Daca am un HDD Samsung SpinPoint P80, 160GB, SATA 300 MB/s, 8MB si vreu sa-l pun in RAID (SATA RAID) am nevoie de exact acelasi HDD tot Samsung sau pot face RAIDul si cu un alt HDD SATA de aceeasi capacitate, de ex. Seagate 160 GB SATA 2?
Exista vreo diferenta sesizabila intre transferul SATA 2 si cel facut in clipa in care RAIDul e realizat?
PS sorry daca am dat-o in bara cu vre-un termen ... sunt n00b in ale RAIDului si am nevoie de ajutor oleac' !!
(\__/) (='.'=)This is Bunny. Copy and paste bunny into (")_(")your signature to help him gain world domination.
Va merge si daca hard-urile nu sunt identice, dar este recomandat ca ele sa fie.
In legatura cu tranferul de date: da, va fi mai rapid (ca doar de-aia exista RAID) dar numai daca RAID-ul construit este 0. Daca vorbim de RAID1, atunci nu mai e valabil.
Pentru RAID nu ai nevoie de asa mare ajutor. Manualul placii de baza de obicei explica destul de bine ce trebuie sa faci. Totusi, trebuie sa iei in considerare ca prin construirea unei matrici RAID (de orice fel) vei pierde toate datele de pe respectivele hdd-uri.
A rough road leads to the stars Ad Astra Per Aspera
Ma tem ca nu voi mai gasi acelasi model de HDD, de asta am luat in considerare un alt model dar cu, caracteristici asemanatoare... dar daca va merge e OK ...sper doar sa nu moara sau ceva RAIDul din cauza producatorului diferit
Multam ptr timpul acordat & sfaturi!
(\__/) (='.'=)This is Bunny. Copy and paste bunny into (")_(")your signature to help him gain world domination.