Temperatura normala Intel E6750?

Subiecte referitoare la procesoare. Despre coolere se discuta mai jos.

Moderator: Moderatori

Post Reply
totoslack

Temperatura normala Intel E6750?

Post by totoslack »

De curand am facut un upgrade la un E6750. Cu utilitarul placii de baza Intel P35DP, Desktop utilities, temperatura in idle a procului mi-o arata in jurul valorii de 47 grade iar in full load in jurul valorii de 62 C. Cu un alt program Everest Ultimate, dar si cu utilitarul CoreTemp in idle temperatura core1: 33C, core2: 32C si CPU: 50C, iar in full load core1:50C, core2:49C, CPU: 62C. Care din aceste valori sa le cred? Daca valorile de 48C in idle si 62C in full load sunt adevarate, trebuie sa ma ingrijorez? Precizez ca frecventa procului este stock. Care e diferenta intre temperatura data la CPU si cea din dreptul core1, respectiv core2?
Last edited by totoslack on Sat Aug 04, 2007 2:08 am, edited 2 times in total.
omul_maimutza

Re: Temperatura normala Intel E6750?

Post by omul_maimutza »

Dacă răcirea este cea stock temperatura este cât se poate de normală. Având în vedere dotările cu care vine coolerul stock o pastă termoconductoare de calitate ar face diferenţa în ceea ce priveşte temperatura, iar dacă bugetul permite un cooler mai serios.
picz or it didn't happen
totoslack

Re: Temperatura normala Intel E6750?

Post by totoslack »

Da, racirea este stock.
Am testat acum cu Intel Thermal Analysis tool si in idle imi arata core1:34, core2:35 iar in full load core1:54, core2:55. Ce reprezinta temperatura din dreptul CPU, fata de cea data de core1 respectiv core2, deoarece vad diferente foarte mari intre temperaturile raportate de fiecare core in parte si temperatura "globala"(de la CPU). In bios temperatura care este raportata este cea globala, CPU.
Post Reply