Consola vs PC
Moderator: Moderatori
Consola vs PC
merită sa investesc bani in PC sau sa cumpar un XBOX 360 SAU PS3 pentru jocuri.
Multumesc anticipat.
Multumesc anticipat.
Avantajul consolelor este acela ca nu necesita upgrade pentru a juca noile aparitii. Nu ca la PC-uri. La o consola orice joc ce apare si acum si peste 4 ani va functiona perfect fara sa investesti nici un ban in ea.
Daca vrei sa scapi de upgrade-uri, care sunt un real calvar la PC-uri, cumpara o consola. Majoritatea jocurilor care apar, apar si pe console de tot felul.
Daca vrei sa scapi de upgrade-uri, care sunt un real calvar la PC-uri, cumpara o consola. Majoritatea jocurilor care apar, apar si pe console de tot felul.
A rough road leads to the stars
Ad Astra Per Aspera
Ad Astra Per Aspera
depinde cat de comod si de cati bani dispui.
Personal prefer PC-ul chiar daca e mai cosisitor, dar o consola dupa un an de la aparitie e depasita d.p.d.v hardware, si automat jocurile vor arata mai bine pe PC-urile de ultima generatie.
Sunt multe avantaje si dezavantaje de partea ambelor platforme, fiecare alege in fct de preferinte..
Personal prefer PC-ul chiar daca e mai cosisitor, dar o consola dupa un an de la aparitie e depasita d.p.d.v hardware, si automat jocurile vor arata mai bine pe PC-urile de ultima generatie.
Sunt multe avantaje si dezavantaje de partea ambelor platforme, fiecare alege in fct de preferinte..
Momentan merită sa investesti in consola pt ca vor urma upgrade-uri majore pt PC in urmatorul an,iar pretul acestora va depasi destul de mult pretul unu XBOX360 sau PS3
Insa apar si prebleme cand treci pe console,X360 are un coleg de al meu si face foarte greu rost de jocuri in Ro+ca jocurile trebuiesc sa fie originale
la PC majoritatea fiind cu crack-uite
O alta problema care o avea el era procurarea de "cartele" pt XBOX Live care erau destul de scumpe si le mai primea din cand in cand din Germania.
Inca o problema va fi si controller-ul,eu personal pt FPS nu ma pot obisnui cu el insa la genul racing e mai bine cu controller-ul....cel putin in opinia mea.
dacă vrei sa cumperi consola îţi recomand sa ii "convingi" cum stii tu mai bine
si pe colegii tai sa cumpere ca sa puteti face schimb de jocuri intre voi,eu cel putin asa faceam cand aveam PS2.
P.S Vezi ca dacă îţi cumperi X360 îţi va trebui si HDTV,unul de calitate la 1080P poti gasi la cora dacă nu ma insel la un pret destul de bun 25-28 de milioane insa e CRT ceea ce nu e neaparat rau deoarece scapi de ghosting,lucru care se gaseste la multe LCD-uri HD dupa piata noastra din cauza vechimii.
Succes in achizitie,orice ar fi
Insa apar si prebleme cand treci pe console,X360 are un coleg de al meu si face foarte greu rost de jocuri in Ro+ca jocurile trebuiesc sa fie originale

O alta problema care o avea el era procurarea de "cartele" pt XBOX Live care erau destul de scumpe si le mai primea din cand in cand din Germania.
Inca o problema va fi si controller-ul,eu personal pt FPS nu ma pot obisnui cu el insa la genul racing e mai bine cu controller-ul....cel putin in opinia mea.
dacă vrei sa cumperi consola îţi recomand sa ii "convingi" cum stii tu mai bine
![Rambo [smilie=Rambo.gif]](./images/smilies/Rambo.gif)
P.S Vezi ca dacă îţi cumperi X360 îţi va trebui si HDTV,unul de calitate la 1080P poti gasi la cora dacă nu ma insel la un pret destul de bun 25-28 de milioane insa e CRT ceea ce nu e neaparat rau deoarece scapi de ghosting,lucru care se gaseste la multe LCD-uri HD dupa piata noastra din cauza vechimii.
Succes in achizitie,orice ar fi

Re: Consola vs PC
esti hardcore gamer?fr3ak wrote:merită sa investesc bani in PC sau sa cumpar un XBOX 360 SAU PS3 pentru jocuri.
Multumesc anticipat.
daca da, totusi un PC te va satisface mai bine. de ce?
PS3 va fi lansat prin octombrie, noiembrie in lumea civilizata. La noi, poate va ajunge in vara 2008. In magazine. Pe urma, pretul de achizitie va fi pe undeva in jurul valorii de 6-700 Euro. Plus eventual un TV HD. Sari lejer de 1500E.
Jocurile nu vor putea fi piratate muuulta vreme, pentru ca in primul rind se foloseste un alt mediu fizic de stocare decit CD sau DVD. Un joc va costa in jur de 60E, din nou in lumea civilizata. La noi....
Uita-te la X360 care a aparut de ceva vreme, dar in magazine nu prea se gaseste. In nici un caz pe stoc. Jocurile sunt putine si scumpe.
Cu 700 E iti poti face un calculator taricel. Depinde si de ce ai acum, adica ce suma vei lua pe el.
Jocurile de PC sunt mai ieftine. Daca vrei sa le cumperi.
Insa la PC exista urmatoarea faza super frustranta: producatorii nu dau niciodata configuratia minima "pe bune". Si te poti trezi sa stringi bani jumatate de an ca sa iti cumperi un joc si sa constati ca, desi ai dublul cantitatii de RAM recomandate, procesorul e cu citeva sute de MHz mai tare iar placa video e cu o generatie peste cea recomandata, tu tot nu poti sa te bucuri de jocul luat. Si il joci la 640 low detail...
Alegere grea, prietene...
la mijloc intre .asm si .c
Pentru jocuri , CONSOLA all the way
, din zecile de titluri celebre care apar anual rar gasesti unul care sa te sadisfaca in totalitate pe PC si asta pentru ca se lucreaza mai mult la partea grafica decat la enginu jocului, in schimb pe consola ai parte de ambele satisfactii Grafica+Feeling, din ce am vazut la E3 sigur o sa investesc si eu intr-o consola gen PS3 - feelingu care ti-l ofera noul Controler depastete mousul cu cu vreo 2 generatii.
Sunt ferm convins ca cei de mai sus care-ti recomanda PC nu au mai pus mana pe o consola de la PlayStation incoace, pentru PC doar placa grafica costa cat toata consola si nu se ridica la acelasi nivel daca nu este ajutata de restul componentelor, un PC pentru Gamer face fata maxim un an de zile cu FPS peste 60 si asta cu o placa grafica High-End, a si inca ceva o sa se poate face Upgrade si la console la fel ca si la PC dar va fi mult mai ieftin, singurul dezavantaj care-l ai pe o Consola este pirateria, se gasesc destul de greu Jocuri piratate pe cand pe PC le gasesti la tot pasul, in momentul de fata iti recomand PS3, am vrut sa cumpar cu un prieten XBOX 360 intr-o vreme si aveau o problema cu caldura, nu am mai fost atent la noutati legate de XBOX 360 poate s-a rezolvat intre timp.
PS. A, o chestie hilara legat de PC, cand mi-am refacut systemul l-am ajutat pe un amic sa-si faca un config de 2500 Euro, il stiu de-o viata si era gamer inrait la viata lui, de vreo 4 luni de zile a jucat toate nouatatile aparute si nici un joc nu la prins, s-a intors la Brood si CS 1.6/Source pe PC in schimb si-a luat 3 jocuri pentru PS2 care le-a terminat de 2 ori pana acum, deja are bani pusi deoparte pentru noile console, acuma tu stii ce vrei

Sunt ferm convins ca cei de mai sus care-ti recomanda PC nu au mai pus mana pe o consola de la PlayStation incoace, pentru PC doar placa grafica costa cat toata consola si nu se ridica la acelasi nivel daca nu este ajutata de restul componentelor, un PC pentru Gamer face fata maxim un an de zile cu FPS peste 60 si asta cu o placa grafica High-End, a si inca ceva o sa se poate face Upgrade si la console la fel ca si la PC dar va fi mult mai ieftin, singurul dezavantaj care-l ai pe o Consola este pirateria, se gasesc destul de greu Jocuri piratate pe cand pe PC le gasesti la tot pasul, in momentul de fata iti recomand PS3, am vrut sa cumpar cu un prieten XBOX 360 intr-o vreme si aveau o problema cu caldura, nu am mai fost atent la noutati legate de XBOX 360 poate s-a rezolvat intre timp.

PS. A, o chestie hilara legat de PC, cand mi-am refacut systemul l-am ajutat pe un amic sa-si faca un config de 2500 Euro, il stiu de-o viata si era gamer inrait la viata lui, de vreo 4 luni de zile a jucat toate nouatatile aparute si nici un joc nu la prins, s-a intors la Brood si CS 1.6/Source pe PC in schimb si-a luat 3 jocuri pentru PS2 care le-a terminat de 2 ori pana acum, deja are bani pusi deoparte pentru noile console, acuma tu stii ce vrei

- Calin Banc
Dupa cum au zis si cei dinaintea mea depinde ce fel de gamer esti: infocat sau ocazional. Deasemenea mai e si problema banilor. Jocurile pentru PC sunt muuuullt mai ieftine atat cele originale cat si
. Asta te ajuta sa economisesti pentru upgrade si sa iti mentii PC pe linia de plutire. Daca joci multe jocuri anual atunci PC e cea mai buna solutie. Personal m-am jucat si pe consola si pe PC si PC a ramas dragostea mea. La FPS de departe ai cel mai bun control pe PC. Deasemenea la lansarea conolelor jocurile vor impresiona prin garfica, dupa aceea....o ia PC usor.
Acum depinde de tine, cati bani ai alocati pentru jocuri, consola si cat de mult te joci.
P.S.: Daca iti iei PC nu uita sa ceri un sfat pe un forum avizat sau in cel mai rau caz unui prieten. Bafta la achizitie.

Acum depinde de tine, cati bani ai alocati pentru jocuri, consola si cat de mult te joci.
P.S.: Daca iti iei PC nu uita sa ceri un sfat pe un forum avizat sau in cel mai rau caz unui prieten. Bafta la achizitie.

Legat de pretul jocurilor are dreptate sunt mai scumpe pe consola pentru ca nu pot fi piratate atat de usor, iar pe PC (adevarui ca nici nu sunt prea multe persoane care sa se ocupa cu asa ceva) au pret cu 50% mai mic ca sa descurajaze piarateria 
Oblivion de exemplu:
http://www.gameshop.ro/games.php?game_ID=3411 (139.73 Ron - PC)
http://www.gameshop.ro/games.php?game_ID=3516 (212.58 Ron -XBox360)

Oblivion de exemplu:
http://www.gameshop.ro/games.php?game_ID=3411 (139.73 Ron - PC)
http://www.gameshop.ro/games.php?game_ID=3516 (212.58 Ron -XBox360)
- Neon Biker
- SharpShooter
pt cateva jocuri de relaxare ai destindere...merge consola...
poti sa joci pana la perfectioanare cateva jocuri si peste cativa ani...TEKKEN de ex
...daca vrei sa joci ceva nou, si ai consola de 2 ani, probabil, a new one is needed
PC ...e adevat ca si super multe componente, mai bune sau mai proaste, dar.... faci upgrade cand/daca poti..... joci ce vine la rand...dar nu numai(net office media...etc)
sa nu uitam ca si solitaire e joc! ... (just think outside the damn BOX)
poti sa joci pana la perfectioanare cateva jocuri si peste cativa ani...TEKKEN de ex
...daca vrei sa joci ceva nou, si ai consola de 2 ani, probabil, a new one is needed
PC ...e adevat ca si super multe componente, mai bune sau mai proaste, dar.... faci upgrade cand/daca poti..... joci ce vine la rand...dar nu numai(net office media...etc)
sa nu uitam ca si solitaire e joc! ... (just think outside the damn BOX)
Ok sa dau mai multe detaii ca vad ca unii dintre voi vad intr-o consola vechiul Nintendo sau poate si Playstation, in ziua de azi consolele au evoluat foarte mult, chiar se poate face o comparatie intre o consola si un PC, deoarece suporta o mare parte din functiile acestuia, ai internet, retea,mouse, tastatura si alte lucruri care tin de pc, mai nou se poate face si Upgrade la componente, un joc pentru consola merge ca UNS lucru care nu este valabil la un PC doar in anumite conditii (Componente High-End), lucru revolutionar si asta de la PS3 si alte console recent lansate va fi controlul, utilizatorul isi poate mari aria de actiune si asta in viata reala, gata cu scaunul si canapeaua sa nu mai zic de pozitiile neortodoxe care se formeaza in timp. - pentru mai multe detalii cautati pe google subiecte abordate de E3 sau chiar filmarile de la astfel de conventii daca le puteti gasi in retea sau pe ceva HUB si va garantez ca o sa priviti cu alti ochi mousul fie el si Logitech G7 de 340 Ron 

Nu neaparat pentru Zelda sau Mario dar trebuie sa recunosc dintre toate Nintendo Wii are cel mai inovator controler si cel mai mare potential, cu el poti atinge la cel mai inalt nivel de acuritate, nu ar fi corect sa fac o comparatie intre intre mouse si aceasta inovatie dar este cel mai mare pas spre viitor in industria jocurloryori wrote:Gameboy-NES-SNES-PSX-N64-PS2-NGC-PC ... am ramas la pc, dar dintre toate pot zice ca mi-a placut cel mai mult SNES-ul... Sunt foarte curios si entuziasmat de cum o sa fie noul WIIIII, poate chiar o sa mi-l cumpar in special pentru Zelda si Mario.

Imagineaza-ti ca joci Oblivion si de data asta poti manui sabiile cu propriile maini fara lovituri configurate la clic de mouse, acelasi lucru se poate spune si despre arc sau alte arme deci practic aceasta este prima consola care iti permite sa te misti cu adevarat nu mai esti limitat de spatiul biroului cand joci un joc si capeti alt feeling

Inainte sa fie lansat Windows nici "Mousul" nu era apreciat, ba dimpotriva era luat la bascau (Dead mouse on my desk - haha nice joke), dupa scurt timp de la lansare a ajuns indispensabil pentru unii, a fost unul dintre cele mai indragite optiuni pentru Windows, abia mai tarziu a putut fi folosit si pe celelate SO
, imagineaza-ti o lumea fara mouse unde fiecare actiune din SO reprezinta o comanda in consola 
Acest controler ar putea avea un efect asemanator asupra gamerilor in mod special, acuma stiu ca schimbarea-i sperie pe unii dar uneori este necesara, sincer eu m-am saturat de mouse acum cand vad ca sunt optiuni mai bune, este destul de incomoda pozitia in care folosesti mousul si desi le perfectioneaza in un ultimii 33 de ani a avut loc o singura schimbare majora - trecerea la mousul Optic - eu sincer astept ceva asemanator si pe PC
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)

Acest controler ar putea avea un efect asemanator asupra gamerilor in mod special, acuma stiu ca schimbarea-i sperie pe unii dar uneori este necesara, sincer eu m-am saturat de mouse acum cand vad ca sunt optiuni mai bune, este destul de incomoda pozitia in care folosesti mousul si desi le perfectioneaza in un ultimii 33 de ani a avut loc o singura schimbare majora - trecerea la mousul Optic - eu sincer astept ceva asemanator si pe PC

Cateva milioane in toata lumea dar cine mai sta sa numereshadowq4 wrote:Cine mai joaca cs?
- Neconventional
in locul tau as opta fara sa ezit pt PC! in afara de jocuri, filme si muzica, mai poti face (invata sa faci) mult mai multe chestiute...
Daca deja ai un PC oricat de nou ar fi cu banutii astia poti sa-i faci un upgrade de ai sa-l iei in brate cand vei vedea cum merge!
Kestiuta cu upgrade-ul regulat e relativa...se poate face odata la 1.5 - 2 ani! si asta din banii pe care i-ai fi dat pe cd/dvd-uri pt consola... jocurile PC sunt mult mai "ieftine"! te-ai prins?
Asa as face eu! acum banii sunt la tine!
Daca deja ai un PC oricat de nou ar fi cu banutii astia poti sa-i faci un upgrade de ai sa-l iei in brate cand vei vedea cum merge!
Kestiuta cu upgrade-ul regulat e relativa...se poate face odata la 1.5 - 2 ani! si asta din banii pe care i-ai fi dat pe cd/dvd-uri pt consola... jocurile PC sunt mult mai "ieftine"! te-ai prins?
Asa as face eu! acum banii sunt la tine!
A vazut cineva un iepure alb?
Off-topic: S-avem pardon, mouse-ul a fost folosit intai la Mac-uri (in versiune comerciala). Windows abia dupa aia l-a incorporat.XSamSung wrote:Inainte sa fie lansat Windows nici "Mousul" (...) a fost unul dintre cele mai indragite optiuni pentru Windows, abia mai tarziu a putut fi folosit si pe celelate SO
On topic, sunt jocuri pe consola pe care nu le poti gasi pe PC. Eu mi-am luat PS2 ca sa pot sa joc Final Fantasy si alte RPG-uri japoneze (Xenosaga, Kingdom Hearts etc). Depinde ce doresti sa joci.
fr3ak omule dacă iti place sa te joci orienteaza-te spre un PS3....ce ii drept k isi va face aparitia pe undeva pe la inceputul anului viitor pe la noi(un crack, ceva pt jocuri va fi de gasit, mai mult k sigur, prin vara)...pretul consolei s-ar putea sa fie cam mare dar ma indoiesc k nu isi va merita banii si pana cand se va gasi consola si la noi ai putea sa te pui sa investesti intr-un HDTV..........XBOX360 sufera de niste anomalii(vezi forumul oficial)......intre timp iti poti lua un PS2 sa te obisnuiesti cu controlleru......
PS: nu va mai bateti cu pumnii in piept k nu se gasesc jocuri pirat pt console pt k nu este chiar asa.....btw Xbox360 a fost deja crackuit ;;)
PS: nu va mai bateti cu pumnii in piept k nu se gasesc jocuri pirat pt console pt k nu este chiar asa.....btw Xbox360 a fost deja crackuit ;;)
Dimineata ideala este aia peste care sari!
- Calin Banc
Acum fara sa ne mai invartim pe dupa deget, e clar ca jocurile...
sunt cele care il determina pe un gamer sa isi ia PC si nu consola. De aici rezulta mai multi bani ramasi pentru upgrade si continuarea hobby-ului in conditii decente. Dupa cum am zis, depinde cum stai cu banii si ce genuri iti plac. Chiar oare cum ar merge Battlefield 2? De fapt nici nu e pentru console parca, ce sa mai zicem de un numar foarte mare de jucatori, mai ales romani? Raman la parerea ca pentru romanii mai modesti, dpdv financiar, PC este rege pentru jocuri. ![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)

![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)
Scuze Joy nu m-am exprimat corect, abia pe Windows au inceput sa prinda la oameni, stiu de varianta pentru Mac cu un singur buton dar stiu si pretul unui Mac (nici atunci nu erau accesibile datorita pretului), Windows a fost primul SO accesibil oamenilor de rand, nu mai imi amintiti si de Linux la vremea respectiva doar programatorii il foloseau .

XSamSung mie nu-mi place Oblivion, si-n general nu prea-mi plac jocurile 3D, sunt mai mult adeptul jocurilor tip "desene animate"... si poate si din cauza asta jocul meu preferat de pe PC e Desperados
. De pe console sunt prea multe ca sa le insir, dar si azi imi place si ma simt bine jucand Rock`n Roll Racing, un joc care deja are venerabila varsta de 15 ani si da clasa multor jocuri din ziua de azi...

Soul Assassins Inc.®
PC din o gramada de motive: pretul jocurilor, legatura la internet, posibilitatea de a juca in retea, utilizarea si in alte domenii decat gaming etc. Sunt unele jocuri care merita jucate pe PS2(am jucat NFSMW pe ps2 si e extraordinar!), cele cu masini, in general, dar...pt acele unele nu merită efortul. Daca dispui, totusi, de destui bani si esti un gamer inrait, ar merita sa ti le iei amandoua 

Altuldarco_2 wrote:PC din o gramada de motive: pretul jocurilor, legatura la internet, posibilitatea de a juca in retea, utilizarea si in alte domenii decat gaming etc. Sunt unele jocuri care merita jucate pe PS2(am jucat NFSMW pe ps2 si e extraordinar!), cele cu masini, in general, dar...pt acele unele nu merită efortul. Daca dispui, totusi, de destui bani si esti un gamer inrait, ar merita sa ti le iei amandoua

Daca ai optiune asta de ce nu, doar sunt servere pentru Jocurile de console deci ai cu cine juca toata ziua daca preferi online si servere bine puse la punct lucru care nu se poate zice de unele servere ale jocurilo de pe PC unde gasesti buguri, codati si altele (vorbesc de serverele free), dupa cum am spus si mai sus vrei sa joci un Tekken cu varu din China sau un NFS Carbon cu prietenu de la polul nord (desigur aici vorbesc la figurat, nu cred ca se joaca baetii de la polul nord pe console online desigur se poate si asta
)
Ce ti se pare atat complicat nu inteleg, doar nu difera cu nimic fata de PC, bagi mufa de retea in spate si gata, ii drept ca nu are Windows dar ce am vazut pe XBOX360 la E3 prezentat de isusi B.G. pare mai friendly decat windows, nu-ti trebuie firewall, antivirus, etc.

Ce ti se pare atat complicat nu inteleg, doar nu difera cu nimic fata de PC, bagi mufa de retea in spate si gata, ii drept ca nu are Windows dar ce am vazut pe XBOX360 la E3 prezentat de isusi B.G. pare mai friendly decat windows, nu-ti trebuie firewall, antivirus, etc.

Complicat? Deloc dar, cum am mai zis e si pretul jocurilor un obstacol si aceasta restrictionare "gaming si atat". E mai simplu in strainatate unde ai multe magazine dedicate consolelor, jocurilor second chiar, la preturi acceptabile pe cand la noi...cand a aparut NFSMW(PS2) am dat 220 RON pe el(si era ultimul joc din toata timisoara, cu multi vanzatori m-am si contrazis "nu a aparut - ba da, a aparut"). E mult mai simplu si comod cu un PC. Ok, e aceasta nevoie de upgrade o data pe an dar...daca calculezi cat ai fi dat pa jocuri pt console...banii raman ![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)
![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)