Ventilator de carcasa

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

Post Reply
eskape19

Ventilator de carcasa

Post by eskape19 »

Am o problema cu racirea: daca merg cu carcasa inchida si lucrez in programe gen photoshop, dreamweaver sau VS2005 mi se blocheaza. Daca dau unul dintre capacele laterale jos nu mai am probleme. De aceea cred ca ar trebui sa iau niste ventilatoare pentru carcasa. Ce imi recomandati? Ceva bun, cat de cat silentios si ieftin?

Configuratia mea:
Procesor: AMD Athlon XP 2400+
Motherboard: ABIT NF7-S v2.0
Memorii: 2x256MB DDR400 Dual Channel
Video: nVidia GeForce FX5200 64MB
TV-Tunner: Leadtek Winfast TV2000XP Expert
HDD: 40GB Seagate PATA
HDD: 160GB Seagate SATA
DVD-RW: ASUS 1608P3S
Sursa: 350W
Merced
Moderator

Post by Merced »

Eu in primul rand iti recomand sa cureti bine de praf tot PC-ul, sa dai jos coolerul de pe procesor, sa-l cureti atent, si sa pui o pasta termoconductoare mai buna de preferat AS5 sau macar AS Ceramique. Si atunci cu siguranta nu se va mai bloca. Daca vrei neaparat si un ventilator in carcasa, trebuie sa ne spui de ce diametru. Pe aici gasesti o gramada de ventilatoare, toate mai silentioase decat cele no-name. Oricum pana nu faci ce am spus mai sus, nu stiu cat o sa te ajute un vent in carcasa...
moonwalker

Post by moonwalker »

Ce temperaturi ai la procesor si la chipset?

Ce voltaj ofera sursa ta pe liniile de 12V si 5V (in load)?
All humans want is just a little more than they'll ever get...
Chiar ştii să foloseşti Google?
eskape19

Post by eskape19 »

Imi puteti spune si mie cum se aplica pasta? Cat de complicat poate fi pentru un incepator?

P.S.: Diametrul ventilatoarelor este de 80mm, dar am vazut ca in fata am un loc pentru un ventilator de 120mm.
burebista
Moderator

Post by burebista »

Pasta se aplica cam asa.
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Urmeaza pasii enumerati de Merced, fa si un cable management si apoi testeaza sistemul cu S&M sau Prime95 si monitorizeaza temperaturile cu SpeedFan.
Verifica si daca ventilatorul sursei functioneaza.
Ca ventilatoare silentiose iti recomand AC sau Akasa UltraQuiet(preferabil de 120mm).
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
gamezcdr

Post by gamezcdr »

Ar mai fi Nexus si Arctic Cooling Fan 12. Nexus e dead silent ruleaza doar la 1.000 rpm.
Merced
Moderator

Post by Merced »

Daca ai o carcasa no-name ma indoiesc ca in fata, chiar daca ar avea loc un ventilator de 120mm, va avea vreun efect. Pune in spate unul de 80mm sa evacueze aerul cald, AC ar fi ok ca marca, destul de ieftine si suficient de silentioase. Dar mai intai fa cum am spus initial, si cum au spus si ceilalti, chiar si fara ventilatoare in carcasa nu ar trebui sa ai blocaje. Punct.
eskape19

Post by eskape19 »

Am cautat AS 5 si alcool izopropilic si nu am gasit! Unde le pot gasi?

P.S.: O intrebare: trebuie scos procesorul din socket pentru a curata vechea pasta cu alcool izopropilic?
IL Dotore

Post by IL Dotore »

eskape19 wrote:O intrebare: trebuie scos procesorul din socket pentru a curata vechea pasta cu alcool izopropilic?
Preferabil da, pt a avea un control mai mare asupra operatiei pe care vrei sa o faci.
Din ce oras esti de nu ai gasit AS5?
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
pretorienii2004

Post by pretorienii2004 »

alcolul il gasesti de obicei la benzinarii,magazine de pieses auto iar pasta incearca aici http://www.mariosoft.ro/?v=produse&cate ... sort_type=
No one dies a virgin life screws us all
eskape19

Post by eskape19 »

Sunt din Bucuresti si am cautat la firme gen pc-coolers, dc, ultrapro.
van helsing

Post by van helsing »

Incearca la itdirect.Am cumparat eu ieri de la ei o pasta pe baza de argint 88%,aceeasi compozitie ca Arctic Silver 5,doar ca este produsa de Antec.Nu imi amintesc numele acum si nu sunt acasa sa pot sa iti tastez cu exactitate.Adevarat in acest moment nu exista AS5 pe stoc,nici eu nu am gasit.Ventilatoare bune gasesti la pccoolers eu am cumparat de la ei chiar ieri,un ventilator Akasa de 80 mm(aveau si dimensiuni mai mari) si un cooler Zalman 9500.
Corrupt their Soul - Leech their Life - Kill em all!
burebista
Moderator

Post by burebista »

eskape19 wrote:Am cautat AS 5 si alcool izopropilic si nu am gasit! Unde le pot gasi?
Vezi pe aici.
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
boyarul

Post by boyarul »

Solutie de curatat mai buna decat alcoolul izopropilic: aici
(sau cel putin asa se lauda producatorul)
Image

- Ce ai Bulă în sacul ăla? / - Şoareci!
- Şi de ce-l tot scuturi? / - Să nu cumva să se organizeze şi să-mi roadă sacul!
( & don't click here )
Post Reply