Agp2x - pl video agp8x - pl baza agp4x = help

Plăci video, acceleratoare 3d, acceleratoare grafice ... cum doriţi să le numiţi.

Moderator: Moderatori

Post Reply
PSS 214

Agp2x - pl video agp8x - pl baza agp4x = help

Post by PSS 214 »

aseara am jucat cu varul meu FIFA World Cup 2006 eu pe Calc cu tastatura si varul meu pe Televizor(setat in nView pe clone) cu un gamepad... am miscat putin de cablu si a iesit din mufa din placa video putin... cand am incercat sa o bag la loc a iesit placa video putin si nu mai avea semnal... si am dat restart la calculator. cand sa joc din nou am observat artefacte... am scos cablul si m-am uitat in setari si am observat ca se setase pe Agp2x faza e ca in bios nu mai exista setarea 4x... pur si simplu a disparut :sad1:
am schimbat driveri... resetat biosu de mii de ori.. bagat alt driver VIA pt pl de baza.. incercat cu riva tuner.. nimic
in windows(desktop) merge perfect.. dar in jocuri am artefacte...
am incercat pl video la cineva si merge perfect pe agp8x...
ce pot sa fac sa mearga pe agp4x ???
Pl baza: Shuttle Ak35GT2 Via KT333 Agp4x cu ultimu bios(2004)
Pl Video: Asus 6600 AGP 128mb
help..... :sad1:
PCgarage discount 1% folosind voucher-ul: NA7GGA77
PSS 214

Post by PSS 214 »

mda deci nu mai inteleg nimica... am luat alta pl video(FX5200) si a mers la agp4x
apoi am bagato pe a mea si tot 2x maxim...
pai la omu ala dc merge perfect la 8x ? chiar nu are logica [smilie=Nice-try.gif]
adica la el placa mea merge 8x si la mine decat 2x iar placa lui la mine merge 4x #-o
raphy

Post by raphy »

De unde ai aflat ca este vazuta cu AGP2x? Mai precis as vrea sa stiu calea pe care ai mers. Nu de alta, dar vreau sa stiu si yo cum este vazuta placa mea video. Multumesc anticipat si sorry pt k nu sunt prea 'on topic'.
ice01

Post by ice01 »

Un RST de BIOS poate da rezultate ...
PSS 214

Post by PSS 214 »

ice01 wrote:Un RST de BIOS poate da rezultate ...
la pl video ?? ca la placa de baza am pus si biosu vechi si degeaba...
daca la pl video... atunci de unde sa iau un bios pt Asus 6600 TD agp ? :sad1: aaa si cum se procedeaza..
pegas

Re: Agp2x - pl video agp8x - pl baza agp4x = help

Post by pegas »

PSS wrote:resetat biosu de mii de ori..
a incercat asta...

o placa agp 8x stie si 4x. pentru 8x are nevoie de 0.8V iar pentru 4x, de 1.5V.
agp 2x are nevoie de 3.3V.

posibil pe placa ta video s-a stricat convertorul de 1.5V si a ramas doar cel de 3.3V. De aceea la tine o vede 2X.

La coleg, o vede 8x, pentru ca nu s-a stricat etajul de 0.8V.

Tu vezi placa lui 4x pentru ca la el nu e stricat etajul de 1.5V.

Deh, alta data poate prinzi placa video cu un surub de carcasa...
la mijloc intre .asm si .c
PSS 214

Post by PSS 214 »

deci ce e de facut ??? :sad1:
pegas

Post by pegas »

teoretic se poate repara. dar practic... ar dura prea mult, ar fi complicat si nu prea merită. adica, probabil ca si tu o vei folosi in viitorul apropiat pe 8x... ca nu mai merge pe 4x e neplacut, dar nu critic...

e posibil sa nu am dreptate, dar m-am gindit logic la cele expuse de tine si la concluzia asta am ajuns...
ice01

Post by ice01 »

Cred ca este vremea sa te gandesti la o alta placa de baza ! Norocul tau este ca acum placile de baza sk A s-au ieftinit foarte mult, si gasesti placi de baza SH si sub 1 mil si mai bune decat ce ai tu. Nu stiu daca mai este ceva de facut cu placa aia a ta de baza ! Eu zic sa multumesti la Dumnezeu ca a scapat placa video, era mai scumpa de cel putin 3 ori decat o placa de baza noua. Sfatul meu este sa nu mai incerci nimic cu placa aia de baza, imi este teama sa nu pateasca ceva si placa video !
Bafta !
pegas

Post by pegas »

pai placa lui de baza nu are nimic. placa video a patit ceva.
ice01

Post by ice01 »

pegas wrote:pai placa lui de baza nu are nimic. placa video a patit ceva.
Eu am inteles altceva ...
PSS wrote: am incercat pl video la cineva si merge perfect pe agp8x...
PSS wrote: adica la el placa mea merge 8x si la mine decat 2x ...
...
pegas

Post by pegas »

pai da, dar si:
PSS wrote: adica la el placa mea merge 8x si la mine decat 2x iar placa lui la mine merge 4x #-o
ice01

Post by ice01 »

pegas wrote:pai da, dar si:
PSS wrote: adica la el placa mea merge 8x si la mine decat 2x iar placa lui la mine merge 4x #-o
Corect !
Si uite asa nu e nici tanda nu e nici manda, da astea doua nu mai merg impreuna de nici o culoare, si nu ca nu as mai fi vazut cazuri ...
Solutii ... numai ala cu coarne de le-a incurcat, le mai poate descurca ... Daca nici BIOS rst nici update de BIOS de placa de baza nu au ajutat, sincer nu vad ce ar mai ajuta in situatia de fata, dar clar este ca o alta placa de baza ar pune capat situatiei ...alta solutie daca omul zice ca le-a incercat pe toate nu prea vad, si nici cea cu update VGA BIOS, nu putem spune ca este una care ar da rezultate, ptr ca placa video nu pare a fi problema pana la urma ...
PSS 214

Post by PSS 214 »

ok... am aflat de ce nu merge... PEGAS ai dreptate.. AGP 4x e mort pe pl video :sad1: de maine caut o pl de baza cu Agp8x pana in 1.5mil sa vedem... de curiozitate cat ar costa reparatia pl video ?
Asrock K7NF2-RAID e buna de ceva ? merita ?

PS. multumesc mult Pegas pt ajutor si Ice01 pt sfat.
ice01

Post by ice01 »

PSS wrote: Asrock K7NF2-RAID e buna de ceva ? merita ?
Cumpara cu cea mai mare incredere, iti recomand din tot sufletul aceea placa de baza, foarte buna, compatibila si stabila ! Bafta !
pegas

Post by pegas »

PSS wrote: de curiozitate cat ar costa reparatia pl video ?
deh, asta nu mai stiu concret. eu ziceam de reparatie asa, in principiu. dar nu prea se baga nimeni ca e mult de treaba, cu migala, cu multe incercari... nu stiu exact cum sunt facute placile. adica, poate fi un circuit integrat care sa dea tensiunile astea (putin probabil). pot fi stabilizatoare de tensiune (mai probabil) separate, dar de valori deosebite, care nu se gasesc decat pe alte placi defecte. nu stiu precis cum sunt facute transformarile de tensiune pe o placa video...

eu iti zic sa nu iti faci griji, ca oricum, cine ia un 6600 (parca asta ai), sigur il pune pe un 8x.

dar stiu ca te roade.... asta e. zi mersi ca nu e mai grava problema.
PSS 214

Post by PSS 214 »

deci daca o pun pe 8x de acum incolo nu o sa mai aiba nimic ?? sau o sa aiba viata scurta ? desii vad ca pe celalalt calc unde am testato merge perfect...
pegas

Post by pegas »

deh, un sfat de roman ar fi sa o vinzi si sa iti iei alta, ca sa fii mai sigur...
nu pot sa spun ce s-a intimplat acolo... teoria e una. practica... chiar nu stiu ce sa iti zic.

eu personal as "scapa" de ea si mi-as lua un gt si... un surub sa o prind de carcasa :-)))))
PSS 214

Post by PSS 214 »

mi-am luat o placa de baza Asrock K7VT6-C ViaKT600 de la http://www.pcgarage.ro cu 1.2mil si acum placa video merge super la Agp8x \:D/
si am prinso cu un surub :tongue3:
pegas

Post by pegas »

brava :-)

sa o (le) stapanesti sanatos!
PSS 214

Post by PSS 214 »

as mai avea o nelamurire cu poza urmatoare... in ea arata ca GPU-ul e 3.0 iar chipsetul e 3.5 ce inseamna asta ??? fast writes de ce e activat pe pl video ca in bios e dezactivat.... ? Image
Post Reply