Recomandare HDD SATA II

Despre hard-disk-uri. Comentarii şi întrebări.

Moderator: Moderatori

Post Reply
Guest

Recomandare HDD SATA II

Post by Guest »

Trebuie sa-mi cumpar un hard si am cam ramas in urma cu ultimele aparitii in domeniu.
Deci, vreau un HDD SATA II, 7200 RPM, buffer preferabil 16 MB si capacitatea de cel putin 250 Gb.
Bugetul este in jur de 250 RON. (nu vreau sa depasesc cu prea mult)
Ma intereseaza f mult sa fie cat mai silentios, dar nu in detrimentul performantei / fiabilitalii.
Btw, cat de mare este dif. intre 2 modele de harduri indentice, mai putin bufferul: 8 respectiv 16 Mb ?

Voi ce recomndati ?
Multam.
nemesys_alien

Post by nemesys_alien »

Seagate Seria 10 ;). Oricare din ele in fuctie de bani :d.

Later edit:
Asta recomand! Este si mai aproape de suma care esti dispus sa o dai si in plus este si foarte performant. Urmeaza sa achizitionez si eu cat de repede posibil cateva :).
Last edited by nemesys_alien on Sat Mar 10, 2007 3:37 am, edited 4 times in total.
http://nemesysdesign.evonet.ro/blog | Sunt normal am doar nevoi speciale, acoperite de sume proportionale! | Money don't buy hapiness but it's a good damm down payment. :-({|= | Be SmaRt don't be a retard ! Mcintoshing / Hcintoshing
Merced
Moderator

Post by Merced »

Eu recomand HDD-ul asta care n-o avea el Perpendicular Recording, dar isi face treaba cu brio, la o temperatura redusa si silentiozitate maxima(l-am pus pe un sistem si vorbesc din experienta). Seagate ar fi a doua mea optiune, pentru ca nici ei nu mai sunt cum erau odata(ca multe alte brand-uri) desi fac pasi importanti sa revina acolo.
Guest

Post by Guest »

[<Merced>] wrote:Eu recomand HDD-ul asta care n-o avea el Perpendicular Recording, dar isi face treaba cu brio, la o temperatura redusa si silentiozitate maxima(l-am pus pe un sistem si vorbesc din experienta). Seagate ar fi a doua mea optiune, pentru ca nici ei nu mai sunt cum erau odata(ca multe alte brand-uri) desi fac pasi importanti sa revina acolo.
Samsungul ala consta 316,79 RON :(
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Ia Seagate-ul de 320GB cu PR pentru ca e cel mai rapid, si silentios pe deasupra. Eu sunt foarte multumit de el, iar pretul de la garajisti e exceptional!
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
capca1

Post by capca1 »

Eu as cumpara asta.
Neon Biker

Post by Neon Biker »

[<Merced>] wrote:Eu recomand HDD-ul asta care n-o avea el Perpendicular Recording, dar isi face treaba cu brio, la o temperatura redusa si silentiozitate maxima(l-am pus pe un sistem si vorbesc din experienta). Seagate ar fi a doua mea optiune, pentru ca nici ei nu mai sunt cum erau odata(ca multe alte brand-uri) desi fac pasi importanti sa revina acolo.
Vezi ca ai gresit link-ul: HD321LJ este din seria T133, insa HD321KJ din seria T166 e ala laudat de toata lumea. Anyway, avand in vedere promotia de la garajisti, Seagate ST3320620AS e irezistibil.
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
mihai7645

Post by mihai7645 »

caut si eu un HDD silentios, dar sa aiba 400GB sau 500GB, spre ce marci sa ma indrept?
In the 7-th Day, GOD created Trance!
AndreiD

Post by AndreiD »

Daca vrei silentios si rece iti recomand Samsung.
Din cate vad Samsungurile se descurca cu ceva mai bine decat Seagate in multitasking, deci sunt si rapide :)
marian57

Post by marian57 »

Eu am si Seagate ST3320620AS si Samsung 320GB SATA-I/ T133,diferente in jocuri pentru swap nu sunt,in multitaskig nici atat,la testul HD Tach,Seagate este cu 10MB mai rapid,dar MARE ATENTIE=Seagate caraie ca la balamuc,daca este liniste unde lucrezi,ai patit-o,este un carait la frecvente inalte de te scoate din minti.Am fost cu el la garantie,mi-au dat altul si tot asa face,asa sunt Seagate-urile.Eu vreau sa scap de el cat mai repede.Samsung-ul,zici ca nici nu este conectat.
bellagio

Post by bellagio »

Dar pt un HDD de 80 GB SATA II NCQ ce ati recomanda ?
Eu ma gandeam la un Seagate,,, sau Samsung ?
Conteaza in primul rand fiabilitatea, silentiozitatea dar de preferat si o performanta buna :)

PS E diferenta sesizabila/reala intre SATA 1 si SATA 2 ?
Pt NCQ trebuie si placa de baza sa suporte ceva anume ?
De fapt habar n-am ce-i ala NCQ :))
Shader

Post by Shader »

Native Command Queuing (NCQ) is a technology designed to increase performance of SATA hard disks under certain situations by allowing the individual hard disk to internally optimize the order in which received read and write commands are executed. This can reduce the amount of unnecessary going back-and-forth on the drive's heads, resulting in increased performance (and slightly decreased wear of the drive) for workloads where multiple simultaneous read/write requests are outstanding, most often occurring in server-type applications. However, the current technology actually slows down HD access in certain applications, like games and sequential reads & writes, because of the added latency induced by NCQ logic[1].

Native Command Queuing was preceded by Parallel ATA's version of Tagged Command Queueing (TCQ). Because ATA's attempt at integrating TCQ had to put up with the constraint that ATA host bus adapters had to look like ISA bus devices to the operating system, this forced an awkward implementation that failed to gain much acceptance in the market due to extremely high CPU overhead and negligible performance gain. NCQ differs from PATA TCQ in that the command re-ordering is completely done on the drive itself, and each command is equal in importance. This is touted as an optimal solution, since the drive has the most knowledge of its performance characteristics, and is able to take rotational position into account. NCQ and PATA TCQ have a maximum queue length of 32 in-flight commands,[2][3] while SCSI TCQ has a maximum queue length of 264 in-flight commands.

For NCQ to be enabled, it must be supported and turned on in the SATA host bus adapter and in the hard drive itself. The appropriate driver must be loaded into the operating system to enable NCQ on the host bus adapter. Many newer chipsets support the Advanced Host Controller Interface (AHCI), which should allow a generic driver supplied by the operating system to control them and enable NCQ. In fact, some newer Linux kernels support AHCI natively.[4] Unfortunately, Windows XP requires the installation of a vendor-specific driver even if AHCI is present on the host bus adapter because Windows XP was released before Serial ATA was invented. Windows Vista corrects this situation by including a generic AHCI driver.
Live in your world, get pwned in mine!
Vladutz20

Post by Vladutz20 »

Recomand Hitachi Deskstar 250 gb SATA II il am este rapid si silentios [smilie=Respect.gif]
Sony PS3-Beyond games
Heigh Ho ! Heigh Ho ! Haideti sa mergem intr-o tara misto !!!
bellagio

Post by bellagio »

Deci daca rulez un joc NCQ nu este mare branza, in schimb e bun pt multitasking ? (adica sar intre aplicatii sau intre tab-uri in Firefox).
Neon Biker

Post by Neon Biker »

Teoretic da, insa in practica se pare ca Seagate-urile sunt varza in multitasking cu tot NCQ-ul lor.
bellagio

Post by bellagio »

Din ce am mai citit, cred ca pana la urma o sa ma duc catre un Samsung, desi initial inclinam catre Seagate.
Moldoveanul

Post by Moldoveanul »

Samsung
Daca si cu parca...
Sparkle

Re: Recomandare HDD SATA II

Post by Sparkle »

Seagate al the way (seria 10) .
Am Detinut 2 x 250 gb Samsung 8mb cache * erau din modelul care obtinuse recomandarea revistei Xpc.. dar nu mai tin minte numarul).
Acum am Seagate 2 x 250 gb 16 mb cache - nici nu ai ideee cum se misca + ca este mai silentios fata de samsung si vibreaza mai putin .

ps. Este adevarat ca la munca mi-am permis sa ma joc si cu un model samsung de 320 gb cu 16 mb cache....dar nu prea ma impresionat....
Core2Duo E8500@4.0 Ghz*/*CoolerMaster Hyper 6+*/*Gigabyte EP 45-DS4*/*2x2 GB Muskin Pc8500*/*Sapphire HD4870 1 GB*/* HDD Seag. 640GB x 2*/*Sursa Corsair 650w*/*Dvd-rw Asus */*Mon. Sony 19''X-Black */*Mouse Logitech G9*/*KB ....comming*/*Case Shark
Vladutz20

Post by Vladutz20 »

Hitachi Deskstar 250 gb S-ata II all the way in maxim 10 sec am mutat 500 de mb de pe o partitie pe alta, este extrem de silentios.
Sony PS3-Beyond games
Heigh Ho ! Heigh Ho ! Haideti sa mergem intr-o tara misto !!!
KAKAROT

Post by KAKAROT »

Eu am seagate de 160 si faza cu multi ma scoate din minti. Daca ai 5 tab-uri deschise + winamp+strongdc si eventual alte programele in tray , o sa iti numeri firele de par pana acceseaza el zona in care dwl dc++.
In teste sintetice am vazut si eu ca puncteaza bine dar in real life prezinta mari dezavantaje. Instalarea de win dureaza mai mult la mine decat la colegul meu de camera care are in P4 1.8, 512 rami, hdd maxtor de 40. Si la bootarea sistemului de operare e la fel.
In jocuri se descurca bine though.

Am fost pe la Vladutz si trebuie sa spun ca am fost impresionat de acel Hitachi. Instalare de windows f f rapida si am vazut ca se descurca bine si in multi.
Mergi pe acesta sau pe Samsung.
Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
bellagio

Post by bellagio »

e ceva de capu seriei P de la samsung, mai precis subseria P80 SD ?
Neon Biker

Post by Neon Biker »

Hmm... de seria P80 "SD" nu pot spune ca am auzit, doar de seria P80 simpla, care insa e cu vreo 3 generatii mai batrana decat ultimul racnet, seria T166. Seria P120 in schimb are un reprezentant foarte reusit, SP2504C (si fratele lui pe IDE: SP2514N), care se poate lua la tranta cu multe harduri de ultima generatie.
Moldoveanul

Post by Moldoveanul »

Samsung.
Daca si cu parca...
Overmind

Post by Overmind »

Daca tii la siguranta datelor... WD3200KS (320GB,SATA2,16MB).
http://overmind.ro - World's best C&C: Red Alert - Yuri's Revenge 2 mod and a top-3 Star Trek: Starfleet Command 3 mod !
MixMaster

Post by MixMaster »

eu personal nu iti recomand seria 10 de la Seagate. Motivul? dupa cum poti vedea in semnatura am doua...unul luat in decembrie daca bine tin minte si unul in februarie...cel luat in februarie l-am dus joia trecuta in service...cred ca miercuri imi ajunge cel cu care mi-l schimba,deci ai inteles ca e stricat...si cand imi aduce hdd-ul ala...vin acasa.,..imi transfer datele de pe celalalt seagate si il duc si ala in service...singurul cu care nu am probleme este WD-ul..care il am de vreo 3 ani si merge perfect.. Imi pare rau pt Seagate-uri...chiar eram fan si mai ales modelul asta de 320 7200.10 era foarte laudat...deja am vb cu cei de la Intend sa nu mi-l schimbe tot cu un Seagate ci cu un WD 320 sau mai mare si platesc diferenta...
It`s not God I hate, it`s his fan club i can`t stand...
revenant

Post by revenant »

cati giga reali are un hard de 400gb ? am de ales intre HD401LJ : 400 gb (pret in jur de 310 lei ) si HD321KJ :320gb pret in jur de 250 lei ambele Samsung .Eu am acum un WD de 200gb (tre sa il vand cu 150 lei) si vroiam sa stiu daca merită diferenta de 160 lei pana la un hard de 400 gb sau sa iau unu de 320gb (aprox 300gb reali) ? :-k
Serban

Post by Serban »

Cum adica giga reali? Te referi la faptul ca producatorii vad 1GB = 1000KB si SO-urile 1GB = 1024KB?
revenant

Post by revenant »

oarecum ! :) de ex eu la hardu de 200gb am 190 giga reali ,adica pe care ii pot folosi efectiv , la un hard de 320 gb ,doar 300 gb pot folosi.
bellagio

Post by bellagio »

Pai fa matematica: 400*1000/1024...
moonwalker

Post by moonwalker »

bellagio wrote:Pai fa matematica: 400*1000/1024...
Se înmulţeşte de trei ori cu acest coeficient 1000/1024.

Calculul complet obţinut prin împărţiri succesive arată cam aşa:
400.000.000.000 Bytes = 390625000 KBytes = 381469,7 MBytes = 372,5 GBytes

Pentru simplificare 400*(1000/1024)^3 dă valoarea reală a capacităţii unui HDD.
All humans want is just a little more than they'll ever get...
Chiar ştii să foloseşti Google?
revenant

Post by revenant »

aha , ms pt informatii :thumbleft: de ce oare nu au pus astia in oferte ,capacitatea reala ,adica cea pe care o vede SO ? peste tot abureala cat cuprinde ,ca si cu proc-urile AMD 5000+ ,6000+ am inteles faza cu athlon 1800+ ca avea perf ca un pentium 4 in 1800 MHz ,dar au ajuns la niste cifre exagerate ,la fel si astia cu hardurile prosteala pe fata :(
Serban

Post by Serban »

Nope, nu e prosteala deloc. Asa e e de la inceput.
Post Reply