Se poate? Daca nu alternativa?

Despre PHP, MySQL, HTML, C++, VB, JAVA etc.

Moderator: Moderatori

Post Reply
badicuady

Se poate? Daca nu alternativa?

Post by badicuady »

Code: Select all

<HTML>
   <HEAD>
     <TITLE>HTML form tutorial example</TITLE>
   </HEAD>
   <BODY>
   <?php
    if(isset($Name))
     {
       echo $Name; 
     }
   ?>
    <H1>HTML form tutorial example</H1>

<FORM ACTION="http://crosswords.uv.ro/a.php" METHOD="POST">

Name: <INPUT TYPE="TEXT" NAME="Name" VALUE="" SIZE="25" MAXLENGTH="50"> <BR>

Email: <INPUT TYPE="TEXT" NAME="Email" VALUE="" SIZE="25" MAXLENGTH="50"><BR>

<INPUT TYPE="SUBMIT" NAME="submit" VALUE="Sign Me Up!">

</FORM>

</BODY>
</HTML>
Pe mine ma intereseaza daca pot accesa dupa submit ce a fost scris intr-unul dintre input-uri(cu javascript)! Parerea mea e ca nu poti. In afara de php cum mai am acces la acele input-uri dupa submit? :sad1: Linkul este acesta.
Sam I am! :D
Image
whiskey

Post by whiskey »

Cu JavaScript poti accesa datele, dar nu dupa submit, ci inainte. Sau poti opri submit-ul, verifica datele si mai apoi trimite daca sunt valide (cu JavaScript). Dar nu stiu ce vrei sa faci. Concret.
badicuady

Post by badicuady »

Eu am nevoie de date dar dupa submit!(Lucrez la o firma si trebuie sa adaptez ceva.)

Concret: trebuie sa stiu daca pe o pagina s-a vazut un film flash sau nu. Cand intra pentru prima data pe pagina se vizualizeaza filmul iar cand se face submit cu impresii despre acel film nu mai trebuie sa-l arat ci trebuie sa arat altceva(un scris.) Eu trebuie sa stiu daca este pentru prima data pe pagina sau a doua oara.(php cade, cookie-urile la fel). Got it?
Image
iLogiK

Post by iLogiK »

se poate cu php foarte usor....
in exemplu tau de mai sus poti sa faci ceva in genul

if(isset($Name))
     {
            echo "<script>\n var name=\"".$Name."\";\n</script>";
     } 
asta daca iti trebuie neaparat javascript....eu zic ca cel mai bine ar fi sa faci direct in php, si anume daca este setata variabila respectiva se afisaza mesajul, altfel se afisaza codul pentru film (nu trebuie sa te complici cu java script)
intre acoladele de la if in php, poti pune cod html asa:
[php]

if (conditie)
{
?>
<tag-uri html....>
<?php
}

[/php]
badicuady

Post by badicuady »

iLogiK wrote:se poate cu php foarte usor....

if(isset($Name))
     {
     } 
asta daca iti trebuie neaparat javascript....eu zic ca cel mai bine ar fi sa faci direct in php, si anume daca este setata variabila respectiva se afisaza mesajul, altfel se afisaza codul pentru film (nu trebuie sa te complici cu java script)
[php]

if (conditie)
{
?>
<tag-uri html....>
<?php
}

[/php]
Multumesc foarte mult! Este super OK scriptul dar php-ul nu merge decat in pagini cu extensia "*.php". Pagina care o programez yo are extensia "*.aspx" care este generata de o aplicatie in care eu pot folosi doar javascript, html, css(nici macar chestii de aspx) :sad1:. Ei cer de la noi dar nu ne dau si mijloacele necesare!

Multumesc pentru implicare!
Image
iLogiK

Post by iLogiK »

o alta metoda ar fi daca folosesti get in loc de post in form, si dupaia cauti cu javascript in document.location...
Morrison

Post by Morrison »

badicuady wrote:
iLogiK wrote:se poate cu php foarte usor....

if(isset($Name))
     {
     } 
[php]

if (conditie)
{
?>
<tag-uri html....>
<?php
}

[/php]
Multumesc foarte mult! Este super OK scriptul dar php-ul nu merge decat in pagini cu extensia "*.php". Pagina care o programez yo are extensia "*.aspx" care este generata de o aplicatie in care eu pot folosi doar javascript, html, css(nici macar chestii de aspx) :sad1:. Ei cer de la noi dar nu ne dau si mijloacele necesare!

Multumesc pentru implicare!
Pai ar trebui sa vorbesti cu baietii de la firma sa iti bage suport pentru php, si eventual sa iti si puna pe off 'register_globals' din php.ini.

Daca am inteles io bine, $Name e o variabila luata din formularu POST. Totusi nu mi se pare sigur sa folosesti variabila asa. Cel mai bine foloseste variabilele superglobale $_POST, $_GET, $_COOKIE. Ex: $_POST['name'].
Grupul utilizatorilor seriosi de Instant Messaging saluta Google Talk
http://www.google.com/talk
Post Reply