Am un hdd SATA si nu am port SATA pe placa de baza. Ce fac?

Despre hard-disk-uri. Comentarii şi întrebări.

Moderator: Moderatori

Post Reply
Qlex

Am un hdd SATA si nu am port SATA pe placa de baza. Ce fac?

Post by Qlex »

Salutare,

Exista vreo placa de extensie pentru placa de baza care sa adauge suport SATA? Am vazut ceva despre controllere SATA, dar nu reusesc sa gasesc pe site-urile firmelor romanesti de hardware. Stiti cumva unde as putea gasi, ce model ar fi bine sa cumpar si cam ce pret au?

Multumesc pentru ajutor.
darkgoro

Post by darkgoro »

incearca pe la flamingo, au ceva parca ,,,,
“What are the differences between Mark Zuckerberg and me?
I give private information on corporations to you for free,
and I’m a villain. Zuckerberg gives your private information
to corporations for money and he’s Man of the Year”
Julian Assange.
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Sa stii ca daca ai platforma SoketA nu merită sa iei un controler separat, cu banii poti plati diferenta de la placa ta de baza la una cu SATA, de preferat un Nforce2, dar e valabil si pt alte platforme...
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
Lord Executron

Post by Lord Executron »

Maestre mai gaseshti controllere SATA shi la http://www.verasys.ro, la pretzuri mai acceptabile decat la Elsaco. Problema e ca firma e in Craiova (asta daca nu eşti de acolo). Trimit shi in alte orashe.

Am un controller de acolo shi sunt f. multzumit de el avand aceleashi rate de transfer ca controller de pe MB-ul meu. :thumbleft:
1.Tagan 580W|DFI SLI-DR Expert|Opteron 146 CABYE @ 2,7 Ghz|2 x 1 Gb Corsair UCCC @ DDR550 @3-4-3-7|BFG 7900 GT 512 DDR|WD Raptor 36Gb, Samsung 160GB & 200 GB, WD 3x250GB, Seagate 1 TB.
Colectionar de calculatoare, fan VW&Dacia Frantuzoaica
Marmota

Post by Marmota »

IL Dotore wrote:Sa stii ca daca ai platforma SoketA nu merită sa iei un controler separat, cu banii poti plati diferenta de la placa ta de baza la una cu SATA, de preferat un Nforce2, dar e valabil si pt alte platforme...
Redundant - faci upgrade tot la socket A, dar daca iei un controller il tii si pt viitor ;).

Mai poti gasi si aici Io am unu de la ei de aproape 2 ani si nu am avut probleme :)
Lord Executron

Post by Lord Executron »

Sunt de acord cu marmota... (ce bine suna... [smilie=maniac.gif] )

Yo chiar ajtept un controller acuma (aparent 4 porturi nu-mi ajung). Chiar interesanta oferta la sigmanet, numai ca pe mine ma intereseaza un controller cu 4 porturi cel puţin.

Recomand http://www.prosys.ro ; oferta cam incurcata dar suna ca au de toate shi iefitne
http://www.verasys.ro ; trimit shi in bucureshti destul de rapid shi pretzuri iar bune

Ambele firme au produce STlab. eu am un controller de 2 porturi shi merge f. bine...

Mai mult detalii pe yahoo la mine daca vrei... :wink:
1.Tagan 580W|DFI SLI-DR Expert|Opteron 146 CABYE @ 2,7 Ghz|2 x 1 Gb Corsair UCCC @ DDR550 @3-4-3-7|BFG 7900 GT 512 DDR|WD Raptor 36Gb, Samsung 160GB & 200 GB, WD 3x250GB, Seagate 1 TB.
Marmota

Post by Marmota »

Lord Executron wrote:(aparent 4 porturi nu-mi ajung).
Tu esti nesatul :P

Eu asa vrea sa imi iau unu cu 4-8 porturi si cu 128 ram pe el, dar este scump :(
Lord Executron

Post by Lord Executron »

Marmota wrote:
Lord Executron wrote:(aparent 4 porturi nu-mi ajung).
Tu esti nesatul :P

Eu asa vrea sa imi iau unu cu 4-8 porturi si cu 128 ram pe el, dar este scump :(
Eh pai maestre... Ala poate sa faca RAID SATA hardware fiindca astea care le avem noi are RAID software. Alea cu RAM sunt f. tari da shi f. scumpe...

E visul meu... [smilie=Respect.gif]
Marmota

Post by Marmota »

Lord Executron wrote:RAID SATA hardware fiindca astea care le avem noi are RAID software.
De obicei toate controllere PCI fac un raid hardware, fata de controllere de pe MB-uri care e mai mult soft.
Oricum afirmatia nu e valabila in toate cazurile, pt ca anumite controlere de pe MB au si chipset-uri speciale pt raid, iar pe controllere PCi exista acest chip, dar cu performante indoielnice uneori. :occasion5:
Post Reply