Cel mai destept joc
Moderator: Moderatori
Cel mai destept joc
Pai da, in gramada asta de topic-uri marca "cel mai..." trebuie sa mai vin si eu cu unul, ca noa, cum altfel sa ne saturam de ele?[smilie=maniac.gif]
Ideea e simpla: care este cel mai destept joc pe care l-ati intalnit? Poate v-a impresionat ideea din spatele lui, modul de joc mai descretit, originalitatea sau povestea. Si poate va ganditi la adventure-uri, dar eu as tine minte ca nu toate puzzle-urile grele is si destepte. Si ca sa fie in ton cu topicul, sa si spuneti ce v-a impresionat la jocul ala.
Ideea e simpla: care este cel mai destept joc pe care l-ati intalnit? Poate v-a impresionat ideea din spatele lui, modul de joc mai descretit, originalitatea sau povestea. Si poate va ganditi la adventure-uri, dar eu as tine minte ca nu toate puzzle-urile grele is si destepte. Si ca sa fie in ton cu topicul, sa si spuneti ce v-a impresionat la jocul ala.
Dum zomfies...
- omul_maimutza
Tot Deus Ex as zice si eu sau poate System Shock 2(pentru ca ambele au fost "altfel") desi probabil cel mai impresionat am fost de Gothic 1 ca si atmosfera si gameplay. As putea sa bag si Fallout aici. Hmm, e greu pentru noi, astia care au jucat multe jocuri sa spunem <cel mai>, nu este niciunul...
There is no order...
Unreal ( cose i was lost and alone and i felt like resqueing that gal in the bell tower ) , Deus Ex ( din toate punctele de vedere si pt ca a avut un gust excelent per total ), Thief ( cred ca toate 3 pentru ca era smooth operator
) , seria Half Life ( daca aveti timp sa studiati toate "porcariile" cu quantum entanglement & stuff ) , Fahrenheit ( mind blower la nivel psihic ) , F.E.A.R. ( Hitchcock meets Jerry Bruckheimer and they both add with Quentin a bit
) si or mai fi dar nu imi vin in cap acu 

I smoke too much , i know
Ajungea si unul
. Hai ca fac si eu o nominalizare subiectiva rau, datorita filozofiei din spate: Planescape Torment. E un mindblower daca si dupa atatia ani ma trezesc ca ma mai gandesc la unele din ideiile de acolo... dar eu ma gandesc si la o gramada de timpenii 
Overshade, fantastic jocul ala.

Overshade, fantastic jocul ala.
Dum zomfies...
Ca sa fiu obiectiv nush daca se va putea trage vreo concluzie despre care e cel mai inteligent joc, ficare va avea parerea lui pana cand va aparea acel geniu de joc care va place si jucatorului "de o cafea " sa spun asa si celui hardcore , gurmand sau cum vreti voi sa ii ziceti .
P.S. : Trickster ma man , mai puteam sa adaug o gramada , incluzand RPG-uri ( si aici ma gandesc in special la Black Isle si Bioware ) da astea sunt " sufletiste "
P.S. : Trickster ma man , mai puteam sa adaug o gramada , incluzand RPG-uri ( si aici ma gandesc in special la Black Isle si Bioware ) da astea sunt " sufletiste "

Citeam eu replyurile din topicul ăsta, pe la început eram de acord cu Deus Ex... apoi cu Fallout... dar când am ajuns la Planescape Torment... mi-am amintit că acesta a fost cu siguranţă cel mai deştept joc pe care l-am jucat în viaţa mea...
1. Ce joc poate fi mai deştept decât jocul în care poţi deveni dependent de clădirea numită "Bordelul satisfacerii plăcerilor intelectuale"?
2. Ce joc poate fi mai deştept decât jocul cu cele mai multe linii de dialog existente într-un joc făcut vreodată?
3. Ce joc poate fi mai deştept decât jocul în care iei rolul unui nemuritor amnezic, iar scopul tău e recăpătarea amintirilor şi redobândirea mortalităţii?
4. Ce joc poate fi mai deştept decât jocul în care trebuie să te confrunţi în vis cu personalităţile tale din trecut şi să le învingi folosind slăbiciunile deduse din tipurile de personalitate?
5. Ce joc poate fi mai deştept decât jocul în care trebuie să rezolvi un puzzle realizat în jurul unui dodecahedron?
Dacă îmi răspunde cineva la toate cele 5 întrebări de mai sus voi fi de acord că Planescape Torment nu este cel mai deştept joc făcut vreodată... şi voi reveni cu alte 5 întrebări.
L-am terminat doar de două ori, singurul motiv pentru care nu l-am terminat de 100 ca pe Diablo 2 e faptul că nu poţi trece prin el fără să te abţii să citeşti toate dialogurile şi după cum am scris mai sus: "Ce joc poate fi mai deştept decât jocul cu cele mai multe linii de dialog existente într-un joc făcut vreodată?"
1. Ce joc poate fi mai deştept decât jocul în care poţi deveni dependent de clădirea numită "Bordelul satisfacerii plăcerilor intelectuale"?
2. Ce joc poate fi mai deştept decât jocul cu cele mai multe linii de dialog existente într-un joc făcut vreodată?
3. Ce joc poate fi mai deştept decât jocul în care iei rolul unui nemuritor amnezic, iar scopul tău e recăpătarea amintirilor şi redobândirea mortalităţii?
4. Ce joc poate fi mai deştept decât jocul în care trebuie să te confrunţi în vis cu personalităţile tale din trecut şi să le învingi folosind slăbiciunile deduse din tipurile de personalitate?
5. Ce joc poate fi mai deştept decât jocul în care trebuie să rezolvi un puzzle realizat în jurul unui dodecahedron?
Dacă îmi răspunde cineva la toate cele 5 întrebări de mai sus voi fi de acord că Planescape Torment nu este cel mai deştept joc făcut vreodată... şi voi reveni cu alte 5 întrebări.

Sanguine, ma faci sa vreau sa-l joc iar
)

O sa te blestem pana la sfarsitul zilelor pentru link-ul asta. Deocamdata lvl 8 de tortura (dupa ce am cooptat si un prieten - inca o victima0vershade wrote:Un joc greu este ăsta

Dum zomfies...
Pai ma gandesc la Sanitarium :
1-Pentru ca erau copii mici de salvat si nici un bordel
2-Vorba multa dulce nu aduce
3-Pentru ca nu aflai decat la sfarsit ca totu se petrecea in capul tau in timp ce erai in coma
4-Te confruntai cu bucati ale constiintei tale
5-Asta e intrebare capcana , ce nieazau e un dodecahedron !?
P.S.: nu spun ca Sanitaium e mai destept decat Torment pentru ca nu l-am jucat pe acesta
1-Pentru ca erau copii mici de salvat si nici un bordel

2-Vorba multa dulce nu aduce
3-Pentru ca nu aflai decat la sfarsit ca totu se petrecea in capul tau in timp ce erai in coma
4-Te confruntai cu bucati ale constiintei tale
5-Asta e intrebare capcana , ce nieazau e un dodecahedron !?
P.S.: nu spun ca Sanitaium e mai destept decat Torment pentru ca nu l-am jucat pe acesta

Pentru mine cel mai destept joc este Warcraft 3, am vazut la combinatii si la vraji cum nu am vazut nici la Starcraft. Chestia este ca calculatorul se adapteaza, la custom zic, spre ex: daca sunt undead si am frostwyrm, va veni cu multi raiders ca sa le prinda cu plasa, daca sunt human va veni cu taureni, daca sunt elf va veni cu shamani. Asta pe langa obisnuitii grunti si trolli.
Nu zic ca e cel mai destept joc, insa NWN (Neverwinter Nights) e unul dintre cele mai "destepte" jocuri din gama RPG-urilor.
Pe langa cele 2 addonuri si alte (multeeee) module oficiale si neoficiale, jocul se poate strabate in lung si in lat cu aproximativ toate tipurile de caractere ...
Si nici la fiecare caracter, povestea nu se aseamana de la o clasa la alta, deoarece in functie de aliniamentul personajului, npc-ii din jur au raspunsuri diferite pentru fiecare "drum" pe care l-ai ales.
Asa ca nu stiu daca are cele mai multe linii de dialog scrise vreodata, insa e unul dintre cele mai destepte jocuri pe care le-am jucat vreodata.
Pe mine nu prea ma pasionat jocul asa de mult (l-am terminat numa de vreo doua ori + ca am terminat si addonurile), insa fratele meu a inceput la o vreme sa ieie la rand toate clasele si sa le incerce plusurile si minusurile (si credeti-ma nu au putine)
Pe langa cele 2 addonuri si alte (multeeee) module oficiale si neoficiale, jocul se poate strabate in lung si in lat cu aproximativ toate tipurile de caractere ...
Si nici la fiecare caracter, povestea nu se aseamana de la o clasa la alta, deoarece in functie de aliniamentul personajului, npc-ii din jur au raspunsuri diferite pentru fiecare "drum" pe care l-ai ales.
Asa ca nu stiu daca are cele mai multe linii de dialog scrise vreodata, insa e unul dintre cele mai destepte jocuri pe care le-am jucat vreodata.
Pe mine nu prea ma pasionat jocul asa de mult (l-am terminat numa de vreo doua ori + ca am terminat si addonurile), insa fratele meu a inceput la o vreme sa ieie la rand toate clasele si sa le incerce plusurile si minusurile (si credeti-ma nu au putine)
cele mai inteligente jocuri fac majoritatea parte din genurile Quest/RTS/RPG/TBS.
pentru mine cel mai inteligent joc terminat a fost Sanitarium. absolut genial. niste puzzle-uri de incremenesti
pentru mine cel mai inteligent joc terminat a fost Sanitarium. absolut genial. niste puzzle-uri de incremenesti
Last edited by LeSharK on Thu Jan 19, 2006 5:41 pm, edited 1 time in total.
god save the queen 'cos tourists are money!
- unknown_humanoid
Deus Ex destept??? LOL!Trickster wrote:Eu n-as sari sa atac atat de repede Deus Ex... are in spate o poveste cyberpunk destul de buna, si pe scara FPS-urilor e totusi destept
In primul rand ca intrebarea nu e clara. Poate fi interpretata: Joc facut cu desteptaciune? Sau care iti pune capul la contributie??
Ce ziceti de SIMCITY 4? de ex... sau jocuri inteligente mai vechi cum ar fi COLORS sau SHOKOBAN. De astea ati auzit?
...AND PEOPLE SAY SEQUELS ARE NEVER AS GOOD AS THE ORIGINAL!
Ei hai las, ca-i destul de destept pt. un FPS. Si bineinteles ca ideea topic-ului e sa spuneti jocuri care v-au pus capul la contributie... doar suntem gameri. Cea ce ma face sa ma intreb de ce-s pomenite jocuri gen Gothic sau Warcraft 3... nu ma intereseaza jocul vostru preferat, sau cat de desteapt vi s-a parut faptul ca AI-ul e scriptat sa te atace cu un anumit set de unitati in functie de rasa (care eu zic ca e totusi un minus, nu plus
), ci jocuri care chiar v-au facut sa meditati la cate o idee, sa va dati cate o palma cand va dati seama de poveste, sau sa nu puteti dormi incercand sa rezolvati un puzzle. Si sa va intrebati dupa aia cum de nu v-ati dat seama mai repede.
Si btw, oricat de interesant ar fi SimCity, de la o vreme il joci mecanic si devine repetitiv.

Si btw, oricat de interesant ar fi SimCity, de la o vreme il joci mecanic si devine repetitiv.
Last edited by Trickster on Thu Jan 19, 2006 1:44 pm, edited 1 time in total.
Dum zomfies...
- MAXKOOL999
Pentru poveste : MAFIA
Pentru replici, dialog, personaj : Max Payne
Pentru imersivitate : Half Life 2 (poate multora nu le-a placut, dar pe mine m-a fascinat universul, sentimentul k totul e pierdut...)
EDIT : ok Trickster, MAX PAYNE!
Pentru replici, dialog, personaj : Max Payne
Pentru imersivitate : Half Life 2 (poate multora nu le-a placut, dar pe mine m-a fascinat universul, sentimentul k totul e pierdut...)
EDIT : ok Trickster, MAX PAYNE!
Last edited by Cozoroc on Thu Jan 19, 2006 2:51 pm, edited 1 time in total.
"There are more pleasant things to do than beat up people."
Muhammad Ali
Muhammad Ali
Planescape Torment e jocul care m-a impresionat cel mai mult din punct de vedere al povestii, al ideilor din spatele ei si nu in ultimul rand al modului in care este pus in scena. Asadar il consider cel mai "destept" joc pe care l-am terminat.
Pentru cine isi mai aminteste: "What can change the nature of a man?"
Pentru cine isi mai aminteste: "What can change the nature of a man?"

"All you have to decide is what to do with the time that is given to you."
Retired
Pentru mine nu mai exista dubii in privinta asta din 2001, cand l-am terminat prima data. Daca n-ar fi sesiunea m-as mai apuca sa-l joc inca o data, ca tot nu prea am ce juca pana apare Heroes 5.
Dintre toate personajele, cel mai mult mi-a placut dacă'kon in special pentru profunzimea replicilor si a vocii actorului care l-a interpretat. Nu am intalnit o voce masculina care sa imi placa mai mult. Obisnuiam sa il selectez numai ca sa ii aud replicile.
Dintre toate personajele, cel mai mult mi-a placut dacă'kon in special pentru profunzimea replicilor si a vocii actorului care l-a interpretat. Nu am intalnit o voce masculina care sa imi placa mai mult. Obisnuiam sa il selectez numai ca sa ii aud replicile.
dacă'kon wrote:My past is not known to you. It is not my will that you should know it.
Know that I bear the scars of one who has travelled the Planes. Know that I have never rested long in any one place. Know that I bear the weight of one who has travelled far to be in this place.
Know that I am a Githzerai. Know that I am of the people of Zerthimon.
It was Zerthimon who knew the Githzerai before we knew ourselves. He knew what had to be done to free us. From his knowing, came action. From his knowing, freedom was born. The Githzerai ceased to be slaves and became a people.
Know that I follow the Unbroken Circle of Zerthimon. His words are known to me. His heart is known to me.
All that remains is that I know myself.
Last edited by Earendil on Sat Jan 21, 2006 3:18 pm, edited 1 time in total.

Retired
-
Ce-l face pe San Andreas sa fie asa impresionant pentru tine, ca sunt curios?Nimeritoru wrote:Mai , pe mine m-a impresionat cel mai mult San Andreas.
Dar la vremea cand nu le aveam asa la calculator , Max paine era uimitor

Retired
-
Eu votez pentru Seria Thief si pentru System Shock 2
Daca iti lasi destul timp sa te imersezi in universurile acestor jocuri, ramai masca.
Thief The Dark Project a fost unul din primele joace jucate de mine cand mi-am luat primul state-of-the-art PC in 1999 (PIII Katmai 450 MHz pe placa cu Intel 440BX, video Creative GraphicsBlaster Riva TNT (1, evident), 128 MB RAM, 8 GB de HDD). Celalalt era Half-Life. Unde in H-L imi placea sa impusc, sa merg, sa mai aflu din poveste, sa citesc mesajele de genul "Die Freeman" lasate de marines pe langa tripmines, sincer Thief era socant de mult mai bun. Poveste, filmulete, voice-acting. Avea actiune, groaza (si inca cum), grafica, etc...
Dar cine leaga povestile celor 3 jocuri din serie ramane cu adevarat uimit de cat de complexa si superba e povestea si de cat de multe detalii sunt in jocurile astea...
System Shock 2 este si ramane GENIAL. Shodan + The Many, combinatia letala. Cel mai bun villain (bad-guy) din cam toate joacele intalnite de minte (cred). Superba atmosfera, ma simteam eu singur, trist, infrigurat cand jucam jocul ala (noaptea of course)...SUPERB, nothing like it.
Le-am pus pe toate pentru ca sunt o dovada a talentului celor de la Looking Glass Studios, unici si imposibil de copiat. None like them.
La System Shock 2 au lucrat INTENS si baietii de la Irrational Games si abia astept sa vad ce scot din BioShock un continuator moral al lui System Shock 2 (cel mai bun RPG-FPS-ADVENTURE (ca avea si puzzle-uri, mistere, etc) jucat de mine pana acum).
Daca iti lasi destul timp sa te imersezi in universurile acestor jocuri, ramai masca.
Thief The Dark Project a fost unul din primele joace jucate de mine cand mi-am luat primul state-of-the-art PC in 1999 (PIII Katmai 450 MHz pe placa cu Intel 440BX, video Creative GraphicsBlaster Riva TNT (1, evident), 128 MB RAM, 8 GB de HDD). Celalalt era Half-Life. Unde in H-L imi placea sa impusc, sa merg, sa mai aflu din poveste, sa citesc mesajele de genul "Die Freeman" lasate de marines pe langa tripmines, sincer Thief era socant de mult mai bun. Poveste, filmulete, voice-acting. Avea actiune, groaza (si inca cum), grafica, etc...
Dar cine leaga povestile celor 3 jocuri din serie ramane cu adevarat uimit de cat de complexa si superba e povestea si de cat de multe detalii sunt in jocurile astea...
System Shock 2 este si ramane GENIAL. Shodan + The Many, combinatia letala. Cel mai bun villain (bad-guy) din cam toate joacele intalnite de minte (cred). Superba atmosfera, ma simteam eu singur, trist, infrigurat cand jucam jocul ala (noaptea of course)...SUPERB, nothing like it.
Le-am pus pe toate pentru ca sunt o dovada a talentului celor de la Looking Glass Studios, unici si imposibil de copiat. None like them.
La System Shock 2 au lucrat INTENS si baietii de la Irrational Games si abia astept sa vad ce scot din BioShock un continuator moral al lui System Shock 2 (cel mai bun RPG-FPS-ADVENTURE (ca avea si puzzle-uri, mistere, etc) jucat de mine pana acum).
Zombies = the communist product of tampering with science and opposing democracy
- unknown_humanoid
Grozav! Unii se laudă că au ajuns pe la nivelul 18, eu nu mi-am bătut capulTrickster wrote:
O sa te blestem pana la sfarsitul zilelor pentru link-ul asta. Deocamdata lvl 8 de tortura (dupa ce am cooptat si un prieten - inca o victima0vershade wrote:Un joc greu este ăsta)

Throw the rules out the window, odds are you'll go that way too.
- Partal Gabriel