Ce unitati DVD-RW stiti pe SATA?
Moderator: Moderatori
Ce unitati DVD-RW stiti pe SATA?
Vreau sa-mi schimb DVD-Writerul ce-l am momentan cu unul cu interfatza SATA, din ce stiu eu exista ceva model de la Samsung si cel care imi face cu ochiul este Plextor PX-760SA dar care nu l-am gasit la noi in magazine. Astept sa postati si alte modele pe SATA sau unde as putea sa gasesc la noi PX-760SA.
Se găseşte în schimb PX-716SA aici. 760SA n-am văzut încă la noi şi nici nu cred că-l vom vedea prea curând.
Cu cât înveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii
Albert Einstein
Better to fight for something than live for nothing
US General Patton
Albert Einstein
US General Patton
Ba da. Eu de abia astept sa se raspandeasca unitatile optice pe aceasta interfata. Si asta pentru ca de abia astept sa scap de cablurile IDE din carcasa. Sunt mult prea late si nu dau un aspect frumos. Nici la mine si nici la altcineva, oricat de bine ar fi realizat cable management-ul.IL Dotore wrote:nu merită sa alegi un DVD-RW doar pt modul de conectare.
Asta e parerea mea, but that's just me ....
Spatiu
Tot ptr. spatiu caut si eu un DVD-ROM SATA, dar nu la pret de placa video mainstream.
E mai scump si decit un HDD SATA2, anormal. Am gasit insa adaptoare IDE-SATA la 800mii.Nu era o problema pretul, dar finisajul mi s-a parut josnic, fapt neobisnuit ptr o componenta de computer.
E mai scump si decit un HDD SATA2, anormal. Am gasit insa adaptoare IDE-SATA la 800mii.Nu era o problema pretul, dar finisajul mi s-a parut josnic, fapt neobisnuit ptr o componenta de computer.
Re: Spatiu
atit de scumpe sint?e RIDICOL...eu am unul din acela care a venit GRATIS cu o placa de baza ABIT NF7-Srafalle wrote: Am gasit insa adaptoare IDE-SATA la 800mii.

___|___NIMĂNUI NU ÎI PASĂ DE CONFIGURAŢIA "SISTEMULUI" TĂU___|___
Mai devreme sau mai tarziu trebuie sa luam toti DVD-RW pe S-ATA, pentru ca, dupa cum vezi s-a scos deja suportul nativ P-ATA in unele chipseturi. "Noroc" cu producatorii placilor de baza ca implementeaza ei suport pentru un canal, ca altfel multa lume ramanea fara unitati optice.IL Dotore wrote:Eu zic ca te complici inutil, modele Sata sunt o raritate, deci nu merită sa alegi un DVD-RW doar pt modul de conectare.

Da, e si asta adevarat, dar la preturile din ziua de azi mai degraba mai tarziu decat mai devreme.[Merced] wrote: Mai devreme sau mai tarziu trebuie sa luam toti DVD-RW pe S-ATA, pentru ca, dupa cum vezi s-a scos deja suportul nativ P-ATA in unele chipseturi. "Noroc" cu producatorii placilor de baza ca implementeaza ei suport pentru un canal, ca altfel multa lume ramanea fara unitati optice.
Pana nu se vor produce in masa unitati cu Sata preturile nu vor scade.
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
Tare mi-e frica ca o sa se ajunga la punctul in care P-ATA dispare complet si unitatile pe S-ATA vor avea tot preturi mari, pentru a forta mana cumparatorilor sa plateasca nejustificat de mult. Si-ar marii producatorii profitul destul de frumos printr-o manevra ca asta...IL Dotore wrote:Pana nu se vor produce in masa unitati cu Sata preturile nu vor scade.

Si totusi, ce-i face pe producatori sa amane acest lucru? Cam la fel s-a intamplat si cu HDD-urile. Si pentru ca tot s-a discutat de cabluri IDE, nu pricep cum a putut cineva sa se gandeasca la un format-panglica de 5cm latime ca fiind cea mai buna solutie. Si de ce nu face nimeni (la producatori ma refer) un soi de sleeving? Stiu, sunt plin de intrebari filozofice azi.[Merced] wrote:Tare mi-e frica ca o sa se ajunga la punctul in care P-ATA dispare complet si unitatile pe S-ATA vor avea tot preturi mari, pentru a forta mana cumparatorilor sa plateasca nejustificat de mult.

She shuts the doors and lights / And lays her body on the bed / Where images and words are running deep / She has too much pride to pull the sheets above her head / So quietly she lays and waits for sleep (Dream Theater, Wait for Sleep)
Si eu sunt interesat de subiect, mai ales ca am doar un singur port p-ata care e deja ocupat. As vrea sa il eliberez, sa imi pun si opticele pe s-ata sa imi ramana gol cel p-ata ptr mobile rack si un hdd p-ata ...
Postati daca stiti ceva pe subiect, se accepta si adaptoare p-ata -> s-ata insa nu la preturile alea astronomice si nesimtite ...
Postati daca stiti ceva pe subiect, se accepta si adaptoare p-ata -> s-ata insa nu la preturile alea astronomice si nesimtite ...
Da, si nici exagerat de scumpe ... 1,6 mil ... dat totusi naiba sa o ia de treaba, vreau altceva, nu Samsung, opticele de la ei sunt praf. Sper sa apara cat mai curand si la LG, teoretic producatori ar trebui sa se miste in acest sens, avand in vedere ca noile platforme AMD si Intel vor avea doar un singur port IDEdrankon wrote:Samsung-ul apare in oferta la Deck !

Re: ieftin
Ce a vrut ice01 sa spuna este ca pretul e acceptabil dar marca nu e buna, deci nu merită. Si sunt de acord cu el.rafalle wrote:Da la 1,6 mil merită.
Eu sper ca nForce 5xx a semnat condamnarea la moarte a unitatilor optice pe ATA. Acum it's just a matter of time pana cand dispar. Daca nu e adevarat ce am spus, atunci macar sunt sigur ca reducerea drastica a numarului porturilor PATA va contribui semnifactiv la eliminarea cablurilor IDE din carcasele noastre.
Oameni buni eu am un ABIT SERILEL de la o placa de baza cu nforce2 ultra, se poate sa il pun ca adaptor la DVD Writer pe PATA si sa si mearga? Din cate imi aduc aminte am incercat in trecut sa pun o unitate optica pe acel adaptor PATA -----> SATA si nu vedea unitatea la bootare.
P.S. Intr-un final cred ca merg pe Plextor PX-755SA, scump da bun!
P.S. Intr-un final cred ca merg pe Plextor PX-755SA, scump da bun!
am gasit la dc-shop un dvd-rw plextor 760SA: http://www.dc-shop.ro/detalii_produs.php?cod=12088
nu e prea scump pentru un plextor: 360 de lei
nu e prea scump pentru un plextor: 360 de lei
- Neon Biker
Tot holbându-mă prin oferte am descoperit o grămadă de DVD-RW SATA la preţuri excelente:
LG GSA-H30NRBBB (Bulk) ~110 lei
Samsung SH-S183A/BEBN (Bulk) ~116 lei
ASUS DRW-1814BLT-B (LightScribe, Retail) ~141 lei
Sooo... a venit vremea să lăsăm unităţile IDE să se odihnească în pace or what?
Aş vrea să ştiu totuşi cu ce se mănâncă astea pe SATA. Se poate boota de pe ele sau sunt ceva probleme deosebite?
LG GSA-H30NRBBB (Bulk) ~110 lei
Samsung SH-S183A/BEBN (Bulk) ~116 lei
ASUS DRW-1814BLT-B (LightScribe, Retail) ~141 lei
Sooo... a venit vremea să lăsăm unităţile IDE să se odihnească în pace or what?

Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
-
Eu am cea de-a doua unitate din lista ta, la tine e trecuta Samsung, la mine e branduita Writemaster, adica Toshiba-Samsung, de fapt aceeasi unitate.
Bineinteles ca se poate boota de pe ele, la mine se poate acest lucru in combinatie cu o placa de baza Abit AB9, daca exista probleme in legatura cu bootarea de pe astfel de unitati atunci vina apartine placii de baza care poate avea un chipset(mai vechi)ce nu permite acest lucru. Cu o placa de baza recenta nu cred sa fie astfel de probleme.
Cu alte cuvinte, unitatea care o am nu m-a dezamagit, am avut niste probleme cu niste DVD-RW Epro care erau jalnice si de asemeni cu niste DVD-uri zgariate...deci nu se poate reprosa nimic unitatii. Mie imi place si mai mult din alt considerent: cu cablul SATA e mult mai usor sa faci un cable management pe sistemul meu, avand in vedere ca Abit AB9 are conectorul IDE pe mijlocul placii, sub placa video. Asta a fost motivul pentru care l-am preferat.
Bineinteles ca se poate boota de pe ele, la mine se poate acest lucru in combinatie cu o placa de baza Abit AB9, daca exista probleme in legatura cu bootarea de pe astfel de unitati atunci vina apartine placii de baza care poate avea un chipset(mai vechi)ce nu permite acest lucru. Cu o placa de baza recenta nu cred sa fie astfel de probleme.
Cu alte cuvinte, unitatea care o am nu m-a dezamagit, am avut niste probleme cu niste DVD-RW Epro care erau jalnice si de asemeni cu niste DVD-uri zgariate...deci nu se poate reprosa nimic unitatii. Mie imi place si mai mult din alt considerent: cu cablul SATA e mult mai usor sa faci un cable management pe sistemul meu, avand in vedere ca Abit AB9 are conectorul IDE pe mijlocul placii, sub placa video. Asta a fost motivul pentru care l-am preferat.
- Neon Biker
Cool! DVD-RW SATA scrie pe mine la urmatorul upgrade. 
Ce ma surprinde insa este modul in care au aparut aproape peste noapte la preturi similare cu unitatile IDE. Acum cateva luni nu se gasea mai nimic si ceea ce se gasea costa dublu, iar acum brusc e plin de ele. Bine... de fapt ar fi trebuit sa apara deja de cel putin 1 an, dar asta e... mai bine mai tarziu decat niciodata.

Ce ma surprinde insa este modul in care au aparut aproape peste noapte la preturi similare cu unitatile IDE. Acum cateva luni nu se gasea mai nimic si ceea ce se gasea costa dublu, iar acum brusc e plin de ele. Bine... de fapt ar fi trebuit sa apara deja de cel putin 1 an, dar asta e... mai bine mai tarziu decat niciodata.

La optice nu prea contează că e SATA 1 sau SATA ţ'şpe. Momentan SAMSUNG SH-S183 are un preţ rezonabil şi prezintă oarece încredere. LG nu e cine ştie ce, deşi ultimele modele pe PATA au fost destul de reuşite (H10, H12, H20). ASUS e cam scump totuşi faţă de oferta concurenţei fără a avea nimic deosebit în plus ... aaa, am uitat, 1814BLT are şi LightScribe 

Albert Einstein
US General Patton
Albert Einstein
US General Patton
- Neon Biker
Am scris un singur DVD cu el până acum (Verbatim 16x), de probă. Ce să zic: e mult mai silenţios decât ASUS 1608P3S deţinut anterior, nu mai face check-ul ăla zgomotos la boot (Pioneer style), buffer-ul e destul de stabil (83-99%, în funcţie de fragmentarea fişierelor de pe HDD), calitatea scrierii (testată cu Nero CD/DVD Tools) pare a fi bună.
Una peste alta, eu zic că îşi merită banii.
Una peste alta, eu zic că îşi merită banii.
Albert Einstein
US General Patton
Albert Einstein
US General Patton
Şi SH-S183 ştie de 18x, atât la citire cât şi la scriere. Deşi mă cam îndoiesc că ar fi în stare să atingă viteza aia, poate doar la final. Şi, oricum, nu a fost un criteriu decisiv, nu scriu la mai mult de 8x.
Albert Einstein
US General Patton
Albert Einstein
US General Patton
- Neon Biker
Asta e doar o chichita de marketing. Sincer sa fiu as fi incantat daca LG-ul chiar ar citi la 16x pentru ca vechiul meu 4167B se kk pe el (scuzati limbajul) pe undeva pe la 10x si cam asa am inteles ca merg in general LG-urile. Nici la cititul CD-urilor nu era mai breaz... odata m-am pus sa instalez windowsul de pe el si numai nu mai termina. Atuurile la LG sunt insa calitatea si viteza la scriere, fiabilitatea si silentiozitatea. Pentru citit am un DVD-ROM ASUS, dar totusi n-ar strica sa mai fi lucrat putin si baietii de la LG la capitolul asta.
Progres sa fie, dar de ce?
Pun intrebarea din titlu pentru ca pana si inscriptoarele Blue-Ray vin majoritatea pe IDE.
Mi se pare o aberatie sa elimini IDE doar pentru ca e invechit ca tehnologie, dar sa lasi FDD-ul, ca deh, e legacy. Sau sa implementezi NF4 pe sk AM2 cu un singur IDE, pentru ca asa e la moda. Sa nu zic de ICH 8 care nu stie nativ de PATA.
Mi se pare o aberatie sa elimini IDE doar pentru ca e invechit ca tehnologie, dar sa lasi FDD-ul, ca deh, e legacy. Sau sa implementezi NF4 pe sk AM2 cu un singur IDE, pentru ca asa e la moda. Sa nu zic de ICH 8 care nu stie nativ de PATA.
floppy e ciudat sa mai ti, dar poti sa zici ca ar mai fi nevoie ca din cand in cand mai dai si de sisteme vechi, si de exemplu Win 98 areUSB dar nu stie sa recunoasca direct un USB storage device. Dar oricum in situatia asta nu ma ajutat cu nimic floppy. Poate acum vine si blue ray pe IDE ca inca piata are multe IDE in ea, dar in 1-2 ani se va elimina incet incet.
vreau-upgrade
Samsung a evoluat mult calitativ in ultimii ani pe piatza noastra. Ce e drept acum vreo 3 ani parca erau facute pe vapor. Am vazut la treaba un cd-rom si 2 cd-rw si nu as fi platit plasticul de pe ele. Nu citeau unele medii iar la scriere......mai bine unu cu ochi bun si un ac
Lg-urile sunt bune dar am auzit ca sunt mai pretentioase la mediile de scriere.
asus am acum eu si sunt f multumit de el. Cam zgomotos ce e drept.
Toutsi ma bucur ca au aparut si alte solutii viabile pe piatza ce nu sunt made by Pioneer
hardware.info :
Hint : dati click pe micile patratzele.
Modelul dvd-rom pe sata nu mare lcuru.

Lg-urile sunt bune dar am auzit ca sunt mai pretentioase la mediile de scriere.
asus am acum eu si sunt f multumit de el. Cam zgomotos ce e drept.
Toutsi ma bucur ca au aparut si alte solutii viabile pe piatza ce nu sunt made by Pioneer
hardware.info :
Mai multe detalii : http://www.hardware.info/en-US/productd ... ng_SHS183/Samsung SH-S183A was one of the first 18 speed DVD rewriters, and our tests showed that the average writing speed of this drive reached 13 speed, making it one of the fastest on the market today. Not only the speed is good, the actual quality of the discs burned is very good as well. As this drive has a SATA connetion as well, and its price is more than reasonable it is the correct choice for our system.
Hint : dati click pe micile patratzele.
Modelul dvd-rom pe sata nu mare lcuru.
Nothing special to report on the SH-162 DVD drive, high speeds and a low noise level. The biggest advantage however is the SATA connection.
Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.