GA-945P-S3 , senzori bulversati

Chipset-uri, plăci de bază, slot-uri PCI si tot ce vă mai framântă în domeniu

Moderator: Moderatori

Post Reply
bogdan_alex

GA-945P-S3 , senzori bulversati

Post by bogdan_alex »

Va salut. Am cumparat o placa Gigabyte Ga-945P-S3, ca deh...e prima in topul Mainstream,
si dupa ce am instalat OS-ul am descoperit ca senzorii de voltaje si de temperatura arata complet aiurea cu orice soft as folosi. Ba mai mult, cand rulez Everest, VCore-ul imi sare de la 1.27-1.29 , la 2.3 :)) , daca ar fi pe bune mi-ar exploda procesoru :D. Si asa indica apoi cu orice program de diagnoza pana la primul reset. Am incercat Speedfan, CpuZ, Everest. Cel mai aproape de realitate este softul ei, insa am dubii si in privinta lui, dar mi se pare o prostie sa mearga numai cu ala, ceva e putred nu?

PS: in nici un soft nu-mi afiseaza temp. procesorului in afara de cel venit cu placa
burebista
Moderator

Post by burebista »

Pentru CPU incearca CoreTemp sau Intel TAT.
In rest probabil ca celelalte softuri nu stiu de senzorii MB-ului tau asa ca ramii cu softul care ti-a venit cu placa de baza.
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
2K

Post by 2K »

Nu e neaparat de la senzori,si ABIT-ul meu imi arata niste ciudatenii la inceput,temperatura la procesor era de 22 de grade in full load cu procul la 2.7Ghz si era cu racirea stock + un vent de 120,dupa ce am updatat soft-ul de monitorizare acesta a aratat temperatura corecta asa ca poti incerca ori un update de BIOS ori update la soft-ul de monitorizare recomandabil sa le faci pe amandoua.
bogdan_alex

Post by bogdan_alex »

Update de bios am facut, faza este ca daca as fi incercat cu un singur program as fi zis ca e de la soft, insa chiar 3 softuri sa imi bata campii?....e ceva strange
Infractor Periculos

Post by Infractor Periculos »

Cel mai bine pentru masurarea temperaturii interne a CPU incearca CoreTemp, pentru ca nu foloseste senzorul placii de baza. Everest, utilitarul placi de baza si SpeedFan citesc senzorul de pe Mb, care se stie ca la Gigibyte mai are cateodata probleme in a indica temperatura corecta. Succes in rezolvarea problemei.
Gabizu

Post by Gabizu »

SpeedFan [4.32] inca nu e actualizat complet.
Nu stie sa citeasca senzorii de pe ITE IT8718F [controlerul IO de pe MB].

Insa PC Wizad 2007 v1.72 stie, dar nu are control la fan-uri !
Post Reply