Task Manager has been disabled by your administrator

Fie că sunt sisteme de operare sau aplicaţii, le puteţi comenta aici.

Moderator: Moderatori

Post Reply
The Godfather

Task Manager has been disabled by your administrator

Post by The Godfather »

Salut.
Ma confrunt cu o problema - cred ca am dat peste un troian destul de al dracului care in userul pe care il folosesc imi limiteaza accesul la registri. Nu mai am butonul Run in meniul Start, nu mai pot accesa Task Managerul si nici regedit. Am cautat de spyware cu CounterSpy; mi-a gasit cativa dar nu a rezolvat nicidecum bugul. Am dat si un virus search cu AVG free, si nimic.
S-a instalat confortabil un site ca home page pe care nu o pot modifica si o alta problema e ca atunci cand incerc sa inchid computerul imi apare ca nu poate inchide svhost si faza aia cu end now. La fel cu un fisier numit object1.exe pe care l-am gasit in windows/prefetch - ceva de genul object1.exe.pf
Ma ajuta si pe mine cineva? Mersi

TG
When I die, bury me face down so everybody can kiss my ass!
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

Îţi recomand Webroot Spy Sweeper, este un program antyspyware care şterge fişierele cu pricina în dos mode, dacă nu reuşeşte în Windows enviroment.
De asemenea încearcă şi Spybot Search and Destroy, dar nu te aştepta ca sistemul să meargă ca înainte, eu ţi-aş recomanda o formatare mai degrabă.
picz or it didn't happen
SoboLAN

Post by SoboLAN »

Mi se pare extrem de cunoscuta problema. As pune pariu pe multe ca a mai fost pe aici pe undeva.

1). Run Command: Clic dreapta pe taskbar -> Properties -> Start Menu -> Customize -> Bifeaza optiunea de afisare a comenzii run.

2). Daca se rezolva asa, o sa poti sa intri in Group Policy: Run -> gpedit.msc -> User Configuration -> Administrative Templates -> System -> Ctrl+Alt+Del Options -> Remove Task Manager -> Setezi pe disabled.

3). Run -> gpedit.msc -> User Configuration -> Administrative Templates -> System -> Prevent access to registry editing tools -> setezi pe disabled.

Tare as vrea sa se rezolve.
burebista
Moderator

Post by burebista »

Vezi pe aici una-alta.
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
The Godfather

Post by The Godfather »

Multumesc pentru raspunsuri. O sa incerc metoda listata in siteul dat de burebista, pe care am mai gasit-o more or less aproximativa pe alte forumuri de specialitate. Sper sa nu fiu nevoit sa mai dau up la topic :) . O zi buna.

TG
Dorio

Post by Dorio »

Am avut si eu o problema similara. Am gasit o modalitate de activa Task Manager dar nu prea mi-a folosit. In cele din urma am reinstalat sistemul. Mai jos este o cheie de registri pentru activarea Task Manager care la mine a functionat.

Code: Select all

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
"DisableTaskMgr"=dword:00000000
Asus A8N-SLI Deluxe, AMD A64 3000+ Winchester Box@2,4GHz, 2GBDDR Kit G.Skill, 2xWD200GB SATA2, Gainward Bliss 7900GT PCX256DDT, DVD-ROM Plextor, DVD+/-RW DL NEC, Case: Chieftec LBX-02B-B-SL-450, PS: Chieftec GPS-450AA 101 A, Samsung SyncMaster 710N, Mouse: Raptor Gaming M2, Keyboard Logitech G15, Casti Technics RP-F290
The Godfather

Post by The Godfather »

Problema cu task manager se putea rezolva cu un programel luat de pe net, dar nu mergea numai cat tineai calculatorul deschis; dupa un restart revenea.
In final am rezolvat troianul cu un antivirus de la microworld care l-a gasit si l-a executat :wink: . In momentul in care scana sistemul a gasit si avg-ul virusul. ce chestie...acum sunt spyware/virusi free, merge regeditul si celelalte fisiere care erau disabled by the administrator, dar comanda run tot nu o am in meniul start. Stie cineva cum o pot activa?
dorio, nu puteam accesa registri nicicum.
sorin

Post by sorin »

click dreapta pe start - properties - tab-ul Start Menu - Advanced - la mijloc ai Start Menu Items - derulezi până la Run şi dai check. multe se pot dezactiva de-acolo.
101 lucruri despre mine:
74. conduc Logan. cine zice că în Logan nu este spaţiu? Atâta vreme cât la 120kg pot conduce mereu, liniştit, dintre scaune!
The Godfather

Post by The Godfather »

Muad'Dib wrote:click dreapta pe start - properties - tab-ul Start Menu - Advanced - la mijloc ai Start Menu Items - derulezi până la Run şi dai check. multe se pot dezactiva de-acolo.
Asta merge numai la windows vista. am gasit si eu smecheria pe net, dar cum folosesc xp nu ma ajuta cu nimic.
sorin

Post by sorin »

crede-mă, de pe windows XP ţi-am scris succesiunea de mai sus.
101 lucruri despre mine:
74. conduc Logan. cine zice că în Logan nu este spaţiu? Atâta vreme cât la 120kg pot conduce mereu, liniştit, dintre scaune!
The Godfather

Post by The Godfather »

EDIT Am rezolvat problema

Code: Select all

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"NoRun"=dword:00000000
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

Mergeti si cautati in windows/system gpedit.msc-ul daca nu aveti run. pe acolo prin el este si optiunea de a da drumul iar la run. Ca si la restul optiunilor omorate de vierme. Unul pe care l-am curatat recent a redenumit si regedit-ul, deci daca nu luati de pe net alt editor de registrii sau ceva.
Dum zomfies...
Dorio

Post by Dorio »

The Godfather wrote:dorio, nu puteam accesa registri nicicum.
Chiar si asa puteai introduce cheia in registri daca ai fi copiat codul intr-un fisier text cu extensia ".reg" pe care il executai. Oricum se pare ca ai rezolvat problema si nu mai ai nevoie de asta :) .
Asus A8N-SLI Deluxe, AMD A64 3000+ Winchester Box@2,4GHz, 2GBDDR Kit G.Skill, 2xWD200GB SATA2, Gainward Bliss 7900GT PCX256DDT, DVD-ROM Plextor, DVD+/-RW DL NEC, Case: Chieftec LBX-02B-B-SL-450, PS: Chieftec GPS-450AA 101 A, Samsung SyncMaster 710N, Mouse: Raptor Gaming M2, Keyboard Logitech G15, Casti Technics RP-F290
caraboy

Post by caraboy »

Am dat si eu la o amica peste problema asta. Vechiul troian de messenger. M-am chinuit o ora si tot nu am reusit sa scap de el. Cred ca tot cu format. Nu am acces nici la gedit.msc, nici la group policy. :( Bai al dreaq virus. :P
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

e absolut imposibil sa nu ai acces la gpedit.msc daca esti logat cu administrator :)
Dum zomfies...
dion

Post by dion »

Aceeasi problema am rezolvat-o cu Spybot Search&Destroy 1.4
Post Reply