Portal

Referitor la jocuri PC, tipuri de jocuri, universuri, concursuri sau servere,

Moderator: Moderatori

Ryu

Portal

Post by Ryu »

Asa. Sa incepem cu inceputul.
E de la Valve. Si poate e 3D shooter. Sau puzzle. Sau ambele. Nimeni nu stie inca nimic (cred ca nici cei de la Valve).

Oricum, dupa ce vedeti trailer-ul, imaginati-va posibilitatile. Sa cazi la infinit... [smilie=Gun-To-The-Head.gif]
Uite si un mic preview.
There are more things between Heaven and Earth than you could ever dream of.
Shader

Post by Shader »

Sa inteleg ca te referi la jocul ce va veni cu H-L Ep. 2, sau nu ai apucat sa testezi modul pt. H-L 2 ?
Live in your world, get pwned in mine!
SoboLAN

Post by SoboLAN »

Am acel trailer de vreo 3 luni pe PC, nu stiu pe unde e, trebuie sa-l caut. Si acest nou mod de joc e cu adevarat impresionant, probabil va revolutiona gameplay-ul din shooter-e.
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

Nu stiu voi dar eu astept episode 2 mai mult pentru chestiuta asta decat pentru freeman :). E cea mai inovatoare chestie care am vazut-o intr-un shooter in ultima vreme... bine, eu nici n-am mai jucat asa ceva de la HL2 :-~
Dum zomfies...
mihai7645

Post by mihai7645 »

din cate am inteles eu, Portal este un Puzzle FPS. Vine separat fata de HL2 Ep 2 si nu cred sa aiba vreo legatura intre ele. Sursa
In the 7-th Day, GOD created Trance!
LeSharK

Post by LeSharK »

ai inteles gresit.
god save the queen 'cos tourists are money!
PSS 214

Post by PSS 214 »

@ pixelrage
Half-Life 2: Portal - GDC 07 Developer Walkthrough
arata mai bine si pare fff fun [smilie=Victory.gif]
PCgarage discount 1% folosind voucher-ul: NA7GGA77
G-man

Re: Portal

Post by G-man »

Chiar e distractiv, am jucat putin, grafica foarte buna, merge si pe configuratii mai vechi, cu tot la maxim, solicita si creierii..ce mai, un joc bun.

Edit: L-am terminat pana la urma :D Cateva screenshoturi (observati micile legaturi cu Half Life, Black Mesa anybody? :iconbiggrin: ):

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
GabYO
Moderator

Post by GabYO »

Primul stagiu e de-a dreptul amuzant. =P~ Puzzle-urile devin progresiv din ce in ce mai "grele"... ceea ce-mi da speranta unei anumite provocari din acest punct de vedere pana la final.
It's good to admit that you're wrong, but it's better to be right.

PCgarage discount 1% folosind voucher-ul: 7JOVYDPL
G-man

Post by G-man »

Da, la final
Spoiler!
te bati cu un boss (the computer core :D).
Shader

Post by Shader »

Daca vreti sa reauziti melodia de la final... :sign5:
Live in your world, get pwned in mine!
Pigoo

Post by Pigoo »

eu am ajuns undeva la un cronometru ... de 5 minute . ce trebuie sa fac ? :sad1:
Men are like guns. They're funny.
Bluetooth

Post by Bluetooth »

Pigoo wrote:eu am ajuns undeva la un cronometru ... de 5 minute . ce trebuie sa fac ? :sad1:
Spoiler!
O sa iasa o turela sa te impuste, tu pui un portal pe un zid la nivelul podelei si altul pe zidul de deasupra pe unde ai intrat, te pui in fata primului portal ca sa traga in tine, te feresti=> lovitura in computer. Dupaia o sa-i cada un ochi, il incinerezi si pe ala(PS. vezi ca o sa fie tot mai greu sa ajungi la urmatorii ochi, dar te descurci) si repeti procedeul paan al sfarsit.
G-man wrote:Edit: L-am terminat pana la urma :D Cateva screenshoturi (observati micile legaturi cu Half Life, Black Mesa anybody? :iconbiggrin: ):
Spoiler!
La sfarsit la HL2E2, vorbeste ceva despre Aperture, si cum era o organizatie adversa lui Black Mesa... suna nice...
Radoo

Post by Radoo »

Am ajuns la capitolul 10, camera 18. Sunt la alea unde trebuie să sari în sus de pe o platformă pe alta. Nu reuşesc să sar într-o parte să ajung pe altă platformă. #-o Am reuşit o dată să sar şi să merg cumva cu strafe în săritură spre platforma următoare, dar n-am ajuns. :sad1:
Old nickname: Rayden

PC Garage - discount 1% folosind voucher-ul A6IDCLSW
madwh

Post by madwh »

Nu stiu cum sa trec la inceput cand is in camera aia cu cubul. Ori ii ceva simplu numa ca nu-mi dau eu seama ori jocul asta nu-i de mine. Help?

Later edit:
Am reusit. Nu m-am chinuit deloc asa ca mi se parea o idiotenie, dar culmea asa se face. Ma gandeam ca trebe sa-ti folosesti capu si mai putin echilibristica. Oricum, voua vi se pare normal asta? [smilie=Wonder.gif] Din nivelul 14, unde am ajuns.
Attachments
portal.JPG
alt bug
alt bug
Last edited by GabYO on Sun Oct 14, 2007 6:03 am, edited 2 times in total.
Reason: .
Think whatever™!
Radoo

Post by Radoo »

L-am terminat. [smilie=Respect.gif] Mai am trei advanced chambers.

GoreMotel

Post by GoreMotel »

Concept nou, pazăluri bine gândite şi un computer cu un AI care ar trebui să rămână în istorie datorită genialităţii replicilor.
Sfârşitul face toţi banii,
Spoiler!
nu mă aşteptam la credits ASCII şi acea melodie... genială, nu îmi iese din cap.
Păcat că nu sunt mai multe companii ca Valve care să producă jocuri de o asemenea calitate.
Last edited by GabYO on Mon Oct 15, 2007 12:43 am, edited 1 time in total.
Reason: Spoiler tag!
Jizaz Craist

Post by Jizaz Craist »

Rayden wrote:Am ajuns la capitolul 10, camera 18. Sunt la alea unde trebuie să sari în sus de pe o platformă pe alta. Nu reuşesc să sar într-o parte să ajung pe altă platformă. #-o Am reuşit o dată să sar şi să merg cumva cu strafe în săritură spre platforma următoare, dar n-am ajuns. :sad1:
Dacă eşti unde cred eu,
Spoiler!
pune un portal în puţul ăla imens din stânga de unde intri şi unul pe prima platformă.
De acolo te descurci [smilie=Thumbs-Up.gif]

Conceptul e vechi de mai bine de 2-3 ani. Ia luaţi pachetele de hărţi custom de Narbacular Drop, să vedeţi acolo cum vă ecsplodează creierii [smilie=maniac.gif]
Last edited by GabYO on Mon Oct 15, 2007 12:44 am, edited 1 time in total.
Reason: Spoiler tag!
Radoo

Post by Radoo »

Tu citeşti toate post-urile? Am scris mai jos că l-am terminat.

Jizaz Craist

Post by Jizaz Craist »

Fak, te-am confundat ](*,) My bad, da' măcar poate îi ajută pe alţii :-#)
Profesorul

Post by Profesorul »

0_o in 3 ore am terminat jocul wtf asa scurt :| ?
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

Trei ore doar? Din ce am auzit nivelul de dificultate este unul destul de ridicat.
picz or it didn't happen
raven8999

Post by raven8999 »

Nu e prea greu o data ce te prinzi de anumite tehnici sau trucuri care trebuie folosite.Eu am jucat aproximativ 4 ore si mi se pare ca sunt in ultimul nivel.O sa il termin maine sau cand oi avea timp,momentan am timp sa mai joc ](*,) Oricum,geniale replicile computer-ului,chiar foarte amuzante,o sa imi para rau sa termin jocul asa repede :sad1:
Change your thought and the world around you changes.
LeSharK

Post by LeSharK »

Spoiler!
Not in cruelty
Not in wrath
The Reaper came today
An Angel visited
This gray path
...and took the Cube away
T_T
raven8999

Post by raven8999 »

Ok,deci pana la urma nu m-am putut abtine,am intrat,am jucat foarte putin,ca era ca si terminat,si l-am terminat acum cateva minute.Ramasesem aproape de tot de final,
Spoiler!
in camera aia cu multi robotei inaintea confruntarii cu boss-ul
.Ce pot sa zic mai mult decat ca finalul este absolut senzational!Nu neaparat actiunea de la sfarsit,desi era o provocare sa joc in timp ce ma tineam de burta de ras,ci credits-urile si melodia.Sincer,nici nu ma asteptam la prea multe de la joculetul asta,insa cand Valve pune mana pe ceva nu are cum sa iasa ceva mediocru.Umor din plin(cube&cake rulz :d,roboteii sunt foarte simpatici etc),idee foarte interesanta si bine pusa in practica,pacat ca are si puncte mai slabe,ca orice alt joc.Astea ar fi durata foarte redusa de joc,dificultatea destul de redusa,si per total,lasa impresia ca este ceea ce si este de fapt,un tech demo.Era frumos sa fie dezvoltat ceva mai mult ca un joc,sa aflii cum ai ajuns acolo,cine esti etc.Sper la o eventuala continuare,desi nu prea cred.Doar niste harti bonus nu cred ca o sa ma multumeasca prea mult :sad1:
madwh

Post by madwh »

L-am terminat. Superb. Nu e un joc perfect dar cel putin nu poate fi acuzat de clisee ca episode two pentru ca marea majoritate a jocului e un "test". Mi-a placut contrastul cand am iesit din
Spoiler!
camerele de test, diferenta enorma intre cele doua medii. Totul pare invechit si ruginit dar nici camerele alea nu erau perfecte.
Daca te uiti atent pe detalii high mai ales se vad zgarieturi si pete. A fost destul de greu dar a meritat pentru satisfactia care o da. Ziceam ca episode two nu e destul de inovativ inainte sa joc Portal si ca are atmosfera dar cam nimic altceva. Daca ar putea combina cele doua jocuri Portal si Half Life dar sa pastreze ingredientele care le fac asa deosebite cred ca Valve ar face unul din cele mai tari jocuri ever. Singurul lucru care m-a dezamagit la jocul asta a fost ca nu mi-a fost clar cu ce taste interactionez (desi ar fi trebuit sa stiu din hl) pana am ajuns la chamber 17, unde nu aveam cum sa trec fara sa folosesc tasta E. That's right, am ajuns pana acolo impingand si balansand cuburile pe butoane. Un adevarat chin, m-am chinuit cu unele pana mi-a venit rau (la propriu) dar ce sa faci, prostia se plateste. De acuma inainte sa incep orice joc prima data verific daca stiu tastele. Sper sa aiba o continuare desi ma indoiesc ca o sa aiba. :(

edit: lol, si neolith zicea de continuare acuma am vazut
Think whatever™!
razvanrazy

Post by razvanrazy »

Păcat că nu sunt mai multe companii ca Valve care să producă jocuri de o asemenea calitate.
toata lumea zice asta...dar mai este Blizzard, la care orice joc e complet balansat si lucrat la el pana la cel mai mic detaliu.
R@2! Image
GabYO
Moderator

Post by GabYO »

Pff... scurt rau, foarte scurt! Cand am intrat prima data in el am ajuns la Test Chamber 18, dar credeam ca doar primul stagiu are 19 Test Chambers... #-o
Eh, oricum joculetul este foarte frumos. Per total nu e mai deloc atat de greu pe cat m-as fi asteptat, dar e amuzant din cale afara. Iar finalul... e pur si simplu genial!
It's good to admit that you're wrong, but it's better to be right.

PCgarage discount 1% folosind voucher-ul: 7JOVYDPL
Xantastic

Post by Xantastic »

Finalul ma asteptam sa fie ceva mai greu dar a fost distractiv. Iar ideea cu
Spoiler!
rocket launcherele prin portale
mi s-a parut geniala.
Nick vechi: XanTM
Pigoo

Post by Pigoo »

eu nu stiu ce sa fac aici...
nu ma prind de faza .. sunt mai prostut :D

LE: nu mai e nevoie :d
Attachments
21.jpg
raven8999

Post by raven8999 »

Ai omis sa spui din ce nivel e screenshot-ul.Daca e din ultimul,citeste mai departe...
Spoiler!
Pune primul portal pe podea,sub conducta aia transparenta din screenshot,dupa aia du-te inapoi in camera aia unde se afla robotul ala stationar care trage cu rachete si pune al doilea portal pe un perete.Dupa aia te pui in fata portalului de pe perete,astepti ca robotul sa puna tinta pe tine,iar cand trage te feresti si racheta va trece prin acest portal,iesind prin portalul de sub conducta,pe care o sparge.De aici nu mai tin minte sigur,ori iti cade un cub din conducta,pe care trebuie sa il folosesi la vreun buton(cel mai probabil asa e),daca totusi nu e asa,inseamna ca trebuie sa o iei cumva prin conducta...dar nu prea cred.
LE:Opaaa,am raspuns prea tarziu :laughing6: Totusi,era nivelul de care ziceam eu? :icon_smile:
madwh

Post by madwh »

Spoiler!
Nu stiu daca merge sa spargi conducta acolo, eu am pus un scaun si m-am urcat pe el ca sa ajung la gaura.
Think whatever™!
Radoo

Post by Radoo »

Spoiler!
Eu am pus nişte carcase de calculatoare unele peste altele.

RedVelvet

Post by RedVelvet »

Spoiler!
Merge sparta conducta, eu asa am procedat
As a performer of the dark arts, I DEMAND that the Directx10 client also features Devil Rays!
Pigoo

Post by Pigoo »

si eu tot asa facusem , destul de interesante celelalte metode :D . dar reusisem sa trec la 2 minute dupa ce am postat :P . tnx anyway .. l-am terminat de mult
Profesorul

Post by Profesorul »

Jocul super complex , mie unul mi-a placut mult :] l-am terminat in 3 ore si jumatate xD [smilie=Respect.gif]
Gabizu

Post by Gabizu »

Merge bine si pe P4-1,6 Ghz Nvidia 5200 128Mb si .. atentie !! numai 256 SD-RAM 133. Jucat la 800x600 cu texturi pe medium.
Iar cu inca 256 Mb adaugati a mers OK si Episode Two.

Si mai ziceam ca nu e bun de nimica sistemu ala. \:D/
Profesorul

Post by Profesorul »

Norocu tau ca jocul e super bine optimizat si e facut sa se joace toti chiar si cei care nu au calculator ...... :] le datorezi un thx celor de la valve :p
LeSharK

Post by LeSharK »

Now you're thinking with.. cameras. :D

http://www.youtube.com/watch?v=P7slB7bAzsg
Post Reply