Probleme cu un HDD WD

Despre hard-disk-uri. Comentarii şi întrebări.

Moderator: Moderatori

Post Reply
none

Probleme cu un HDD WD

Post by none »

Am fost la un prieten care are pe calculator un HDD WD800JB (80 GB ATA). Cand deschidea calculatorul dura cam 4-5 minute pana BIOS-ul vedea hardul. Am pus hardul pe alt sistem , aceeasi problema. Apoi l-am testat cu toate 'uneltele' de pe Hiren's Boot CD timp de 4-5 ore ; din teste a reiesit ca hardul este OK. L-am repartitionat , reformat si rescris MBR-ul. Cand l-am pus pe calculator , minune , mergea flawless. Am instalat Windows XP SP2 pe el fara nici o problema , dar dupa cateva zile am aflat ca iar 'face figuri'. Azi dimineata a trebuit sa dau de 5-6 ori reset la calculator ca sa mi-l vada BIOS-ul. Mentionez ca am schimbat pamblica IDE , conectorii molex , toate ce mi-au trecut prin cap. Am facut si flash de BIOS la o cea mai noua versiune pe care am gasit-o pe site-ul producatorului , dar fara nici o rezolvare. Am incercat si alte teste pentru memorie , placa de baza etc .. totul pare iarasi OK. Acum ma gandesc ca ar putea fi controllerul onboard IDE sau sursa.
Ce parere aveti ? Pentru ca nu i-as recomanda sa isi cumpere alt HDD si sa pateasca la fel. Multumesc.
PS : Am uitat sa mentionez ca odata intrat in Windows , hardul nu are nici o problema , rata de transfer este mare , intrun cuvant este PERFECT.
none

Post by none »

Nimeni ?
VVP70

Post by VVP70 »

Testeaza-l cu utilitarul de dignosticare WD - Data Lifeguard Tools (http://support.wdc.com/download/index.asp?swid=1) si daca totul e in regula (cod 000) incearca sa vezi cum se manifesta HDD-ul pe alt sistem. Daca apare alt cod vezi tot la ei pe site ce reprezinta. Bafta.
Moose

Post by Moose »

din cate stiu hdd-urile WD au niste setari la jumperi: Master FARA Slave si Master CU Slave. Vezi in ce caz e HDD-ul respectiv, asta poate fi o cauza pt timpii de detectie mari.
Doctor's say i have a multiple personality but we don't agree with that.
Post Reply