configuratie 60 milioane

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

dodo

configuratie 60 milioane

Post by dodo »

va salut pe toti
am nevoie, pt un prieten bun, de o configuratie de ~ 60 milioane...
eu iam recomandat asa ceva :
Image

voi ce ati recomanda?

ma gandesc sa schimb placa de baza cu una cu chipset 650i
delectiom

Post by delectiom »

Eu zic ca ii super OK configuratia in banii astia, insa poat ebaga niste memorii mai ieftine de ex: http://www.intend.ro/index.php?main_pag ... ts_id=5747
La placa de baza no comment ca e traznet, la fel si celelalte componente.

Bafta la cumparaturi! Apropo, e si monitorul inclus in conf?

LE: Dar de ce atatia bani pentru un PC? WTF....
Last edited by delectiom on Thu May 17, 2007 10:26 pm, edited 1 time in total.
hector2006

Post by hector2006 »

minim E6600, pl baza mai ieftina, ram mai ieftin, in rest tine de gusturi...oricum bani aruncati pe geam [smilie=Nice-try.gif]
dodo

Post by dodo »

nu ii trebuie monitor..are deja...
de ce sa mai dea bani pana la un 6600? e 6320, tot 4 mb...si dif de 534 mhz o recuperez eu prin oc(de-aia am ales mushkin... stiam ca sunt memorii super capabile, cel putin pe vremea ddr1)
multumesc de sfaturi

placa de baza sa nu o schimbe cu ceva 650i?

sa vedem...daca scapa mai ieftin de 60 mil, diferenta vine la mine, in bere :tongue3:
dodo

Post by dodo »

delectiom wrote:
LE: Dar de ce atatia bani pentru un PC? WTF....
nu da din banii lui...e o chestie complicata :d
deci din buzunaru lui nu pleaca altceva in afar de banii pt o tastatura misto si un mouse-pad eventual :d

Late edit : scuze pt posturi consecutive...
Last edited by dodo on Fri May 18, 2007 7:21 pm, edited 1 time in total.
delectiom

Post by delectiom »

daca vrei sa faci OC sa nu schimbi placa de baza. Acel Abit este super OK. O sa primesti probabil mai multe sfaturi de la cei care o au.
Da daca nu ii graba mare eu zic sa astepti sa se mai dezvolte P35-ul. Deja au aparut placi de baza, dar probabil, ca orice generatie noua au ceva hibe. Insa daca ii graba mare ramai pe Abit sau ceba 680i.
Vladutz20

Post by Vladutz20 »

Daca ii faci OC te sfatuiesc sa-i pui un cooler Scythe Ninja sau Andy Samurai in rest nu am ce sa-ti reprosez la configuratia ta ff buna ptr gaming, cu abitul ala o sa ajungi fara prb la 3 ghz.
Sony PS3-Beyond games
Heigh Ho ! Heigh Ho ! Haideti sa mergem intr-o tara misto !!!
burebista
Moderator

Post by burebista »

Esec de carcasa, bani aruncati pe sursa. Mai bine schimba sursa cu un Corsair HX520 si carcasa cu un Antec P182.
Memorii scumpe, acelasi lucru il face si UMAX 800 la aproape juma' de pret.
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
hector2006

Post by hector2006 »

burebista wrote: Memorii scumpe, acelasi lucru il face si UMAX 800 la aproape juma' de pret.
lasa ca asa e moda, oc sa fie [smilie=Nice-try.gif]
KAKAROT

Post by KAKAROT »

Oc va fi si cu acele Umax garantata. Totsi, ca sa storci tot ce se poate din acel ABIT e nevoie de niste memorii scumpe.
Nu stiu sincer de ce ar da vineva atatia bani pe un calc dar e alegerea omului, nu a mea.
Last edited by KAKAROT on Fri May 18, 2007 12:45 am, edited 1 time in total.
Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

Cam aşa trebuie să arate o configuraţie de 60 milioane

Image

8800 Ultra e pusă mai mult din orgoliu :tongue3: şi cu un GTX vei fi mulţumit, care e mult mai ieftin.
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

Mai degrabă 8800GTX 575/1800, să îi ajungă şi pentru o unitate optică şi implicit periferice. :-k
picz or it didn't happen
KAKAROT

Post by KAKAROT »

Eu sa fiu in locul tau as lua asa ceva :

De restu as da de baut celui ce mi-a facut configuratia.
Acum serios, de restul banilor se poate lua un procesor ceva mai bun si eventual in ca un hard.
Attachments
config.JPG
Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
CANARIS

Post by CANARIS »

Votez pentru configuraţia lui Ghetto_64, cu două modificări: categoric, un WD Raptor face diferenţa. Apoi, nu m-au încântat niciodată carcasele Antec. Chieftec all the way. (Sau Zalman/LianLi, dar costă "umpic" mai mult…)
Always Outnumbered. Never Outgunned.
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

Configuraţia lui karakot este destul de bine pusă la punct din ce observ.
picz or it didn't happen
Merced
Moderator

Post by Merced »

Si eu as merge pe mana lui Ghetto, cu exceptia HDD-ului unde as sugera un Samsung si a placii video... Acum sincer cine mama naibii are nevoie de 8800 Ultra? :d Un GTX e suficient zic eu... :wink:
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

dodo, eu sunt de parere ca ce ai ales tu este excelent. Oamenii de aici sunt obisnuiti sa faca sisteme cat mai ieftine, de aceea cauta cele mai ieftine alternative.
Parerea mea este ca daca tot nu sunt banii lui, si se incadreaza si in buget, merita sa se resfete cu niste componente mai actarii (ma refer la memorii).
De carcasa nush nimic, dar ti-as recomanda si eu un P180/182 :P

Apreciez faptul ca te-ai orientat asupra unui HDD Raptor pt SO. Eu as fi mers chiar pe varianta de 36Gb (daca mai exista) caci ajung pt SO+programe.
Ai putea totusi sa te gandesti sursa Corsair (recomandata de burebista) iar de diferenta sa iei un E6600 si un cooler klumea. Deobicei nu as recomanda asa ceva, insa in cazul asta, cand ai memorii si placa de baza foarte capabile, ar fi de apreciat multiplicatorul mai mare al E6600 si deci posibilitatea de OC mai mare...poate chiar peste 4Ghz :P
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
KAKAROT

Post by KAKAROT »

Iti iei Ultra daca vrei sa urli ca Tarzan prin jungla :laughing6: .
Eu zic sa ii facem o cinfiguratie de la Intend, omul nostru e de acolo si ar fi o prostie sa dea comanda cand ai asemenea magazin la doi pasi.
Abit Quat GT-ul e mai pretentios la memorii, de asta am ales memorii ce duc 800 in 4-4-4-12 stock.
Totusi daca Burebista le recomanda , sa speram ca pot uce si 1000 mhz pe 4-4-4-12 sau macar 5-5-5-12 modelele tactate la 800mhz. Can they ?

Later edit :
Cred ca am incropit configuratia optima. Procesor mai bun sa mai ia stres de pe memorii la oc masiv, si daca nici asa, ete na am pus si radiatoare sa le tina mai reci.
La asta se adauga 700 gigi de stocare, 4 gigi de ram.
What more could you want ?
Attachments
Optim
Optim
karnak

Post by karnak »

de ce nu un quad core in locul monstruozitatii de placa grafica care sincer e prea exagerata ? incape f bine in pret.. doar o sugestie.. eu asa as face...
1."It is impossible to make anything foolproof because fools are so ingenious"
2."When all else fails, follow instructions"
gabe_racer

Post by gabe_racer »

Carcasa e o prostie,ventilatorul de 120mm al sursei devine inutilizabil.Mergi pe Antec P182 sau Solo,eventual Lian Li (ceva ce-ti place) sau TT Tsunami,Shark,Aguila etc.
La sursa ia mai bine un TT Toughpower 750W era pe la 3.5 mil la DC-shop,oricum e mai ieftina decat acel Seasonic sau sursa recomandata de Burebista.
In rest zic eu ca e ok.
C2D E6750 3,2Ghz +TT Big Typhoon(lapped) | DFI LP UT P35-T2R HEATPIPE | Sapphire HD4890 Vapor-X 1GB GDDR5|4 GB DDR2 | 2WD+1Samsung+1Seagate=2TB | Thermaltake 430W Pure Power | A+ X-Clio 2
KAKAROT

Post by KAKAROT »

karnak , tu imi zici de exagerat si recomanzi quadcore ? [smilie=Nice-try.gif]
Avand in vedere cum se descurca in DX10, e nevoie de acea placa, poate chiar mai mult. Dar pentru ce in numele lui Dumnezeu sa isi ia quadcore ? Spi poate :tongue3:
In urma unor cercetari pe Antec.com, am vazu si eu ca nu e mare lucru carcasa si chiar devine inutilizabil vent-ul sursei.

Cat despre carcasa+susrsa, poti merge la DC-SHOP sa iei un Shark + TT 700W si iesi cu vreo 20 ron mai ieftin.
Personal, as merge pe un Lian Li Pc-60B PLUS II : http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=2357&p=10 , pentru ca nu prea ma deranjeaza zgomotul. Dar daca asta e o problema, poti deconecta fan-uri. Are 4 [smilie=maniac.gif]
AndreiD

Post by AndreiD »

Toti sariti pe QuadGT, e buna placa, dar e prea scumpa pentru ce stie sa faca, sa nu mai zicem ca are si un bios IMATUR.

CPU: Intel Core 2 Duo E6420 , 4 MB Cache, 8x Multi
http://www.shopit.ro/componente-pc/proc ... e6420-box/
(nu merită un E6600, pentru ca E6420 OC cu 200 Mhz e cat E6600)

Cooler CPU: Scythe Ninja Plus
http://www.shopit.ro/componente-pc/cool ... inja-plus/

MB: Gigabyte P35-DS4 , Chipset Intel P35 + ICH9R
http://www.shopit.ro/componente-pc/plac ... e/p35-ds4/
(e peste QuadGT, si la performanta si la overclocking)

RAM: 2x GEiL Ultra 2 GB 800 Mhz 4-4-4-12
http://www.shopit.ro/componente-pc/memo ... 2-6400-dc/

VIDEO: Galaxy 8800GTX 768MB
http://www.shopit.ro/componente-pc/plac ... 0gtx-768m/
(Nu trebuie sa platesti in plus pentru OC cand poti sa faci si tu asta acasa)

HDD: 2x Samsung 320 GB SpinPoint T S-ATA
http://www.shopit.ro/componente-pc/hard ... inpoint-t/
(Reci, silentioase si rapide, nu are rost sa iti iei un raptor pentru ca nu isi merita banii, un raid de 2x samsung se "misca" mai bine decat acel raptor si chiar fara raid, nu ai sa simti diferenta)

DVD-RW: Samsung SH-S183A/BEBN S-ATA
http://www.shopit.ro/componente-pc/dvd- ... 183a-bebn/

Sursa : Fortron Epsilon 700W
http://www.shopit.ro/componente-pc/surs ... silon-700/

Carcasa : Antec Nine Hundred
http://www.shopit.ro/componente-pc/carc ... e-hundred/
(Airflow excelent!)

Total: 5,328.79 RON

La periferice nu m-am bagat, acolo tine de ce preferinte ai.
Last edited by AndreiD on Fri May 18, 2007 2:10 pm, edited 1 time in total.
karnak

Post by karnak »

nu stiu, in mintea mea puterea de calcul a unui sistem primeaza in fata unei placi grafice foarte puternice. aceleasi motive pot spune si eu pt ce o o asemenea placa grafica ? joaca ceva la 2000x2000 pixeli (rezolutie imaginara ) sau doar pt 3dMark ?:) oricum , doar o sugestie cu ce as face eu daca as avea picul de nebunie sa cheltuiesc atatia bani pe un sistem.
1."It is impossible to make anything foolproof because fools are so ingenious"
2."When all else fails, follow instructions"
SamuS

Post by SamuS »

placa video: 2x 8800GTS (640mb) 26mil
proc: 1x e6420
placa de baza: asus p5k/dfi 965p/gigabyte p35-DQ6/abit quad GT dupa preferinta dar toate 4 sunt superbe
rami: 4x1gb kingmax ddr2 800
cooler proc: scythe ninja
HDD: 2x WD 3200ks
restu depind de preferinte....
Notebook ASUS K50AB Turion x2 RM74 (2.2ghz), 4gb ddr2, ATI 4570, HDD 250GB
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

AndreiD, am recomandat E6600 datorita multiplicatorului mai mare, nu a diferentei de 200Mhz stock. Multiplicator mai mare = OC mai mare. Si acum zi si tu de ce sa ia Gigabyte, Geil si Galaxy, cand omul are bani de Abit, Mushkin si BFG??
Iar la sursa cred ca sunt exagerat de multi 700W.

karnak, se vede ca nu prea te joci :). A aparut primul joc DX10 (Lost Planet) si acolo se vede clar ca 8800GTX nu este nicidecum usless. Este o placa video pt rezolutii maxime (1280x1024/1600x1200) si detalii maxime (inclusiv MSAA si AF maxim). Mult mai inutil este un procesor quadcore (ca sa nu mai zic exagerate de scump (aproape de 2x mai scump ca 8800GTX). Inca sunt destul de putine aplicatii (ca sa nu mai vorbesc de jocuri) care sa profite din plin de dual core, si tu vrei quadcore :D
Pai numai ala e juamate din bugetul alocat pe tot sistemul :)

SamuS, o alegera mai proasta decat 2x8800GTS nu puteai face, mai ales cand la 18mil ai 8800GTX care este si mai performanta decat solutia SLI.

Voi veniti acuma cu diverse configuratii numai de dragul de a sugera altceva decat initiatorul topicului? Pina acum cea mai completa, echilibrata si buna configuratie este ai lui dodo. Poate doar la carcasa si sursa sa mai umble nitel, dar cam atat.
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
AndreiD

Post by AndreiD »

KodiaK wrote:AndreiD, am recomandat E6600 datorita multiplicatorului mai mare, nu a diferentei de 200Mhz stock. Multiplicator mai mare = OC mai mare. Si acum zi si tu de ce sa ia Gigabyte, Geil si Galaxy, cand omul are bani de Abit, Mushkin si BFG??
Iar la sursa cred ca sunt exagerat de multi 700W.

SamuS, o alegera mai proasta decat 2x8800GTS nu puteai face, mai ales cand la 18mil ai 8800GTX care este si mai performanta decat solutia SLI.

Tu vad ca mai mult caracterizezi pe brand-uri decat pe performante, foarte profesional din partea ta.
Abit sunt praf su pulbere cand vine vorba de bios. A se observa si placile nou lansate de ei cat de bine stau la bios (Fatal1ty FP-IN9 SLI, Fatal1ty F-I90HD).
Multi proprietari de QuadGT se plang ca biosul nu e tocmai tip top.
Si acum sa revenim la subiect, Gigabyte-ul ala surclaseaza Abit QuadGT in toate testele, pe langa asta se OC si mai bine,si are si chipset P35 si southbridge ICH9R, de ce sa mearga pe abit cand poate sa isi ia ceva mai bun cu 100 de ron mai putin ? eu nu inteleg logica ta Kodiak.
Abit mai scump, mai slab, totusi hai pe abit !?
Mushkin sunt praf in ochi, memoriile alea normal ar fi trebuit sa coste 300 de RON pentru 900 Mhz 4-4-4-12 la 2.2V, lucru care il fac si eu cu KINGMAX la 110 RON, dar platesti mai mult pentru ca un importator vrea profit mai mare ca doar sunt Mushkin, ceva mai exotic, excelent. Geil sunt memorii excelente.
Ultima oara cand am verificat resellerii de placi 8800GTS si 8800GTX doar puneau un abtipild cu logo-ul lor pe ele. Oare logo-ul BFG e mai scump decat cel Galaxy ? Ca overclocking stiam ca se face si cu Riva Tuner sau Ati Tools dar poate ma insel?
La partea ca 2x 8800GTS este o alegere proasta, nu te contrazic.
PS: sursa de 700 W m-am gandit ca ii va oferi o varianta ca pe viitor cand mai face upgrade sa nu trebuiasca sa isi mai cumpere alta sursa neaparat.
Iar la carcasa conteaza gusturile, totusi pentru o racire foarte buna, este de recomandat Antec Nine Hundred.
Scuze daca am fost mai nervos in acest post, sunt la munca acum si am primit proiect [smilie=maniac.gif]
mascotzel

Post by mascotzel »

asta-i GIGABYTE p35-DQ6
AndreiD,DS4 era in link-ul tau
loc de recclama....
Cosmote: 0765485461
AndreiD

Post by AndreiD »

scuze, am vrut sa scriu DS4 nu DQ6.
van helsing

Post by van helsing »

Configuratia gandita de tine Dodo arata excelent.Singura componenta de schimbat este procesorul.Cred ca un E 6600 este mai indicat.
Corrupt their Soul - Leech their Life - Kill em all!
alex burdusel

Post by alex burdusel »

Felicitari pt suma disponibila : recomand un stabilizator de tensiune Blazer de 400 : niciodata nu stii cand pica energia electrica !
dodo

Post by dodo »

vai de capu meu cate raspunsuri :). vamultumesc:d si acu sa incepem
KodiaK wrote:dodo, eu sunt de parere ca ce ai ales tu este excelent. Oamenii de aici sunt obisnuiti sa faca sisteme cat mai ieftine, de aceea cauta cele mai ieftine alternative.
Parerea mea este ca daca tot nu sunt banii lui, si se incadreaza si in buget, merita sa se resfete cu niste componente mai actarii (ma refer la memorii).

Apreciez faptul ca te-ai orientat asupra unui HDD Raptor pt SO. Eu as fi mers chiar pe varianta de 36Gb (daca mai exista) caci ajung pt SO+programe.

10x KodiaK [smilie=Respect.gif]
Fara un raptor, nu discut. E o "pata" de-a mea. Am sa iau totusi 4 gigi de ram, vorba aia, daca tot e de unde :)
iau in calcul e6600 si schimbam placa de baza daca ziceti ca are bios imatur... vad ca multi aveti gigibyte...

karnak... pana va folosi el quad-core, isi mai schimba sistemul de cateva ori
pana la urma raman 4 gb de memorie.. sa fie umax? eu am pus mushkin deoarece stiam ce pot pe vremea ddr1
SamuS

Post by SamuS »

ALEGERE PROASTA ZICI kodiak??? scuze de intreruperi dar noile proace e6600 sunt niste bude la oc...abia daca prinzi 3200mhz@1,45v (deci f slab)
daca vrei e6600 cauta unu mai vechi care sti sigur ca e capabil.
cea mai buna alegere ramane e6420 care e mult mai bun la oc decat NOILE e6600 (si e si mai ieftin)
apropo de cand un 8800gtx e mai tare ca doua 8800gts??? sa zicem asta doar in cateva jocuri dar in vreo 80% or sa fie mult mai rapide cele doua placi in sli decat 1 placa 8800gtx [smilie=Respect.gif] iar pretul e cam acelasi 2x 10mil fata de 19mil
Last edited by SamuS on Fri May 18, 2007 7:30 pm, edited 1 time in total.
dodo

Post by dodo »

de ceva in genul acesta ce ziceti?
Image

PS: mersi KodiaK ca imi iei "apararea" [smilie=Respect.gif]
SamuS

Post by SamuS »

ok fa cum vrei...o sa te lamuresti cat de bun este noul e6600 la oc :laughing6: NOOOOOT
dodo

Post by dodo »

daca pun un 6320 sau 6420, dif de bani o bag sau in alta placa de sunet sau in ceva mouse bun sau tast..
ce mouse recomandati? g7, copperhead?
capca1

Post by capca1 »

apropo de cand un 8800gtx e mai tare ca doua 8800gts??? sa zicem asta doar in cateva jocuri dar in vreo 80% or sa fie mult mai rapide cele doua placi in sli decat 1 placa 8800gtx Respect iar pretul e cam acelasi 2x 10mil fata de 19mil
Defapt sunt 2x1300Ron=2600Ron, si oricum SLI nu e o alegere deloc inspirata.
Dodo la ultima configuratie as lua mai bine un SAMSUNG de 500GB decat 2 Seagate-uri daca tot nu faci raid.
dodo

Post by dodo »

pt OS si programe, clar iau un raptor
acum, pt jocuri, muzica, filme etc are rost sa iau doua de 320 sau unul de 500, sau chiar 750? sa fac raid cu cele 2 de 320?merita? la faza cu raid-ul sunt in plop...
burebista
Moderator

Post by burebista »

Da, dodo QuadGT e imatura complet. D'aia a scos larisu 514 FSB Orthos stabil, iar la cumnata-meu merge FSB 400 stabil (dar n-are nevoie de OC). A, si in rest nu l-am auzit de niciun fel de plingeri cu toate ca are si DVD PATA.

Cit despre OC la sistemul ala sincer sa fiu nu vad vreun motiv. Doar ca sa fii la moda sau ce?

Mie imi place ultima configuratie facuta de tine, dar parca as pune un MB 975x ca cica astea ar fi recomandate pentru E6600.
E drept ca si un E6420 este OK.

Parerea mea e sa lasi prostiile cu SLI de GTS-uri, un 8800GTX e de ajuns. Doar daca are f'un monitor de 30" i-ar trebui SLI, in rest n-are sens sa arunci cu bani numai de dragul de a-i cheltui (chiar daca sunt ai lu' mama ;)). Mai degraba iei si un Scythe Quiet Drive ca sa-ncerci sa mai potolesti Raptorul ala ca sigur o sa-l auda. :D Nu face minuni dar ceva-ceva mai reduce s'ala din zgomot.
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
dodo

Post by dodo »

burebista wrote:Da, dodo QuadGT e imatura complet. D'aia a scos larisu 514 FSB Orthos stabil, iar la cumnata-meu merge FSB 400 stabil (dar n-are nevoie de OC). A, si in rest nu l-am auzit de niciun fel de plingeri cu toate ca are si DVD PATA.
:laughing6:
pai daca poate fsb 400 stabil...nu e bine?
vad ca nimeni nu zice nimic de ceva cu 650i sau 680i
burebista wrote:Parerea mea e sa lasi prostiile cu SLI de GTS-uri, un 8800GTX e de ajuns. Doar daca are f'un monitor de 30" i-ar trebui SLI, in rest n-are sens sa arunci cu bani numai de dragul de a-i cheltui
eu nici nu ma gandeam la sli.. SamuS a venit cu ideea
monitor are unul de 19, deci rez 1280x1024.Poate mai incolo il conving sa ia un 22" sau ceva mai mare :d
Vladutz20

Post by Vladutz20 »

Daca omul este fan ati nu ii baga pe gat acel 8800 gtx ca eu sunt fan nvidia si am fost silit sa stau cu un 9600 xt de la sapphire si in cateva zile l-am aruncat. In caz ca este fan ati cumpara un His X2900 XT 512mb/512 biti iar daca e fan nvidia ramai pe acel 8800 gtx sau daca vrei sa fi in pas cu tehnologia Bfg 8800 Ultra
Sony PS3-Beyond games
Heigh Ho ! Heigh Ho ! Haideti sa mergem intr-o tara misto !!!
Post Reply