Nu recomand !
Moderator: Moderatori
Nu recomand !
Ideea o aveam de multa vreme, si acum am dat peste acest >>topic<< si m-am gandit ca este momentul sa avem si un astfel de topic.
Dar, ptr a putea sa oferim informatii cat mai viabile, v-as ruga sa evitati orice urma de subiectivism, sa fiti cat se poate de obiectivi, iar nominalizarile sa se bazeze doar si numai pe experiente personale ! De asemenea va rog sa descrieti cu lux de amanunte problemele avute cu aceea componenta si bineinteles ce ati incercat sa faceti ptr a gasi o rezolvare ! Va rog sa va abtineti de la ce ati citit in reviste sau alte forumuri, sunt admise doar si numai experientele personale.
Sa speram ca vom putea ajuta prin acest topic si pe altii sa nu pateasca ce am patit noi. Daca tot exista atatea topicuri cu recomandari, poate ca si acesta isi va gasi folosul.
Am sa incep cu ce am spus si in acel topic de mai sus, dar am sa descriu mai pe larg problemele aparute ...
Deci prima in linie ...
ASUS K8N-E (delux)
- o placa de baza in principiu ok, dar cu mari probleme in ce priveste compatibilitatea cu memoriile, in ciuda montarii acestora in ordinea recomandata de catre Asus atat in manual cat si pe website ! Am testat 6 tipuri de memorii ( Kingmax, Sycron, Elixir, PQI, A-DATA, V-DATA) cu toate am avut mari probleme de stabilitate. In mare parte mergeau doar DDR333 cu greu DDR400 si nu foarte stabil. Pana la urama cu KINGMAX si A-DATA am reusit sa stabilizez placa. Nu am mai avut probleme mari in ce priveste stabilitatea sistemului in aplicatii usuale dar ...
... cireasa de pe tort a fost ATI RADEON X1600XT PCX, durere, se bloca aproape in orice aplicatie 3D aleator fara vreo logica anume la intervale diferite de timp.
Ce am incercat:
- update de BIOS la versiunea 1006, placa a venit cu 1005. - failed
- reinstalari de SO - failed
- driveri veniti pe cd atat la placa video cat si la placa de baza, precum si ultimi driveri de pe internet, driveri OMEGA - faild
- setari din BIOS (foarte sarace la acest capitol) - failed
- surse ATX 400W, E-ATX 2 la numar, 450W, 480W - failed
- temperaturi verificate si monitorizate cu atentie, acestea nu au depasit limita normala
Toata treaba asta a durat 3 zile, si va rog sa ma credeti ca am facut orice este omeneste posibil sa pun sistemul pe linia de plutire ... am esuat. Restul componentelor functioau impecabil pe alta placi de baza ( ASROCK, Gigabyte) doar pe acest ASUS nu am reusit sa le rezolv.
Placa a fost stornata intre timp, personal nu recomand aceasta placa de baza, decat celor cu nervii tari sau maniaci Asus ...
Dar, ptr a putea sa oferim informatii cat mai viabile, v-as ruga sa evitati orice urma de subiectivism, sa fiti cat se poate de obiectivi, iar nominalizarile sa se bazeze doar si numai pe experiente personale ! De asemenea va rog sa descrieti cu lux de amanunte problemele avute cu aceea componenta si bineinteles ce ati incercat sa faceti ptr a gasi o rezolvare ! Va rog sa va abtineti de la ce ati citit in reviste sau alte forumuri, sunt admise doar si numai experientele personale.
Sa speram ca vom putea ajuta prin acest topic si pe altii sa nu pateasca ce am patit noi. Daca tot exista atatea topicuri cu recomandari, poate ca si acesta isi va gasi folosul.
Am sa incep cu ce am spus si in acel topic de mai sus, dar am sa descriu mai pe larg problemele aparute ...
Deci prima in linie ...
ASUS K8N-E (delux)
- o placa de baza in principiu ok, dar cu mari probleme in ce priveste compatibilitatea cu memoriile, in ciuda montarii acestora in ordinea recomandata de catre Asus atat in manual cat si pe website ! Am testat 6 tipuri de memorii ( Kingmax, Sycron, Elixir, PQI, A-DATA, V-DATA) cu toate am avut mari probleme de stabilitate. In mare parte mergeau doar DDR333 cu greu DDR400 si nu foarte stabil. Pana la urama cu KINGMAX si A-DATA am reusit sa stabilizez placa. Nu am mai avut probleme mari in ce priveste stabilitatea sistemului in aplicatii usuale dar ...
... cireasa de pe tort a fost ATI RADEON X1600XT PCX, durere, se bloca aproape in orice aplicatie 3D aleator fara vreo logica anume la intervale diferite de timp.
Ce am incercat:
- update de BIOS la versiunea 1006, placa a venit cu 1005. - failed
- reinstalari de SO - failed
- driveri veniti pe cd atat la placa video cat si la placa de baza, precum si ultimi driveri de pe internet, driveri OMEGA - faild
- setari din BIOS (foarte sarace la acest capitol) - failed
- surse ATX 400W, E-ATX 2 la numar, 450W, 480W - failed
- temperaturi verificate si monitorizate cu atentie, acestea nu au depasit limita normala
Toata treaba asta a durat 3 zile, si va rog sa ma credeti ca am facut orice este omeneste posibil sa pun sistemul pe linia de plutire ... am esuat. Restul componentelor functioau impecabil pe alta placi de baza ( ASROCK, Gigabyte) doar pe acest ASUS nu am reusit sa le rezolv.
Placa a fost stornata intre timp, personal nu recomand aceasta placa de baza, decat celor cu nervii tari sau maniaci Asus ...
Last edited by ice01 on Sat Apr 08, 2006 10:12 am, edited 4 times in total.
Sincer am instala si eu o asemenea placa acum vreo 2 luni pe un sistem(care l-am conceput pt un prieten) si nu am avut absolut nici o problema. Totul a mers struna, chiar si un mic OC.
Memorie am folosit un dim de 512 Kingmax, iar placa video un 6600 de la Palit(ca doar asta aveau la mag respectiv).
Eu zic ca ai nimerit tu o placa defecta, sau un lot cu probleme.
Memorie am folosit un dim de 512 Kingmax, iar placa video un 6600 de la Palit(ca doar asta aveau la mag respectiv).
Eu zic ca ai nimerit tu o placa defecta, sau un lot cu probleme.
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
ASUS A8N SLI + MAXTOR SATA 250GB 16mb buffer
nu vrea de nici o culoare NCQ. cu ncq enabled windowsu ingheata la boot.
raspunsul celor de la maxtor/nvidia: alt controller sata,alt mb, alt hdd, update bios. pana acum ver 1014 nu a adus nici o imbunatatire.
raspunsul celor de la maxtor/nvidia: alt controller sata,alt mb, alt hdd, update bios. pana acum ver 1014 nu a adus nici o imbunatatire.
Do Good by stealth, and blush to find it Fame.
Intre cele 2 povesti apar si diferentele 
Prima ar fi legata de memoria RAM, eu am folosit modelele TSOP de la kingmax, si am zis ca pana la urma a mers cu acele memorii.
A doua este legata de placa video, am spus destul de clar cu ce placa video am avut probleme, este vorba de ATI nu nVidia. Am descris doar o problema si o combinatie care nu merge, posibil ca si altii ca si mine sa fi avut de gand sa isi ia aceste componente in combinatia descrisa mai sus, eu nu am facut decat sa ii avertizez. Si dupa cum ai vazut, nu sunt singurul care s-a plans de aceleasi probleme cu placa de baza pusa in discutie !
P.S. Fara nici o urma de subiectivism, in ultima vreme am observat o scadere drastica in ce priveste calitatea produselor ASUS in special in sectorul buget, dar se pare ca nu numai ...

Prima ar fi legata de memoria RAM, eu am folosit modelele TSOP de la kingmax, si am zis ca pana la urma a mers cu acele memorii.
A doua este legata de placa video, am spus destul de clar cu ce placa video am avut probleme, este vorba de ATI nu nVidia. Am descris doar o problema si o combinatie care nu merge, posibil ca si altii ca si mine sa fi avut de gand sa isi ia aceste componente in combinatia descrisa mai sus, eu nu am facut decat sa ii avertizez. Si dupa cum ai vazut, nu sunt singurul care s-a plans de aceleasi probleme cu placa de baza pusa in discutie !
P.S. Fara nici o urma de subiectivism, in ultima vreme am observat o scadere drastica in ce priveste calitatea produselor ASUS in special in sectorul buget, dar se pare ca nu numai ...
Sa stii ca acest lucru poate fi observat cam la totti producatorii, pana si DFi a scos niste placi ieftine si proste...ice01 wrote: P.S. Fara nici o urma de subiectivism, in ultima vreme am observat o scadere drastica in ce priveste calitatea produselor ASUS in special in sectorul buget, dar se pare ca nu numai ...

dap, exact aceeasi problema o are un prieten de-al meu cu A8NE cu memoriile mele si cu geil-urile lui, merg doar pe 333 cu oc merg la 400.
Last edited by Me_high on Sat Apr 08, 2006 10:50 am, edited 1 time in total.

My Pc is faster than a Porsche
Novi exagerezi putin, si ptr ca te cunosc nu voi lua ca si un afront spusele tale, ori nu observati ori mai trebuie sa spun odata: VGA ATI X1600XT, amicul tau are nVidia, iar nVidia se impaca cam cu orice, oricum o placa de baza buna merge cu orice, la fel cum a mers si Asrock sau Gigabyte pe care am testat componentele in paralel, iar legat de memorii, se pare ca tot mai multa lume confirma ceea ce am spus eu mai sus ! Nu mai pun ca am inca doi amici care au experimentat probleme similare, unul deja renuntand la placa de baza la fel cum am facut si eu.novi wrote:ASUS K8N-E (delux) are un coleg si ii merge brici de cateva saptamani!Nu are nici o problema!Depinde pe mana cui dai placa de baza!:P
Topicul asta nu este ptr a ne spune patimile, ci ptr a ii ajuta si atentiona pe altii, sper ca rostul lui a fost si este inteles !
Legat tot de aceasta placa de baza, mai am de spus, ca la o.c. este dezastru, dupa ce am renuntat sa ma chinui cu placa video, am incercat sa vad cum sta la o.c. ca tot nu aveam ce face cu ea in rest, am reusit relativ usor 2400MHz, insa nu stabil. Procesorul care il am cu racire stoc a urcat pe MSI lejer si stabil la 2500MHz fara voltmod. Aici si la 2350Mhz in prime imi dadea erori dupa vreo 20 de minute.
Alta chestie care nu mi-a placut, este lipsa de setari in BIOS a frecventelor dupa dorinta inimi. Comparativ cu placile ptr Intel, placile astea 754 sunt saracie lucie. Nu ai mai nimic, in afara de FSB si latente ... si alea cam din topor. Ptr amatori AI-ului, pot spune ca este de evitat 100%, blocheaza sistemul in draci.
Ca si o concluzie, tin sa precizez, ca aici nu vorbesc de toata gama ASUS, vorbesc doar si numai un model, adica cel in cauza (ASUS K8N-E (delux)), asta ptr a nu se crede cumva ca vorbesc de toata gama Asus ! Din punctul meu de vedere, in aceasi bani gasesti placi in segmentul concurent care ofera mai mult si mai ... stabil.
Voi reveni cu o parere obiectiva legata si de Gigabyte GA-K8NE, cea care ii va lua locul placi de la Asus in cateva zile !
Am K8N4-E pe sistemul secundar (da, ştiu că e cu nF4-4x faţă de nF3 250 pe K8N-E) şi am avut o singură problemă cu ea, rezolvată cu ajutorul unui simplu update de BIOS, respectiv blocări aleatoare indiferent de aplicaţie sau timp de rulare. După update nu mai am nici o problemă cu ea, funcţionează perfect. Memoriile sunt 2x512MB DDR400 GeIL UltraX care rulează bine-mersi la 400MHz cu 2-2-2-5 1T.
E adevărat, nu toate modelele ASUS sunt performante sau stabile în anumite combinaţii, dar asta se poate spune despre cam toţi producătorii (zicea cineva mai sus de mult-lăudatele DFI, care pe mine nu mă impresionează cu absolut nimic ... şi mai sunt şi alţii).
revenind la oile noastre, ASUS are totuşi câteva modele destul de reuşite care nu creează probleme (prea mari
) indiferent de combinaţia memorie/video folosită. Un exemplu ar fi A8N SLI Premium sau A8N32 SLI, deşi fac parte din segmentul high-end pe 939. Pe mainstream 754 ar fi K8V, destul de reuşită.
E adevărat, nu toate modelele ASUS sunt performante sau stabile în anumite combinaţii, dar asta se poate spune despre cam toţi producătorii (zicea cineva mai sus de mult-lăudatele DFI, care pe mine nu mă impresionează cu absolut nimic ... şi mai sunt şi alţii).
revenind la oile noastre, ASUS are totuşi câteva modele destul de reuşite care nu creează probleme (prea mari

Cu cât înveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii
Albert Einstein
Better to fight for something than live for nothing
US General Patton
Albert Einstein
US General Patton
Nu recomand coolerul Akasa Evo 120, asta daca aveti o placa de baza DFI nF4 UT D. Din cauza acestui cooler, modulul de sunet on board Karajan nu poate fi montat pe placa iar modulul de memorie aflat cel mai aproape de procesor, intra foarte greu in slot din cauza ca se loveste de unul dintre heat pipe`urile coolerului. Cu alte cuvinte, Akasa Evo nu se pupa de nicio culoare cu DFI`ul.
In schimb despre prformantele coolerului am doar cuvinte de lauda, cu procesroul OC la 2700 cu 1.5V am 32 in idle si 40 de grade in full iar la cele 1000 de ture e silent. Cheers.
In schimb despre prformantele coolerului am doar cuvinte de lauda, cu procesroul OC la 2700 cu 1.5V am 32 in idle si 40 de grade in full iar la cele 1000 de ture e silent. Cheers.
Coza - multumiri, exact asta imi si doream sa vad in topicul asta, nu polemici legate de un produs sau altul. Uite Coza a spus o chestie utila si care este demna de luat in seama in momentul achizitiei unui asemenea cooler combinat cu acel model de la DFI ! Cine va fi atent la acest topic nu va cheltui inutil, asta era si rolul acestui topic ...
Si nu stiu cat mai conteaza sau daca mai conteaza asa ceva, dar totusi ... nu recomand unitatile FDD NEC (alea made in taiwan, posibil altele sa mearga) ! Ptr a putea vedea mergand un asemenea fdd aveti nevoie de cablu de fdd modelul ala vechi, cu 4 fire intoarse ... care il mai gasiti doar prin sistemele antice. Cu ce cabluri de fdd gasiti acum, nu o sa reusiti sa faceti nimic, va recunoaste FDD-ul insa nu va citi nimic de pe el in windows ! Patit cu 4 bucati, si mi-a luat vreo jumatate de ora pana mi-a trecut asta prin cap, si norocul face ca mai am o plasa de astfel de cabluri de pe vremea lu'bunica.
Si nu stiu cat mai conteaza sau daca mai conteaza asa ceva, dar totusi ... nu recomand unitatile FDD NEC (alea made in taiwan, posibil altele sa mearga) ! Ptr a putea vedea mergand un asemenea fdd aveti nevoie de cablu de fdd modelul ala vechi, cu 4 fire intoarse ... care il mai gasiti doar prin sistemele antice. Cu ce cabluri de fdd gasiti acum, nu o sa reusiti sa faceti nimic, va recunoaste FDD-ul insa nu va citi nimic de pe el in windows ! Patit cu 4 bucati, si mi-a luat vreo jumatate de ora pana mi-a trecut asta prin cap, si norocul face ca mai am o plasa de astfel de cabluri de pe vremea lu'bunica.
Am avut si eu o problema cand aveam RAID 0 pe GIGABYTE K8NS 939 (NF3 Ultra)!Dupa un update de BIOS nu imi mai vedea matricea RAID de nici o culoare!(Dupa update de BIOS s-a dat automat CLEAR CMOS)!Am pierdut toate datele atunci si am luat-o de la zero cu HDD-urile!Am reinstalat RAID 0 din nou pe acel gigabyte si am stat cu frica 2 sapt (pana mi-am luat ABIT-ul) sa nu mai dau CLEAR CMOS!In schimb cand am trecut de pe Gigabyte pe ABIT AN8 Ultra (cu aceleasi HDD-uri) a mers RAID-ul din prima!
PS:Daca folositi RAID 0 nu va recomand Gigabyte!
PS:Daca folositi RAID 0 nu va recomand Gigabyte!
novi - vina in cazul tau nu este a placi de baza, ci mai degraba a chipsetului, nF3 era jalnic la contorolerul s-ata, si suportul era aiurea, pana si pe siteul nVidia se recomanda a nu se instala driveri de la nVidia ci a se lasa cei default de windows. ABIT-ul este nF4, aici s-a mai lucrat si intradevar este mai bine, dar ... parerea ta este demna de luat in seama, prin ce ai spus tu, probabil ca altcineva se va socoti avertizat si macar nu risca sa pateasca ce ai patit tu. Well done ! 

Aaaa si mi-am mai adus aminte de o problema (acum 2 sapt)!Am pus ultimul BIOS pentru AN8 Ultra si cand dadeam din WIN Shut Down sau restart se inchidea frumos totul dar calculatorul (ventilatoarele si toate cele din carcasa ramaneau aprinse) iar in cazul restartului imaginea ramanea neagra!Problema s-a rezolvat dupa ce am mai citit cate ceva pe net si am aflat ca in cazul celor care folosesc RAID 0 acestia trebuie sa aiba ultimele drivere RAID de pe siteul oficial ABIT!Dupa ce am facut update de Drivere RAID (SATA) problema a disparut si totul merge perfect!
PS:Asta e o problema mai mult SOFTWARE!:-k
PS:Asta e o problema mai mult SOFTWARE!:-k
Mi s-a intampalt si mie chestia asta de doua sau trei ori cu Seagate-ul meu 7200.9 SATA 2 NCQ enable in WIN!La mine s-a rezolvat astfel!Am intrat in BIOS si am dat Enable la RAID (meniul RAID din BIOS) si dupa aceea am dat Enable la SATA 2 Primary Master RAID hdd-ul fiind singur si pus pe portul SATA 1 din cele 4 porturi disponibile pe placa de baza (nu am RAID)!De atunci nu mi s-a mai intamplat sa se opreasca la bootare (cand incarca WIN-ul la liniute) si merge totul super cu NCQ Enable in WIN!Placa de baza este ABIT AN8 Ultra!Poate se rezolva si la tine!myx4ever wrote:ASUS A8N SLI + MAXTOR SATA 250GB 16mb buffer
PS:Vezi ca noua serie MAXTOR SATA 2 cu NCQ nu se pupa deloc cu placile de baza nForce 4/Ultra!Trebuie update de Firmware la HDD!Ce model ai tu?:-k
Personal nu prea am avut probleme de incompatibilitati pe sistemul meu, cu o mica exceptie:
Cam mi-am luat Kit-ul Corsair VS PR si l-am pus pe A7V880 nu imi mergea de loc stabil, indiferente de frecventa, latente sau voltaj. Solutia a fost destul de ciudata: pur si simplu am schimbat intre ele dimurile.
PS. aaa...si nu va luati Fortissimo.
Cam mi-am luat Kit-ul Corsair VS PR si l-am pus pe A7V880 nu imi mergea de loc stabil, indiferente de frecventa, latente sau voltaj. Solutia a fost destul de ciudata: pur si simplu am schimbat intre ele dimurile.
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
PS. aaa...si nu va luati Fortissimo.
K8NE
GA K8NE Gigabyte, a crapat dupa 6 zile si am primit alta in loc dupa alte 6 zile, cea noua s-a comportat excelent, overcloking similar cu NF3.
Si am turat-ocu A64, S64 , RAM Kingmax si PQI, pe o placa video ATI X550XT.
Deci o placa de baza merge sau nu!
Si am turat-ocu A64, S64 , RAM Kingmax si PQI, pe o placa video ATI X550XT.
Deci o placa de baza merge sau nu!
Nu recomand Sapphire seria 9600 in combinatie cu Gigabyte K8M800. Incompatibilitate hardware. Numai eu stiu saracu in cite restarturi am tinut-o pina cand am facut rost de un 9250. Cu 9250 si 9550 de la GeCube mere brici.
Nu recomand HDD Maxtor MaxLine Pata 80 Gb 8 Mb Buffer. Cel mai prost HDD pe care l-am avut (bine ca acusi ii fac vant).
Kinda off-topic : As vrea sa aflu pareri despre Asus K8N (varianta simpla nu Deluxe). Mentionez ca nu ma intereseaza OC-ul vreau doar un 754 stabil si fara probleme (asta pina la urmatorul sistem). As dori ca placa asta de baza sa fie urmatoarea mea achizitie (nu-mi permit mai mult deocamdata).
Nu recomand HDD Maxtor MaxLine Pata 80 Gb 8 Mb Buffer. Cel mai prost HDD pe care l-am avut (bine ca acusi ii fac vant).
Kinda off-topic : As vrea sa aflu pareri despre Asus K8N (varianta simpla nu Deluxe). Mentionez ca nu ma intereseaza OC-ul vreau doar un 754 stabil si fara probleme (asta pina la urmatorul sistem). As dori ca placa asta de baza sa fie urmatoarea mea achizitie (nu-mi permit mai mult deocamdata).
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
K8N4-E (nF4-4x) e ceea ce cauţi, cu o singură menţiune: update de BIOS la 1006 (new CPU support) în caz că înfigi în ea Athlon64 cu nucleu Venice E6.Persian Prince wrote:...Kinda off-topic : As vrea sa aflu pareri despre Asus K8N (varianta simpla nu Deluxe). Mentionez ca nu ma intereseaza OC-ul vreau doar un 754 stabil si fara probleme ...
Albert Einstein
US General Patton
Albert Einstein
US General Patton
Revin cu ce nu mai recomand : Gigabyte GO-W1623A-RH (DVD-RW DL - stiu ca denumirile astea de la Gigabyte sint foarte complicate). Unitate optica mai lenesa ca asta n-am vazut. Vibreaza, scrie DVD-uri-le foarte incet si le mai si buseste. Cand citeste de pe un CD/DVD (no matter what) se gandeste aleator sa ia o pauza cand ii vine ei chef. Si stai si te intrebi de ce nu se termina de instalat programul ala/Windows-ul ala, de ce n-are chef unitate sa te lase sa-l instalezi azi de aia. Poate maine ... daca ai noroc.
Imi este tare dor de Asus-ul meu. Poate prind vreunul pe la SH.
Imi este tare dor de Asus-ul meu. Poate prind vreunul pe la SH.
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
Este aceasi Marie daoar ca una mai saraca, ii lipsesc cateva porturi s-ata si IEE1394, in rest este aceasi placa de baza cu varianta "Delux". Deci poti lua in considerare parerile de mai sus !Persian Prince wrote: Kinda off-topic : As vrea sa aflu pareri despre Asus K8N (varianta simpla nu Deluxe).
placa de baza din semnatura.
posibilitati 0 de oc si un bios de pe vremea lui Fred and Barney.
unde mai pui ca nu pupa absolut NICI UN radeon.
un lucru bun...e stabila dar tot nu o recomand.
mouse-uri genius ...am avut unul caruia i-a crapat scrolu dupa o sapt si intr-un an era gata.
Gf 6200 pe 64 bit.......complet waste of money.Un R9550 o rupe in 2.
posibilitati 0 de oc si un bios de pe vremea lui Fred and Barney.
unde mai pui ca nu pupa absolut NICI UN radeon.
un lucru bun...e stabila dar tot nu o recomand.
mouse-uri genius ...am avut unul caruia i-a crapat scrolu dupa o sapt si intr-un an era gata.
Gf 6200 pe 64 bit.......complet waste of money.Un R9550 o rupe in 2.
Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
Daca ar fi sa ma iau STICT dupa problemele intalnite si sa nu-mi pasa ca o sa-mi sara unii useri pe cat as scrie asa:
DVD writere NEC->sunt jeguri atat la citit cat si mai nou, la scris>am avut initial un 2500A, hyperlaudat insa care avea probleme mari la citirea mediilor chiar si usor zgariate, iar in plus nu reuseam decat cu mare noroc sa scriu dvdrws; cu greu am putut sa il schimb tot cu un NEC< 3540 de data asta; daca initial imi rata un dvd din 10, momentan nu mai pot scrie nimic (DVDs) deoarece imi rateaza 1 din 2 (ati citit bine, 50%!!!); cu citirea sta mai bine dar nu straluceste la acest capitol; imi pare rau de tot de banii dati degeaba pe prostiile astea de unitati (asta nou in total mi-a ratat 11Dvds din 30..si inca mai sunt din alea 30 inca 4 nescrise..probabil ca cifrele finale ar fi 13 la 30!);
Placa de baza Abit Ai-7/>si asta hyperlaudata insa pe buna dreptate..aproape>placa are 2 mari deficiente de constructie: ventilatorul de pe nb cedeaza repede si mosfetii se incalzesc excesiv (normal sa o faca dar se puteau monta radiatoare pe ei din fabrica);intr-un sistem ce acum 2 ani era destul de performant (aproape high end) temperaturi de 75 grade la mosfeti in jocuri precum FarCry nu erau prea placute; adevarat, nici ventilatia in carcasa nu era optima dar oricum placile nu ar trebui facute sa mearga bine doar in situatii optime!
OK, acum posesorii de NEC pot sa dea cu pietre....
DVD writere NEC->sunt jeguri atat la citit cat si mai nou, la scris>am avut initial un 2500A, hyperlaudat insa care avea probleme mari la citirea mediilor chiar si usor zgariate, iar in plus nu reuseam decat cu mare noroc sa scriu dvdrws; cu greu am putut sa il schimb tot cu un NEC< 3540 de data asta; daca initial imi rata un dvd din 10, momentan nu mai pot scrie nimic (DVDs) deoarece imi rateaza 1 din 2 (ati citit bine, 50%!!!); cu citirea sta mai bine dar nu straluceste la acest capitol; imi pare rau de tot de banii dati degeaba pe prostiile astea de unitati (asta nou in total mi-a ratat 11Dvds din 30..si inca mai sunt din alea 30 inca 4 nescrise..probabil ca cifrele finale ar fi 13 la 30!);
Placa de baza Abit Ai-7/>si asta hyperlaudata insa pe buna dreptate..aproape>placa are 2 mari deficiente de constructie: ventilatorul de pe nb cedeaza repede si mosfetii se incalzesc excesiv (normal sa o faca dar se puteau monta radiatoare pe ei din fabrica);intr-un sistem ce acum 2 ani era destul de performant (aproape high end) temperaturi de 75 grade la mosfeti in jocuri precum FarCry nu erau prea placute; adevarat, nici ventilatia in carcasa nu era optima dar oricum placile nu ar trebui facute sa mearga bine doar in situatii optime!

OK, acum posesorii de NEC pot sa dea cu pietre....

Eu am modelul NEC ND 2500-A de 2 ani de zile si nu mi-a ratat nici un DVD pana acum.Cred ca ai nimerit unul cu probleme.Am uitat sa precizez un lucru este cumparat din Rotterdam,celalalt DVD LG 4163-B cumparat din Singapore nici el nu mi-a facut probleme.Placa de baza Asus K8N cu procesor Sempron 3100 si A64 3200 Newcastle,cu memorii Kingmax TinyBga 466 Mhz si placa Ati 9800Pro nu mi-a facut nici un fel de probleme. Placa de baza o are un prieten acum si nu are nici el probleme cu ea in urmatoarea configuratie A64 3200,9800 pro si memorii 2x256 TwinMos DDR 400.Probleme am cu zgomotul facut de ventilatorul de northbridge la placa de baza actuala MSI K8N NEO 4 Platinum care merge la 8000 rpm! Am incercat sa ii pun un Zalman NB 47 J dar nu incape de placa video slotul PCI-Expres este prea aproape de northbrige
Caut un Zalman fanmate 2 dar cand intreb la magazine de specialitate nu il gasesc,are cineva idee unde il pot gasi?

MSI K8N Neo 4 Platinum,Athlon 64 3500 Venice,Gecube X1650 Pro 256 Mb GDDR 3,Samsung 913 N, Seagate Sata 160 Gb+WD 250 Gb External+WD Scorpio 2,5" 80 Gb External,2x512 Kingmax TinyBGA pc 3700,Leadtek DV 2000,M-Audio Revolution 7.1,Altec Lansing 251,Antec NeoPower 480W,Antec 1080 AMG,NEC ND 2500A,LG 4163B
Am de 1 an si 6 luni deja ASUS K8N deluxe si nu am avut nici o singura problema cu ea.
Memorii am OCZ 2x 512 , placa video inno3d geforce 6600 simplu si sistemul a mers struna.
OC nu am incercat, aici trebuie sa avem incredere in ceea ce a spus ice01
Cand am luat-o era o placa demna de topul 754, nu pot sa credca a creat atatea probleme multor dintre voi
Eu zic ca e o placa buna dupa parerea mnea pe segmentul 754.
Memorii am OCZ 2x 512 , placa video inno3d geforce 6600 simplu si sistemul a mers struna.
OC nu am incercat, aici trebuie sa avem incredere in ceea ce a spus ice01
Cand am luat-o era o placa demna de topul 754, nu pot sa credca a creat atatea probleme multor dintre voi
Eu zic ca e o placa buna dupa parerea mnea pe segmentul 754.
On my signal,unleash hell !!!
- alexwinfast
Pot sa zic ca nu as dori nici celui mai aprig dusman o sursa noname...am trecut prin multe patanii pana sa imi vina mintea la cap si sa iau o sursa de calitate
Asus P5E3 Premium :: Intel Q9550@3.8Ghz :: 4GB Corsair TWIN3X
EVGA GeForce GTX 275 :: WD 640GB AAKS :: Antec Quatro 1KW
Thermaltake Kandalf :: Samsung 2253BW :: Logitech Z2300
Xbox One :: Xbox 360:: PS4 :: PS3 :: TV SONY Bravia 40HX800
EVGA GeForce GTX 275 :: WD 640GB AAKS :: Antec Quatro 1KW
Thermaltake Kandalf :: Samsung 2253BW :: Logitech Z2300
Xbox One :: Xbox 360:: PS4 :: PS3 :: TV SONY Bravia 40HX800
Acel 6100 integrat e cam la nivelul unui 6200TC, e acceptabil pentru un sistem office şi ceva joculeţe nu prea pretenţioase.psystem wrote:As dori si eu ceva pareri despre Asus K8N-VM. Cum e? Video-ul onboard e cave de capul lui? Nu sunt un gamer inrait, insa se poate juca ceva pe el?
Albert Einstein
US General Patton
Albert Einstein
US General Patton
5200 marks in 3DMARK2001SE, asta ne spune ca este peste un FX5200/64Bit, si cam cat un FX5200/128Bit de la un producator mai obscur.darkzone wrote:Acel 6100 integrat e cam la nivelul unui 6200TC, e acceptabil pentru un sistem office şi ceva joculeţe nu prea pretenţioase.psystem wrote:As dori si eu ceva pareri despre Asus K8N-VM. Cum e? Video-ul onboard e cave de capul lui? Nu sunt un gamer inrait, insa se poate juca ceva pe el?
Ce pot sa va spun este ca, ptr cineva care se multumeste cu 800/600 undeva pe la mediu detail ... e ok.
Si de recomandat va recomand Asrock K8NF4G-SATA2, cu vreo 2 mil, va alegeti cu o placa de baza cu stabilitate de fier, optiuni de o.c. decente, dotari bune ... Este best buy ca solutie buget, tot ce am pus pe ele a mers brici ... si spre deosebire de alte branduri cu greutate, pana si X1600XT-ul meu a mers brici din prima si fara mofturi

Nu recomand in schimb ca solutii cu VGA integrat de la FOXCONN 760GXK8MC-S, care au la baza chipsetul SIS760GX, si v-as sfatui sa va feriti cam de toate placile de baza care au acest chipset. Daca folosit grafica onboard o sa va iasa peri albi, in primul rand ca in ce priveste performanta in aplicatii 3D aceasta este aproape nula. In al doilea rand, sistemele intelepenesc aparent fara nici o explicatie logica. 6 bucati am avut, 6 bucati au fost la fel, in plus de asta la FOXconn mai apare o problema dezastru care iti mananca zilele. Gaurile date ptr suruburile de fixare a placi, sunt cu cativa milimetrii mai incolo decat standard-ul microATX, va spun sincer ca inebunesti pana reusesti sa o tragi cumva la gauri si sa ii pui macar 4 suruburi !

Deci in concluzie ... nu recomand !
Şi eu aş alege ASRock-ul cu ochii închişi.psystem wrote: ice01, zici ca e mai buna AsRock-ul decat Asus? Eu sunt in dubii in ceea ce priveste placa de baza, intre Asus K8N-VM si AsRock K8NF4G-SATA2.
Testul la 3DMARK2001SE l-ai facut pe AsRock?
PS: Eu pe placa mea actuala(un GeCube 9550GU(400/400)) scot cam 8800.