probleme ati radeon 9550 GU
Moderator: Moderatori
probleme ati radeon 9550 GU
Ok, problema e urmatoarea: la sfarsitul vacantei de vara m-am hotarat sa-mi schimb placa grefica din Geforce 4 mx intr-un radeon si am ales aceasta placa, deoarece am vazut ca are niste punctaje destul de mare si e foarte laudata. Zis si facut, doar ca eu cum nu ma prea jucam, n-am vazut buba, decat luna asta (daca tot e greva, nu? )
Problema e acceasi dar se manifesta in 2 moduri diferite:
1)fie mi se stinge ecranul, se intrerupa ecranul si fara 1 restart n-am ce-i face, FIE
2)imi ramane la respectiva imagine, ramane blocata acolo si idem, fara restart asa sta.
Deja incep sa disper; 7Sins nimic, NFS MW nimic, ce naiba? Mai era 1 joc, dar nu mi-l amintesc acum! Singurul care a mers fara smecherii a fost Voyage, dar totusi!
Am citit pe net ca exista probleme cu placa asta, dar nici chiar asa! Am incercat sa reduc frecventele de functionare: a tinut-o vreo juma' de ora in 7Sins, dupa care iarasi mi-a facut la fel! N-am rezolvat nimic!
Am incercat o groaza de driveri, tot nimic! Am revenit la driverii livrati odata cu placa (8.0, tot nimic. Pe deasupra nu au nici VPU Recovery!
De la sursa nu e 100%.
Placa in sine n-are nimic, coolerul isi face datoria din plin (pun mana pe el si efectiv simt racoare la o temperatura ambienta de 20 C).
Ziceti, ce sa-i fac? M-au apucat toti dracii! Toate ca toate, dar pana la NFS MW i-a fost! De jucat nu ma prea joc eu, dar NFS MW nici nu discut sa nu-l termin.
Configuratia calc-lui meu este:
AMD Athlon 2000+
512 MB
Ati Gecube Radeon 9550 GU
Gigabyte VT8377 Apollo KT400 model GA-7Va
DVD-RW LG
2 HDD MAXTOR de 250 respectiv 80
Are cineva o solutie, sau s-o vand/sau la schimb ar fi singura varianta? Multumesc anticipat!
Problema e acceasi dar se manifesta in 2 moduri diferite:
1)fie mi se stinge ecranul, se intrerupa ecranul si fara 1 restart n-am ce-i face, FIE
2)imi ramane la respectiva imagine, ramane blocata acolo si idem, fara restart asa sta.
Deja incep sa disper; 7Sins nimic, NFS MW nimic, ce naiba? Mai era 1 joc, dar nu mi-l amintesc acum! Singurul care a mers fara smecherii a fost Voyage, dar totusi!
Am citit pe net ca exista probleme cu placa asta, dar nici chiar asa! Am incercat sa reduc frecventele de functionare: a tinut-o vreo juma' de ora in 7Sins, dupa care iarasi mi-a facut la fel! N-am rezolvat nimic!
Am incercat o groaza de driveri, tot nimic! Am revenit la driverii livrati odata cu placa (8.0, tot nimic. Pe deasupra nu au nici VPU Recovery!
De la sursa nu e 100%.
Placa in sine n-are nimic, coolerul isi face datoria din plin (pun mana pe el si efectiv simt racoare la o temperatura ambienta de 20 C).
Ziceti, ce sa-i fac? M-au apucat toti dracii! Toate ca toate, dar pana la NFS MW i-a fost! De jucat nu ma prea joc eu, dar NFS MW nici nu discut sa nu-l termin.
Configuratia calc-lui meu este:
AMD Athlon 2000+
512 MB
Ati Gecube Radeon 9550 GU
Gigabyte VT8377 Apollo KT400 model GA-7Va
DVD-RW LG
2 HDD MAXTOR de 250 respectiv 80
Are cineva o solutie, sau s-o vand/sau la schimb ar fi singura varianta? Multumesc anticipat!
s-ar putea sa fie din cauza lui kt400, vreo incompatibilitate, ceva.
am citit pe net ca placile video noi intampina des probleme daca sunt combinate cu componente mai vechi.
eu am un 9800 cu care am probleme acum si deocamdata cred ca asta e problema.
ar trebui sa o incerci pe un alt sistem intai si intai...
am citit pe net ca placile video noi intampina des probleme daca sunt combinate cu componente mai vechi.
Live fast, die pretty.
Sa inteleg ca ti se intampla treaba asta doar cand rulezi jocuri? E posibil intr-adevar sa fie stricata dar nu cred ca ar trebui sa se manifeste asa. Atata timp cat merge in timpul jocului apar artefacte ceva?
Singurul sfat pe care ti-l pot da deocamdata e sa turn off fast writes (e pe acolo pe unde e si vpu recover parca). E o chestie des intalnita la diverse placi radeon si se pare ca conteaza si ce placa de baza ai ca sa se intample. (acelasi model de radeon 9700 pro imi merge bine doar cu fast writes off dar pe calcu unui coleg merge fara sa zica nik).
Singurul sfat pe care ti-l pot da deocamdata e sa turn off fast writes (e pe acolo pe unde e si vpu recover parca). E o chestie des intalnita la diverse placi radeon si se pare ca conteaza si ce placa de baza ai ca sa se intample. (acelasi model de radeon 9700 pro imi merge bine doar cu fast writes off dar pe calcu unui coleg merge fara sa zica nik).
.doomdrake wrote:s-ar putea sa fie din cauza lui kt400, vreo incompatibilitate, ceva.
O sa incerc! Dar daca asta e prbl, atunci am cam pus-o, caci n-am ce-i face, eventual un schimb, ceva! Atata tot! Eu unu am trecut la ati si am lasat nvidia deoparte, deoarece filmele se vad mult mai bine pe ati (parerea mea, datorita nu stiu carei tehnologii). Buba e ca ati are probleme foarte serioase cu placile ei si eu n-am stiut asta, caci la vremea respectiva nu aveam net sa ma documentez. Acum oricum regret decizia luata, mai ales ca linux-ul ofera 1 suport mult mai bun pentru nvidia decat pentru ati. Mersi de sugestie, o sa incerc si asta!
PS:Tu ai incercat-o pe-a ta? La tine a mers la altcineva?
daodan wrote:Sa inteleg ca ti se intampla treaba asta doar cand rulezi jocuri? E posibil intr-adevar sa fie stricata dar nu cred ca ar trebui sa se manifeste asa. Atata timp cat merge in timpul jocului apar artefacte ceva?
Doar in timpil jocului mi se intampla si nu, in rest nu face figuri deloc! Nu apar nici un fel de artefacte! Doar moare din senin (nu mai raspunde la comenzi nicicum)! Si optiunea de care ziceai tu, am dezactivat-o de multisor din BIOS si si de unde ziceai tu, doar ca la versiunea asta de driver, nu am nimic legat de VPU Recover.
Si eu pateam cam la fel cu un x550 si am dezactivat vpu recover din driveri si de atunci nu mai am probleme.
[img=http://img335.imageshack.us/img335/8549 ... 5lf.th.jpg]
[img=http://img335.imageshack.us/img335/8549 ... 5lf.th.jpg]
For a list of all the ways technology has failed to improve the quality of life, please press three.
raptor wrote:Si eu pateam cam la fel cu un x550 si am dezactivat vpu recover din driveri si de atunci nu mai am probleme.
Mda, m-am gandit si eu la asta cand imi permitea driver-ul! Daca era activat, imi dadea la inceput o eroare, dar la a 2-a cadea oricum. Daca nu era activat, tot draqu' ala era, ca, cadea iarasi ===> nu are efect la mine.
Oricum, acum n-am asa ceva din driveri, ceea ce ar insemna ca e dezactivat automat, dar tot asa face. Alte sugestii?
am incercat, dar nu afiseaza nici 1 eroare acolo! Ba mai mult de atat, de cat ori intru in joc, imi arata asa numitul artefact (timp de 2-3 secunde imi arata desktopul cu niste culori de te doare capul, desi este in joc deja). Ultima oara cand am incercat, n-a mers mai mult de 3 minute in joc si iarasi a facut-o. Alte sugestii?
- Neon Biker
Chiar nu se mai deranjeaza nimeni sa citeasca macar titlurile topicurilor deja existente inainte de a lansa unul nou?
Iata aici 3 topicuri in care am postat, avand si eu aceiasi problema cu placa din semnatura:
iar face figuri un 9600
Am o problema si va rog din suflet sa ma ajutati!
Probleme mari GeCube 9600XTGU ! ( 9600XTGU-C3 )
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
Iata aici 3 topicuri in care am postat, avand si eu aceiasi problema cu placa din semnatura:
iar face figuri un 9600
Am o problema si va rog din suflet sa ma ajutati!
Probleme mari GeCube 9600XTGU ! ( 9600XTGU-C3 )
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
dude, mersi de link-uri, dar eu exact de asta ma temeam: solutii cu carul, rezolvari catre 0. In afara de faza cu racitul si cu incercatul prin vecini, le-am facut pe toate, dar fara rezultat. Singurul lucru ce imi mai ramane de facut dupa ce le fac si pe astea, e sa merg la service si sa le-o trantesc in cap. Apropo, echivalentul nvidia la placa mea care este? O sa incerc eventual sa obtin o schimbare, macar! Uff... viata asta e o tzapa MARE!!!
- Neon Biker
Pai tocmai racirea si incercatul prin vecini sunt cele mai importante. Oricum, daca ai scazut frecventele si blocajele nu s-au ameliorat, inseamna ca nici racirea nu e de vina (acuma depinde si cu cat ai scazut frecventele, incearca si tu ceva radical gen 250/400). Ar mai fi posibilitatea (mai mult teoretica) unei incompatibilitati cu chipsetul VIA, dar atunci ar fi trebuit sa ai mai mult restaruri si ecrane albastre, ori tu ai exact aceiasi problema ca si mine, ori eu am nForce, asa ca ... daca e in garantie, mergi fuguta cu ea la garantie. Unii dintre noi insa nu au aceasta optiune.
Ca alternativa poti merge pe un GeForce 6200 dar vezi sa nu aiba memoria pe 64 biti. Daca are chip NV43 (cu bridge pe AGP) nu-l rata ca e modabil la 6600, vezi topicul 6200 modat + Super Overclock => 6600GT. Dar astea sunt pasari rare in ziua de azi, de cand nVidia produce NV44A. Mai realist ar fi un 6600 sau 6600GT (daca ai bani).

Ca alternativa poti merge pe un GeForce 6200 dar vezi sa nu aiba memoria pe 64 biti. Daca are chip NV43 (cu bridge pe AGP) nu-l rata ca e modabil la 6600, vezi topicul 6200 modat + Super Overclock => 6600GT. Dar astea sunt pasari rare in ziua de azi, de cand nVidia produce NV44A. Mai realist ar fi un 6600 sau 6600GT (daca ai bani).
Am reusit sa rezolv problema, cel putin partial... Am scazut frecventele din AtiTool si acum merge fara probleme. Desi nu ma joc asa mult (a se citi aproape deloc), totusi o s-o duc la service cu prima ocazie sa vad ce are mai exact - chestie de mentalitate, nu de grandomanie. Multumesc mult de sfaturile date si keep up the good work, caci e really good work =D>
PS:Oricum, gecube cam are o pata neagra pe lista mea; daca se stiau cu musca pe caciula, macar sa le fi luat la ei in service si sa fi rezolvat problema moca, fara nervi si draci si timp pierdut (cazul loganului). Mersi mult inca odata! Noroc
PS:Oricum, gecube cam are o pata neagra pe lista mea; daca se stiau cu musca pe caciula, macar sa le fi luat la ei in service si sa fi rezolvat problema moca, fara nervi si draci si timp pierdut (cazul loganului). Mersi mult inca odata! Noroc

-
- Neon Biker
Da, si a mea a mers brici la 475/225 MHz .... pana cand n-a mai mers chiar asa brici.shaark wrote:eu la a mea iam facut oc
400/200 si merge brici
In benchmark-uri am dus-o pana la 520/260 MHz (2006 puncte in 3DMark05
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
BTW, pe vremuri, cand era stabila, se auzea un tzarait cu atat mai intens cu cat era mai overclock-ata (in special in Nature-ul din 3DMark2001) iar mai nou nu se mai aude sau mai bine zis e f slab. O fi vreo legatura?

Nu stiu cat ajuta, dar ai putea sa mai incerci, daca mai ai chef, sa reinstalezi totul, dar totul. O iei frumos de la inceput si razi totul de pe hard, si pui din nou winu` si drivere la placa baza, video, etc. toate la zi. Sa-mi spui dupa aceea daca se mai blocheaza!
Cauta lumina, te va scuti de durere!
si a mea blokeaza tot sistemul de trebuie sai dau restart de la buton si asta facea inainte de o/c
am doua placi 9550 noi noutze amandoua si la fel fac si alea si la fel multa lume se plange de ele pe internet, eu zic ca au un defect ceva din fabricatie
placi de doi lei, tot incercam sa facem din merde bici sa si pocneasca... mai greu asa ceva
am doua placi 9550 noi noutze amandoua si la fel fac si alea si la fel multa lume se plange de ele pe internet, eu zic ca au un defect ceva din fabricatie
placi de doi lei, tot incercam sa facem din merde bici sa si pocneasca... mai greu asa ceva
si eu am avut probleme cu un gecube 9550gu. avea frecv 430/550
le-am coborat cu radlinker la 410/513 si de atunci nu am mai avut probleme.
In oferte noi am vazut ca 9550gu apare acum doar cu frecv 400/500.Parerea mea e ca cei de la gecube nu au testat destul placa inainte de a o lansa si pur si simplu ea nu biruie stres(jocuri solicitante) la frecv alea, si-au dat si ei seama si acuma le-au coborat.Bine ca noi am luat tzapa.
le-am coborat cu radlinker la 410/513 si de atunci nu am mai avut probleme.
In oferte noi am vazut ca 9550gu apare acum doar cu frecv 400/500.Parerea mea e ca cei de la gecube nu au testat destul placa inainte de a o lansa si pur si simplu ea nu biruie stres(jocuri solicitante) la frecv alea, si-au dat si ei seama si acuma le-au coborat.Bine ca noi am luat tzapa.
Billy was dumb, and knew it.
teapa asta este peste tot, in final 9550 este un jeg de placa
cred ca ar trebui un topic sticky despre placa asta care nu merita mai mult de 10 euro
GTR nu il pot juca, se blokeaza tot calculatorul, Dark age of Camelot la fel, NWN da erroare
Reinstalat calculatorul de curat cu ultimii driveri de la asus face la fel , reinstalt driver omega , la fel.
opinie personala si finala:
1 placa care nu merita cumparata
2 posibilitate de o/c relativ buna
3 noroc ca nu am dat bani pe placa asta , altfel imi faceam sepuku
cred ca ar trebui un topic sticky despre placa asta care nu merita mai mult de 10 euro
GTR nu il pot juca, se blokeaza tot calculatorul, Dark age of Camelot la fel, NWN da erroare
Reinstalat calculatorul de curat cu ultimii driveri de la asus face la fel , reinstalt driver omega , la fel.
opinie personala si finala:
1 placa care nu merita cumparata
2 posibilitate de o/c relativ buna
3 noroc ca nu am dat bani pe placa asta , altfel imi faceam sepuku
- Neon Biker
Ah... eu cum de nu m-am gandit la asta??mark`` wrote:Nu stiu cat ajuta, dar ai putea sa mai incerci, daca mai ai chef, sa reinstalezi totul, dar totul. O iei frumos de la inceput si razi totul de pe hard, si pui din nou winu` si drivere la placa baza, video, etc. toate la zi. Sa-mi spui dupa aceea daca se mai blocheaza!

Hai, nici chiar asa, "it's just money".shaark wrote:noroc ca nu am dat bani pe placa asta , altfel imi faceam sepuku
![Sign-Shithappens [smilie=Sign-Shithappens.gif]](./images/smilies/Sign-Shithappens.gif)
Pai am incercat deja si varianta reinstalatului, dar efectul e acelasi. Nimic nou! V-am spus, nu e de la calcu' meu, e pur si simplu de la placa (mai exact de la setarile cu care venea placa). A zis cineva ca daca maresti frecventele in 3DMark, placa duce destul de mult. Asta mi se pare mie ceva ce cam tinde spre SF. Adica cum? In orice joc (bine, aproape orice joc) el se blocheaza, dar in 3DMark n-are nimic? Anyway, deocamdata inca o duce cu scazutul frecventelor. Cat si cum nu stiu, dar important e ca totusi o mai duce.
Ce nu inteleg eu e altceva: atunci cand a probat redactia xtremepc, n-au fost probleme absolut deloc? Si daca au fost, de ce n-au spus ce-au facut ca sa scape de ele? Mi-e imposibil sa cred ca nu numai normal le-a mers, ba inca au mai si facut ceva overclocking si tot a mers super ok, fara nici un fel de crash-uri. Ar fi putut sa ne avertizeze cumva, inainte sa ne luam toti in spiritul de turma si sa dam 450 lei (atat m-a costat la inceputul verii in Sibiu) si sa ramanem cu impresia ca avem 1 placa grafica de toata minunea si care mai merge si ok la overclicking, cand de fapt ea saraca vine din fabrica overclockata si stabilitatea ei e mai mult decat discutabila in orice joc cat de cat ce-o foloseste.
Sa nu se inteleaga gresit: nu dau vina exclusiv pe ei, dar daca au vazut cum sta treaba, trebuiau macar sa anunte, ceva, macar si dupa si tot era asa. De Gecube nu mai zic, ca deja ma apuca iar, numai cand ma gandesc cum stateam cu ochii pe forum ca pe butelie sa aflu ce solutii se mai propun.
Ce nu inteleg eu e altceva: atunci cand a probat redactia xtremepc, n-au fost probleme absolut deloc? Si daca au fost, de ce n-au spus ce-au facut ca sa scape de ele? Mi-e imposibil sa cred ca nu numai normal le-a mers, ba inca au mai si facut ceva overclocking si tot a mers super ok, fara nici un fel de crash-uri. Ar fi putut sa ne avertizeze cumva, inainte sa ne luam toti in spiritul de turma si sa dam 450 lei (atat m-a costat la inceputul verii in Sibiu) si sa ramanem cu impresia ca avem 1 placa grafica de toata minunea si care mai merge si ok la overclicking, cand de fapt ea saraca vine din fabrica overclockata si stabilitatea ei e mai mult decat discutabila in orice joc cat de cat ce-o foloseste.
Sa nu se inteleaga gresit: nu dau vina exclusiv pe ei, dar daca au vazut cum sta treaba, trebuiau macar sa anunte, ceva, macar si dupa si tot era asa. De Gecube nu mai zic, ca deja ma apuca iar, numai cand ma gandesc cum stateam cu ochii pe forum ca pe butelie sa aflu ce solutii se mai propun.
Sunt de acord mai mult sau mai putinshaark wrote:teapa asta este peste tot, in final 9550 este un jeg de placa

Deci o placa video foarte stabila care nu a facut probleme pe nici o configuratie cu o performanta decenta, este versiunea RADEON 9550 GT in unele oferte fiind prezente cu indicativul U. Placa este stabila in primul rand datorita faptului ca este la frecventele default de functionare (400/400) fara o.c. din fabrica. Totul de aici in sus, a fost impins la limita de stabilitate, atat versiunea GU cat mai ales versiunea INF, iar performanta acestora nu este cu mult mai mare.
In rest eu unul am vazut numai probleme, sunt satul deja de ele ca de mere acre, la fel a fost si seria 9600PRO/XT, la fel si unele serii 9800PRO/XT in functie de producatori. De aia cand mai vad pe aici pareri ca placile ATI sunt mai stabile decat placile nVidia imi vine sa ma iau de cap.
Tre sa recunosc faptul ca am fost dezamagit de ati.Nu la performante ci la stabilitate ,atatea topicuri cu placi ati defecte de nu le mai tin nr, si de acuma voi cauta sa iau numai placi nvidia, numai s-o vand pe a mea(de ar arata si mai bine decat ati ar fi perfect
).
btw cred ca a fost testata si varianta GU intr-un nr de xtremepc si nu s-a pomenit nika, asa ca...

btw cred ca a fost testata si varianta GU intr-un nr de xtremepc si nu s-a pomenit nika, asa ca...
Billy was dumb, and knew it.
- Neon Biker
Redactia XtremPC n-are nici o legatura cu treaba asta. Ei primesc un produs nou, il testeaza dpdv al performantei, eventual putin OC si cam atat. Iti dai seama ca toata treaba asta se poate face intr-o singura zi. Teste de fiabilitate sunt aproape imposibil de facut. Ar trebui sa ai la dispozitie un numar semnificativ de placi video pe care sa le "torturezi" luni de zile.
Ceea ce n-am inteles eu niciodata a fost tot entuziasmul legat de variantele overclock-ate de la GeCube. De ce sa platesti 50-75% in plus fata de pretul unui 9550 standard pentru niste frecvente umflate din fabrica? Singura varianta care m-ar fi tentat era aia cu memorii Hynix de 2,5 ns (OC la peste 800 MHz), memoria fiind de regula putin overclock-abila peste latenta scrisa pe ea. Dar aia chiar a fost o raritate, si chiar si la aia raportul pret/performanta era mai slab. Unii chiar nu inteleg scopul OC, adica de a cumpara un produs cat mai ieftin si pe care sa-l poti duce cat mai sus, nu sa platesti bani seriosi pentru OC din fabrica.
Situatia e oarecum similara anul asta cu GeForce 6600 si 6600GT, cu precizarea ca GT are totusi memorii mult mai rapide, dar eu astept sa apara si la noi 6600 DDR2, cu 256 MB la 800 MHz (OC la 900-950) si la pret de 6600 simplu.![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)
Ceea ce n-am inteles eu niciodata a fost tot entuziasmul legat de variantele overclock-ate de la GeCube. De ce sa platesti 50-75% in plus fata de pretul unui 9550 standard pentru niste frecvente umflate din fabrica? Singura varianta care m-ar fi tentat era aia cu memorii Hynix de 2,5 ns (OC la peste 800 MHz), memoria fiind de regula putin overclock-abila peste latenta scrisa pe ea. Dar aia chiar a fost o raritate, si chiar si la aia raportul pret/performanta era mai slab. Unii chiar nu inteleg scopul OC, adica de a cumpara un produs cat mai ieftin si pe care sa-l poti duce cat mai sus, nu sa platesti bani seriosi pentru OC din fabrica.

Situatia e oarecum similara anul asta cu GeForce 6600 si 6600GT, cu precizarea ca GT are totusi memorii mult mai rapide, dar eu astept sa apara si la noi 6600 DDR2, cu 256 MB la 800 MHz (OC la 900-950) si la pret de 6600 simplu.
![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)
Neon Biker wrote:Redactia XtremPC n-are nici o legatura cu treaba asta. Ei primesc un produs nou, il testeaza dpdv al performantei, eventual putin OC si cam atat. Iti dai seama ca toata treaba asta se poate face intr-o singura zi. Teste de fiabilitate sunt aproape imposibil de facut. Ar trebui sa ai la dispozitie un numar semnificativ de placi video pe care sa le "torturezi" luni de zile.
Ceea ce n-am inteles eu niciodata a fost tot entuziasmul legat de variantele overclock-ate de la GeCube. De ce sa platesti 50-75% in plus fata de pretul unui 9550 standard pentru niste frecvente umflate din fabrica? Singura varianta care m-ar fi tentat era aia cu memorii Hynix de 2,5 ns (OC la peste 800 MHz), memoria fiind de regula putin overclock-abila peste latenta scrisa pe ea. Dar aia chiar a fost o raritate, si chiar si la aia raportul pret/performanta era mai slab. Unii chiar nu inteleg scopul OC, adica de a cumpara un produs cat mai ieftin si pe care sa-l poti duce cat mai sus, nu sa platesti bani seriosi pentru OC din fabrica.![]()
Situatia e oarecum similara anul asta cu GeForce 6600 si 6600GT, cu precizarea ca GT are totusi memorii mult mai rapide, dar eu astept sa apara si la noi 6600 DDR2, cu 256 MB la 800 MHz (OC la 900-950) si la pret de 6600 simplu.
Mai, eu 1 eram mai mult decat incepator pe vremea aceea in domeniul hardware (nici acum nu sunt cine stie ce guru hardware), pentru ca nu ma interesa subiectul mai mult decat e necesar (sa cumpar 1 lucru decent, la 1 pret decent). Am ales placa asta video, pentru ca cei de la redactie au laudat-o dpdv al raportului pret/perfomanta, lucru dorit de toti intr-o societate capitalista precum aceasta in care traim. Habar nu avem ca Gecube vine cu ele overclockate din fabrica, pentru ca altfel de decizii luam in achizitionarea placii video. Acum ce sa zic, tzeapa mea, dar o oarecare vina o au si redactorii, care ar trebui sa precizeze din start unele aspecte.
Placa mea degeaba are 425\300 daca nu e stabila. Degeaba aleg eu sa fac overclocking daca nu e stabila. Adica intelegi unde bat? Nu vreau neaparat atat performanta, cat stabilitate + un grad normal de performanta. Eu cu ce sunt acum mai castigat ca am luat placa asta, daca pentru a o putea folosi intr-un joc ca NFS MW eu trebuie s-o aduc la 400\280? Absolut deloc! Apropo, ce posibilitate de upgrade are placa, din moment ce ea din fabrica nu e stabila? Doar asa, sa faca scoruri in 3DMark, dar efectiv in joc sa crape dupa circa 3-5 minute de utilizare? Gasesc cel putin ciudat o asemenea metoda de a creea/teste/publica testele la o placa grafica. Bineinteles, e parerea mea. Buna, rea, e a mea!
- Neon Biker
Pai daca nu-i stabila la frecventele setate in fabrica, mergi cu ea frumos la garantie. Din moment ce ai dat un ban in plus fata de o alta varianta cu frecvente mai mici, ai pretentia sa-ti mearga impecabil la frecventele pentru care ai platit.
Primele revizii de 9550GU au fost excelente,fara a fi probleme cu ele.Apoi pe masura ce s-a vazut ca se cumpara a disperare(pt ca la vremea aceea pe mainstream nvidia nu avea mare lucru,iar 6600/6600GT,erau relativ scumpe),bajetii de la gecube au facut rabat la calitate.
N-as merge pana la a zice ca placa nu merita nici 10 lei,doar e o placa pe care profanii ca mine(care n-au snifait in viata lor un A64 sau un 6800Gt),se joaca farcry,si NFSMW!!
N-as merge pana la a zice ca placa nu merita nici 10 lei,doar e o placa pe care profanii ca mine(care n-au snifait in viata lor un A64 sau un 6800Gt),se joaca farcry,si NFSMW!!

Venice 3200+ | DFI lanparty Ultra-D AD0
ATI x1950 pro 256Mb +Zalman VF700 CU
2Gb transcend DDR500
Enermax 370W Noisetaker (13A+14A dual rail)
ATI x1950 pro 256Mb +Zalman VF700 CU
2Gb transcend DDR500
Enermax 370W Noisetaker (13A+14A dual rail)
Neon Biker wrote:Pai daca nu-i stabila la frecventele setate in fabrica, mergi cu ea frumos la garantie. Din moment ce ai dat un ban in plus fata de o alta varianta cu frecvente mai mici, ai pretentia sa-ti mearga impecabil la frecventele pentru care ai platit.
Intr-o societate de consum normala, asa ar fi corect! Din pacate, o sa fie testata in 3DMark vreo 5 minute, apoi intr-un joc putintel mai superior decat Solitare la grafica si o sa-mi fie returnata, spunandu-mi-se ca placa n-are nimic. O sa cer testarea pe un joc de generatia actuala si o sa mi se spuna ca acele jocuri necesita licente si ei nu le au => ne e posibila testarea. Decat sa pierd 1h asa, mai bine ma abtin. Sincer! Am lucruri mai utile de facut cu timpul meu, decat asa ceva.
- scorpion_amd13
In cazul asta te duci cu toata unitatea la service si le arati cretinilor ca pur si simplu nu merge, insa fi atent sa stergi orice aplicatie cu care ai putea efectua overclocking deoarece pot sa refuze garantia pe motiv ca ai overclockat placa grafica (lasa placa la frecventele normale de functionare si atat)... Cat despre timpul pierdut, pot sa-ti spun ca eu personal am tras de idiotii de la worst computers o luna si jumatate ca sa-mi schimbe placa grafica luata de la ei care era inca in garantie, asa ca o ora e chiar putin timp de pierdut cu aia din service. Plus ca ei sunt obligati (prin lege si prin contractul pe care l-au semnat cand ai luat placa de la ei) sa inlocuiasca orice produs care nu se comporta impecabil la frecventele la care este tactata din fabrica, eventual mai pomenesti de OPC "pe ici pe colo" si nu au de ales decat sa-ti schimbe placa video.m3gatr0n wrote:Intr-o societate de consum normala, asa ar fi corect! Din pacate, o sa fie testata in 3DMark vreo 5 minute, apoi intr-un joc putintel mai superior decat Solitare la grafica si o sa-mi fie returnata, spunandu-mi-se ca placa n-are nimic. O sa cer testarea pe un joc de generatia actuala si o sa mi se spuna ca acele jocuri necesita licente si ei nu le au => ne e posibila testarea. Decat sa pierd 1h asa, mai bine ma abtin. Sincer! Am lucruri mai utile de facut cu timpul meu, decat asa ceva.
Inca ceva, vorba unui prieten de-al meu, orice produs care este exportat in Europa de Est e mult mai prost decat cele vandute in "Europa civilizata" (
"The warrior who acts out of honour cannot fail. His duty is honour itself. Even his death - if it is honourable - is a reward and can be no failure, for it has come through duty. Seek honour as you act, therefore, and you will know no fear." (Roboute Guilliman, Primarch of the Ultramarines)
- VENI VIDI VICI
Putin OFF Topic:
Probleme mari am avut si eu cu un Gecube 9550 GU OD. Placa avea frecventele de functionare 445/650, de la inceput a avut probleme in aplicatiile 3d (blocaje) iar in 2d mai apareau din cand in cand liniute punctate (formate din puncte). Am luat placa si am fost la garantie unde a stat 2 saptamani si apoi mi-au returnat-o cu biosul schimbat si cu frecventele 420/600. La reclamatia mea in privinta nerespectarii frecventelor am fost trmis la plimbare elegant. Placa dupa alte 2 saptamani a inceput sa faca probleme din ce in ce mai mari (memoria era de vina) si am fost din nou la service unde dupa o cearta zdravana condimentata cu aluzii la OPC au spus ca sa o verifice "din nou" - o tineau intr-una ca am facut oc si ca eu am umblat la bios. O luna de zile a durat verificarea si in sfarsit mi-au adus alta placa, dar, frecventele ei sunt 430/600. Nu mai zic nimic pt cei xx Mhz lipsa la frecventa memoriei si a gpu-lui, timpul pe care l-am pierdut cu acest dute-vino la service m-a pus cu "botul pe labe" si asemeni mie cred ca sunt o gramada de romani. Respectul fata de clienti = 0, ni se pun in fata o gramada de piese hardware despre care se stie ca sunt din loturi cu probleme si pe urma incepe bataia de joc...
Probleme mari am avut si eu cu un Gecube 9550 GU OD. Placa avea frecventele de functionare 445/650, de la inceput a avut probleme in aplicatiile 3d (blocaje) iar in 2d mai apareau din cand in cand liniute punctate (formate din puncte). Am luat placa si am fost la garantie unde a stat 2 saptamani si apoi mi-au returnat-o cu biosul schimbat si cu frecventele 420/600. La reclamatia mea in privinta nerespectarii frecventelor am fost trmis la plimbare elegant. Placa dupa alte 2 saptamani a inceput sa faca probleme din ce in ce mai mari (memoria era de vina) si am fost din nou la service unde dupa o cearta zdravana condimentata cu aluzii la OPC au spus ca sa o verifice "din nou" - o tineau intr-una ca am facut oc si ca eu am umblat la bios. O luna de zile a durat verificarea si in sfarsit mi-au adus alta placa, dar, frecventele ei sunt 430/600. Nu mai zic nimic pt cei xx Mhz lipsa la frecventa memoriei si a gpu-lui, timpul pe care l-am pierdut cu acest dute-vino la service m-a pus cu "botul pe labe" si asemeni mie cred ca sunt o gramada de romani. Respectul fata de clienti = 0, ni se pun in fata o gramada de piese hardware despre care se stie ca sunt din loturi cu probleme si pe urma incepe bataia de joc...