DVD-writer defect sau ce?

Exprimându-ne plastic, sunt cutii albe. Ştiinţific vorbind, CD-uri, DVD-uri, CD-RW-uri, drive-uri, combo etc.

Moderator: Moderatori

Post Reply
Al3x

DVD-writer defect sau ce?

Post by Al3x »

Am fost cu DVD-writer-ul acum cateva zile la service-ul firmei de unde l-am cumparat deoarece nu mai scria DVD-uri.Tipul de la service l-a luat si l-a pus pe un calculator si a mers.Mi-a spus ca nu are nimic.Ca sa fiu sigur am cumparat si alt cablu IDE.Acasa i-am dat sa faca un DVD si a mers.La al doilea DVD nu a mai vrut.Imi apare aceasi eroare ca inainte sa il duc la service.Vreun sfat?
SoboLAN

Post by SoboLAN »

Pai despre ce eroare e vorba ?
A rough road leads to the stars
Ad Astra Per Aspera
Al3x

Post by Al3x »

SoboLAN wrote:Pai despre ce eroare e vorba ?
Could not perform end of Disc-at-once
Conrad_QS

Post by Conrad_QS »

Ce versiune de Nero ai? Alt program de scriere îţi merge? Ce cantitate de date ai încercat să scrii şi la ce viteză? Pentru o mai bună compatibilitate, ar trebui minim un giga de date. Încearcă la 2x sau 4x. O defragmentare de hard şi spaţiu suficient pe el e de asemeni recomandată. Ai ultima versiune de ASPI? Writerul e setat la transfer mode pe DMA sau PIO?
***** Tutunul ucide. Încet.*****
Un miliard de oameni vor muri până în 2100 din cauza fumatului = 1 din 2 fumători.
Câte un om la fiecare 6 secunde... 5. 4. 3. 2. 1.
Al3x

Post by Al3x »

Conrad_QS wrote:Ce versiune de Nero ai? Alt program de scriere îţi merge? Ce cantitate de date ai încercat să scrii şi la ce viteză? Pentru o mai bună compatibilitate, ar trebui minim un giga de date. Încearcă la 2x sau 4x. O defragmentare de hard şi spaţiu suficient pe el e de asemeni recomandată. Ai ultima versiune de ASPI? Writerul e setat la transfer mode pe DMA sau PIO?
Versiunea de Nero e 6 ultra edition (cred). Alt program de scriere nu stiu, poate imi spui tu unul freeware.Cantitatea de date care am incercat sa o scriu e de 2,5 GB pe un DVD Verbatim.Am incercat la 4x si a mers (dar totusi dureaza cam mult). Cat despre hard, acesta e defragmentat de curand si spatiu pe hard mai am. In rest habar am de versiunea de ASPI si de setarea pe DMA sau PIO :tongue3:
Conrad_QS

Post by Conrad_QS »

Un program freeware bunicel de scriere e ImgBurn 2.3.2.0. Pentru Nero, ultima versiune de ASPI + ceva instrucţiuni sunt disponibile aici.
La 4x o scriere a unui disc de 4 giga ar trebui să dureze maxim 15 minute. Un timp rezonabil, zic eu. O viteză mai mică de scriere asigură o durată de viaţă mai mare a discului, iar fişierele mici, gen documente, scrise la viteze mari nu mai pot fi citite de multe unităţi.
Ca să verifici modul de transfer, mergi în Start - Control Panel - System - tabul Hardware - Device Manager - extinde IDE ATA/ATAPI controllers şi în funcţie de cum ai pusă unitatea optică (Primary sau Secondary IDE Channel) selecteaz-o, dă-i un click dreapta - properties, iar la advanced settings vei vedea dacă la transfer mode este pe DMA sau PIO şi current transfer mode. Dacă e PIO, îţi va merge mai încet, pune pe DMA if available.
Image
***** Tutunul ucide. Încet.*****
Un miliard de oameni vor muri până în 2100 din cauza fumatului = 1 din 2 fumători.
Câte un om la fiecare 6 secunde... 5. 4. 3. 2. 1.
Merced
Moderator

Post by Merced »

Intampin si eu probleme in ceea ce priveste scrierea de la o vreme. Totul a inceput intr-o zi cand am dat drumu' la un DVD, am plecat si cand m-am intors dupa vreo ora terminase de mult si statea bine mersi. Bag si al doilea DVD pe care trebuia sa-l fac, si cand apas Burn in Nero nu se intampla nimic. Ramane Burning ROM-ul ca si cum as fi dat Cancel. Incerc de vreo 3-4 ori, nimic, dau restart, tot nimic. Ma enervez si iau de pe net Burn4Free(mi-a fost cel mai la indemana, n-am stat sa iau altul) si scriu fara probleme DVD-ul respectiv. Zic ca e ceva software, dar la vreo doua zile cu acelasi program, numai pana a inceput sa scrie au trecut vreo 5 minute, timp in care unitatea scotea niste sunete de chin. Cand intr-un final a inceput procesul de scriere, a rulat flawless, si DVD-ul la fel. Azi si mai nasol, dupa ce s-a chinuit vreo 2 minute mi-a dat o eroare pe care n-am apucat sa o copiez, oricum ceva legat de faptul ca n-as avea writerul conectat. Ma gandesc ca soft sunt mici sanse sa fie ceva, deci ramane partea hardware. La fel, tinand cont ca daca apuca sa inceapa sa scrie, scrie foarte bine si DVD-urile merg, ma gandesc ca nu e lentila. Are cineva idee ce as putea sa-i fac? Are vreun rost sa-l demontez, adica poa' sa fie ceva fizic care nu permite inceperea scrierii? In ciuda preturilor mici de-acum mi-e de-a dreptul sila sa cumpar unul nou pe P-ATA, ca daca-mi fac vreodata un upgrade n-as mai vrea sa am astfel de unitati in PC...
Precizez ca Lite-On-ul prezent, al carui model exact se gaseste sub butonul System are o varsta, e produs prin noiembrie sau decembrie 2003, si a scris ceva la viata lui, dar eu de cand il detin am scris 50 de DVD-uri cu el fara cea mai mica problema. Deci astept un sfat, eventual darkzone care am vazut ca "se joaca" cu diverse unitati ar putea sa-mi dea un sfat. [smilie=Respect.gif]

L.E.: Eu am rezolvat abia azi, dupa reinstalarea SO-ului. Stiam cam de cand am postat aici, adica dupa vreo doua ore, ca unitatea merge. Am probat-o pe PC-ului unui amic si a scris fara probleme. Si cu Burn4Free-ul ala scrisesem destul de ok pana mi-a venit mie cheful sa de reinstalari. Deci "batranu'" din octombrie 2003 traieste. Sunt curios cat o sa o mai duca. :)
Bobby

Re: DVD-writer defect sau ce?

Post by Bobby »

Si eu am aceiasi problema de cateva luni incoace din nou. O perioada DVD RW LG mi-a mers acuma nu mai vrea. Ori imi da o eroare de genul " Could not perform end of Disc-at-once" sau "Cannot mount the writen CD" ori discul este scris cu erori si pica la verificarea datelor. Am incercat multe versiuni de nero nici cu versiunea 6 care a venit o data cu unitatea, am incercat si alte softuri de scriere dar tot degeaba discurile sunt scrise cu erori. Pur si simplu unitatea este varza ca si firma producatoare...
Attachments
eroare nero 2.jpg
eroare nero.jpg
Daca n-am avea atatea defecte, nu ne-ar face atata placere sa le observam pe ale celorlalti....
Post Reply