Aveti vreo idee?

Despre hard-disk-uri. Comentarii şi întrebări.

Moderator: Moderatori

Post Reply
therealovy77

Aveti vreo idee?

Post by therealovy77 »

Salut. Sunt Ovidiu din Braila. Vreau sa imi fac un calculator nou (un Core 2 Duo 4300, pe o placa baza Asus P5B-E-PLUS, o placa video BFG GeForce 8800GTS OC 320MB).
Ma gandeam la 2 buc HDD in RAID 0 si nu stiu ce sa aleg dintre: "Seagate 250GB SATA-II 16MB 7200RPM Barracuda ES" sau "Western Digital 250 GB CAVIAR RE SATA FDB 7200RPM 16MB" (doar unul din aceste modele, nu altele). Ce ma sfatuiti? Ati testat vreodata modelele astea?
Inca ceva foarte important :d , reau sa overclockez procesorul pana la minim 3Ghz (doar din FSB , cu frecv PCI blocata) si nu stiu daca acest lucru nu va afecta cumva functionarea matricii RAID 0 (daca ati testat ceva asemanator)
Multumesc.
Deocamdata...doar internaut...
shonny

Post by shonny »

Seagate 250GB SATA-II 16MB 7200/10 asta am eu si pot sa spun ca sunt silentioase si sunt foarte multumit de ele,iar OC nu are nici o treaba cu raid-ul tau.
Daca vrei sa ai ceea ce nu ai acum, trebuie sa faci ceea ce nu faci acum.
H.G.
AndreiD

Post by AndreiD »

daca vrei sa iti mearga bine hdd-urile in multitask-ing , sa fie silentioase si reci, alege samsung.
SoboLAN

Post by SoboLAN »

Eu iti recomand Samsung HD321KJ. E absolut super modelul asta: rece, fiabil si foarte rapid. Seagate am observat ca are multe probleme cu multi-tasking-ul. Daca de exemplu intri intr-un folder care mai e folosit in acelasi timp de o alta aplicatie, vei observa ca e chiar o problema. KAKAROT iti poate confirma.

Strict intre cele mentionate de tine as merge pe WD, dar modelul AAKS, ca are performanta mai buna datorita densitatii duble a datelor (160GB/platan, fata de 80GB/platan cat au modelele KS simple).
A rough road leads to the stars
Ad Astra Per Aspera
therealovy77

Precizare

Post by therealovy77 »

Daca nu ati observat eu vorbeam la WD si la Seagate de variantele enterprise (WD2500YS = http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=249 , care are si NCQ fata de KS sau Seagate Barracuda ES model ST3250620NS= http://www.seagate.com/docs/pdf/datashe ... uda_es.pdf), ma gandesc ca sunt mai fiabile ca cele desktop si mai rapide.
Deocamdata...doar internaut...
bylly

Post by bylly »

Eu nu as mai lua seagate, mai ales ca sunt zgomotoase. Subscriu la parerea lui SoboLAN, am 2 321kj si zbarnaie (merg excelent mai ales ca stau tot timpul cu torrentul deschis). Intre cele 2 harduri propuse de tine cred ca este o problema de gust mai degraba intrucat nu cred ca exista diferente notabile in performanta de zi cu zi. De asemenea overclockingul nu are nici o treaba cu performanta matricii RAID
The War Does Not Decide Who Is Right, But Who Is Left.
Post Reply