MSI K8N NEO FSR cu bios de NEO PLATINIUM???

Chipset-uri, plăci de bază, slot-uri PCI si tot ce vă mai framântă în domeniu

Moderator: Moderatori

Post Reply
marcopolo80

MSI K8N NEO FSR cu bios de NEO PLATINIUM???

Post by marcopolo80 »

Am pus ultimul bios de pe site MSI (180) care aduce suport pt Sempron 64bit ;).Ce am observat:
1.Apare un ecran cu MSI Platinium la boot-are
2.Memoriile sunt raportate in POST cu 1T(inainte nu-mi arata nici in CPU-z daca e 1T sau 2T ) si nu aveam nicaieri in BIOS optiunea de a seta acest parametru-nu ca acum ar fi :) dar se pare ca seteaza memoria cu 1T
3.Apare posibilitatea de a schimba in bios MAC Adress :)
4.NU SE MAI POATE DEZACTIVA Q'N'Q !!!
5.Ntune nu mai poate monitoriza sistemul(temp,agp/htt/fsb)-zice ca bios nu e compatibil
6.In Core center afiseaza ciudat temp si tensiuni(la cpu core arata 1,63V!!!,temp sare brusc de la 40 la 60 in render test,la q'n'q scade fsb la 89 MHZ si lasa multiplicator x9(???).
S-a mai intilnit cineva cu aceasta problema??
Faza cu Platinium e ciudata rau,la MSI la sect BIOS pt platinium apare aceeasi vers de bios w7030nms.180(sau 170,150 etc).
ice01

Re: MSI K8N NEO FSR cu bios de NEO PLATINIUM???

Post by ice01 »

Probabil ca au lansat aceasi versiune ptr ambele placi de baza, care sunt foarte asemanatoare, difera doar cateva optionale, respectiv versiunea platinum are 2xS-ATA in plus si 1394, in rest sunt indentice cele doua placi. Daca iti face probleme, deocamdata ar fi bine sa revi la versiunea 1.7 care pana acum s-a dovedit stabila. Probabil vor remarca problemele si in scurt timp vor scoate o versiune noua.
Singura chestie nasoala din ce ai spus tu acolo este imposibilitatea dezactivari C'N'Q :-!
WarlordBA
Moderator

Post by WarlordBA »

marcopolo80 wrote:Faza cu Platinium e ciudata rau,la MSI la sect BIOS pt platinium apare aceeasi vers de bios w7030nms.180(sau 170,150 etc).
Au acelasi BIOS, probabil ca diferentele fiind foarte mici(2SATA + FW1394), se face autodetectie la POST si dispar optiunile respective.
CMD-ul(1T/2T) se putea seta la versiunile vechi(1.4) in Core Cell/DRAM Configuration.
Daca nu e acolo incearca "parola secreta": SHIFT-F2, ALT-F3. Ar trebui sa mai apara ceva optiuni pe ici pe colo.
ice01

Post by ice01 »

Ca sa nu mai deschid alt topic pe aceasta tema ...
Intrebare ptr cei care mai au MSI K8NEO ...
Ce am observat eu dupa ultimul update de bios, la versiunea 1,9, se pare ca volteaza procesorul pana la 1,60, implicit cresc temperaturile anapoda ... fara nici un o.c. ...
A mai observat cineva ceva de genul asta ?
Rezolvarea a venit dupa ce am facut setare manuala la 1,5V din BIOS, de mers merge dar se pare ca si acesta este un bug al versiuni 1,9, si nu unul foarte sanatos ... deci verificati asta daca aveti de gand sa instalati noua versiune de BIOS ... [smilie=Nice-try.gif]
ice01

Post by ice01 »

O recomandare ptr toti care aveti MSI NEO FSR/PLATINUM:
- feriti-va de versiunea de BIOS 1,9 ! Astazi mi-a supravoltat procesorul pana in limita critica de 1,7V, iar temperatura a ajuns la 69 de grade aberant avand in vedere faptul ca totul era default, iar tesiunea era setate manual in limita de 1,5 V.
Rezultatul a fost un crash al sistemului, acesta intrand in protectie pret de cateva minute ...
Deci feriti-va de aceasta versiune de BIOS, si ramaneti la 1,7 care este cea mai stabila de pana acum, cu aceasta versiune, VCORE nu trece de 1,5, iar temparaturile sunt mai mici cu pana la 8 grade, fata de ce inregistram pana acum cu versiunea 1,9 ! In plus de asta, am putut reveni la setari mai agresive la memorii, cea ce cu versiunea 1,9 nu se mai putea, sistemul devenind instabil.
MSI la faza asta a facut-o lata ! [smilie=Nice-try.gif]
Image

P.S. Si un backgound cum v-am obisnuit. Asta e facut custom [smilie=maniac.gif] Nu imi cereti numarul ei ca nu il dau nimanui :D
ice01

Post by ice01 »

Prefer sa postez in acest topic in continuare ptr a nu deschide unul nou de pomana ...
Deci, pe pagina de la MSI a aparut versiunea de BIOS 2.1 ... Cica ar aduce in plus suport ptr alte procesoare :-~ Ce naiba de procesoare au mai aparut pe 754 si nu stiu eu, cumva cele core Venice ?! In fine, nu asta e acum important, ci mai degraba as fi interesat de parerea cuiva care a facut update la aceasta versiune de BIOS, ma intereseaza daca a observat ceva nasol, sau mostenit de la versiunea 1.9 care s-a dovedit un dezastru ... sau in sfarsit au scos o versiune de BIOS, in care nu au mai repetat aceleasi greseli, iar acesta versiune se dovedeste una stabila care nu supravolteaza sau alte minuni ...
In continuare eu am 1.7, o versiune stabila si fara probleme, nu simt nevoia unei versiuni noi deocamdata, conform vorbei nu repara ce nu este stricat, dupa ce mi-a placut rolul de cobai, acum nu mai sunt deloc dispus, mai ales ca aceasta versiune de placa a disparut din oferte si nu vreau sa ma aleg la garantie cu vreun MSI K8NEO V2 :-!
Am pus intrebarea si pe forumul de suport MSI, promit sa va tin la curent ...
gva1980

Post by gva1980 »

salut!
am si eu o intrebare : Nu exista utilitar windows de scriere al bios-ului ptr MSI NEO FSR V2.0 ?
ice01

Post by ice01 »

Exista, instalezi aplicatia LiveUpdate! de pe cd, iar apoi in program files, acolo unde s-a instalat vei gasi in acel director si Winflash, un utilitar simplu insa foarte eficient ptr rescrierea din mediul Windows ...
gva1980

Post by gva1980 »

iti foarte multumesc!
mx_xplod

Post by mx_xplod »

Si eu am un MSI K8N Neo2 FX (939,AGP,NF3 250Gb)si vreau sa spun ca e un rahat de placa pe langa Asus A8N-E, Epox 9NPA si faza cu imaginea de platinum era si in placa asta cand am cumparato. Nu recomand la nimeni asa placa de baza FERITI-VA DE EA!!! Poti sa pui orice bios la ea ca tot rahat ramane.
mx_xplod

Post by mx_xplod »

Si eu am un MSI K8N Neo2 FX(939,AGP,NF3)si vreau sa spun ca e un rahat de placa pe langa Asus A8N-E, Epox 9NPA si faza cu imaginea de platinum era si in placa asta cand am cumparato. Nu recomand la nimeni asa placa de baza FERITI-VA DE EA!!! Poti sa pui orice bios la ea ca tot rahat ramane. MSI nu mai e pe lista mea de cumparaturi.
ice01

Post by ice01 »

mx_xplod wrote:Si eu am un MSI K8N Neo2 FX(939,AGP,NF3)si vreau sa spun ca e un rahat de placa pe langa Asus A8N-E, Epox 9NPA si faza cu imaginea de platinum era si in placa asta cand am cumparato. Nu recomand la nimeni asa placa de baza FERITI-VA DE EA!!! Poti sa pui orice bios la ea ca tot rahat ramane. MSI nu mai e pe lista mea de cumparaturi.
Exagerezi deja ... ok, are poate ca are ceva probleme dar hai sa incercam sa fim sobri .... postul tau sare calul ...
Poate ne dai si noua niste amanunte mai detaliate legate de problemele tale ...

Revenind, din BIOS-ul 2.1 pana acum am vazut probleme raportate in ce privesc memoriile ... se pare ca sunt ceva probleme cu memoriile mai rapide ... deocamdata nu am facut trecerea ... ma documentez si va tin la curent !
Post Reply