldies... Fa e cam nout... [-X
Jizaz Craist

Post by Jizaz Craist »

GTA 1 şi 2.
Never gets old [smilie=maniac.gif]

De asemenea, Blood, de la dă meicărz of F.I.Ă.R., un joc foarte original, sângeros şi avansat pentru vremurile alea (96-97)

Quake 2 multi îi super.

Worms Armageddon, în special New Edition, e un must have.

Mortal Kombat 4 la fel [smilie=Nice-try.gif]

Star Wars: Rogue Squadron [smilie=Victory.gif]

Red Faction e bestial!

Ignition... băi frate, ce joc mişto! Producătorii au dat faliment, aşa că e gratis:)
spyonu

Post by spyonu »

eu am reluat acum carmageddon 1&2, theme hospital si death rally. (in pauza de masa la birou. shhh, nu mai ziceti la nimeni)
Pierdut semnatura, ofer recompensa
alexwinfast

Post by alexwinfast »

Nimic nu se compara cu un Quake 2/3 in retea...uitasem cum e...
Ironia e ca am dat peste cd-uri in timp ce faceam curat plin de resemnare [smilie=Victory.gif]
Asus P5E3 Premium :: Intel Q9550@3.8Ghz :: 4GB Corsair TWIN3X
EVGA GeForce GTX 275 :: WD 640GB AAKS :: Antec Quatro 1KW
Thermaltake Kandalf :: Samsung 2253BW :: Logitech Z2300
Xbox One :: Xbox 360:: PS4 :: PS3 :: TV SONY Bravia 40HX800
Post Reply