Configuratie statie grafica
Moderator: Moderatori
-
Configuratie statie grafica
O cunostinta doreste sa cumpere un sistem care va fi folosit cel mai mult pt 3d studio max si nu vrea sa mai bage bani in el pt multa vreme. Cum eu nu am lucrat cu 3dmax nu prea stiu cam ce cere(stiu ca trb proc si ram calumea dar nu stiu la placa video, eu ma ocup mai mult cu codari video unde nu prea trebuie placa video). M-am gandit la urmatoarea configuratie si as dori niste sfaturi si pareri. Bugetul este maxim 10000ron.
Statie grafica
Statie grafica
I'll stand by you/Take me in into your darkest hour/ And I'll never desert you/I'll stand by you.
- nemesys_alien
La configuratia lui DarthVader mai merge un hdd din ala setat in raid si sursa as inlocuio cu un Thermaltake Toughpower 750W. In rest ii super configuratia
.
Acuma am vazut ca era hdd-ul de 750 Gib
. Atunci nu ar merge 2 mai mici din aceasi serie cumva si legate in raid totusi
? (in loc de 78 de mib pe secunda o sa ai 78x2
)
Later edit: uite si un link catre un review la sursa http://www.jonnyguru.com/review_details.php?id=17 !

Acuma am vazut ca era hdd-ul de 750 Gib

Later edit: uite si un link catre un review la sursa http://www.jonnyguru.com/review_details.php?id=17 !
Last edited by nemesys_alien on Sun Mar 04, 2007 5:52 pm, edited 3 times in total.
http://nemesysdesign.evonet.ro/blog | Sunt normal am doar nevoi speciale, acoperite de sume proportionale! | Money don't buy hapiness but it's a good damm down payment.
| Be SmaRt don't be a retard ! Mcintoshing / Hcintoshing

-
Nu-i rea deloc nici a lui SmileX dar cu ce e mai bun acel ASUS decat DFI-ul? La unitatea optica prefer LG in fata samsungului, si la sursa, daca nu te superi imi place mult mai mult seasonicul mai ales ca am vazut una pe viu. Acel Tt nu stiu cum este ca nu am auzit nimic despre ea si nici nu am vazut nici una. Daca aflu ca TT-ul este mai bun decat Seasonicul, normal ca imi pot schimba optiunea.
Later edit: Cam cat de bine ar merge in locul acelui Seagate 750GB din prima config, 2 seagate-uri de 320 sau de 500 in raid? Vreau sa zic cam cat de mare ar fi sporul?
Le2: Vad ca mi-a raspuns la intrebare nemesys_alien inainte sa termin de editat
Later edit: Cam cat de bine ar merge in locul acelui Seagate 750GB din prima config, 2 seagate-uri de 320 sau de 500 in raid? Vreau sa zic cam cat de mare ar fi sporul?

I'll stand by you/Take me in into your darkest hour/ And I'll never desert you/I'll stand by you.
Sporul de performanta se va simti dar matricea RAID este riscanta. Mai bine ai lasa Seagate-ul ala de 750GB si ai lua un WD Raptor de 36Gb(pe care pune doar SO si aplicatiile).DarthVader wrote:Nu-i rea deloc nici a lui SmileX dar cu ce e mai bun acel ASUS decat DFI-ul? La unitatea optica prefer LG in fata samsungului, si la sursa, daca nu te superi imi place mult mai mult seasonicul mai ales ca am vazut una pe viu. Acel Tt nu stiu cum este ca nu am auzit nimic despre ea si nici nu am vazut nici una. Daca aflu ca TT-ul este mai bun decat Seasonicul, normal ca imi pot schimba optiunea.
- nemesys_alien
capca1 zice bine. Un raptor din seria noua ii mai mult decat ok. Ai putea chiar merge pe cel de 75 Gib
deoarece cel de 36 Gib mi se pare totusi mic
.

http://nemesysdesign.evonet.ro/blog | Sunt normal am doar nevoi speciale, acoperite de sume proportionale! | Money don't buy hapiness but it's a good damm down payment.
| Be SmaRt don't be a retard ! Mcintoshing / Hcintoshing

Asa este. Placa video nu va ajuta randarile iar din moment ce sistemul a cam acoperit necesitatile sa il dotam si cu de asta.
Serios acum : 3 sugestii :
- lasati o placa video moderata
- neaparat 2 gigi de ram, si pentru randari nu e nevoie neaparat de Dominator
- cu banii ramasi pune de 2 hard-uri cu viteze mai mari. Si cel de 750 se va descurca bine, in shcimb trebuie sa te hotarasti ce raport viteza/spatiu iti convine tie.
P.S. ce am mai ras dupa click-area casutei :"numai pe stoc" de la garajisti. Stocurile lor ocupa cam 8% din oferta. Si ce au , au in fabuloasele cantitati de 1-3 bucati![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
Serios acum : 3 sugestii :
- lasati o placa video moderata
- neaparat 2 gigi de ram, si pentru randari nu e nevoie neaparat de Dominator
- cu banii ramasi pune de 2 hard-uri cu viteze mai mari. Si cel de 750 se va descurca bine, in shcimb trebuie sa te hotarasti ce raport viteza/spatiu iti convine tie.
P.S. ce am mai ras dupa click-area casutei :"numai pe stoc" de la garajisti. Stocurile lor ocupa cam 8% din oferta. Si ce au , au in fabuloasele cantitati de 1-3 bucati
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
Re: Configuratie statie grafica
As schimba urmatoarele :DarthVader wrote:O cunostinta doreste sa cumpere un sistem care va fi folosit cel mai mult pt 3d studio max si nu vrea sa mai bage bani in el pt multa vreme. Cum eu nu am lucrat cu 3dmax nu prea stiu cam ce cere(stiu ca trb proc si ram calumea dar nu stiu la placa video, eu ma ocup mai mult cu codari video unde nu prea trebuie placa video). M-am gandit la urmatoarea configuratie si as dori niste sfaturi si pareri. Bugetul este maxim 10000ron.
Statie grafica
-placa video pt un 8800GTS
-2GB DDR2 667 ieftini ( nu are sens RAM scump aici , trebuie sa fie mult )
-4x300GB in RAID 0+1 , ai si performanta si siguranta.
Intel = abbreviation for Intelligence
Oxford Dictionary of English
-
bun, am pus 2 kituri A-Data de 2GB ddr2 800 (deci 4 GB de ram) si 4 hdd-uri seagate 7200.10 de 320 GB(se poate vedea in wishlist ca is 4). Si am schimbat si placa video. Placa de baza as vrea totusi sa ramana acel DFI si sursa sa fie Seasonic.
Statie grafica actualizata
Statie grafica actualizata
- AnotherOther
Ca o mica corectura personal daca este acea suma disonibila as merge pe un Seasonic S12 Energy+ 650W este mai eficienta si o generatie mai noua ,un review si o parere de la niste oameni avizati gasesti aici
-
Deci asta pare a fi printre putinele topicuri in care se ajunge repede la o configuratie finala
. Multumesc de sfaturi la toti. Daca mai aveti pareri sau sfaturi in plus sunteti bineveniti ca nu il cumpara chiar acuma (cam peste 2 sapt).

Config ii excelenta IMO.O adevarata bestie.DarthVader wrote:Deci asta pare a fi printre putinele topicuri in care se ajunge repede la o configuratie finala![]()
![]()
. Multumesc de sfaturi la toti. Daca mai aveti pareri sau sfaturi in plus sunteti bineveniti ca nu il cumpara chiar acuma (cam peste 2 sapt).
Intel = abbreviation for Intelligence
Eu zic ca un asemenea sistem nu ar merita doua pocnitori A-Data.. Mai bine mergi pe http://www.pcgarage.ro/memorii/corsair/ ... annel-kit/ mai ales ca te incadrezi

-
- moonwalker
DarthVader, ai şi votul meu de încredere pentru ultima configuraţie trasată de tine.
Memoriile sunt bune, dar atenţie la disponibilitate. Pe threadul dedicat propriului sistem,
Black Shark tocmai a scris că cei de la PcGarage nu pot să dea o estimare realistă de livrare pentru un kit de 2GB AData. Interesează-te din timp de o alternativă.
Mai am de făcut o singură observaţie: este nevoie şi de un UPS. Dacă proprietarul are deja unul, trebuie verificat dacă va face faţă noului sistem.
Memoriile sunt bune, dar atenţie la disponibilitate. Pe threadul dedicat propriului sistem,
Black Shark tocmai a scris că cei de la PcGarage nu pot să dea o estimare realistă de livrare pentru un kit de 2GB AData. Interesează-te din timp de o alternativă.
Mai am de făcut o singură observaţie: este nevoie şi de un UPS. Dacă proprietarul are deja unul, trebuie verificat dacă va face faţă noului sistem.
All humans want is just a little more than they'll ever get...
Chiar ştii să foloseşti Google?
Cum de am uitat
. Neaparat un UPS doar dava nu vrei sa ai surpriza ca ti se taie curentu dupa ce ai modelat la cev 3 ore si ai uitat sa salvezi. Din pacate nu sunt in stare sa recomand unul pt ca habar nu am de astea.

Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
Mobo: DFI 944 Ron
Proc: Intel 1799 Ron
Mem: 2x OCZ 1532,5 Ron
Video: 2x BFG 2198 Ron
Optic: DVD-WR LG (nu mai dau link ca gasesti peste tot la acelasi pret: 105 Ron
HDD: 2x WD 624,92 Ron
Case: Silverstone 499,51 Ron
Sursa: Seasonic 549.30 Ron
UPS: Mustek 1400VA,800W 406,30 Ron
TOTAL: 8658.53 Ron.
Proc: Intel 1799 Ron
Mem: 2x OCZ 1532,5 Ron
Video: 2x BFG 2198 Ron
Optic: DVD-WR LG (nu mai dau link ca gasesti peste tot la acelasi pret: 105 Ron
HDD: 2x WD 624,92 Ron
Case: Silverstone 499,51 Ron
Sursa: Seasonic 549.30 Ron
UPS: Mustek 1400VA,800W 406,30 Ron
TOTAL: 8658.53 Ron.
- moonwalker
makanaki, este sistem pentru 3DMax, nu 3DMark. Acel SLI va avea un impact 0 asupra timpului de render, pe când un procesor quad-core va reduce acest timp la jumătate faţă de unul dual-core.
Dacă aveai în gând folosirea unor plugin-uri secundare care să folosească plăcile video pentru calcule, acest lucru trebuie discutat şi exemplificat.
S-ar putea sa ai dreptate. Intrebarea este : 3Dmax este in stare sa foloseasca 4 coruri?moonwalker wrote:makanaki, este sistem pentru 3DMax, nu 3DMark. Acel SLI va avea un impact 0 asupra timpului de render, pe când un procesor quad-core va reduce acest timp la jumătate faţă de unul dual-core.
Dacă aveai în gând folosirea unor plugin-uri secundare care să folosească plăcile video pentru calcule, acest lucru trebuie discutat şi exemplificat.
D ce 2 GTS ? Pt ca la pret sunt doar un pic peste un gtx, iar in 3dMax nu cred ca se simte direfenta intre ele.
- moonwalker
3DMax este un soft profesional, si este proiectat pentru a folosi eficient un număr cât mai mare de nuclee încă dinainte de apariţia produselor multicore pe piaţa desktop.makanaki wrote:S-ar putea sa ai dreptate. Intrebarea este : 3Dmax este in stare sa foloseasca 4 coruri?
Un exemplu de comportament în 3DMax găseşti aici.
Rob, moonwalker are dreptate. Te-ai intins cam mult cu configuratia aia pentru o statie grafica. 2GTS, memorii de 1500 lei, poa' sa stea si cu E6600 ca nu tuseste, MB cu 680i.
Cam overkill IMO.
Cam overkill IMO.
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
Parerea mea e ca ar trebui 4GB RAM,crede-ma nu e un moft,mai ales daca zici ca nu o sa mai bage mult timp bani in el.Practic,2GB de ram sunt suficienti doar pentru jocuri in momentul de fata.Si referitor la placa video,e adevarat ca nu conteaza deloc la randare insa conteaza mult in timp real,adica modul cum se misca atunci cand modelezi ceva foarte detaliat,daca e ceva prea slab atunci o sa sacadeze in timpul modelarii.Nu degeaba exista Nvidia QuatroFX,insa asta ca fapt divers,un 8800 este mai mult decat suficient,foarte greu va fi sa "doboare" sistemul asta,nu cred ca are nevoie de ceva mai bun.Decizia iti apartine 

Change your thought and the world around you changes.
- moonwalker
Mai rămâne ca viitorul proprietar sau cei care îl sfătuiesc să se documenteze despre diferenţele dintre seriile profesionale de plăci video şi cele consumer.
Spre exemplu, câteva aspecte sunt explicate aici, iar un document venit chiar de la Nvidia despre GeForce vs. Quadro se găseşte aici sau aici.
Din câte ştiu, pe lângă un sporul de calitate esenţial adus, Quadro este şi mai performantă în aplicaţiile de proiectare, mai ales în configuraţiile cu ferestre multiple deschise.
Întrucăt diferenţele dintre seria Quadro şi cea GeForce sunt 99% la nivel de software, mulţi utilizatori au achiziţionat plăci GeForce pe care le-au modat hardware sau software în Quadro. Se pare însă că acest truc nu mai funcţionează perfect la noile modele, stabilitatea având de suferit.
De asemenea, eu aş căuta sfat de la cineva care lucrează în domeniu, întrucăt din câte am putut afla, memoria de pe placa video este importantă în aces caz. Un exemplu grăitor sunt cele două noi modele Quadro, care vin cu 768 respectiv 1,5GB de memorie.
Spre exemplu, câteva aspecte sunt explicate aici, iar un document venit chiar de la Nvidia despre GeForce vs. Quadro se găseşte aici sau aici.
Din câte ştiu, pe lângă un sporul de calitate esenţial adus, Quadro este şi mai performantă în aplicaţiile de proiectare, mai ales în configuraţiile cu ferestre multiple deschise.
Întrucăt diferenţele dintre seria Quadro şi cea GeForce sunt 99% la nivel de software, mulţi utilizatori au achiziţionat plăci GeForce pe care le-au modat hardware sau software în Quadro. Se pare însă că acest truc nu mai funcţionează perfect la noile modele, stabilitatea având de suferit.
De asemenea, eu aş căuta sfat de la cineva care lucrează în domeniu, întrucăt din câte am putut afla, memoria de pe placa video este importantă în aces caz. Un exemplu grăitor sunt cele două noi modele Quadro, care vin cu 768 respectiv 1,5GB de memorie.
-
Daca va uitati bine in ultima configuratie pe care am facut-o mai sus a m pus 4GB de rami A-Data (2 kituri de 2GB). UPS stiu ca cele mai bune is APC-urile, ce model de APC imi trebuie pt sistemul acesta nu stiu ca nu prea ma pricep la UPS-uri. Va rog sa-mi recomandati voi vre-un APC care sa se potriveasca cu sistemul.
- moonwalker
Nu-i aşa de simplu, preţurile variază mult de la o opţiune la alta. Din punctul meu de vedere, sunt 2 factori de care trebuie să ţii cont:DarthVader wrote:Va rog sa-mi recomandati voi vre-un APC care sa se potriveasca cu sistemul.
1. Timpul de back-up oferit pentru consumul tipic al sistemului. Un UPS tipic bine dimensionat oferă ~15 minute rezervă la jumătate din încărcarea nominală şi ~5 minute la încărcare maximă. Rămâne la latitudinea proprietarului să hotărască timpul de backup necesar, în funcţie de căt de jucăuşi sunt cei de la Electrica în zona în care lucrează.
2. Tipul de undă generată de UPS atunci când alimentează unitatea de pe baterie. Unităţile mai ieftine nu generează o undă sinusoidală perfectă la ieşire, ci una aproximativ sinusoidală sau chiar dretunghiulară în unele cazuri. Acest lucru nu a deranjat mult sursele mai vechi de PC, dar odată cu sursele mai noi care vin cu PFC activ sau pasiv, distorsiunile undei de curent electric stresează modulele de Corecţie a Factorului de Putere şi pot apărea unele probleme de compatibilitate, mai ales în cazul unui PFC activ. Poţi citi despre un caz pe threadul acesta. Din păcate nu-ţi pot oferi detalii mai multe despre cum se manifestă un UPS cu undă aproximativă pe o sursă Seasonic, întrucât bateria UPS-ului meu a murit demult şi îl folosesc doar pentru protecţie la şocuri.
Aşadar luând cele 2 variante în calcul, apar 4 posibilităţi de bază:
1. Stepped sinewave, timp minim de back-up.
UPS APC Smart, 620 VA ~700RON
2. Stepped sinewave, timp bun de back-up.
UPS APC Back RS, 1000 VA ~1000RON[/url]
3. True SineWave, timp minim de back-up.
UPS APC Smart 750VA ~950RON
4. True sinewave, timp bun de back-up.
UPS APC Smart, 750 VA XL ~1450RON
Hint-uri de componente:
http://www.boxxtech.com/Products/3DBOXX/3DBOXX.asp
Pe scurt: eu as merge pe Opteron/Xeon, placa de baza de server (Tyan/Supermicro (sau chiar de la Intel daca ar fi pe Xeon)), ram minim 4gb (registered, cu ECC) (pentru render-uri trebuie ca sistemul sa fie in primul rand foarte stabil in full-load; ram-ul registered are latente mai ridicate, in general), placa video Quadro sau fireGL (stau pe un sistem cu 2x fx7900gt si la 200k poligoane imi merge cu 4fps in viewport... not good ... si-s sigur ca daca era un quadro fx1300 in locul astora 2, mergea mult mai bine...). Hdd .. 2 raptor-uri cu viteze mari si 2 seagate'uri/wd-uri/whatever-uri mari. Sursa presupun ca e buna ... Carcasa aia imi place si mie
dar nu stiu daca suporta eATX ... (daca mergi pe core2duo sau chestii de-astea de desktop, e ok... dar daca te hotarasti sa treci pe chestii profi', vei da peste placa de baza eATX si va fi nevoie si de o carcasa adecvata. Aici am un enermax cs-718B).
Bafta!
Pe scurt: eu as merge pe Opteron/Xeon, placa de baza de server (Tyan/Supermicro (sau chiar de la Intel daca ar fi pe Xeon)), ram minim 4gb (registered, cu ECC) (pentru render-uri trebuie ca sistemul sa fie in primul rand foarte stabil in full-load; ram-ul registered are latente mai ridicate, in general), placa video Quadro sau fireGL (stau pe un sistem cu 2x fx7900gt si la 200k poligoane imi merge cu 4fps in viewport... not good ... si-s sigur ca daca era un quadro fx1300 in locul astora 2, mergea mult mai bine...). Hdd .. 2 raptor-uri cu viteze mari si 2 seagate'uri/wd-uri/whatever-uri mari. Sursa presupun ca e buna ... Carcasa aia imi place si mie

Bafta!
Zeratull wrote:Hint-uri de componente:
Pe scurt: eu as merge pe Opteron/Xeon, placa de baza de server (Tyan/Supermicro (sau chiar de la Intel daca ar fi pe Xeon)), ram minim 4gb (registered, cu ECC) (pentru render-uri trebuie ca sistemul sa fie in primul rand foarte stabil in full-load; ram-ul registered are latente mai ridicate, in general), placa video Quadro sau fireGL (stau pe un sistem cu 2x fx7900gt si la 200k poligoane imi merge cu 4fps in viewport... not good ... si-s sigur ca daca era un quadro fx1300 in locul astora 2, mergea mult mai bine...). Hdd .. 2 raptor-uri cu viteze mari si 2 seagate'uri/wd-uri/whatever-uri mari. Sursa presupun ca e buna ... Carcasa aia imi place si miedar nu stiu daca suporta eATX ... (daca mergi pe core2duo sau chestii de-astea de desktop, e ok... dar daca te hotarasti sa treci pe chestii profi', vei da peste placa de baza eATX si va fi nevoie si de o carcasa adecvata. Aici am un enermax cs-718B).
Bafta!
Acum am vz si eu topicul....sper ca nu ai cumparat inca PCul pt ca ai niste mici greseli de cfg. Am dat quote pt ca zeratull are dreptate.Ai facut din unele pdvd un sistem desktop..nu statie grafica.In primul rand PLACA VIDEO trebuie un model specializat pt randari. La o statie grafica o placa video profesionista aduce optimizari specifice pt diverse programe.Cand alegi placa te uiti in primul rand daca ARE CERTIFICARI pt programul folosit.Poate sa fie una de generatie noua..dar sa nu fie certificata.Atunci mergi pe una mai veche ca isi face treaba.In al doilea rand nu inteleg rolul proc quad-core. Stiu ca multa lume il ridica in slavi DAR sotia mea lucreaza in domeniul graficii si din ce am obs quadu e 'degeaba'. Mai bine un dual cu frecventa mare. De asemenea o matrice cfg pt protectia datelor e necesara.Iti trebuie backup intotdeauna pt ca am vz pe sotia mea cum a pierdut un proiect de 3 sapt care valora multe mii de dolari pt ca a uitat sa backup pe DVD

-
E foarte bun sistemul. Pentru ca stiu foarte bine ce-i ala max ca-n el stau cu ochii la munca
ar fi urmatoarele explicatii de dat, pentru viitor:
1. Procesor: Cu cat mai multe nuclee, cu atat mai bine. Si e oarecum dependent si de frecventa. Deci un oc USOR e binevenit.
2. RAM: 1Gb minimum, nu conteaza viteza. Depinde si ce face tipul. Modelare only si randare de 2 minute, e suficient. Daca se apuca de caractere de 2 milioane de poligoane, 4Gb minim, maxim cat suporta placa de baza...
N-ai vrea sa auzi superbul carait al harddisk-ului care rontzaie marunt la swap.
3. Placa video: Quadro, FireGL, Matrox, 3DLabs... doar daca, exact ca la punctul 2, ai un caracter extrem de complex si o placa video normala nu mai face fatza in a procesa in viewport-uri numarul de poligoane. 7600GT-ul meu duce cam 1.200.000 la 10fps. Un Quadro duce 24 milioane. Avantajele sunt evidente daca vrea sa-l recreeze pe Gollum.
4. HDD: Mai putin important, dar e bun sa aiba un burst cat mai mare. Raptor sau RAID. Decizia e dupa buzunar.
5. Stabilitate: 1-2-4-8 instante de prime (cate core-uri are) cel putin 6 ore. Daca-i iese vo eroare, trebuie scotocit bine.
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
1. Procesor: Cu cat mai multe nuclee, cu atat mai bine. Si e oarecum dependent si de frecventa. Deci un oc USOR e binevenit.
2. RAM: 1Gb minimum, nu conteaza viteza. Depinde si ce face tipul. Modelare only si randare de 2 minute, e suficient. Daca se apuca de caractere de 2 milioane de poligoane, 4Gb minim, maxim cat suporta placa de baza...

3. Placa video: Quadro, FireGL, Matrox, 3DLabs... doar daca, exact ca la punctul 2, ai un caracter extrem de complex si o placa video normala nu mai face fatza in a procesa in viewport-uri numarul de poligoane. 7600GT-ul meu duce cam 1.200.000 la 10fps. Un Quadro duce 24 milioane. Avantajele sunt evidente daca vrea sa-l recreeze pe Gollum.
4. HDD: Mai putin important, dar e bun sa aiba un burst cat mai mare. Raptor sau RAID. Decizia e dupa buzunar.
5. Stabilitate: 1-2-4-8 instante de prime (cate core-uri are) cel putin 6 ore. Daca-i iese vo eroare, trebuie scotocit bine.

solymir din ce stiu eu 3ds max e optimizat DUAL-core....nu quad-core.De aia i-am recomandat un dual-core cu frecventa mare ...decat quad-core
.De asemenea trebuie mentionata si VARIANTA de 3ds max. Daca are o licenta mai veche atunci e posibil sa nu aiba nici macar suport dual-core.Parca ver.7 e prima cu suport dual-core.... si un proc opteron/xeon am inteles ca are perf net superioare (nu stiu motive exacte...dar asa am vz in teste)