Sfaturi pt achizitionarea unui nou sistem!

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

Post Reply
ripper

Sfaturi pt achizitionarea unui nou sistem!

Post by ripper »

Asadar dupa multe cautari pe net m-am gandit sa imi vand calculatorul si sa imi cumpar altul asta in urmatoarele luni sa strang bani ca vreau sa imi iau ceva bun!
M-am gandit sa merg pe solutia intel! Pentru ca am observat ca Amdurile sunt bune la joace da cand vine vorba de encodari etc nu sunt asa de bune! Va spun Nu vreau sa imi overclochez calc si nici prea mult nu ma joc doar asa ocazional si atunci is multumit cu o rezolutie mai mica!

Proc: Intel 820 ineaparat dual core sa fie!

MB: M-am gandit la ASUS i945 P5LD2 LGA 775 DDR2 PCX SATA ATX 2,0 dar acuma vin si va intreb merită sa cumpar versiunea deluxe sau versiunea 955X simpla? Avand in vedere ca si asa o sa vedeti ca o sa coste cam mult calculatorul! Sa merg pe solutia GigaByte?

Memorii: 2 x 512 677 DDR2 aci o fi ceva mai eftin!Pt ca din proprie experienta cantitatea conteaza mai mult decat calitatea la memorii! Si aci vin sa va intreb sa bag 2 Gb ram?

Raid 0: 2x200 HDD Maxtor seria 10 care au si NCQ

Placa video: M-am gandit la 6600 si aci vin sa va intreb merită sa dau banii pe 6600 GT? Avand in vedere ca am acuma un ati 9200SE de care pot sa zic ca sunt multumit! Din cate am citit desi sunt fan ati momentan raportul pret performanta sta in favoarea Nvidia

Carcasa: Tin ineaparat sa fie Antec P180 pt ca am inteles ca e foarte silentioasa din reviewurile care le-am citit si asta vreau ineaparat silentiozitatea mai mult decat orice! Sau stiti voi ceva mai silentios da carcasa cu 4 x 5.25

Sursa: Acasta este marea necunoscuta pt mine ce sa iau de cat sa fie am facut un calcul pe net si se pare ca nevoile sistemului meu sunt de 413 W! M-am gandit tot la Antec Smart Power 2.0 de 500W. Eu acu am ceva no name dar calc asta o sa trebuiasca sa tina 4 hdd-uri cateodata si doua Optice. Deci la surse chiar nu ma pricep.

Monitor si Unitati optice am deja deci nu se discuta!

Calculatorul acesta ma costa cam 33 de mil de la 100giga.ro avand in vedere ca carcasa si sursa le iau de la itdirect daca nu le poate aduce el la pret mai bun! Sincer va zic tot ce depaseste 30 de mil e dureros pt mine nu stiu de ce este o bariera psihologica acest 30 de mil hai sa zic ca m-as intinde pana la 35 maxim dar mai mult in orice caz nu!

Singurele lucruri pt care sunt hotarat este procul, raidul cu hdd-urile si carcasa!

Sau sa mai astept putin si preturile o sa mai scada La inceputul 2006
Just Me...
nic

Post by nic »

Vad ca nu esti interesat in mod deosebit de "tranzactiile" pe AGP sau PCIex (a se traduce jocuri), ci de o platforma puternica.
Sistemul prezentat de tine e bine echilibrat, singura remarca o am in jurul lui 820: Intel-urile se misca mai bine daca sunt "turate" la viteza mai mare (special ptr. encodari), asa ca as sugera 2 variante:
- un CPU la frecv. mai mare (cred ca nu e viabil din cauza preturilor actuale f. mari ptr. CPU-urile dual core la frecv. ridicata)
- o placa de baza + memorii+cooler ce permit un overcloking decent pana pe la ~3500mhz cu acest 820d.

A doua varianta mi se pare cea mai de efect in cazul tau.
ripper

Post by ripper »

nic wrote:Vad ca nu esti interesat in mod deosebit de "tranzactiile" pe AGP sau PCIex (a se traduce jocuri), ci de o platforma puternica.
Sistemul prezentat de tine e bine echilibrat, singura remarca o am in jurul lui 820: Intel-urile se misca mai bine daca sunt "turate" la viteza mai mare (special ptr. encodari), asa ca as sugera 2 variante:
- un CPU la frecv. mai mare (cred ca nu e viabil din cauza preturilor actuale f. mari ptr. CPU-urile dual core la frecv. ridicata)
- o placa de baza + memorii+cooler ce permit un overcloking decent pana pe la ~3500mhz cu acest 820d.

A doua varianta mi se pare cea mai de efect in cazul tau.
Nu stiu de ce overclockingul mi se pare o sursa de instabilitate pentru sistem! Poate ma insel eu! Si am incercat cateva OC-ui iar dupa o folosire intensa 100% pt cateva zile prezenta instabilitati de fapt cititi aci:
http://www.intel.com/support/processors ... 001614.htm
http://www.edbott.com/weblog/archives/000633.html

La frecventa m-am gandit si eu dar pt 200 MHZ sa dau 4 mil mi se pare cam mult! Ideea de baza e ca prelucrez de multe ori streamuri video(nu asa de des ca mai de mult) sau arhivez/dezarhivez si mai as vrea sa trag si un joc intre timp de aceea as vrea un dual core! Pe mine ma intereseaza ce parerea aveti de placa video sursa, placa de baza firma sau chipset, si memoriile.
Just Me...
Snow

Post by Snow »

Sistemul e super ok dar esti sigur ca vrei HDD by Maxtor ? Firma asta nu imi inspira incredere dupa ce HDD-urile unor prieteni made by Maxtor si-au dat duhul. Daca vrei NCQ poti sa incerci Seagate sau fara NCQ Western Digital. Am avut HDD-uri de la ambele firme enumerate mai sus si am fost foarte multumit. Mai ales de Western.
Last edited by Snow on Fri Sep 30, 2005 11:07 pm, edited 1 time in total.
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
shatter

Post by shatter »

Toate pica, in aceleasi proportii, cam. Pur si simplu prietenii tau au multi maxtor-uri. Nu il induce in eroare :)
Snow

Post by Snow »

Nici nu voiam. Spuneam si eu ce stiu ca sigur. ripper daca te-am indus in eroare imi pare rau.
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
CrysMM

Post by CrysMM »

Am si eu o intrebare. Cum poate fi cineva multumit de un 9200SE? Pentru ce? Recomandarea mea este ca nu trebuie sa faci rabat de calitate la placa video. S-ar putea ca la anul sa nu te poti juca nici in rezolutie minima jocurile noi aparute. Gandeste bine, daca deja SLI a luat amploare, ce se poate intampla intr-un an de zile, jocurile noi cer din ce in ce mai mult, a-ti lua un 6600 simplu acum nu este o idee prea buna. Eu am unul si deja ........... se chinuie. Parerea mea este sa mai astepti pana la inceputul lui 2006 sa vezi ce se mai intampla, asta daca nu ai nevoie urgenta de sistem. Succes.
Diablo 2 - the only

nick vechi: cryss_mocanu
ripper

Post by ripper »

cryss_mocanu wrote:Am si eu o intrebare. Cum poate fi cineva multumit de un 9200SE? Pentru ce? Recomandarea mea este ca nu trebuie sa faci rabat de calitate la placa video. S-ar putea ca la anul sa nu te poti juca nici in rezolutie minima jocurile noi aparute. Gandeste bine, daca deja SLI a luat amploare, ce se poate intampla intr-un an de zile, jocurile noi cer din ce in ce mai mult, a-ti lua un 6600 simplu acum nu este o idee prea buna. Eu am unul si deja ........... se chinuie. Parerea mea este sa mai astepti pana la inceputul lui 2006 sa vezi ce se mai intampla, asta daca nu ai nevoie urgenta de sistem. Succes.
Sincer stii ce ma joc: Counter Strike Source asa de relax! n rest efectiv nu ma joc daca chiar se intampla sa pun un joc pe calc ma joc maxim o ora pe le dupa care ii dau uninstall nu stiu de ce nu ma mai atrag jocurile nici macar HL2 nu l-am putut juca mai mult de 2 ore! Citesc reviewuri de jocuri si ma gandesc asta tre sa fie faina si dupa juma de ora a zburat :D

Nu stiu cum se poate sa fiu multumit de ea dar pana acum am reusit sa ma joc pe ea ce am avut chef sa incerc iar daca nu am reusit(s-a intamplat odata) am renuntat la jocul respectiv!

Despre Maxtor am de 3 ani unu de 120 care o fost folosit pt transport si initial pe sistem iti zic merge si acuma desi a fost scapat pe jos de 3 ori. Si am facut copie de partitie dupa el pe un wd si pe sistemul meu Wd a bootat mai incet cu 2 secunde ;)

Nu ma ajuta nime cu sursa! Acolo nu stiu dca e Ok! C aia costa cam 3 mil sa iau ceva mai eftin?
Just Me...
novi

Post by novi »

Sursa este o alegerea inspirata ANTEC-ul ala Smart Power 2.0 de 500W este buna , carcasa este si ea una buna (cam piperata)!La placa video iti recomand sa mergi pe 6600 GT!La placa de baza mergi pe 955!:wink:

PS:La inceputul lui 2006 preturile vor mai scadea si atunci ai putea lua un AMD X2!
ripper

Post by ripper »

novi wrote:Sursa este o alegerea inspirata ANTEC-ul ala Smart Power 2.0 de 500W este buna , carcasa este si ea una buna (cam piperata)!La placa video iti recomand sa mergi pe 6600 GT!La placa de baza mergi pe 955!:wink:

PS:La inceputul lui 2006 preturile vor mai scadea si atunci ai putea lua un AMD X2!
La chipset si placa video m-am gandit si io mai ales la chip set se simte oare mult diferenta am inteles ca 955 e mai optimizat pt dualcore sau?
Just Me...
dudut

Post by dudut »

Sursa este una f buna dar ar fi mai buna Antec Truepower.
novi

Post by novi »

ripper wrote:
novi wrote:Sursa este o alegerea inspirata ANTEC-ul ala Smart Power 2.0 de 500W este buna , carcasa este si ea una buna (cam piperata)!La placa video iti recomand sa mergi pe 6600 GT!La placa de baza mergi pe 955!:wink:

La chipset si placa video m-am gandit si io mai ales la chip set se simte oare mult diferenta am inteles ca 955 e mai optimizat pt dualcore sau?
Dap!Merita o placa pe 955 dar este mai scumpa!:wink:
lazarus

Post by lazarus »

Sursa de 500W,musai sa fie de firma,nu te zgarci la bani cind e vorba de sursa!Un GeForce 6600 este suficient pt nevoile tale.Diferenta de bani intre un 6600 si un 6600GT este de cel putin 3 milioane(iata cum te-ai scos cu sursa).La memorii iti recomand un Kit DC totalizand 2 Gb(la editare audio-video+sa mai tragi vreun joc)ai neaparata nevoie.La chipseturi Intel nu ma pricep(sunt fan AMD),asa ca altii sunt mai in masura sa iti dea sfaturi.
savantu

Post by savantu »

Diferenta intre 945P si 955X este in principal la nivelul controllerului de memorie care este mai "agresiv" in 955X ( 2-10% mai rapid ).

Configuratia ta este f. decenta , ma gandeam daca nu ar fi fost mai bine sa iei un single core mai rapid , insa uitandu-ma la pret te invarteai la un 3.2-3.4Ghz single core care va fi clar mai slab decat un Smithfield 2.8 in encodari.
Intel = abbreviation for Intelligence

Oxford Dictionary of English
tty

Post by tty »

Uite ce as lua eu sa fiu in situatia ta:

2x200GB Seagate SATA NCQ - 8,5mil (pczone)
Geil Value 4300 1GB kit Tiny BGA - 3,9mil (pczone)
Asus P5LD2 i945 - 4,9mil (pczone)
Intel P4 D 820 9,9mil (pczone)
Antec TX1050B - 5mil (itdirect)

As lua seagate ca am mai mare baza in ele decat in maxtor. Nu mi-a picat personal nici un maxtor dar din experienta as spune ca seagate sunt mai fiabile.2x200 cu NCQ in raid 0 e solutia optima pentru viteza transferului mai ales la fisiere mari.

Memoria o cumperi in functie de bani si de pretentii. Eu zic ca deocamdata e deajuns 1GB, mai incolo daca simti nevoia poti pune inca un kit de 1GB fara sa pierzi vreun ban. Daca ai pretentii la cine stie ce overclock sau timinguri reduse poti lua un kit 667/800 (personal nu vad avantajul, dai o gramada de bani in plus pentru un spor de performanta mic).

Placa de baza e cea mai ieftina care am gasit-o sa suporte dual core, e bazata pe i945 cei drept mai slabuta decat un 955 dar nu semnificativ. O comparatie intre un 945 si un 955 o poti face daca iti amintesti i865 vs i875 in trecut.

Procesorul e cel mai ieftin din serie, cum spuneai si tu nu merita sa dai inca 4mil pentru 200MHz (ii poti face din OC fara a modifica voltajul).

Am ales Antec 1050 pentru ca e o afacere buna. E o carcasa mare cu mult spatiu, eleganta, vine cu o sursa smart power de 500W si un ventilator antec 120mm inclus. Toate astea adunate la un pret de 5mil.

Pentru overclocking iti recomand un TT Big Typhoon (asta cand o sa-l gasesti pe stoc).Mai poti merge pe un TR 120 sau 90. Nu cumpara un cooler mediocru fiindca arunci banii aiurea.
Big Typhoon este cel mai performant cooler pe aer la ora actuala daca stam sa luam in calcul si zgomotul produs (nu-l auzi).
Iti mai recomand doua sau trei ventilatoare de 80 pe care sa raceasca HDD-urile (foarte important) si unul de 92 pe lateral care sa bage aer mai rece de afara spre procesor (fie ca iei un cooler mai bun fie ca esti pe stock).

Configuratia actuala o poti lua semnificativ mai ieftin de la 100giga, asta daca iti convine.Personal nu am avut probleme cu nimic cumparat de acolo.

In caz ca dispui de bani mai multi poti alege o placa de baza mai "echipata" si niste memorii mai performante.

Cam asta ar fi...
bafta
ripper

Post by ripper »

tty wrote:Uite ce as lua eu sa fiu in situatia ta:

2x200GB Seagate SATA NCQ - 8,5mil (pczone)
Geil Value 4300 1GB kit Tiny BGA - 3,9mil (pczone)
Asus P5LD2 i945 - 4,9mil (pczone)
Intel P4 D 820 9,9mil (pczone)
Antec TX105B0 - 5mil (itdirect)

As lua seagate ca am mai mare baza in ele decat in maxtor. Nu mi-a picat personal nici un maxtor dar din experienta as spune ca seagate sunt mai fiabile.2x200 cu NCQ in raid 0 e solutia optima pentru viteza transferului mai ales la fisiere mari.

Memoria o cumperi in functie de bani si de pretentii. Eu zic ca deocamdata e deajuns 1GB, mai incolo daca simti nevoia poti pune inca un kit de 1GB fara sa pierzi vreun ban. Daca ai pretentii la cine stie ce overclock sau timinguri reduse poti lua un kit 667/800 (personal nu vad avantajul, dai o gramada de bani in plus pentru un spor de performanta mic).

Placa de baza e cea mai ieftina care am gasit-o sa suporte dual core, e bazata pe i945 cei drept mai slabuta decat un 955 dar nu semnificativ. O comparatie intre un 945 si un 955 o poti face daca iti amintesti i865 vs i875 in trecut.

Procesorul e cel mai ieftin din serie, cum spuneai si tu nu merita sa dai inca 4mil pentru 200MHz (ii poti face din OC fara a modifica voltajul).

Am ales Antec 1050 pentru ca e o afacere buna. E o carcasa mare cu mult spatiu, eleganta, vine cu o sursa smart power de 500W si un ventilator antec 120mm inclus. Toate astea adunate la un pret de 5mil.

Pentru overclocking iti recomand un TT Big Typhoon (asta cand o sa-l gasesti pe stoc).Mai poti merge pe un TR 120 sau 90. Nu cumpara un cooler mediocru fiindca arunci banii aiurea.
Big Typhoon este cel mai performant cooler pe aer la ora actuala daca stam sa luam in calcul si zgomotul produs (nu-l auzi).
Iti mai recomand doua sau trei ventilatoare de 80 pe care sa raceasca HDD-urile (foarte important) si unul de 92 pe lateral care sa bage aer mai rece de afara spre procesor (fie ca iei un cooler mai bun fie ca esti pe stock).

Configuratia actuala o poti lua semnificativ mai ieftin de la 100giga, asta daca iti convine.Personal nu am avut probleme cu nimic cumparat de acolo.

In caz ca dispui de bani mai multi poti alege o placa de baza mai "echipata" si niste memorii mai performante.

Cam asta ar fi...
bafta
Prima data merci de raspuns.

1. Vreau o carcasa care sa capteze pe cat posibil zgomotul nu vreau sa se auda calculatorul de aceea am ales P180 care in majoritatea testelor a iesit una dintre cele mai silentioase carcase din cate am citit se pare ca antec nu se da mare cu silentiozitatea Antec TX105
2. Se paree ca placa de baza si procul sunt aceleasi care le-am ales si eu
3. Memoriile, placile video si sursele sunt domenii in care nu ma pricep asa de bine asadar vin sa va intreb merită sa bag bani in memorii de calitate(desi nu voi oveclocka) sau sa imi iau 2 Gb de memorie normala?
4. Chipsetul sa mai astept sa strang bani sa imi iau 955X sau sa merg pe 945P
5. Dudut zicea ca sa imi iau True Power merită sa mai dau 1 mil pt un true power 2 nici nu stiu care e diferenta intre astea 2 sincer am citit dar e ca si cum as citi heroglife :( sincer in afara de ceva cabluri in plus nu am inteles diferenta! :D

PS: Ca despre 100giga am cumparat cateva componente de la ei si sunt multumit chiar mi s-a stricat un dvd-rw si mi l-a schimbat fara probleme ;) so have trust!
Just Me...
savantu

Post by savantu »

ripper wrote:...

...
3. Memoriile, placile video si sursele sunt domenii in care nu ma pricep asa de bine asadar vin sa va intreb merită sa bag bani in memorii de calitate(desi nu voi oveclocka) sau sa imi iau 2 Gb de memorie normala?
Cumpara 2GB de DDR2 533/667 relativ ieftin si il rulezi sincron cu procul la 400Mhz 3-2-2-4/8.Size always matters!
Cea mai faina chestie la P4 cu DDR2 este ca nu ai nevoie absolut deloc de memorii de calitate pt OC.Cel mai slab DDR2 merge la 533Mhz dar putine procesoare is capabile de un FSB de 1066.
Latentele nu sunt vitale 4-4-4-12 este foarte intalnit , iar acum majoritatea modelelor suporta 3-3-3-9 la 533Mhz.
4. Chipsetul sa mai astept sa strang bani sa imi iau 955X sau sa merg pe 945P
Aici e chestie de gust.Parerea mea este daca ai banii go for it , 945P este super ok .Nu vei realiza diferenta dintre 945P si 955 decat in putine teste si va fi minima . Practic cu 955X poti zice "my dick's bigger than yours" ... :D
Intel = abbreviation for Intelligence

Oxford Dictionary of English
tty

Post by tty »

Cu silentiozitatea e cu dus si intors la o carcasa. Depinde enorm de ventilatoarele montate. Eu am vazut personal 1050 cu 4 ventilatoare de turatie mica (1400rpm) inauntru si era silentioasa.
Oricum e o chestie de gust daca dispui de bani si tii la aspectul exterior poti lua ce vrei nu mai sa tii cont sa fie mare (cu cat mai mare cu atat mai bine) si sa aiba pe spate cel putin 2x80 sau 1x120 (la intel se incalzesc mosfetii tare + procul).
Sursa la sistemul asta sa fie minim smartpower 500, daca iti permiti poti lua ceva mai bun de 600w.
Despre memorii ce a scris savantu mai sus e valabil.
Alante

Post by Alante »

lazarus wrote:Sursa de 500W,musai sa fie de firma,nu te zgarci la bani cind e vorba de sursa!Un GeForce 6600 este suficient pt nevoile tale.Diferenta de bani intre un 6600 si un 6600GT este de cel putin 3 milioane(iata cum te-ai scos cu sursa).La memorii iti recomand un Kit DC totalizand 2 Gb(la editare audio-video+sa mai tragi vreun joc)ai neaparata nevoie.La chipseturi Intel nu ma pricep(sunt fan AMD),asa ca altii sunt mai in masura sa iti dea sfaturi.

....diferenta este de 1 mil jumate in lei vechi,...pentru 1 mil jumate mai bine GT,.este diferenta mare intre performate cam de 70%,..si pentru 150 lei,...
ripper

Post by ripper »

tty wrote:Cu silentiozitatea e cu dus si intors la o carcasa. Depinde enorm de ventilatoarele montate. Eu am vazut personal 1050 cu 4 ventilatoare de turatie mica (1400rpm) inauntru si era silentioasa.
Oricum e o chestie de gust daca dispui de bani si tii la aspectul exterior poti lua ce vrei nu mai sa tii cont sa fie mare (cu cat mai mare cu atat mai bine) si sa aiba pe spate cel putin 2x80 sau 1x120 (la intel se incalzesc mosfetii tare + procul).
Sursa la sistemul asta sa fie minim smartpower 500, daca iti permiti poti lua ceva mai bun de 600w.
Despre memorii ce a scris savantu mai sus e valabil.

Permitem sa te contrazic: Silentiozitatea consta in ce fel de materiale foloseste carcasa respectiva si cat de etansa e la pastrarea sunetului inauntru! Asadar daca vei citi *****(concurent) de luna trecuta si diferitele reviewuri vei obserav ca este una din cele mai silentioase carcase si detine 3 x 120 standard din care 2 sunt sus pt a scoate aerul si 1 x 120 optional pt hdd! Sper sa nu ma insel in privinta ei

La sursa sper sa fie suficient dar tot nu stiu care e diferenta dintre smart power si true power :D

La memorii a ramas ce stiam mai mult mai bine :D ca la Timingurile alea nu ma pricep deloc cred ca o sa mai strand 3 mil si o sa imi iau 2 GB

La Chipset cred ca raman pe modelul asta de placa de Baz sau sa iau un GigaByte? ca e ceva mai eftin?

La Placa video depinde cum stau cu banii zic ca o sa fiu multumit de 6600 simplu nu stiu ce sa zic ... Ma bate gandul sa folosesc ceva mai bun dar o sa fac un upgrade daca o sa vad ca nu face fata

In rest va multumesc de sfaturi si mai astept pareri!
Just Me...
tty

Post by tty »

De acord in ceea ce priveste materialul si etansarea numai ca nu e factorul nr 1 care poate reduce zgomotul.
Ca sa-ti dau un exemplu concret, uite aici un test care dovedeste cat de zgomotoasa e p180 cu toata etansarea ei cand ventilatoarele merg la viteza maxima. Practic zgomotul e dublu fata de modul "low" asta ca sa nu spun ca suna ca un tractor (peste 60dB).
http://www.anandtech.com/casecooling/sh ... =2525&p=24
Nici in modul "low" nu e ceva extraordinar avand in vedere ca dai peste 5mil doar pe carcasa, unde mai pui si sursa de vreo 3mil.
Asa arata bine, ca design imi place cat si cum e partajata in interior dar sa nu te lasi dus de nas la faza cu zgomotul, cu cat mai multe turatii la ventilatoare cu atat mai mult zgomot. Practic nu o sa poti rula cu ele in full speed decat daca iti pui casti pe urechi.
Alante

Post by Alante »

..cea mai reusita din testul de mai sus pare sa fie asta http://www.dynapowerusa.com/ebproductdetail.asp?id=135 anume "F3323".....desi nu stiu daca este asa ceva la noi,..eu personal am un AC Silentium T1,...silentiozitatea ii punctul ei forte,...are si o racire destul de buna luand in considerarea ca are un design putin diferit si are la baza ala structura de racire,...singura parte negativa ar putea fi spatiu,..si anume lipsa de spatiu desi in poze arata mai mare,..cand am deschis cutia am ramas putin surprins ma asteptam sa fie mai...putin mai mare,.. :-~

http://www.arctic-cooling.com/pc_case2. ... ta=4&disc=

...desi are o sursa care de 350 W (reali) care urca si pan la 450w daca ete cazu,...pentru configu facut de tine pare mai mult decat ai nevoie,...este comparata cu cu Antec TrueP550 si are din anumite puncte de vedere niste performante mai bune,...sursele Seasonic nu pot fi bagate in catgoria No-Name doar pentru ca la noi in tara nu se prea gasesc si nu le este recunoscuta valoarea adevarata,..pentru mai multe informatii folositi Google,...

[OFF-Topic]....si inca ceva am fost cu un vecin sa-si cumpere o placa grafica si o sursa,..am fost surprins sa observ ca in tot Clujul oras cu peste 50 magazine IT am gasit doar 2 surse Antec si 2 placi video 6200,...se pare ca doar la comanda se poate achizitiona o componenta cat de cat buna,...explicatia pentru acest lucru a fost urmatoarea:

Nu renteaza sa tina in stoc placi grafice de de la seria 6xxx in sus,...sursele Antec si Enmarx nu trec in Romania pentru ca romanii in general nu stiu ce reprezinta aceste 2 firme,...la noi merg doar KME si alte surse No-Name care is ieftine,..desi nu is de calitate cuvntul "Ieftin" pare sa ii multumeasca pe majoritatea... :sad1:
lazarus

Post by lazarus »

Alante,da-mi un link cu oferte de pret,in care dif intre 6600 si 6600 GT sa fie de 1,5 milioane!
ripper

Post by ripper »

tty wrote:De acord in ceea ce priveste materialul si etansarea numai ca nu e factorul nr 1 care poate reduce zgomotul.
Ca sa-ti dau un exemplu concret, uite aici un test care dovedeste cat de zgomotoasa e p180 cu toata etansarea ei cand ventilatoarele merg la viteza maxima. Practic zgomotul e dublu fata de modul "low" asta ca sa nu spun ca suna ca un tractor (peste 60dB).
http://www.anandtech.com/casecooling/sh ... =2525&p=24
Nici in modul "low" nu e ceva extraordinar avand in vedere ca dai peste 5mil doar pe carcasa, unde mai pui si sursa de vreo 3mil.
Asa arata bine, ca design imi place cat si cum e partajata in interior dar sa nu te lasi dus de nas la faza cu zgomotul, cu cat mai multe turatii la ventilatoare cu atat mai mult zgomot. Practic nu o sa poti rula cu ele in full speed decat daca iti pui casti pe urechi.
Da de acord cu tine dar probabil ca nu voi rula la high aceste fanuri niciodata vor merge la low iarna iar vara voi trece cele 2 de sus la medium. Dca citesti acel review o sa gasesti ca ei o considera cea mai silentioasa dintre toate care erau acolo la test! Nu stiu ce sa zic e cam piperata dar sper sa se merite oricum momentan nu am banii gata dar mai astept si o sa revin cu concluzii! Adevarul e ca si mie mi se pare exagerat ca dau pe sursa si carcasa cat dau altii pe un intre sistem :(!
Just Me...
Alante

Post by Alante »

lazarus wrote:Alante,da-mi un link cu oferte de pret,in care dif intre 6600 si 6600 GT sa fie de 1,5 milioane!
...http://www.intelis.ro/ downlodeaza oferta,..uitate la Leadtek Winfast (la 6600 simplu am comparat placile pe 256DDR pentru ca GT foloseseste DDR3) :wink:
lazarus

Post by lazarus »

Alante,mersi ptr link.Ti-am dat dreptate deja in alt post.Am ramas cu diferenta asta in minte de acu' 6 luni!Mea culpa!As fi curios daca amicul nostru si-a luat deja sistemul,si daca este multumit de el.Scuze am recitit si am vazut ca e in Stand By.1,5 milioane nu mi se pare mult pt o sursa de 400 W Allied.Nu de alta dar componente mult mai scumpe se pot deteriora din cauza unei surse cu protectii proaste sau inexistente!
ripper

Post by ripper »

lazarus wrote:Alante,mersi ptr link.Ti-am dat dreptate deja in alt post.Am ramas cu diferenta asta in minte de acu' 6 luni!Mea culpa!As fi curios daca amicul nostru si-a luat deja sistemul,si daca este multumit de el.Scuze am recitit si am vazut ca e in Stand By.1,5 milioane nu mi se pare mult pt o sursa de 400 W Allied.Nu de alta dar componente mult mai scumpe se pot deteriora din cauza unei surse cu protectii proaste sau inexistente!

Salut! MAi sincer as vrea sa imi iau sistemul dar momentan sunt in standby banii o parte ii am si as putea sa fac un efort pt ceelalti dar mai astept putin cred ca sistemul il voi achizitiona la inceputul anului viitor sa imi srang bani astfel incat sa nu trebuiasca sa sufar dupa aceea pe baza materiala! ;)

Astept pt ca vreau sa imi iau tot ce vreau si 2 Gb de Ram si o placa mai buna 6600 Gt cred! Va anunt cand l-am achizitionat!
Just Me...
Alante

Post by Alante »

ripper wrote: Salut! MAi sincer as vrea sa imi iau sistemul dar momentan sunt in standby banii o parte ii am si as putea sa fac un efort pt ceelalti dar mai astept putin cred ca sistemul il voi achizitiona la inceputul anului viitor sa imi srang bani astfel incat sa nu trebuiasca sa sufar dupa aceea pe baza materiala! ;)

Astept pt ca vreau sa imi iau tot ce vreau si 2 Gb de Ram si o placa mai buna 6600 Gt cred! Va anunt cand l-am achizitionat!
....asa mai,..insfasit ai luat o decizie buna,....la fel am procedat si eu inca mai astept sa fac rost de bani pentru un cooler calumea,..trebuie sa soseasca placa grafica,..incetul cu incetul scot eu un system mainstream impacat cu gandul,..cel putin stiu ca am facut o investitie buna,... [smilie=Victory.gif]
Post Reply