Intrebare sursa no-name
Moderator: Moderatori
Intrebare sursa no-name
Saptamana asta am sa imi cumpar o placa de baza, un procesor si o placuta de memorie. Bugetul nu permite decat achizitionarea componentelor enumerate, restul vin pe parcurs mai incolo, prima pe lista fiind o sursa. Deci nimic mai mult. De asemenea, vor mai functiona un HDD de 40 GB, si probabil un DVD-RW. Sursa va fi una no-name, de 350 sau 400 W (atat scrie pe ea).
Intrebarea mea este daca poate duce sistemul (nu am placa video), pentru maxim o luna pana imi voi lua o sursa. Nu vreau sa risc si apoi sa mi se arda si altele in afara de sursa. Deci...?
Intrebarea mea este daca poate duce sistemul (nu am placa video), pentru maxim o luna pana imi voi lua o sursa. Nu vreau sa risc si apoi sa mi se arda si altele in afara de sursa. Deci...?
- gabe_racer
Teoretic le duce sigur,dar nu poti stii niciodata cand apar fluctuatii de tensiune.Riscul tu ti-l asumi,sursele no-name fiind riscante.In mod normal componentele tale nu vor consuma nici 100W deci e suficienta.
C2D E6750 3,2Ghz +TT Big Typhoon(lapped) | DFI LP UT P35-T2R HEATPIPE | Sapphire HD4890 Vapor-X 1GB GDDR5|4 GB DDR2 | 2WD+1Samsung+1Seagate=2TB | Thermaltake 430W Pure Power | A+ X-Clio 2
..
O sursa no-name de 400W o sa-ti duca componentele atat timp cat nu pui o placa video prea puternica. Dar exista riscu sa apara probleme la eventuale socuri de curent. Daca te uiti atent tocmai i sa intamplat unui user de pe forum.
Packard Bell - Intel Core Duo T 2250 @1730mhz - ATI Radeon 200M, 256 MB - SO-DIMM DDR2 512, 667mhz - HDD S-ATA WD 800BEVS - Panasonic DVD-RW - Realtek LAN - audio - Wireless - mouse Logitech LX7
Eh stii tu vorba aia veche, ca pe gardul de langa gara scrie "P**a" si inauntru sunt carbuni...
Pana nu incerci n-ai cum sa fi sigur cu sursele astea. O perioada de cateva saptamani cred ca nu se intampla nimic. Tii si tu PC-ul in load cateva ore cu unul din multele programe care fac asta si vezi ce se intampla.

Pai aici e buba, daca sursa e vapor-made sansele sa iti plateasca cineva componentele arse is absolut zero. Eu unul as mai strange niste leuti si as lua un Fortron la 100RON de 350W.
PS. stii sigur ca cei de la Torrent au placa de baza pe stoc? Eu unul nu am gasit-o pe stoc absolut nicaieri.
PS. stii sigur ca cei de la Torrent au placa de baza pe stoc? Eu unul nu am gasit-o pe stoc absolut nicaieri.
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
- gabe_racer
In mod normal iti schimba sa zicem placa de baza daca nu are semne de lovituri,ruperi,defectiuni facute de utilizator cu buna stiinta.Daca placa arata normal n-au cum sa-ti dovedeasca ei ca tu ai ars-o intentionat sau ceva de genul.(La garantie poti sa le spui ca "n-a mai mers dom'le !".aditza26 wrote:De riscat nu ar fi o problema, dar daca se arde ceva, rezolv ceva la garantie sau...?

C2D E6750 3,2Ghz +TT Big Typhoon(lapped) | DFI LP UT P35-T2R HEATPIPE | Sapphire HD4890 Vapor-X 1GB GDDR5|4 GB DDR2 | 2WD+1Samsung+1Seagate=2TB | Thermaltake 430W Pure Power | A+ X-Clio 2
- gabe_racer
Nu ii consuma nici 100W!Al meu care e A64 @ 2.4Ghz,7300 GT-EX,2X512MB,hdd,4 vent. de sistem si nu a trecut niciodata de 103W!!!Am afisaj-ul de la sursa(total watt consumption).[<Merced>] wrote:Da' sincer tu crezi ca sistemul ala consuma mai mult de 150W in load?makanaki wrote: Aia sunt peek power, adica iti poate tine cei 380W dar pr durate foarte scurte de timp.
Sursa aia in 230W combinati da coltu.
[<Merced>] wrote:Da' sincer tu crezi ca sistemul ala consuma mai mult de 150W in load?makanaki wrote: Aia sunt peek power, adica iti poate tine cei 380W dar pr durate foarte scurte de timp.
Sursa aia in 230W combinati da coltu.

..
din cate stiu eu sursele no-name de 400W au cam 200w reali ... ceea ce reprezinta o cantitate suficienta de putere electrica (parerea mea
)
pe sistemul meu am folosit un powerlink de 400 w si a mers stabil si inca rulez pe un delux 400W care se comporta bine pana acum (sistemul fiind a64 3200, mb abit kn8 ultra , 2 x 512 , 7600gt, 2 hdd-uri si un dvd-rw).
insa asa cum ti s-a mai spus nu-ti garanteaza nimeni problemele tehnice care pot surveni de la distribuitorul nostru de curent...
ca o concluzie -> fara o placa video performanta sistemul despre care ne-ai vorbit va fi "dus" de o sursa no-name.
ps: am tot cautat sa-mi cumpar sursa si am ales sirtec 430 w - pe care l-am gasit la diverta la 149 ron cu garantie 3 ani! ( aviz celor care vor sa achizitioneze o noua sursa ).

pe sistemul meu am folosit un powerlink de 400 w si a mers stabil si inca rulez pe un delux 400W care se comporta bine pana acum (sistemul fiind a64 3200, mb abit kn8 ultra , 2 x 512 , 7600gt, 2 hdd-uri si un dvd-rw).
insa asa cum ti s-a mai spus nu-ti garanteaza nimeni problemele tehnice care pot surveni de la distribuitorul nostru de curent...
ca o concluzie -> fara o placa video performanta sistemul despre care ne-ai vorbit va fi "dus" de o sursa no-name.
ps: am tot cautat sa-mi cumpar sursa si am ales sirtec 430 w - pe care l-am gasit la diverta la 149 ron cu garantie 3 ani! ( aviz celor care vor sa achizitioneze o noua sursa ).
Nu sunt mituri deloc. Sunt sisteme care vin cu placi de baza, harduri , placi video distruse alaturi de surse no name.capca1 wrote:Nu iti face griji aditza ca tine. Eventual daca te deranjeaza asa de mult aspectul asta iti cumperi mai incolo o sursa brand. Nu mai venit cu povesti de genu' sisteme arse de la sursa no-name ca sunt mituri.
..
eu unul nu sunt de-acord cu tine si am sa si argumentez:capca1 wrote:Nu iti face griji aditza ca tine. Eventual daca te deranjeaza asa de mult aspectul asta iti cumperi mai incolo o sursa brand. Nu mai venit cu povesti de genu' sisteme arse de la sursa no-name ca sunt mituri.
am avut un caz -> a64 2800 , mb asus k8n-e deluxe skt 754 , gf 6200 , 2 x 256 , 1 hdd, 2 unit. optice si sursa powerlink 400w la care atunci cand a murit sursa a luat dupa ea si placa de baza ...
insa am avut si un caz la servici cu un sistem mai vechi la care a murit sursa si numai ea dar culmea - aceeasi sursa am montat-o pe un sistem p2 - 128 ram si merge brici

totul e relativ!

- AnotherOther
http://www.pcgarage.ro/surse/fortron/blue-storm-ii-350/
Recomand! am puso pe sistemul unui prieten ...
-
Ca sa nu mai deschid alt topic am si eu o dilema cu o sursa no-name cica Rexpower de 450W. Am sistemul din system. Deocamdata tine(am ramas fara bani cand am luat mobo+proc si nu am mai luat sursa), dar cum pot afla ce putere reala are?
I'll stand by you/Take me in into your darkest hour/ And I'll never desert you/I'll stand by you.
...
Rexpower am avut si eu pentru cateva zile in sistem, este mai buna ca no-name-urile obisnuite, iti poate tine chiar si un sistem bunicel. Cat despre putere cred ca ar avea undeva in jur la 200W(dar nu-s sigur).
Packard Bell - Intel Core Duo T 2250 @1730mhz - ATI Radeon 200M, 256 MB - SO-DIMM DDR2 512, 667mhz - HDD S-ATA WD 800BEVS - Panasonic DVD-RW - Realtek LAN - audio - Wireless - mouse Logitech LX7
Si ceva sub pretul asta?AnotherOther wrote:http://www.pcgarage.ro/surse/fortron/blue-storm-ii-350/
- gabe_racer
In locul tau nu m-as complica cu o sursa de 350W.Mi-as lua un Fortron BS II de 500W de ex,ca totusi sursa nu o schimbi asa des si poate iti pui pe viitor o placa consumatoare de curent si atunci iar trebuie facut un upgrade.Acum depinde si ce buget vrei sa investesti in sursa...aditza26 wrote:Sorry, nu am fost atent. Pare tentant, si cred ca asta va fi.IL Dotore wrote:Pai eu ce ti-am recomandat mai sus???
Daca tu nu ai nici macar bunavointa sa dai clic pe un link a doua ora nu ma voi mai obosi sa il pun...

Gabe_racer ai si tu dreptate insa diferenta de bani e colosala, totusi eu in locul sau as lua modelul Fortron de 400W: http://www.pcgarage.ro/surse/fortron/atx-400pnf/ . Acesta va fi suficient si pentru un eventual 8900GS
.

- gabe_racer
Poate sunt eu subiectiv dar ,dar cand aud de 350W....macar 400W sa fie,ca nu degeaba sunt surse de 500,600,700W.Fortron-ul ala de 400W cred ca e una dintre cele mai ok solutii.Va duce sigur si un 8900GS cu sistemul de fata.IL Dotore wrote:Gabe_racer ai si tu dreptate insa diferenta de bani e colosala, totusi eu in locul sau as lua modelul Fortron de 400W: http://www.pcgarage.ro/surse/fortron/atx-400pnf/ . Acesta va fi suficient si pentru un eventual 8900GS.
Ok, pana la urma am alocat bani sa imi iau si o sursa. Bugetul este de 1,45 milioane. Recomandati-mi repede o sursa ca sa fac comanda la PcGarage.
http://www.pcgarage.ro/surse/fortron/atx-400pnf/
http://www.pcgarage.ro/surse/thermaltak ... -tr2-420w/
http://www.pcgarage.ro/surse/recom/power-engine-450w/
Vad ca la unele scre ATX 2.2, ATX 2.0. Sursa va fi montata pe o carcasa Therlmaltake Mambo.
LE: Therlmaltake iese din schema pentru ca nu este pe stoc. Deci intre cele doua. M-ar tenta Recom, este si neagra si mai puternica. Dar cum nu ma pricep la surse, astept sa ma indrumati.
http://www.pcgarage.ro/surse/fortron/atx-400pnf/
http://www.pcgarage.ro/surse/thermaltak ... -tr2-420w/
http://www.pcgarage.ro/surse/recom/power-engine-450w/
Vad ca la unele scre ATX 2.2, ATX 2.0. Sursa va fi montata pe o carcasa Therlmaltake Mambo.
LE: Therlmaltake iese din schema pentru ca nu este pe stoc. Deci intre cele doua. M-ar tenta Recom, este si neagra si mai puternica. Dar cum nu ma pricep la surse, astept sa ma indrumati.
- gabe_racer
- gabe_racer
Eu nush ce carcasa e aia,dar in mod normal nu ar trebui sa ai nici o problema.aditza26 wrote:Ok, mergem pe Fortron. Sper sa nu am problema cu montarea in carcasa. Intra fara probleme in Therlmaltake Mango?
sursa asta o am si eu in sistem, foarte buna si silentioasa trebuie sa apropi urechea de ea ca s-o auzi, o recomandare si din partea mea..gabe_racer wrote:Parerea mea e sa mergi Fortron ATX-400PNF.
..
merge sursa pe TT mambo. Este urias pretul la pcgarage oentru carcasa. La dcshop este mult mai ieftina
- gabe_racer
O stiam,dar nu dupa nume.Iti va intra sigur.Bafta la cuparare!aditza26 wrote:Asta este carcasa http://www.pcgarage.ro/carcase/thermalt ... mbo-black/

TT are unele surse bune dar cu altele te cam arzi, iar de Recom nici eu nu am auzit nimic .
Nu am gasit carcasa ta nicaieri dar in mod normal ar trebui sa intre pentru ca respecta acele dimensiuni standard.
LE: vad ca nu prea stii ce carcasa ai
.
Nu am gasit carcasa ta nicaieri dar in mod normal ar trebui sa intre pentru ca respecta acele dimensiuni standard.
LE: vad ca nu prea stii ce carcasa ai