Cum fac sata sa meraga?Lol numai eu postez :p

Despre hard-disk-uri. Comentarii şi întrebări.

Moderator: Moderatori

Post Reply
noobinlove

Cum fac sata sa meraga?Lol numai eu postez :p

Post by noobinlove »

Fratilor cum fac un sata sa mearga ca nu mil vede in bios?
Hardu e wd3200jd iar pb gb nf2u400?
:blob7:
* BYA * BYA * BYA * BYA * BYA * BYA * BYA * BYA * BYA * BYA * BYA * BYA * BYA * BYA * BYA * BYA * BYA * BYA * BYA * BYA *
Lord Executron

Post by Lord Executron »

:laughing6: Hardurile SATA nu se vad in BIOS. Ce controller SATA ai la placa de baza? Promise? Daca da asigura-te ca e activata... Vorbim pe yahoo evident... :laughing6:
1.Tagan 580W|DFI SLI-DR Expert|Opteron 146 CABYE @ 2,7 Ghz|2 x 1 Gb Corsair UCCC @ DDR550 @3-4-3-7|BFG 7900 GT 512 DDR|WD Raptor 36Gb, Samsung 160GB & 200 GB, WD 3x250GB, Seagate 1 TB.
Colectionar de calculatoare, fan VW&Dacia Frantuzoaica
VooDoo3

Post by VooDoo3 »

Placile de baza cu sata vin cu o discheta speciala pt driveri sata sau daca nu sunt pe cd
cand instalezi xpul , la inceput apesi f6 (scrie ceva de hdduri scsi raid...) bagi discheta cu driveri si te descurci tu mai departe
Marmota

Post by Marmota »

deci....
1. in bios nu til vede - pentru ca controllerul de sata este separat si are bios propriu....doar la anumite placi il vezi in
bios.
2. daca vrei neaparat sa il vezi urmareste atent si vezi datele despre controller si acolo apesi o tasta (sau combinatie) si intri in biosul controllerului si o sa il vezi acolo.

3. pentru a instala Win XP iti trebuie o discheta cu driverele de sata, pentru ca nu sunt vazute de windows hddurile sata. ca sa o folosesti va trebui sa apesi F6 cand windows iti cere (pentru a putea incarca in win acele drivere) si la un moment dat te va intreba de discheta ....

si cam atata :) hai ca e simplu

PS. daca ai si hdd ide in sistem posibil sa nu poti sa bootezi de pe sata ;)
Predator864

Post by Predator864 »

Nu trebe sa instalezi nici un driver de Sata , ca nu ai raid sata
ex: La mine in Bios am un meniu in care aleg modul de functionare ( Enhanced mode/ SImple mode) cel de enhaced fiind sata, dupa activarea acestuia toate hdd pe sata sunt recunoscute... :laughing6:
cimi

Post by cimi »

Te inseli, trebuie driver SATA daca vrea sa instaleze winul, nu are legatura cu RAID-ul. Iar in cazul tau nu ai nevoie de driver pt ca ai o placa cu chip Intel si acolo ii alta treaba. Nu are legatura cu cazul de fata.
Don't piss me off. i'm running out of places to hide the bodies.
Post Reply