Ajutor pentru alegerea unei facultăţi

Discuţii generale însă nu în general. Orice depaşeşte limitele interesantului va fi imediat şters.

Moderator: Moderatori

User avatar
std
Moderator
Posts: 4317
Joined: Sat Mar 16, 2002 2:00 am

Ajutor pentru alegerea unei facultăţi

Post by std »

Am avut o săptămână destul de "zgrunţuroasă" în urma unei discuţii ceva mai vechi cu ai mei. Mai este pe-aici un topic asemănător dar legat de admitere şi nu prea se "mulează". După ce am aruncat câţiva ochi (destul de atenţi) peste programele de la mai multe facultăţi, am rămas la două variante: Politehnica, la Automatică şi Calculatoare (oricare din cele două specializări) şi Universitate, Matematică-Informatică, specializarea Informatică.

Nu ştiu exact care este diferenţa între Informatică şi Informatică-ID (nu prea le am nici cu prescurtările, lista de cursuri la a doua variantă nu apărea pe site, dar la I-ID apare un an în plus, sper să mă puteţi lămuri şi în legătură cu asta).

Programa de la Universitate, Informatică este mult mai aproape de ce vreau eu. De asemenea, ca urmare a nivelului la care am făcut matematică în liceu (sau mai exact nu am făcut), m-aş simţi mai sigur cu examenul de admitere de la Universitate. Nu sunt submediocru, adică mă descurc bine, am note destul de bune acum (să zicem la un 8-9, ceea ce la exigenţa profului meu şi la cât de prost predă e relativ bine) dar, pentru că matematică am învăţat mai mult de unul singur din a noua încoace, m-aş simţi mai bine cu un examen ceva mai accesibil. De asemenea, posibilitatea de a da examen la informatică (sau oricum, de a scăpa de fizică :D) îmi surâde. Fizică am făcut dar nu prea îmi place.

Practic, în momentul ăsta îmi surâde mai mult varianta Universitate, dar am câteva întrebări de pus.

1. Cum sunt posibilităţile de angajare? Am auzit un car de argumente pro-Poli pe tema asta, dar, cu una sau două excepţii, nu am încredere în ele. Aş vrea să mă angajez cam din anul II, nu neapărat pe un salariu astronomic, mă interesează şi să îmi construiesc o formă de CV ceva mai stufos.

Se presupune că îmi place foarte mult programarea (i.e. sunt dispus să lucrez acasă, în regim de 18/24 care e ziua mea obişnuită oricum :P) şi că în CV aş avea de trecut mai mult decât facultatea la care mă aflu (să zicem vreo 4 ani de colaborare cu o revistă IT majoră din România, colaborarea la un proiect open-source, un proiect closed-source (nu ca programator), câteva articole publicate şi în alte reviste tipărite/online, poate o scrisoare de recomandare bunicică ataşabilă)

2. Cum este materia predată, ca şi calitate, în general?

3. Cum este dotarea facultăţii? Nu mă interesează cămine & comp. pentru că sunt din Bucureşti.

Dificultatea materiei din timpul facultăţii mi-e indiferentă, mă descurc :D

Vă rog frumos, 1) fără flame-uri. Nu vreau un Poli vs Unibuc, mă interesează pur şi simplu câteva păreri. 2) M-ar interesa mai degrabă păreri de încredere -- dacă sunteţi studenţi acolo, aţi absolvit, sau aveţi prieteni apropiaţi & de încredere care au absolvit.

Sunt a unsprezecea, în caz că are vreo importanţă :P

Sper să nu vă plictisit prea tare cu topicul ăsta.

edit (Thanks, Rayden ;) ): nu mă deranjează cantitatea de matematică, respectiv dificultatea, atâta timp cât facultatea rămâne de informatică, nu de matematică :laughing6: Eu şi matematica suntem în relaţii ciudate, în mare îmi place atunci când e interesantă.
Last edited by std on Tue Dec 20, 2005 9:10 pm, edited 1 time in total.
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
User avatar
Radoo
Posts: 2678
Joined: Tue Dec 02, 2003 11:45 am

Post by Radoo »

ID - invatamant la distanta, de aia e un an in plus.

Nu te agita prea tare; fie ca o sa dai la politehnica sau la info, de mate tot nu scapi :laughing6: Si daca ti-a placut cat de cat matematica, in timpul liceului, o sa-ti schimbi parerea in curand :) Eu sunt la info, dar in Iasi, si, in anul 3 fiind, tot n-am scapat de matematica. Daca te pasioneaza partea software, faci mai mult soft la Info decat la Poli... la politehnica A&C din Iasi stiu ca se face si destula fizica; Eu am dat la Info, pentru ca ma pasiona mai mult softul, decat partea de hw; se stie, in Iasi, k nu termina multi politehnica, ... adică stii cum e... primii 4 ani is mai grei, pana treci in anul 2 :laughing6: Si da.. este si asta adevarat, ca cei de la Politehnica gasesc un loc de munca ceva mai repede si mai bun.. dar nu e o regula.. mai ales ca, in Bucuresti, ai mult mai multe sanse sa gasesti o firma de soft care sa-ti ceara sa faci cam ce stii tu mai bine. Nefiind la o facultate in Bucuresti nu pot sa-ti zic mai multe... Bafta!
Old nickname: Rayden

PC Garage - discount 1% folosind voucher-ul A6IDCLSW
User avatar
X5
Posts: 2004
Joined: Fri Jul 11, 2003 8:09 pm

Post by X5 »

Eu daca as fi in locul tau as alege Politehnica, la Automatică şi Calculatoare oricum multa bafta si sper sa intri unde iti doresti tu.
Intel D820(2.8Ghz),Thermalright XP120 cooler,1 GB DDR2 800Mhz GeIL Ultra,Asus P5ND2-SLI ,Leadtek PX9600 GT TDH 512MB,Seagate Barracuda ES.2 500GB,Creative Audigy 7.1,ANTEC P160 Case,Enermax MODU82+ 525W
User avatar
Dr. Voidberg
Moderator
Posts: 2718
Joined: Tue Dec 24, 2002 1:17 pm

Post by Dr. Voidberg »

X5, nu spui si de ce?
std, acum ceva timp am avut si eu exact aceeasi dilema. Am ales FMI (Facultatea de Matematica si Informatica) si nu regret nici un minut.
Nu vreau sa vorbesc de rau Politehnica, nu am facut-o ca sa-mi pot da cu parerea, dar zic totusi ca:
- materii inutile si greu de trecut ca DCE
- multe prezente obligatorii pe la laboratoare / seminarii chiar daca stii materia bine, daca lipsesti le refaci (si dai si bani).
Legat de admitere, la noi se intra acum usor. Am supravegheat anul asta la admitere si ma cruceam la ce subiecte s-au dat (si evident m-am crucit si la nivelul de pregatire al celor care dadeau admitere... adica foarte slab).
Despre facultate, in mare:
- dotarea este buna spre foarte buna acum, in ultimul timp s-au dotat laboratoarele vechi cu calculatoare noi. Majoritatea sunt la peste 2 GHz, iar cel mai slab laborator are niste Celeroane pe la vreo 700 MHz. Vara asta am evacuat ultimul laborator cu 286 (unde porneai compilarea si plecai pe hol la o tigara pana se termina :D ).
- materia este ok, desi pentru tine o sa ti se para usoara la inceput (te ia de la 0). Insa sunt cursuri interesante, este si teorie ce-i drept, insa oricum iti trebuie si o parte din ea.
- se fac si limbaje procedurale, si oop, si ceva logice (Prolog) sau Maude (asta parca tot declarativ e), dar depinde si de ce optionale iti alegi mai tarziu. Se face si ceva programare web (asp.net si jsp, servleturi).
- program foarte lejer si oameni intelegatori. Am avut un singur curs la care prezenta era obligatorie in 4 ani de zile. Rezolvi frumos problema la laboratoarele cursurilor de info daca aduci un proiect, ceva, la sfarsit.
Si evident ca exista si cursuri antice, sau profesori paraleli cu materia pe care o predau. Dar asta gasesti la orice facultate din .ro.
Nu am timp sa detaliez acum pentru ca sunt prins cu ceva, insa daca vrei informatii legate de orice din facultate, intreaba-ma. De prin anul 1 nu sunt numai student, ci si lucrez aici, asa ca stiu multe. :D
96 percent of Americans believe that Mr. T still pities the fool.
Radical dreamer
User avatar
std
Moderator
Posts: 4317
Joined: Sat Mar 16, 2002 2:00 am

Post by std »

Mulţumesc pentru lămuriri :).

Am auzit de vreo trei ori argumentul cu "a vrut să se angajeze dar când au auzit de Universitate l-au trimis la plimbare". Am rezerve în legătură cu asta pentru simplul motiv că "respectivii" ori auziseră de la alţii care înţeleseseră de la prietenii unor rude ale fostelor prietene etc., ori erau oameni cu a doua facultate şi pe care nu-i vedeam lucrând 3 nopţi la un program sau un site. Totuşi, aş fi curios să ştiu -- este, ulterior, greu să te angajezi după terminarea Universităţii, adică are un prestigiu atât de... cum să-i zic, prost :P?

Practic ăsta e unul din ultimele lucruri majore care mă "arde", să zic aşa, în mare şi eu mă gândeam demult la FMI, ar rămâne să-i conving pe ai mei să nu mă mai bată la cap. Dar asta cred că e rezolvabil.

SGI-urile alea le mai aveţi [smilie=maniac.gif] ?
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
User avatar
Dr. Voidberg
Moderator
Posts: 2718
Joined: Tue Dec 24, 2002 1:17 pm

Post by Dr. Voidberg »

Hai ma, acuma sincer, tu ai lucra intr-o firma alaturi de oameni care au fost angajati doar pe baza unei facultati? Nu de alta, dar eu stiu oameni (poli / fmi) care termina facultatea si care au probleme in a scrie un program banal in C. Mi-e groaza sa ma gandesc ce o sa faca aia intr-o firma daca sunt angajati doar pe baza diplomei. [smilie=maniac.gif]
Sa fim seriosi, eu nu cred ca mai e lume care sa angajeze un informatician doar pe baza facultatii. Cel putin la ce interviuri am fost eu, altii, nu am auzit niciodata sa se faca distinctie fata de ce facultate a terminat ala. Si toate anunturile pe care le-am vazut specificau absolvent de automatica sau informatica. Ba chiar in banci, de exemplu, sunt favorizati absolventii de fmi, tocmai pentru matematica aia invatata.
Greu este sa te angajezi daca esti puturos si nu inveti nimic in facultate. :D
SGI-urile inca sunt. :)

Uitasem ceva de oferta curriculara la postul precedent: se fac si baze de date, si la nivel general, si orientat spre Oracle, si poti lua o diploma certificata Oracle daca ai media mai mare ca 8 la curs.
96 percent of Americans believe that Mr. T still pities the fool.
Radical dreamer
User avatar
zxp
Posts: 2024
Joined: Wed Dec 17, 2003 11:39 pm

Post by zxp »

Ca student in anul I la Informatica (Iasi), pot spune ca s-au schimbat niste lucruri fata de anii trecuti...ce facem noi difera un pic fata de cei mai mari... In primul rand faptul ca facem doar 3 ani de licenta isi spune cuvantul: :D insa in sensul pozitiv... pur si simplu s-a scos din materie....
Am fosti colegi de liceu la info buc, in anul I, asa ca pot vb prima data de diferentele dintre is si buc... So... noi facem mai putina matematica decat unibuc... avem in primul semestru un singur curs de mate (7 saptamani de un fel de algebra pe R la n, iar 7 saptamani de siruri si serii)... La buc se fac doua cursuri(daca nu ma insel geometrie si analiza..nush sigur..s-ar putea sa fie chiar 3)... Ca sa nu mai spun ca din semestru doi nu mai avem DELOC matematica... avem un obiect care se numeste calcul numeric, care o sa ii ia locul....
Programul la noi este SUPERLEJER.... am inteles ca si la Buc e lejer, insa m-am uitat pe orar si e aproape de doua ori mai incarcat.... Cursurile noastre sunt puse pe net, la voi nush... deci la noi nu trebuie sa ne ducem la cursuri daca nu vrem..nici nu e obligatoriu... din 6 cursuri pe semestru doar la 4 este obligatorie prezenta la seminarii si laboratoare.... doua cursuri din primul semestru (comunicarea si engleza) nu prezinta absolut nici cea mai mica dificultate in a promova... Ca dotare nush exact cum e la buc, insa la iasi sunt 7 laboratoare destul de slabute(celeroane)..doar doua laboratoare sunt mai rasarite, din care unul (lab. Microsoft) rupe stilu.... ultima generatie... [smilie=Victory.gif]
Inca o mare diferenta este la evaluare... la buc sunt examene numai in sesiune(ma refer la examene care conteaza la nota finala)... La noi , in functie de profesor, evaluarea se face pe parcurs, iar nota din ex. din sesiune reprezinta cel mult 50% din media finala... Spre ex. eu la cursul de algoritmi si programare pur si simplu pot sa nu ma prezint, pt ca am adunat deja punctele necesare promovarii...
AC-ul din Iasi are o structura invechita, cu profesori [smilie=Nice-try.gif] (din cate stiu nici la poli buc treaba nu sta altfel).. Inveti mult mai multe la AC daca chiar te tii de invatat, insa daca nu iti place partea de electronica, fizica, te trezesti ca ai terminat facultatea aia si ai invatat o multime de lucruri inutile.... e mult mai greu de terminat AC-ul , si nici nu stiu daca merită....
Bucurestiul are, fatza de Iasi ,avantajul ca iti poti gasi mult mai usor un loc de munca, insa daca vrei cu adevarat, si te mai si pricepi, iti gasesti si in Iasi sigur....
Mie nu mi-a placut niciodata ideea de a da la o facultate din orasul meu (bine ca in Vaslui nici nu sunt facultati), insa cred ca daca as sta de ex in Iasi, as da neaparat la Buc, si invers...sau ma rog... in orice alt oras.... Nu cred ca este asa important ce facultate la ce universitate faci, pentru ca intr-un final tot ceea ce stii sa faci te defineste, si mai cred ca poti invata foarte multe la orice facultate... aceste cunostiinte trebuind insa completate cu studiul individual a ceea ce iti place tie...
“I believe in everything until it's disproved. So I believe in fairies, the myths, dragons. It all exists, even if it's in your mind. Who's to say that dreams and nightmares aren't as real as the here and now?”
User avatar
Sir Ice
Posts: 5365
Joined: Tue Sep 25, 2001 3:00 am

Post by Sir Ice »

Eu am alta perspectiva, am avut de-a face cu ambele U-ri.
Sa vedem... La UPB profesorii pe care ii stiu eu raspund bine la solicitari, se executa de modificari, dau usor de ei. La UB... contactele au fost cu persoane mai refractare, mai lipsite de flexibilitate.
Asta e ce stiu eu...
Avea un suflet... candva...

Currently very active, thank you very much Image
User avatar
shogun
Posts: 1355
Joined: Mon Oct 08, 2001 3:00 am

Post by shogun »

Daca vrei sa te angajezi din anul 2 iti recomand sa ocolesti Politehnica. Ai prea multe prezente obligatorii.
Din punctul asta de vedere Universitatea ori Cibernetica (din ASE) sunt mult mai ok.
Materii si profi stupizi vei avea peste tot. Cel mai mult conteaza ceea ce inveti de unul singur si rezultatul examenului de licenta. Este cat mai bine sa ai o nota mare.
In rest... te descurci oriunde, la orice interviu. Trebuie doar sa demonstrezi ceea ce stii. Nu prea conteaza Universitatea absolvita.
User avatar
2hacku
Moderator
Posts: 4830
Joined: Sun Jun 30, 2002 3:00 am

Post by 2hacku »

Are dreptate Dr. Voidberg. La Poli faci o gramada de chestii inutile(DCE,TS,CI, etc.). Daca vrei sa te axezi strict pe programare, a doua varianta(Universitatea) este mai indicata. Eu sunt la Poli in Timisoara, si lucrurile stau cam in aceeasi maniera ca si la Bucuresti. Ba mai mult, am un coleg, pasionat exclusiv de programare, face ambele facultati si mi-a spus foarte clar ca Universitatea din Timisoara e peste Poli la capitolul programare.
Pe de alta parte, daca mergi la Poli, iti largesti oarecum orizontul, in sensul ca vei avea posibilitatea sa te orientezi pe viitor spre job-uri mai diverse(nu numai programare).
Only the mediocre work at their best...
User avatar
iLogiK
Posts: 3189
Joined: Tue Aug 12, 2003 11:37 pm

Post by iLogiK »

si eu sunt cam in aceasi situatie ca si std....
acum ma orientez la poli la timisoara (telecomunicatii), si fac culegerea de matematica (pentru admitere)...
am un prieten care e acum in anul 2 la telecomunicatii si a zis ca ii bine si imi recomanda sa dau si eu acolo.
nu m-am interesat de universitate......imi dati si un link?
oricum as vrea neaparat timisoara...
ps: ce inseamna DCE,TS,CI?
User avatar
2hacku
Moderator
Posts: 4830
Joined: Sun Jun 30, 2002 3:00 am

Post by 2hacku »

iLogiK wrote:ps: ce inseamna DCE,TS,CI?
DCE - Dispozitive si Circuite Electrice(ai sa faci si tu la Telecomunicatii)
TS - Teoria Sistemelor(o combinatie intre matematica si fizica, cu multe notiuni abstracte si greu de inteles)
CI - Circuite Integrate

Lista poate continua...
Only the mediocre work at their best...
User avatar
Sir Ice
Posts: 5365
Joined: Tue Sep 25, 2001 3:00 am

Post by Sir Ice »

Cu mentiunea ca din cate stiu eu in toate facultatile in domeniul IT, sau cat de cat legat, predarea este cu vreo 2-3 generatii in urma fata de prezent. Cursurile si informatiile nu sunt aduse la zi, carti noi nu se cumpara... noroc cu binevoitori care "doneaza" manuale de PHP... cine e la Cib in ASE stie despre ce vorbesc ;).
Concluzia finala a mai fost data si sus, o repet si eu, facultatea e vraiste in mare parte si tine doar de tine sa iti gasesti ce si de unde sa inveti.
Avea un suflet... candva...

Currently very active, thank you very much Image
User avatar
std
Moderator
Posts: 4317
Joined: Sat Mar 16, 2002 2:00 am

Post by std »

Precum ziceam, nu numai că nu mă deranjează să lucrez acasă, la momentul ăsta mă gândesc că mi-ar plăcea. Ăsta e principalul motiv pentru care am deschis topicul; neavând oroare de matematică (şi nici de fizică în mod special), având un minim de cunoştinţe ca să nu se poată spune că merg la facultate fără să pot scrie Helău uarld, mă interesează mai puţin să mă scoată genial de-acolo. Mai degrabă mi se pare important să mă pot angaja (şi în timpul facultăţii, şi după ce termin), să am (şi) măcar ceva cursuri interesante. Personal nu scap din vedere nici cât fac pe drum (lenea mea e proverbială printre amici pentru asta), la Universitate ajung şi pe jos cam in 20-25 de minute, până la Poli fac... în fine, mult mai mult :P.

În principal, la momentul ăsta rămân la ideea originală cu Unibuc, în primul rând pentru că mi se potriveşte mai mult programa, precum şi pentru că la admitere sunt destul de sigur că intru. Again vă mulţumesc pentru răspunsuri. Dacă mai am întrebări o să mai poluez topicul ăsta niţel.
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
User avatar
Radoo
Posts: 2678
Joined: Tue Dec 02, 2003 11:45 am

Post by Radoo »

:d :d :d M-au distrat posturile in care spuneti ca inveti ceva in facultate.. poate ca da... dar f putin o sa te-ajute la gasirea unui job... De invatat programare in facultate, da... inveti.. dar nu la nivelyul necesar unui job... trebuie sa iti iei din timpul liber mult ca sa ajungi sa faci ceva ceva intr-un limbaj de programare... Si ziceai Zeus k esti in anul 1 la infoiasi si ca e un mare avantaj ca faci 3 ani, nu 4, ca mine.. Cu aia 3 ani nu faci mare branza... La noul mod de invatamant de tip vest-european, se merge pe ideea continuarii studiilor printr-un master. Oricum... ce vreau eu sa zic e ca la Info o sa inveti mai multa programare ca la Poli, dar daca chiar vrei sa inveti programare tot tu trebuie sa muncesti o gramada... Politehnica din Iasi, dupa cum am mai zis, are buba ca se face multa matematica si fizica... Doi colegi de liceu au dat la Poli si... s-au lasat dupa 1 an, respectiv 2, si au dat la Info, pentru ca pur si simplu materia si profesorii sunt doua variabile letale ale Politehnicii :laughing6:

std, tu daca vrei si job de prin anul 2, eu presupun ca nu te vei baza pe super note la facultate, si avand in vedere ca materia la info e ceva mai usoara decat la poli (cel putin asa cred eu), iti va fi mai usor sa iei examenele si laboratoarele la Info decat la Poli, mai ales daca jobul va incepe sa-ti manace mai mult de 4 ore pe zi...
Old nickname: Rayden

PC Garage - discount 1% folosind voucher-ul A6IDCLSW
User avatar
pegas
Posts: 2148
Joined: Fri Jul 01, 2005 8:42 am

Post by pegas »

salut!

daca vrei programare si asta iti place, du-te la facultatea de informatica (parca asa ii zice la iasi). aici insa pe linga informatica, vei face multa matematica...

daca te duci la automatizari si calculatoare, vei face (cel putin in primii 3 ani) destul de multa electronica (dispozitive si circuite, circuite integrate, automatizari). depinde ce iti place mai mult, adica matematica sau iti place sa mai si mesteresti un pic. nici cu matematica de la policlini....asta, politehnica nu mi-e rusine. se face (facea pe vremea mea) in nestire, o gramada de sf-uri ca sa dea de lucru profesorilor.

daca VREI sa inveti, trebuie sa te tii tu de carte, ca profesorii nu te trag de mineca. s-au obisnuit si ei cu copiatul si nu le mai pasa. ceea ce e un lucru rau. dar daca ar lasa repetenti jumatate din an, si-ar pierde catedrele... e un cerc vicios.

daca ar fi sa dau timpul inapoi, as alege arhitectura (fiind pasionat de 3dmax). insa aici faci 6 ani. dar -parerea mea- gasesti de lucru.

eu am terminat electronica si nu am reusit sa gasesc ceva in domeniu... deci, oarecum am facut facultatea degeaba (in acceptiunea mea)...

ca sa raspund la obiect: 1. cred ca in acest moment la textile si la profilul electric ai sanse mari de angajare.
2.calitatea materiei: nici prea prea nici foarte foarte. nu sunt chiar ultimele noutati in domeniu, dar nici antichitati. depinde de facultate
3.dotarea: la pamint oriunde ai merge. probabil ca la calculatoare e mai usor, dar nu m-as astepta la retele de p4...


p.s.
wellcome to the real world kid...
la mijloc intre .asm si .c
User avatar
Andrew
Posts: 216
Joined: Wed Aug 06, 2003 1:15 pm

Post by Andrew »

Eu sunt student in anul I la F.M.I. si sunt de acord cu ce spune Dr. Voidberg, dar mai am de adus niste completari:
- programul este ceva mai aglomerat decat anii precedenti deoarece avem 3 ani in loc de 4 (la POLI s-a redus de la 5 la 4 :D)
- la capitolul matematica: este mult mai usor decat materia de la POLI (ex: aici iti reaminteste anumite concepte pe care le cunosti din liceu si vine cu eventuale completari, pe cand la POLI considera ca le stii deja si trece peste ele la alte aspecte mult mai complexe)
- partea buna este ca materia de la matematica este mult mai decongestionata decat anii precedenti
- mai multe informatii despre programa de invatamant gasesti aici (valabil pentru profilul de Informatica)
- site-ul facultatii este: fmi.uniboc.ro
- nu s-au definit inca optiunile de masterat pentru generatia noastra si acelor ce vor urma
- se tine cont de prezente cand vine vorba de nota finala, daca ai prezente si/sau activitate pe la seminarii / laboratoare / cursuri primesti puncte in plus altfel nu, in rest prezenta este facultativa
- nu exista examene partiale (nu este valabil pentru cei de la matematica)
- existenta unor multiple modalitati de obtinere a unei note finale cat mai ridicata posibil (o diferenta considerabila fata de sistemul european de notare)
- daca vrei sa lucrezi, vei avea la distozitie minim 4 ore pe zi (chiar daca te duci la toate cursurile, seminarii si laboratoare din orar, dar nu vei avea prea mult timp sa mananci :D)
- in mare ai ceva intre 22 si 26 de ore pe saptamana
Image
User avatar
zxp
Posts: 2024
Joined: Wed Dec 17, 2003 11:39 pm

Post by zxp »

Ori ca faci 3+2, ori ca faci 4 , e clar ca pe langa materia pe care o faci in facultate tre sa studiezi si singur, ceea ce iti place.... Ideea cu 3 ani de licenta si 2 de master e ca dupa ce ai terminat licenta, poti sa te angajezi undeva, in acelasi timp fiind si la master... din cate stiu eu, in general daca vrei sa faci mastereul vineri, sambata si duminica, nu e nici o problema...
“I believe in everything until it's disproved. So I believe in fairies, the myths, dragons. It all exists, even if it's in your mind. Who's to say that dreams and nightmares aren't as real as the here and now?”
User avatar
std
Moderator
Posts: 4317
Joined: Sat Mar 16, 2002 2:00 am

Post by std »

Până la urmă sunt trei sau patru ani? Aici (şi pe site-ul Universităţii de fapt) scrie de patru ani. În mare mi-ar fi cam totuna 3 + 2 sau 4.
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
User avatar
Ionut_xx_
Posts: 1372
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:03 pm

Post by Ionut_xx_ »

Sunt a 12-a si ma gandesc la ce facultate sa dau. Stiu eu cam ce vreau sa fac in viitor da nu prea stiu la ce facultate. Ceva gen management, marketing, finante-banci. E cineva la o facultate de genul asta si poate sa-mi dea un sfat?!
User avatar
D3lict
Posts: 177
Joined: Sat Jan 03, 2004 12:27 am

Post by D3lict »

Hm. .probabil as fi deschis si eu un topic d'asta anul trecul dar nu am avut inspiratia..... Iti recomand Automatica si Calculatoare (am destui colegi acolo din pacate eu am intrat doar la taxa :()
SE FACE MULTA MATEMATICA dar oricum the fun incepe din anul 3. Materiile studiate dupa acel an sunt .. probabil f interesante din perspectiva ta de programator, dar la AC.. adio timp liber :) cel putin ca boboc
bafta in orice alegi!
User avatar
Dr. Voidberg
Moderator
Posts: 2718
Joined: Tue Dec 24, 2002 1:17 pm

Post by Dr. Voidberg »

std wrote:Până la urmă sunt trei sau patru ani? Aici (şi pe site-ul Universităţii de fapt) scrie de patru ani. În mare mi-ar fi cam totuna 3 + 2 sau 4.
Sunt 3 ani.
96 percent of Americans believe that Mr. T still pities the fool.
Radical dreamer
User avatar
El-Dan
Posts: 710
Joined: Sun Apr 03, 2005 7:48 pm

Post by El-Dan »

Este cineva pe aici la Academia Navala Mircea cel Batran sau la o alta facultate maritima?Ma gandesc si eu sa dau anul asta la fac. asta si m-ar interesa la niste informatii auxiliare celor date de facultate!
Poate aveti rude,cunostinte care lucreaza in domeniu...
Stiu ca nu am ales bine locul,dar imi place tare forumul asta si ma gandeam ca poate ma ajuta cineva cu vreun sfat...
Science is organized knowledge. Wisdom is organized life.

Vechiul user dandanel
User avatar
quicksilver
Posts: 541
Joined: Thu May 19, 2005 10:02 pm

Post by quicksilver »

Apropo de "rude, cunostinte care lucreaza in domeniu", mi-ar prinde bine niste sfaturi din parte unor persoane care au terminat, sau studiaza in cadrul urmatoarelor facultati: limbi straine, jurnalistica sau integrare europeana, toate de la Universitatea Bucuresti. Admitere, cursuri, oportunitati de angajare....the works.
User avatar
Earendil
Posts: 415
Joined: Tue Mar 23, 2004 10:26 am

Post by Earendil »

As dori si eu niste pareri ale unor persoane care au terminat sau sunt la Stiinte Politice din cadrul Universitatii Bucuresti.
Ma intereseaza ce a intrebat si quicksilver mai sus, adica admitere, cursuri, oportunitati de angajare....the works.
Image
"All you have to decide is what to do with the time that is given to you."
Retired
User avatar
Kralizec2005
Posts: 621
Joined: Wed May 25, 2005 9:34 am

Post by Kralizec2005 »

dandanel wrote:Este cineva pe aici la Academia Navala Mircea cel Batran sau la o alta facultate maritima?Ma gandesc si eu sa dau anul asta la fac. asta si m-ar interesa la niste informatii auxiliare celor date de facultate!
Poate aveti rude,cunostinte care lucreaza in domeniu...
Stiu ca nu am ales bine locul,dar imi place tare forumul asta si ma gandeam ca poate ma ajuta cineva cu vreun sfat...
Un sfat prietenesc: uita de ANMB sau IMC!
E naspa si fara viitor. Eu am terminat acolo si acum sunt la POLI.
Toate computerele asteapta cu aceeasi viteza!
User avatar
El-Dan
Posts: 710
Joined: Sun Apr 03, 2005 7:48 pm

Post by El-Dan »

De ce spui asta?
Nu se gasesc contracte in afara pentru ofiteri maritimi punte?
Science is organized knowledge. Wisdom is organized life.

Vechiul user dandanel
User avatar
aditza26
Posts: 2295
Joined: Fri Jun 03, 2005 11:17 pm

Post by aditza26 »

Cred ca politehnica si constructiile sunt cele mai de viitor. Iesi inginer, sunt cele mai cautate functii in afara. Parerea mea e ca AS-ul e un mare kiks, eu zic ca iesi somer cu facultate cu tot. Nimeni nu se da la o parte pentru tine, si sunt angajate deja persoane de 30-35 de ani, care pentru a nu fi date la o parte de cei care ies din facultate, fac curs de pregatire echivalent cu facultatea. Asa ca ... greu de tot.
User avatar
Earendil
Posts: 415
Joined: Tue Mar 23, 2004 10:26 am

Post by Earendil »

aditza26 wrote:Parerea mea e ca AS-ul e un mare kiks, eu zic ca iesi somer cu facultate cu tot.
Vezi ca Academia de Studii Economice se prescurteaza ASE nu AS [smilie=Nice-try.gif]
Image
"All you have to decide is what to do with the time that is given to you."
Retired
User avatar
taurled
Posts: 644
Joined: Sun Mar 23, 2003 2:53 pm

Post by taurled »

Tot a 11a sunt si eu(la un liceu de informatica) si va intreb ce sa aleg intre urmatoarele:

-Poli Automatica
-Electronica
-ASE Cibernetica

Din matematica imi place analiza si cam atat (n-am mare talent sau atractie pt mate...da nici n-am avut probleme din cauza ei)

La fizica stau bine spre f bine la mecanica...dar in rest...mediocru.
Iar la info desi fac 7 ore pe saptamana la scoala...nu se vede deloc(iar acasa nici sa n-aud de ea-> adică limbaj de programare...d-aici ar cam iesi din discutie automatica nu?)

Ca fapt divers mai imi plac elemente de statistica.

Ce recomandari aveti pentru mine ? Catre ce sa-mi indrept privirea?
taurled
User avatar
Sir Ice
Posts: 5365
Joined: Tue Sep 25, 2001 3:00 am

Post by Sir Ice »

Poli Automatica - distrusi, cel putin asa umbla vorba in ASE
Electronica - nu stiu
ASE Cibernetica - daca le mai dau manuale s-ar putea sa aiba dupa ce sa predea la zi. In rest, multi tampiti... ca peste tot.
Avea un suflet... candva...

Currently very active, thank you very much Image
User avatar
paradox
Posts: 2502
Joined: Sun May 16, 2004 4:04 pm

Post by paradox »

hm...ca tot e vorba de facultati, am si eu o intrebare, poate ma ajuta cineva.
La Timisoara, in cadrul Universitatii de Vest este Facultatea de arte vizuale. Acolo am vazut o sectie Design Multimedia. Admiterea e tentanta, o pot da in photoshop. Nu stie nimeni pe cineva care invata sau planuieste sa invete acolo? Merita facuta? Ar ajuta in domeniul publicitatii (partea vizuala)?
Image
User avatar
Black Shark
Moderator
Posts: 3096
Joined: Tue Nov 26, 2002 9:51 pm

Post by Black Shark »

daca ma serveste bine memoria, Popescu Victor acolo face si a dat respectiva admitire (vara care a trecut), sari pe el :P
1 out of 3 people who start smoking will eventually die. The other two apparently become immortal.
User avatar
paradox
Posts: 2502
Joined: Sun May 16, 2004 4:04 pm

Post by paradox »

ms Black Shark, i-am trimis un PM
sper sa ai dreptate :D
Image
User avatar
taurled
Posts: 644
Joined: Sun Mar 23, 2003 2:53 pm

Post by taurled »

Sir Ice wrote:Poli Automatica - distrusi, cel putin asa umbla vorba in ASE
Distrusi in ce sens? Caractere sau ce ? #-o
taurled
User avatar
zxp
Posts: 2024
Joined: Wed Dec 17, 2003 11:39 pm

Post by zxp »

Rayden wrote: Si ziceai Zeus k esti in anul 1 la infoiasi si ca e un mare avantaj ca faci 3 ani, nu 4, ca mine.. Cu aia 3 ani nu faci mare branza... La noul mod de invatamant de tip vest-european, se merge pe ideea continuarii studiilor printr-un master.
Nu ziceam ca e un mare avantaj ca facem 3 ani, ci ca la terminarea celor 3+2 ani de facultate/master ai o diploma recunoscuta in Europa...pe cand cei care au facultatea de 4 ani primesc o diploma cu care s-ar putea sa aiba probleme de recunoastere in UE..
“I believe in everything until it's disproved. So I believe in fairies, the myths, dragons. It all exists, even if it's in your mind. Who's to say that dreams and nightmares aren't as real as the here and now?”
User avatar
STalKer[KooKieS]
Radioactiv
Posts: 731
Joined: Wed Jun 30, 2004 11:14 pm

Post by STalKer[KooKieS] »

Citeam si eu despre facultati ... nu mai am si eu foarte mult ... trec intr-a 11-a ... si vreau sa ma gandesc de acuma cam ce sa fac .. am citit cam tot ce scrie pe site aici despre Unibuc M-I intensiv I si pare destul de ok ... dar vreau ( cu toate ca nu prea e in subiect, dar sa nu mai creez un topic aiurea... ) ce parere aveti despre cibernetica ASE ... ce se face mai mult acolo , ce e mai "dragut" ca la unibuc info ... stiu ca faci ceva gen economie - infromatica ... dar cam ce inseamna asta ? programare , invatare programe econimice ( fox etc ) ...
I'm the root of all that's evil but u can call me kookie
User avatar
kutie
Posts: 138
Joined: Tue Oct 02, 2001 3:00 am

Post by kutie »

eu n-am priceput in ce oras vrei tu sa mergi la faculta :)

eu personal am terminat acu 2 ani FMI la UV timisoara. am avut colegi/prieteni care s-au plimbat si la poli, la sectia AC, sau la Mecatronica.
ce pot eu sa-ti impartasesc din "vasta" mea experienta: daca te orientezi spre politehnica, tre' sa fi f.f. hotarat sa faci scoala. daca mergi acolo nu mergi pentru mult cantata viatza de student. asa ceva nu exista. mergi pentru a face o scoala, si atat. ori asta, ori dupa primul an vei fi iarasi la examene de admitere prin alte parti. trust me!
intradevar, sunt multe materii care in general sunt considerate inutile, dar daca te pui serios pe ele ulterior ajungi sa vezi ca se leaga surprinzator cu alte lucruri. in principiu, daca nu esti genul asocial (la americani - geek) nu te sfatuiesc sa optezi pentru politehnica, pur si simplu pentru ca studentia te va fura cu chefuri, femei, si alte prostii de la care nu te eschivezi ushor... iar la poli nu merge cu jumatati de masura... iar sa treci la limita cu o gramada de bani dati (recuperari, proiecte, etc) nu se face...

diferentele sunt majore:
la FMI faci mai doar matematica si info, partea hardware e aproape ignorata, dar totusi cu un minim de dedicare si cu ceva talent faci fata stralucit. iar o calificare in oracle sa stii ca nu strica de loc (informeaza-te cam cat costa sa faci cele trei module de curs, vei ramane paf:) ). plus ca mai iesi si cu modulul pedagocic, care desi e cam degeaba acum.. nu se stie...
la poli perspectivele pe care le ai dupa absolvire sunt intradevar mai largi, dar si munca e pe masura.

gandeste-te bine. daca poti, orienteaza-te totusi poli. dar repet: daca poti! sa fi hotarat, si sa te tii de treaba, nu sa incerci sa impaci capra cu varza, altfel iese doar o mare varza, si iti irosest an/ani din viatza aiurea.

my advice:) take care
eripitur persona, manet res
User avatar
HerrMess
Posts: 921
Joined: Mon Sep 26, 2005 9:13 am

Post by HerrMess »

Acu' vad si eu topicul. Ca introducere: eu am terminat Informatica la UBB Cluj, cel mai bun prieten a terminat Calculatoare la UT Cluj, asa ca am cat de cat o idee (mai bagam cate un curs de al lui de curiozitate si uneori chiar din necesitate).
Daca te intereseaza sa inveti cum si ce trebuie si sa ai niste perspective mai largi dupa, clar Poli. Pana si programarea care se facea la Poli a fost mai bine predata ca la noi si mai focusata (VC++ / Java). La noi... aproape cursul si limbajul. Te introducea in subiect si pauza, de acolo continuai singur (eventual, cu noroc, mai prindeai niste optionale).
Cam asta e si avantajul la FMI, ca iti dau o gramada de inceputuri de drum, tu hotarasti pe care te duci. Plus, e mult mai usor. Nu stiu daca ma crede cineva, dar am invatat pentru licenta 8 (opt) ore in total de-a lungul a 3 zile (2+2+4); am luat 7 si as fi putut lua 8 cu ce era pe foaie daca eram un pic atent, chiar 9+ daca nu-mi intra in functiune ataraxia, heh. A mai intrat 10 pe lucrare si a iesit un 8.50 nu extraordinar de muncit (am lucrat mult la lucrare, dar cu pauze lungi si dese :) ).
Licenta la Poli e chiar grea, nu se da nota mare usor si exista posibilitatea sa pici.

Daca stii deja ce vrei sa faci si te intereseaza o faculta acolo in palmares, mergi pe FMI si neaparat sa incepi cu lucrul din timpul facultatii (experienta conteaza mai mult decat orice diploma la o firma serioasa). Alt argument pro-FMI ar fi si faptul ca ai spus ca te intereseaza doar programarea. Printre inceputurile alea ai putea gasi ceva ce te atrage/ poti folosi.

PS: nu te descuraja ca o sa incepi cu chefuri si nu te va tine de Poli (daca vrei acolo). Solutia e simpla: te imprietenesti cu baietii din camine si inveti impreuna cu ei. Brainstorming-ul invinge invatatul de unul singur la orice ora, iti dau in scris. Am avut ocazia sa compar ce iese din 4 persoane care invata impreuna cu ce iese din olimpici care invatau singuri (ne injurau saracii de mama focului). Treaba e si mai evidenta la Poli (materii mai variate si mai masive in continut).
Intelligent conversation requires at least two intelligent people.
User avatar
STalKer[KooKieS]
Radioactiv
Posts: 731
Joined: Wed Jun 30, 2004 11:14 pm

Post by STalKer[KooKieS] »

Initial eu intrebasem de Cibernetica ASE si Unibuc M-I intensiv I ... ( sunt din bucuresti ) ... si as vrea o comaratie cat de cat spus cam ce faci in una si ce faci in alta....

politehnica nu sunt chiar asa interesat ... poate doar automatica in caz cel mai grav ... nu prea reusesc cu fizica cam asta e problema ... adica nu pot zice ca nu inteleg sau ca nu pot face porbleme normale ... dar la liceu mai ne tranteste profesorul in lucrari niste probleme sau la teze sau asa ca ii vine lui la care te crucesti ... si al acare maixim un copil ii vine o idee dupa jumatate de ora ... ma cam insapimanta :D
I'm the root of all that's evil but u can call me kookie
Post Reply