Wire-Management

Pentru cei cărora le place să se "joace" cu propriul calculator

Moderator: Moderatori

xandi8207

Wire-Management

Post by xandi8207 »

Salut... am si eu nevoie de sfaturi, solutii pentru o mai buna aranjare a cablurilor in carcasa....:)... ms
Last edited by xandi8207 on Thu Dec 13, 2007 2:57 pm, edited 1 time in total.
| E8500 | P5Q Pro Turbo | Corsair 4GB 1066 | 2xWD640GB | X-Fi Fatal1ty | DWA-556 | TK 750W |
| XL2370 LED | Logitech Illuminated | Navigator 535 2000dpi | Z5500/X530 |
| NH-U12P | Twin Turbo Pro | 3xNF-P12-1300 | TK Shark |
Cipyz

Re: Wire-Management

Post by Cipyz »

Salut! Ai putea sa incerci http://www.mediadot.ro/produse/30-compo ... 80-bl.html o sa arate marfa si o sa fie eficient!
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

Atâta timp cât nu e căblăraie peste tot şi nu influenţează fluxul de aer nu văd care este problema, ce ai tu acolo este acceptabil. Ai putea încerca să renunţi la un cooler suplimentar şi să întorci hard-urile invers, din ce observ ai s-ata angled, însă astea nu înainte de a prinde cablurile ceva mai strans.
picz or it didn't happen
psypc2

Post by psypc2 »

stai sa vezi ce dezastru e la mine [smilie=maniac.gif]
Image
alios

Post by alios »

mai au oleaca si cablurile sar la tine sa te muste :d

cablurile alea de la alimentare trebuie neaparat "ascunse"
psypc2

Post by psypc2 »

cum sa le ascund unde sa le pun?
alios

Post by alios »

pai in spatele carcasei, in lateral in dreptul unitatilor optice, sau in lacasele unitatilor optice, oricum ideea e cat mai departe de mainboard...

eu cam asa am reusit

Image
Turbo-Chifteluta

Post by Turbo-Chifteluta »

Am incercat, m-am chinuit si mi-a iesit destul de frumos....o mare parte din cabluri le-am ascuns sub unitatile optice, iar prin spatele l placa de baza am pus doar vreo 2 manunchiuri de fire....nu inteleg ce poate fi asa periculos.Intre pl de baza si fire este o palca de metal, pt sustinere.Atat timp cat nici un conector nu face conexiune cu carcasa, si doar sta asa, nu vad care e riscul.Dar, ce ziceti?A iesti bine? [smilie=maniac.gif]
Attachments
Imagine419.jpg
alios

Post by alios »

foarte bine aranjat...

dar lipsa ventilatoarelor.... e cam grava.. nici macar cel din spate care scoate aer... sa nu mai zic de cel din fata jos care introduce aerul si mai raceste hdd-ul... [-X

baga 2 ventilatoare de 80 mm urgent!!!!, ceva de la akasa cu turatie de 2000.
Turbo-Chifteluta

Asa a de gand sa fac.In dreapta jos incape un fan de 120 mm, care baga aer (ma gandisem la un akasa+ un fltru, am auzit k sunt silent, asa e?) si in spate unul de 92 mm care sa trag aer afara, kred k tot ceva de la akasa (sa fie silentios.... [smilie=maniac.gif] ).Mai am (dar nu se vede in poza) un fan de 80mm pe carcasa laterala(ce care lipseste din poza) care baga aer spre proc.Oricum, acum in full load procu sta pe la 61 grade, cu oc 10% (2000mhz => 2200 mhz), iar in carcasa in momentul actual mi se fac cam 40 grade.....buba e placa video care secam incinge, dar cu riva tunner maresc turaia coolerului de la 1700 rpm, adica 60% (asa scrie in everest) la 85% adica vreo 2600 rp, sau ceva de genu, si se simte cum sufla prin spate! [smilie=Respect.gif]
alios

Post by alios »

deci cel de jos din dreptul hdd trebuie sa BAGE aer in carcasa...

iar cel de sus din dreptul procesorului trebuie sa SCOATA aer din carcasa...

nu gresi combinatia asta pentru ca faci mai mult rau daca le pui invers [smilie=Wonder.gif] vezi cum pui ventilatoarele, cel de sus trebuie sa fie cu paletii la vedere, iar cel de jos trebuie sa fie cu dosul la vedere.. daca intelegi ce spun... oricum sper sa nu gresesti asa rau [smilie=Thumbs-Up.gif]
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Turbo-Chifteluta wrote:ma gandisem la un akasa+ un fltru, am auzit k sunt silent, asa e?
Nu ai auzit bine :).
Cauta Nexus RealSilent de 120mm(D12SL12) pentru montare in fata si de 92mm pentru spate. Insa sa stii ca suprafata acelor deschideri pentru fanuri de la carcasa ta este destul de mica, deci restrictiva. Daca nu poti schimba carcasa cu una mai de calitate incerca sa decupezi acele zone.
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
Turbo-Chifteluta

Gata!Am pus un s-lex (19 db) de 120 mm in dr jos, care baga aer, si stanga sus un zalman de 92 mm (17db) care scoate aerul.Temperaturile mi-au scazut considerabil!!!!.Recomand un airflow mai bun celor care au probleme cu incalzirea, sau care vor sa faca un oc! [smilie=Respect.gif]
Kramer

Post by Kramer »

Vreau şi eu să-mi fac un WM dar nu ştiu cum.În primul rând,vreau să ştiu dacă e nevoie să desfac placa de bază sau sursa pentru a realiza WM-ul aşa cum trebuie?M-am gândit să cobor unităţile optice în bayurile de mai jos,iar cablurile ce vin de la sursă să le ascund în bayurile de sus.Mai îmi poate da cineva nişte sfaturi?Ştiu,e un dezastru total...
Image
alios

Post by alios »

muti unitatile optice mai jos.. si aranjezi cat poti de bine acel "manunchi" de cabluri si mufe molex.. cat mai departe de placa de baza...
demonteaza carcasa in spate si incearca sa muti cat mai multe cabluri in spate...

uite iti postez o poza cu ce wire-management am reusit eu cat de cat, as fi vrut sa fac mai multe, de ex daca placa de baza ar avea conectorii sata paraleli cu carcasa, sau un blow fan in partea de sus a carcasei.. dar ideea importanta e sa lasi cat mai putine fire pe langa placa de baza, si sa le ascunzi :D

Image
Image
Răzvan

Post by Răzvan »

Trebuie sa colaborezi cu creierul un pic si ai un WM decent :iconbiggrin:
Da unitatea optica mai jos si pune cablurile ce iti sunt in plus in bay-ul de deasupra care e liber.Cablul de alimentare baga-l sub mobo iar cele ide fa-le scara :thumbleft:
Superfly
Kramer

Post by Kramer »

Nu ştiu,nu prea reuşesc eu să fac wire-management..În primul rând,nu am unde să ascund cablurile,au o lungime kilometrică.În spatele plăcii de bază nu pot ascunde cabluri deoarece nici 2 cm nu am acolo liber.Aşa am şi făcut,am mutat unităţile optice mai jos,iar în bayul de sus am încercat să bag cablurile.Dar efectiv au o lungime kilometrică.Mare lucru nu am făcut,nici nu are rost să pun nişte amărâte de poze,numai WM nu se numeşte ce am eu acolo.Asta e,şi carcasa e mică şi cablurile sunt foarte lungi...
Last edited by Kramer on Mon Nov 19, 2007 1:58 pm, edited 1 time in total.
alios

Post by alios »

poate sa aiba si 10m de cablu, tot pot fi stranse si "ascunse" departe de componentele "hot"

uite in poza de mai jos, carcasa e foarte mica ca lungime, un sistem relativ old, in care am facut ordine cat am putut.
strangi cablurile de alimentare, si le pui cat mai aproape de peretii carcasei...
Image

apoi ce rezulta din ele le pui in bay-ul unitatilor optice.. ori deasupra unitatii, ori dedesubt.. am vazut ca e loc la tine in pc, ar fi bine sa muti jos unitatile optice..
Image

iar daca ai cabluri ide, le faci tip scarita, si strangi si cablurile de la functiile carcasei (power button, led, etc) daca ai sata, si mai bine
Image
Răzvan

Post by Răzvan »

Oldie oldie,dar placa video tot are radiatoare pe memorii :d .E interesant cablul ala IDE,presupun ca e mai vechi,nu? :-k
Superfly
alios

Post by alios »

BadDay wrote:Oldie oldie,dar placa video tot are radiatoare pe memorii :d .E interesant cablul ala IDE,presupun ca e mai vechi,nu? :-k
e rounded ide... e si ecranat, am dat 6 lei pe el acu ceva timp, si vreo 5 lei pe heatsink-urile de pe placa video, am pus cateva si pe chipset-uri din jurul procesorului.. erau 10 bucati, in fine offtopic... ideea era ca nu conteaza de vechimea sistemului.. ii poti face un wm foarte eficace, de ex alimentarea la placa asta de baza e in stanga,.. sursa are iesirile pentru fire in partea exterioara.. etc, ar fi incomod sa sufoce cpu daca nu ar fi fost facut un wm inteligent :D
Kramer

Post by Kramer »

Dar la mine cablurile ce vin de la sursă merg în 'nşpe-mii de direcţii.Unul merge în partea de jos a plăcii de bază,unul la ventilatorul lateral,unul în partea de sus,două merg în dreapta şi uite aşa.Nici nu am cum să le strâng într-un mânunchi.Am să revin cu poze să se vadă mai bine.
alios

Post by alios »

da.. dar exista adaptoare pentru ventilatoare... si le separi pe cele care nu le folosesti, le folosesti in matrice, adica de la hdd sa se duca la floppy sau unitati optice.. nu trebuie sa folosesti cate un rand de fir diferit pentru fiecare alimentare.. deci elimini din multitudinea de cabluri, iar restul le dosesti departe de componente...

am vazut si cabluri de functii ale carcasei la voia intamplarii, alea merg puse prin spate, sunt subtiri, sau cablu ide care blocheaza aerul spre procesor, acela merge facut tip scarita.

eu nu cred ca e chiar asa de complicata situatia, unde e vointa exista si solutii, eu am vazut sisteme cu, componente de milioane, dar cand te uitai in carcasa ziceai ca e goala, datorita managementului foarte inteligent facut. [smilie=Thumbs-Up.gif]

am sa revin cu poze detaliate la solutia aranjarii cablurilor de alimentare, si catre ventilatoare...

L.E. uite iti mai dau un exemplu prin care poti aranja cablurile in pc...

cel de la ventilatorul din spate, l-am tras frumos pe langa sursa, prin spatele placii de baza, catre conectorii molex aflati deasupra unitatii optice care au fost stransi foarte bine. poza1 si poza2

Image

Image

cablul de alimentare strnas, si pus prin spatele placii de baza, catre alimentarea placii, alimentarea hdd, si al ventilatorului din fata care baga aer

Image

Image

iar in partea de jos... toate cablurile catre functiile carcasei sunt prin spatele suportului care tine hdd....

Image

si produsul finit... desi e sistem de 25 mil, nu prea se vede din simplitudinea aranjarii componentelor

Image

incearca si tu, nu stiu daca te mai pot ajuta, am umplut thread-ul cu poze colorate, analizeaza si tu cum sunt prinse cablurile, cel mai bine e sa mergi cu montarea lor prin spate.. vezi poza putin mai sus, si tot asa [smilie=Thumbs-Up.gif]
Kramer

Post by Kramer »

Vreau să-mi iau un kit de cable sleeving.Mai precis Vantec CSK-80-BL.Credeţi că am să reuşesc ceva?Mai are cineva de pe forum aşa ceva?
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Pentru a utiliza acel kit e sleeving trebuie desfacute toate mufele deci mare atentie la cea de 20+4 pini sa nu incurci culorile :D. (e bine sa notezi exact cum vin toate)

PS. un feon puternic iti va fi de mare ajutor.
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
Kramer

Post by Kramer »

PS. un feon puternic iti va fi de mare ajutor.
Ce e ala feon?
Referitor la desfacerea mufelor,adica trebuie desfacuta sursa si asa facut?Sau doar sa le scot de unde-s bagate?
Răzvan

Post by Răzvan »

Aparat cu care iti usuci parul dupa dus,baie,etc [smilie=maniac.gif]
Ai nevoie de el pentru a se strange materialul de sleeving pe cabluri la capate
Superfly
Kramer

Post by Kramer »

Aha.Dar nu trebuie desfacuta sursa?Pot si fara sa o desfac?
Răzvan

Post by Răzvan »

Nu vad rostul pentru care ar trebui desfacuta sursa [smilie=Wonder.gif]
Doar mufele Molex trebuie desfacute,cum zicea si Il Dotore cel mai bine e sa iti faci o schita la fiecare model de mufa Molex ca sa stii cum vin firele puse,ca nu cumva sa gresesti ca nu e bine :d
Superfly
Kramer

Post by Kramer »

Mai mult nu am sanse sa scot.Eventual daca desfac cablul acela gros acoperit de plasa aia neagra atunci s-ar putea sa le pot aranja mai bine.Altfel nu prea vad cum.Ma bucur ca a iesit macar atata,fata de ce era la inceput,asta e lux.Daca totusi mai aveti niste sfaturi,nu ezitati sa mi le spuneti.Nu l-am pus la Cel mai aratos sistem pentru ca nu isi are locul acolo.

Image
Image
Image
alios

Post by alios »

foarte bine =D> fata de cum ai postat poza initiala...

se poate mai bine cu acele cabluri de alimentare de la sursa.. (banuiesc ca nu le poti pune prin spatele carcasei) si cu cablurile ide daca ai reusi sa le pui in scarita...
alt detaliu care l`am observat ar fi lipsa unui ventilator in partea de jos, care baga aer in carcasa, si ajuta sa raceasca hdd mult mai bine :-k
Kramer

Post by Kramer »

Totusi eu nu inteleg ce vreti sa spuneti prin aranjarea "in scarita" a cablului IDE?
Răzvan

Post by Răzvan »

Adica asa :
Attachments
uita-te cum e indoit cablul IDE
uita-te cum e indoit cablul IDE
Superfly
Kramer

Post by Kramer »

Daca ai putea pune o poza cu cablul dar nu de sus,ca asa nu prea vezi cum arata.Din lateral ar fi perfect.
chriissis

Post by chriissis »

Uite aici o poza unde vezi mia bine "scarita"
Practic indoi cablul IDE la 45 grade
cipi78

Post by cipi78 »

kramer,daca tu poti numi asta wiremanagement,eu sunt doctor,se poate mult mai bine,si eu credeam ca la mine e jalnic,dar se pare ca la mine e beton.
g15 logitech,mx revolution,pinacle dvb-t
SoboLAN

Post by SoboLAN »

Kramer, iti zic sincer ca stiu cat poate fi de frustrant un wire-management intr-o carcasa no-name (mie asa-mi pare). Dupa ani in care tot ce am vazut au fost carcase no-name, pot sa zic ca am descoperit secretul unui wm decent in acestea: scotch-ul. Da, schotch-ul, acea chestie atat de comuna care nici macar nu-ti trece prin cap. Cum il vei folosi, asta e un aspect pe care va trebui sa-l descoperi singur.

Sfatul meu: ia fiecare cablu pe rand si gandeste-te pe unde l-ai putea duce pentru a nu incurca airflow-ul (asta daca ai vreunul...) si a nu arata prea urat. Deci: fiecare cablu pe rand. Nu conteaza ca unul merge pe acolo si ca altul merge pe dincolo, doar nu trebuie sa stea toate impreuna.

Pune carcasa pe birou, aseaza-te in fata ei si experimenteaza, vei vedea ca dupa vreo 2-3 ore apar rezultate surprinzatoare (are exact acelasi efect cu Free Writing).

Succes.
A rough road leads to the stars
Ad Astra Per Aspera
alios

Post by alios »

vrem si noi o poza la sistem mai SoboLAN.. pe mine m-ai intrigat cu scotch-ul :d
cipi78

Post by cipi78 »

g15 logitech,mx revolution,pinacle dvb-t
xandi8207

Post by xandi8207 »

si am revenit cu ultima tentativa de aranjare a cablurilor prin carcasa... din pacate am multe prin ea si iata ce a iesit... nu stiu cum as putea altfel sa le mai asez...
Image

Image

si reversul medaliei :)

Image

Image

Image

Image
| E8500 | P5Q Pro Turbo | Corsair 4GB 1066 | 2xWD640GB | X-Fi Fatal1ty | DWA-556 | TK 750W |
| XL2370 LED | Logitech Illuminated | Navigator 535 2000dpi | Z5500/X530 |
| NH-U12P | Twin Turbo Pro | 3xNF-P12-1300 | TK Shark |
SoboLAN

Post by SoboLAN »

alios wrote:vrem si noi o poza la sistem mai SoboLAN.. pe mine m-ai intrigat cu scotch-ul :d
Imi pare rau, dar nu am. Din toate acele sisteme la care am folosit metoda, doar unul a mai ramas cu scotch-ul aplicat, si acesta e la vreo 40km de mine.

Mentionez ca scotch-ul arata extrem de urat, dar macar reusesti sa aranjezi cablurile chiar decent, chiar daca ai de-a face cu o carcasa si o sursa noname.

@ cipi78, foarte frumos sistem. Acea AKASA Mirage ofera foarte mult spatiu in interior, suficient pentru orice sistem sa se simta confortabil. De asemenea, e printre cele mai late carcase de pe piata, avantaj considerand ca cantitatea de aer din interior e ceva mai mare.

@ xandi8207, incearca sa asezi acele cabluri care sunt in plus pe unitatea optica, ar sta mult mai bine.
A rough road leads to the stars
Ad Astra Per Aspera
Post Reply