Import linux users

Tot ceea ce tine de Linux, BSD, OS X si orice alt sistem de operare bazat pe *nix

Moderator: Moderatori

Post Reply
caraboy

Import linux users

Post by caraboy »

Trebuie sa schimb hardware-ul si software-ul unui server de fisiere, cu aproximativ 20 de conturi de utilizatori si fisiere cu permisiuni setate. Cum pot copia conturile si home directory de pe vechea statie pe cea noua? Ca nu vreau sa fiu nevoit sa refac toate conturile, cu parole cu tot. Sper ca aveti vreo idee. Sistemul pe care o sa instalez noul file server e ubuntu 6, cel vechi ubuntu 5.04.
caraboy

Post by caraboy »

Chiar nu a facut nimeni asa ceva? :d
dgdiaconu

Post by dgdiaconu »

caraboy wrote:Chiar nu a facut nimeni asa ceva? :d
Salutare.

Incearca ubuntuforums.org,sper sa gasesti ce cauti.

Bafta. \:D/
IN THE END,THERE CAN BE ONLY ONE !
caraboy

Post by caraboy »

Am incercat si acolo, noroc ca nu-mi trebuie imediat serverul, mai poate astepta... chiar nu mi-a raspuns nimeni, nici pe ubuntuforums. :P Ce chestie...
std
Moderator

Post by std »

Pai... de ce nu faci un backup prin retea cu fisierele care iti trebuie (/home/*, groups, users, passwd etc)?

Practic, trebuie doar sa instalezi Ubuntu-ul nou si sa treci doar ceea ce trebuie peste el. Sau ai putea sa faci de-a dreptul o imagine (i.e. sa copiezi totul pe serverul nou) si sa faci update la Ubuntu 6 -- cred ca ar fi de fapt varianta cea mai simpla.
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
caraboy

Post by caraboy »

Pai deci asta vroiam sa stiu, daca pot copia fisierele groups, users, passwd pentru a retine informatiile. Pana la urma am dat un tar.gz la / (ma rog, am scos cateva directoare, ca lost+found, boot) si le-am pus peste sistemul nou. :) Mersi de raspuns!
Post Reply