SPDIF.....detalii
Moderator: Moderatori
SPDIF.....detalii
Puteti sa-mi dati detalii cum se foloseste, la ce se foloseste...am ceva habar...dar vreau sa fiu sigur!
GOS
- Predator864
Realitatea cruda e ca te inseli... Semnalul poate sa iasa si 7.1 daca ai placa de sunet potenta si boxe compatibile. Depinde de setari.Da_Masca wrote:beton bre, indianuiute...inca ceva....semnalul care iese, e steroe, nu? adica nici nu se pune problema sa fie altcumva...spuneti-mi daca ma insel.
indianuiute ti-a dat niste sfaturi excelente. In plus, n-ar strica sa te uiti in manualul placii de baza, daca ai on-board, sau in cel al placii de sunet. Vei avea o revelatie ...
”În viață trebuie să știi când să pierzi, că de câștigat știe orice prost” (Marian Vanghelie)
ok... acum, on-topic: este o iesire digitala (Sony/Philips Digital Interface) care se gaseste in prezent cam pe toate placile de sunet mai de Doamne-ajuta. Exista pe placile de baza care au placa de sunet incorporata un conector gen jumper S/PDIF prin care poti atasa o mica placuta care contine acest conector, fie optic, fie coaxial.
Avantajul este ca sunetul care vine prin acest conector -mai bine zis semnalul- este digital si nu mai trece prin convertoarele D/A slabute de obicei de pe placile onboard.
Se poate conecta astfel calculatorul la un receiver si poti sa te bucuri de un sunet mai clar.
Insa, distractia asta te va costa mult. Ai nevoie de un receiver care sa stie asa ceva sau boxe care sa stie asa ceva (desi eu nu am vazut).
Cam atita ar fi, in linii mari.
Avantajul este ca sunetul care vine prin acest conector -mai bine zis semnalul- este digital si nu mai trece prin convertoarele D/A slabute de obicei de pe placile onboard.
Se poate conecta astfel calculatorul la un receiver si poti sa te bucuri de un sunet mai clar.
Insa, distractia asta te va costa mult. Ai nevoie de un receiver care sa stie asa ceva sau boxe care sa stie asa ceva (desi eu nu am vazut).
Cam atita ar fi, in linii mari.
la mijloc intre .asm si .c