Sfat pt. achizitionare tel pina in 100 E

Telefonie fixa/mobila, PDA, Palm etc.

Moderator: Moderatori

Post Reply
korggis

Sfat pt. achizitionare tel pina in 100 E

Post by korggis »

Treaba sta in felul urmator:
Eu am un Nokia 3510i de care vreau sa scap... Nu de alta, dar a inceput sa-i apara niscaiva chestii deranjante...Cum ar fi neafisarea numelui atunci cind primesc telefon de la cineva care exista in agenda mea... Numai vreo doua persoane..
Si mai este si uzat moral de acum... Si m-am cam saturat de el ...
Cam ce vreau:
-ecran color (nu neaparat cu fite de genu 600K culori)
-sunete polifonice (eventual suport mp3 ar fi super)
-posibilitate cablu de date
-port IR (nu neaparat, insa ar fi de dorit)
-memorie pe telefon de cel putin 200 de numere
-daca e posibil sa fie unul din oferta Orange (you know: lots of "thank you" points )
-fara camera and co (desi nu cred ca sint la pretul asta)
-bateria sa tina macar vreo 6 zile in stand-by
-sa fie cit de cit mai rezistent la socuri :tongue3:
-pret pina in 100 Euro
Intreb si eu pentru ca nu prea am mai avut de-a face cu telefoanele si stiu ca experienta personala e cea mai sanatoasa.Dar nu vreau sa iau un telefon care e renumit pentru intrarile in service de x ori pe luna ....
So, pls heeeelp meeee ! :wink:
Join us on #xpc ! NEW : #xtrempc
If you are going through hell, keep going. - W Churchill
Ze

Post by Ze »

Hmm da nu te`ai gandit sa il vinzi sau sa`l dai la schimb pe un 6230? eu pe asta il am si imi merge bine doar blocari uneori da rar foarte rar restu sunt multzumit de el. Cred ca in 100E ai putea sa îţi iei un Samsung, SE ceva hmmm sau ineaparat nokia vrei :P
Disparut JACK SHEPARD doctor american.
La data disparitiei purta costum si o servieta de piele.
39 de ani; 1,88 m
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

Eu iti recomand un k508i de la sonyericsson are intr-adevar cel mai bun raport pretz-performanta iar altceva mai bun nu cred ca ai putea gasii.
picz or it didn't happen
boyarul

Post by boyarul »

Ce zici de un Nokia 2600 ???
la "liber" il gasesti pe la 1.500.000 lei

:-k Alte variante (la liber) ar fi:

Nokia 3100 @ 2.139.000 Lei
Nokia 6100 @ 3.300.000 Lei
Nokia 3220 @ 3.500.000 Lei

Alcatel 565 @ 4.000.000 Lei
SE J200i @ 3.900.000 Lei

Si ar mai fi si altele...
Image

- Ce ai Bulă în sacul ăla? / - Şoareci!
- Şi de ce-l tot scuturi? / - Să nu cumva să se organizeze şi să-mi roadă sacul!
( & don't click here )
ice01

Post by ice01 »

boyarul wrote:Ce zici de un Nokia 2600 ???
la "liber" il gasesti pe la 1.500.000 lei
O alternativa care indeplineste toate cererile tale si care de asemenea se afla pe lista mea de achizitii, acum astept doar sa il gasesc cat mai ieftin :D Mie unul chiar imi place mult de tot, are un design placut simplu si elegant, si functii exact cate trebuie si nimic mai mult ;)
korggis

Post by korggis »

DeMotorola C385 ce spuneti ?
Sau Nokia 2650.
Si Nokia 6100 pare interesant....
Eu as merge pe C385... Parerile pe http://www.gsmarena.com par foarte favorabile..
boyarul

Post by boyarul »

korggis wrote:Sau Nokia 2650.
Eu ma feresc de orice telefon gen clam-shell...
In timp vei avea probleme cu contactele (au patit-o si posesorii de samsung'uri & motorola)

La C385 pe mine (personal) ma enerveaza designul....
Poa' sa aiba functiile lu' peste...
Acuma depinde si ce gusturi estetice ai
Image

- Ce ai Bulă în sacul ăla? / - Şoareci!
- Şi de ce-l tot scuturi? / - Să nu cumva să se organizeze şi să-mi roadă sacul!
( & don't click here )
Snow

Post by Snow »

Sagem MyX-7.
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
korggis

Post by korggis »

Grrrrr .... Te rog tare mult, nu imi spune de Sagem... Probabil e singura marca de care ma feresc puternic... Dar mersi :D ...
Si eu ma feresc de cele tip clam-shell, insa asta arata destul de interesant, insa nu il vreau...
In ceea ce priveste designul lui C385 nu am probleme... il gasesc indeajuns de OK... Si ca pret e ok in oferta Orange ...
Mai stau vreo doua zile dupa care iau ceva... Deci mai confirmati sau infirmati decizia intre cele doua modele :) ... nokia 6100 sau motorola C385
ice01

Post by ice01 »

Ptr ultima oara un vot de la mine ptr: NOKIA 6100 !
Daca nu stiai vorba aia : in lumea asta exista doar Nokia si alte telefoane [smilie=maniac.gif]
Deci Nokia iti ofera o garantie mai mare in ce priveste fiablilitatea, baterie mai buna, semnal de calitate, un design mult mai misto, suport software pe toate drumurile, so ...
Snow

Post by Snow »

Deci ice01 : Nu exista doar Nokia si alte telefoane. Exista telefoane mai bune decat cele ale finlandezilor sa stii. Deci intre 6100 si C385,da ?

Uite un pic de help de aici :

Specifications :

http://www.mobile-review.com/phonemodel ... 5-en.shtml

http://www.mobile-review.com/phonemodel ... 0-en.shtml

http://www.mobile-review.com/phonemodel ... 7-en.shtml

Review :

http://www.mobile-review.com/review/mot ... 0-en.shtml (nu te uita ca scrie 380,nu e nici o diferenta intre cele doua telefoane)

http://www.mobile-review.com/review/nokia-6100-en.shtml

http://www.mobile-review.com/review/sagem-x7-en.shtml

Korggis, Sagem-urile nu mai sint ce erau odata...sincer. Daca iti aduci aminte de My-X6, a fost unul din cele mai bune telefoane (nu numai calitativ vorbind). Stiu pe cineva care are telefonul asta de vreo 3 ani si e super-multumit de el.
Chia si mie imi face cu ochiul Sagem si tre sa ma hotarasc intre X6/X7. Daca te vei hotari catre unul din Sagem-uri uite niste link-uri :

http://www.magazineurogsm.ro/produse/te ... 6,103.html (pret My-X6) nu sare mult peste bugetul tau dar trebuie musai sa faci comanda de pe site ca sa poti sa-l iei la pretul asta.

http://www.magazineurogsm.ro/comapara2. ... Comparatie

Comparatie intre cele 3 telefoane. Cum sa-ti spun nu te lasa orbit de cei care cred ca exista numai o marca de telefoane pe lume (no offense ice01) si judeca un pic la rece. Si eu eram inainte la fel. Nu exista decat Nokia. Acuma abia astept un model nou de la SE/Sagem sa apara si sa ma documentez in ceea ce-l priveste. Crede-ma ca mobilele sint pasiunea mea si cred ca stiu ca sa-ti recomand.

Voturile mele in ordine : 1.Sagem. 2.Motorola 3. Nokia(referindu-ma strict la modele mentionate mai sus).

Hope you make the right decision.
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
ice01

Post by ice01 »

KORGG eu m-am hotarat : 7650 second hand la 2,5 mil + baterie noua 450.000 lei LIPolymer de la http://www.allgsm.ro, un telefon bun la 3 mil cu baterie noua cu tot ... :)
Nou nu am gasit nimic sa imi placa pana in limita a 100EU ...
Image
Phone Feathures wrote: Full Specifications
Size
Weight: 154 g
Dimensions: 114 x 56 x 26 mm, 138 cc
Display and User Interface
Illuminated high-contrast, full-graphics color display
Graphical user interface
Joystick with five-way navigation
Series 60 platform
Integrated Digital Camera
Image capture at 640 x 480 resolution
Phone display used as a view finder
Photo album 3.6 MB dynamic memory for images, phonebook, calendar, messages, and add-on applications
Wireless Connectivity
Infrared
Bluetooth
Wireless phone-to-phone or phone-to-PC connectivity
Send/receive pictures, graphics, and business cards
Play games
Operating System
Symbian OS
Open standard with the possibility to download third-party applications
MIDP Java™ support
Messaging
Combine picture, text, voice clip, and send by MMS or email to phone or PC
Email over GSM data, HSCSD, and GPRS
Email protocols: SMTP, POP3, and IMAP4
Concatenated text messages, picture messaging
High-Speed Data
Up to 43.2 kilobits per second in high-speed circuit switched data networks
Up to 40.2 kilobits per second in GPRS networks
Voice Features
Voice dialing; memory for 25 names and numbers
Voice recorder
Integrated handsfree speaker
Games
Snake Ex
Mix Pix
Card Deck (on CD-ROM and Web)
Bounce (on CD-ROM and Web)
Triple Pop (on CD-ROM and Web)
WAP
WAP 1.2.1 over GSM data, HSCSD, and GPRS. The availability of particular products and services may vary by region. Please check with the Nokia dealer nearest you.
Some features are network dependent. Please check the availability of WAP services with your network operator and/or WAP service provider.
Dual Band Operation
EGSM 900, GSM 1800, and GSM 900/1800 dual-band networks; automatic switching between bands
Snow

Post by Snow »

ice , e un pic cam vechi nu crezi ?

Symbian OS v6.1, Series 60 v1.0 UI

http://www.gsmarena.com/nokia_7650-288.php full specs here

si pina la urma korggis hotaraste,nu ? Sa vedem ce are de zis el ,nu ?
korggis

Post by korggis »

Damn ! ... 7650 an avu si eu citeva zile... Am vrut sa vad daca ma inteleg cu el, insa nu prea mi-a mers... Oricum daca ii schimbi acumulatorul probabil e OK...
ice01

Post by ice01 »

De ce versiune de Symbian era nu imi pasa abssolut deloc, mie imi trebuie telefon nu gaget cu tot soiul de tampenii, dintre care unele complet inutile ...
Problema e alta, am ajus la berbecul care mi l-a promis si il daduse [smilie=Kick.gif], dobitocul dracului, si imi era si dator, da na asa iti sunt prieteni [smilie=Nice-try.gif]
Mai caut ... dar Nokia va fi aia e clar ...
Snow

Post by Snow »

ice01 wrote:De ce versiune de Symbian era nu imi pasa abssolut deloc, mie imi trebuie telefon nu gaget cu tot soiul de tampenii, dintre care unele complet inutile ...
Problema e alta, am ajus la berbecul care mi l-a promis si il daduse [smilie=Kick.gif], dobitocul dracului, si imi era si dator, da na asa iti sunt prieteni [smilie=Nice-try.gif]
Mai caut ... dar Nokia va fi aia e clar ...
Vezi ca te contrazici pentru ca daca te orientezi catre Symbian alea sint in mare parte gadget-uri.
ice01

Post by ice01 »

Persian Prince wrote: Vezi ca te contrazici pentru ca daca te orientezi catre Symbian alea sint in mare parte gadget-uri.
Luam acel telefon ptr ca e singurul care sa imi placa din seria telefoanelor astea cu cuc si pupaza, imi placea pur si simplu ca design si ptr ca era la un pret foarte bun, dar acum inutil mai fac valuri ca ce am gasit sunt pe la 4 lei, iar eu nu dau atatia bani pe un SH doar ptr ca are cuc ...
Christian

Post by Christian »

lasa 6100 si alte aratanii de genul [smilie=maniac.gif]
cea mai sanatoasa alegere e un SE k500i cam atat la ab si pe cx si pe orange. ai autonomie, fiabilitate, 12mb meomorie, mp3 si camera decenta. repet autonomie si fiabilitate
ice01

Post by ice01 »

Christian wrote: cea mai sanatoasa alegere e un SE k500i cam atat...
Si motivul ar fi ca ai tu unul, nu ?! [smilie=maniac.gif]
korggis

Post by korggis »

La capitolul fiabilitate nu cred ca trece testul de picaj de la 1.5m fara urmari destul de serioase :D ... Si am mari dubii cu privire la durata de viata a bateriei.. Ei spun 300 ore stand-by insa mi-e greu sa cred...
Last edited by korggis on Mon Aug 29, 2005 5:48 pm, edited 1 time in total.
the_punkreas2003

re

Post by the_punkreas2003 »

Eu am trecut prin toate telefoanele posibile si concluzia este una singura: Nokia rules !!! Si 6100 este un telefon bun, nu la fel de bun ca 6610 dar merge. Avea unele probleme cu soft-ul si placa de baza e cam subtire, adica in cazul unor intalniri nefericite cu peretii, cum patesc telefoanele mele, exista sanse mai mari sa crape 6100 fata de 6610. Dar eu zic go for it. E misto telefonul, l-am avut de 3 ori...
K8NF-9, Opteron 144 + arctic freezer 64 pro, PQI Power Series 2X512MB DDR400, X1800XT BBA,60 PATA+320 Seagate 7200.10, SAMSUNG 915N 19"LCD, Antec SLK3000B.

In a world without Walls and Fences - who needs Windows and Gates???
Snow

Post by Snow »

Adica seria 40 rulz ? LOL ! La ce ma rog ? Si Korggis daca vrei sa ai telefon care sa reziste la picaj nu este decat o optiune : Siemens seria M. Pina la urma tu ce vrei de la telefonul tau ? Cum bne spunea Christian lasa 6100 si alte aratari de genul si orienteaza-te catre ceva sanatos. Dom'le Nokia nu mai e de demult lider la calitate dar multi nu vor sa accepte asta !
Daca tot vrei un tel pina in 100 E acceptabil (dar de la dealer nu de la shop) ai mai jos niste link-uri :

http://www.magazineurogsm.ro/produse/te ... ,1637.html

http://www.magazineurogsm.ro/produse/te ... ,1875.html

http://www.magazineurogsm.ro/produse/te ... ,1468.html

http://www.magazineurogsm.ro/produse/te ... ,1342.html

Edited. :wink:
Last edited by Snow on Tue Aug 30, 2005 2:07 pm, edited 2 times in total.
Christian

Post by Christian »

ice01 wrote:
Christian wrote: cea mai sanatoasa alegere e un SE k500i cam atat...
Si motivul ar fi ca ai tu unul, nu ?! [smilie=maniac.gif]
nu, motivul e ca eu am dat pe un 525 dublu cat a dat un coleg pe un k500i. si face misto de mine la toate capitolele.
referitor la "intalniri cu zidul".. al meu motorola este destul de fragil. chiar daca-i caramida e oarecum fragil. insa a rezistat cu brio cand mi-a sarit din buzunar pe scari. a cazut de la cam 1m. SE-ul l-am strans in mana and it don't "squeak" al meu motorla sqeaks like hell. singurul avantaj al nokia e ca poti sa-l scapi de la etajul 2 si ai sanse sa traiasca. repet se-ul rezista fara probleme de la 2 m. daca tu iti iei mobil ca sa-l scapi de la etajul 2 atunci eu nu am ce sa-ti mai spun.
acum ceva vreme, nokia era liderul calitatii. plateai ceva in plus, dar era durabiule domn'le. asta amu 2 ani. ce s-au intamplat in 2 ani? nokia a dormit. si a vandut pe nume. ce a facut Se in 2 ani? a progresat. so ofera acum la aceeasi pret cu nokia tot ce ofera nokia, inclusiv fiabilitatea, insa pe langa asta, ca "bonus" vine un pachet de functii. sau features.
exemplul banal e intre 6610i si k500i. ceva mai scump nokia, se ofera in plus display de invidiat, tonuri mp3 si 12 mb memorie. incercati sa judecati putin la rece :wink:
ice01

Post by ice01 »

Persian Prince . te poti exprima si altfel, daca nu ai folosi caps lock, si litere de o jumate de metru ... si pana una alta si la noi strigari, Nokia ramane lider de piata cu cei 34% pe care ii are din piata mondiala, restul fiind impartit intre Samsung, Motorola si restul producatorilor, asta ca o lectie economica, ptr ca vad ca intri pe teritorii care iti sunt straine. Pe viitor incearca sa te informezi mai mult bazandu-te pe date reale estimate de catre cei care se ocupa de asta si mai putin pe date personale ! Si inca ceva, eu cred ca am zis destule si ar fi bine sa lasam si pe altii, sau sa lasam omul sa decida de acum inainte !
Snow

Post by Snow »

Man, cum sa-ti spun eram indignat de faza ca pe forum numai Nokia exista vad si restu sint de 2 lei. Stati si judecati si voi la rece un pic. Exista si telefoane mai bune decat Nokia. Nu trebuie sa ramaneti indoctrinati. Asa eram si eu odata.
Nu inseamna automat ca cine e lider e si cel mai bun. Nokia au un nume nimic de zis. Dar in ultimii ani au vandut doar numele. Schimbari revolutionare nu s-au produs. Altii au progresat si Nokia a ramas in urma si acuma ce chinuie sa recupereze terenul. Pai asa si Dacia e lider de vanzari la noi si ce , asta e marca ? Cam asa dai de inteles. Hai sa ne calmam ca vad ca o dam in flame !
korggis

Post by korggis »

Eu personal m-am hotarit pe Motorola C385... Pentru ca asta este in oferta Orange... Nokia 6100 desi mi-ar place tare mult sa-l am nu mai este si nu vreau sa cumpar SH... Numai ca trebuie sa astept pina il aduc...Momentan nu este pe stoc...
Christian wrote:referitor la "intalniri cu zidul".. al meu motorola este destul de fragil. chiar daca-i caramida e oarecum fragil. insa a rezistat cu brio cand mi-a sarit din buzunar pe scari. a cazut de la cam 1m.
Nu vreau mai mult ...
Cumva off-topic: nu sint fan Nokia... Insa recunosc ca au unele modele reusite care sint numai bune pentru mine... Am fost acum ceva mai multa vreme fan Alcatel...
Si nu, NU imi iau telefon doar pentru a-l scapa de la etajul 2. insa am o predispozitie la astfel de evenimente... Plus ca e destul de deranjant faptul ca telefonul ti se inchide exact in urmatorul minut de cind l-ai scos de la incarcat si erai tocmai in mijlocul unei convorbiri prea importante... As zice ca un impact cu tavanul e oarecum inevitabil :D ... Acum am ceva mai mult "self-control" :D ...
caraboy

Post by caraboy »

Nokia e lider incontestabil, pe orice continent. :tongue3: Acum ce recomand eu, sub 100 de euro, daca gaseste un k500i e mai mult decat bine. Nu se mai fabrica, dar la pretul pe care il are, ofera, scuza-ma, performante mult mai bune decat orice nokia middle-range, mai ales ca nu gasesti la pretul asta nici un nokia ca deh.. e Nokia. :D Are 12 mega de memorie, IRda, camera VGA cu o calitate destul de buna, are test de peste 3400 de puncte la java (http://www.jbenchmark.com/), depasind orice nokia la pretul asta, suport pentru aplicatii 3D, sunete polifonice, 65k culori, ecran 120x160 cu o luminozitate foarte buna.

Christian, fratele meu are 6610i, eu am k500i. :D Nu am spus cele de mai sus deoarece am k500i, l-am cumparat acum 4 zile, si am avut de ales intre mai multe telefoane, printre care si 6610i. Nu as merge pe 6610i in nici un caz!!! Nu le poti compara la calitatea display-ului, a camerei. Asa, judecat la rece. :P Si totusi, 6610i o sa fie ales de foarte multi pentru ca... e nokia. Ma rog, fiecare cu parerea lui, eu o singura data am avut Nokia, acum 3 ani juma`, si ala a fost un 3310. :) De atunci am mers numai pe siemens si sony-ericsson, asta dupa ce studiam piata si vedeam in banii pe care ii am care telefon ofera cat mai multe, ma uitam si la calitatea, citeam pe net review-uri. Nu am cumparat marca, ci telefonul. :) Pentru mine un telefon e doar un telefon, insa de cand cu k500i am inceput sa ma joc in prostie. Sa vedeti cum se vede Splinter Cell PAndora Tomorrow 3D pe telefon, e superb. :D
Post Reply