veghespaul wrote:deci sa vedem daca am inteles:scad nultiplicatorul procului la 4,si apoi incerc sa maresc FSB-ul in pasi mici(10),dar ce fac cu ceasul de la hipertransport,il scad si pe acela sau il las la maxim(1000),umblu si ceva la voltaj?
Nu ai inteles. Nu scazi multiplicatorul procesorului, ci il lasi default (in cazul tau, 10x).
Ti s-a spus sa setezi multiplicatorul HTT la 4x. Placa ta de baza suporta o frecventa HTT (hypertransport) de 1000 MHz.
Retine ca modificand FSB-ul procesorului se va modifica automat si frecventa HTT. Formula este una simpla, de baza: 4 x FSB (adica valoarea multiplicatorului HTT, setata de tine, inmultit cu FSB-ul procesorului - e un pic tricky daca nu intelegi, pentru ca practic HTT=FSB).
Maximul safe pentru tine in conditiile astea ar fi un 4x250 (la o frecventa reala a procesorului de 2500 MHz).
Bineinteles, se pot face combinatii si cu multi HT 3x sau chiar 2x.
De cresteri de voltaj nu ai nevoie, procesorul tau ar trebui sa duca 200-400 MHz in plus, daca nu chiar mai mult, cu voltaj default.
Ca sa nu devina un amalgam pentru tine, am folosit in exprimare termenii HTT si FSB separat, ca sa stii la ce te uiti in bios-ul placii tale. Totusi sunt sigur daca ai undeva posibilitatea de a schimba multiplicatorul HTT, stiu ca ai optiune pentru setarea frecventei HTT de la 200 la 1000 MHz.
Chiar daca in ziua de astazi nu mai este o mare filosofie (sau mai bine zis este foarte safe) sa faci overclocking de baza si toti se simt "doctori" in asa ceva, recomandarea mea este ca inainte de asta sa te informezi putin si sa incerci sa intelegi termenii uzuali.